2020-10-18 19:48
En tidig seriefinal. Vi åker till Eskilstuna med 15 man, varav två inlånade från A-laget. Anton Malmqvist-Scott och Henrik Brunsärn.
Med två övertygande segrar i bagaget så vår humöret på topp innan matchstart.

Första perioden:
Matchen börjar med ett högt tempo och stressigt spel från båda lagen. Efter 08:12 så utnyttjar Standard luckorna i vårt slarviga försvarspel.
Några minuter senare så åker Standard ut och i det efterföljande powerplayet så gör vi mål genom Hebbel på pass från Josef, tid 13:52.
Jimmy, dagens stjärna, gör några svettiga räddningar i första men resultatet står sig perioden ut.

I periodpausen så lägger vi fokus på att spela vårt spel och att vi behöver peppa varandra.

Andra perioden:
02:36 så utnyttjar Standard ännu ett misstag och gör 2-1. Därefter så är det väldigt låg nivå på spelet med mycket gnäll på domarna och varandra. Detta var synonymt under hela matchen från båda lagen.
Vi får några bra chanser bl.a med friläge för både Rask och Bylger men deras målvakt var på hugget idag.
14:02 så lyckas Josef skarva in en stenhård pass från Hebbel.
14:58 så gör Bylger mål på pass från Kaski.
Vi lyckas inte hålla tätt resten av perioden utan 18:23 så lyckas Södertälje bekanten Stefan Zumaeta kvittera.

Samma dialog i periodpausen.

Tredje perioden:
Ännu en gång så lyckas Standard ta ledningen tidigt i perioden. Denna gång så slår man till 05:34.
06:04 åker Standard ut för hårt spel och som många gånger tidigare denna säsong så får vi in ett mål i powerplay, denna gång bara 22 sekunder in. 06:26 är det Bylger som får in den på pass från Kaski. Sen är den en lång period med chanser åt båda håll och tjafs med domarna men 18:12 så hittar Brunsärn en lucka till Johnny, som debuterade idag, och han skjuter in bollen i mål.
Sista 1:48 så trycker Standard på och efter en turlig studs och en bra pass så får man fram bollen till en spelare som står helt ensam inne i målområdet som talar in den i mål med 5 sekunder kvar på tredje.

Övertid:
Spelet går fram och tillbaka och efter två minuter så åker en Stardard spelare ut på två minuter. Powerplayet får bra tryck men vi lyckas inte få in bollen, utan efter 03:36 så åker vi på vår första tvåa när Riskula åker på en fasthållningsutvisning.
Standard lyckas hålla i bollen under kontroll och sen får dom powerplay. 04:42 så lyckas vi vinna bollen och kontra. Josef hittar fram till Hebbel som skjuter men målvakten räddar, bollen åker upp i luften och varken försvararen eller målvakten lyckas hindra bollen från att gå in i mål. Vinst!

Sammanfattning:
Varken vi eller Standard gör en bra match.
Vi slarvar mycket både i anfall och i försvar som leder till flera missade lägen för oss och flera chanser för Standard.
Långa stunder är det negativ inställning på bänken som leder till att vi stressar varandra och att vi börjar fokusera på domarna och motståndarna. Detta är något för coachen att jobba med.
Det vi ska ta med oss är att fastän vi inte når upp till normalläge så lyckas vi vinna.