Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Telge SIBK
Innebandy
Pojkar 03

Tigers P03´s summering av söndagens matcher!!
2012-11-05 22:38

Ett glatt gäng på elva spelare tog sig under söndagen till Hammarvallen i Flen för sammandragsspel.

Spelschemat var väldigt komprimerat med tre matcher inom loppet av tre timmar.

Till sammandraget hade vi fått låna Anton och Olle från P04-laget då vi hade många spelare bortresta och halva gänget borta samtidigt i Torshälla. Två duktiga 05:or!! visade sig det vara.

 

Match ett var mot Strängnäs som vi mötte för två veckor sedan.

Ett bra lag med mycket spel i sig, vilket syntes bl.a. i deras två andra matcher den här dagen.

 

Vi ställde upp med följande lag:

Linus A i mål.

Backparen var Samuel A – Olle och Samuel E – Viktor F.

Kedjorna: Tobias – Gustaf – Anton och Linus J – Marcus S – Robin.

 

En bra start från båda lagen där vi efter en stund började bita oss fast i anfallszonen.

1-0 kom rättvist när Samuel E hittade till Linus J som tog sig loss och satte ledningsmålet efter tre minuters spel. Gustaf hittade i bytet efter in till Tobias i slottet som ökade på till 2-0.

Strängnäs kontrade in 2-1 i den sjunde minuten men svaret från oss kom direkt när Linus J spelade fint in till Marcus S som rullade in 3-1 bara tjugo sekunder senare.

3-1 i halvtid efter fint spel. Många fina pass upp till våra backar som fick gå på avslut bl.a.

 

Inför andra perioden fick Olle och Anton byta plats samt Robin och Viktor F.

Vi började bra igen och i första bytet kom 4-1 efter frislag när Marcus S spelade till Linus J som sköt ett skott som tog på målvakten och sedan sakta sjönk in i målet.

Strängnäs skapade bra chanser emellanåt, men då spelade Linus A bra i målet och tog det mesta, dock fick Strängnäs ett friläge i den åttonde minuten och 4-2 var ett faktum.

Ett fint uppspel av Samuel E längs sargen frispelade Linus J i den elfte minuten och Linus stänkte säkert in 5-2.

Ett av dagens finaste framspelningar stod Gustaf för när han vann boll strax innan mittplan, tog två snabba steg framåt och slog en makalös fin backhandspassning ut till Tobias på vänsterkanten som kom helt fri och rullade in slutresultatet 6-2.

 

En jättefin första match mot ett bra lag. Återigen vart vi bortskämda med fina mål av grabbarna.

 

 

 

Direkt efter matchen så väntade match två, vi hann vila en åtta minuter i alla fall innan första tekningen. För motståndet stod arrangörerna Flen.

 

Vi började matchen som vi slutade den första förutom att Olle och Anton bytte plats igen.

Sega eller inte riktigt på g var nog det som kan sägas om våra första fyra minuter av matchen.

Vi kom inte ur egna zonen ens utan sattes för tung press följt av dåliga passningar som gjorde att dem kunde behålla pressen. Men fint målvaktsspel av Linus A gjorde att 0-0 stod sig och vi kunde börja jobba in oss i matchen igen.

 

I den femte minuten kom sedan islossningen, först Tobias som körde slalom förbi hela Flen laget och målvakten innan han rullade in 1-0, hur snyggt som helst. I bytet efter kom ett fint inspel av Viktor F till Marcus S som ökade på till 2-0. Viktor F slog in returen av Olles skott lite senare till 3-0 innan Flen reducerade till 3-1 på frislag framför vårt mål.

Spelet var bra från våran del och Flen fick svårare att komma fram till bra chanser.

Samuel E lyfte in fyran för oss från halvplan med ett hög lyftboll på mål.

Ännu ett frislagsmål denna dag när Samuel A sköt först och Viktor F slog in returen på till 5-1 som stod sig perioden ut.

 

Inför andra perioden så valde vi att vaska runt lite i laget för att låta flera spela på andra positioner.

 

Backparen vart: Linus J – Anton och Viktor F – Robin

Kedjorna: Tobias – Gustaf – Olle och Samuel A – Marcus S – Samuel E

 

Trots fint spel av oss, framför allt av Samme – Marcus –Samme kedjan så var det Flen som fick reducera två ggr när vi inte riktigt hittade rätt i försvarspelet.

Men 6-3 kom i de åttonde minuten när Samuel A hittade in till Samuel E framför mål och Gustaf vart frispelad av Tobias till 7-3 i den elfte minuten under en snabb kontring.

Matchens sista mål fick Marcus S göra efter ett fint inspel av Samuel A efter ett anfall där bollen verkligen gick som en fläta….

 

Seger i match två efter återigen fina mål och bra spel. Kul att se att flera kunde spela på fler positioner och det bra.

 

 

Dagens sista match var 45 minuter senare mot Malmköping.

 

Då Linus A gärna ville spela ute denna match så fick Anton och Samuel A stå varsin period.

 

Vi startade med:

 

Olle – Tobias och Robin – Linus A på backen.

Linus J – Gustaf – Viktor F och Samuel A – Marcus S – Samuel E i anfallsväg.

 

Tog ett litet tag innan alla hittade sina positioner och vi hade flera bra chanser men det tog tills den fjärde minuten innan det började rulla på.

1-0 Viktor F (returmål efter skott av Gustaf), 2-0 Samuel A (pass av Marcus S), 3-0 Samuel A (pass av Samuel E) 4-0 Linus J (pass av Viktor F) 5-0 Gustaf (pass av Viktor F), 6-1 Samuel E (pass av Samuel A).

 

En riktig rolig första period där spelet flöt på bra från alla.

Målvaktbytet i halvtid gjorde att vi vaskade om igen lite i femmorna.

 

Backpar: Viktor F – Anton, Robin – Samuel E

Kedjor: Tobias – Gustaf – Linus A, Linus J – Marcus S – Olle

 

Stundtals kanske det vart lite egen körning då man tyckte att det gick lätt, men så fort man gick tillbaks till det passningspel vi alla ville ha så kom också det fina spelet och dem fina målen.

7-1 Linus J (Marcus S), 8-1 Tobias (Gustaf, returmål), 9-1 Linus J (Olle, returmål), 10-2 Linus J, 11-2 Tobias (Gustaf), 12-2 Tobias (Linus A), 13-2 Olle (Linus J).

 

En jättekul dag var därmed slut och vi kan alla glädjas åt den fina insats alla killarna bjöd oss på!!

Tack till P04-laget som lånade ut två killar till oss så vi kunde genomföra sammandraget i Flen!!

 

 

Samtidigt som den ena delen av laget begav sig till Flen så åkte 10 spelare iväg till Torshälla för att spela sammandrag i P02 serien.

 

 

10 spelare är verkligen en liten trupp men som ni läst i beskrivningen från Flen så består det här laget, Tigers P03, av kämpar och hjältar som sliter och kämpar tillsammans. Dom är verkligen vad man kan kalla ett lag!

 

 

I den första matchen i Torshälla så mötte Tigrarna från Telge, Ekbackskyrkans IBK, ett lag vi inte tidigare träffat på.

 

 

Tigrarna ställde upp med följande formationer:

 

Målvakt: William J

Backar: William M – Julian – Ludde

Kedjorna: Aram – Felix- Alvin samt Samuel P – Marcus L – Victor Å

 

Tigrarna från Telge satte full fart från början och precis som i förra sammandraget i Vagnhärad så inleddes målskyttet av Felix. Backarna spelade upp bollen fint efter kanten till Alvin som hittade Felix med en härlig passning mitt i slottet. Här gjordes inget misstag utan 1-0 satt distinkt och fint. Den här starten var härlig att få då vi som bekant spelade med en väldigt liten trupp. Samma kedja fortsatte målfabrikationen och gjorde även 2-0.

Den här gången var det Alvin som satte ett fint mål efter en underbar kombination med flera inblandade spelare. De rödklädda estradörerna gjorde sedan både 3-0 och 4-0. Båda målen gjordes av Marcus L efter att hela kedjan låtit bollen gå runt mellan sig så att det stod härliga till. Snabba passningar från backarna till varandra via Samuel och Victor direkt till Marcus L och vips hade vi 4-0 i halvtid.
 
Andra perioden var inte gammal när Marcus L även gjorde 5-0. Även denna gång efter mönsteranfall med hela kedjan inblandad. Telge gjorde även 6-0 genom Victor Å och det fina passningsspelet fortsatte. Tigrarna hade en mindre trupp men lät bollen göra jobbet och på så sätt hade man en härlig fart matchen igenom.

Ekbackskyrkan reducerade till 6-1 innan Victor Å gjorde 7-1 efter ytterligare ett fint anfall. Ekbackskyrkan reducerade till 7-2 innan det var dags för slutsignalen.

 
Vi vill verkligen lyfta fram hela laget här som gör en helgjuten insats. William var mycket duktig i målet och backarna som bara var tre stycken gjorde alla en mycket fin insats med mycket speltid per spelare. Båda kedjorna var också mycket bra och vi hade mycket bollinnehav – något vi tränat mycket på.
 

 

 

 

Dagens andra match gick mot Torshälla.

Tigrarna ställde upp på exakt samma sätt och matchen spelades direkt efter den första. Grabbarna fick alltså inte vila något mellan matcherna. Många var fundersamma på hur det skulle gå med tanke på att killarna bara var 10 st. Våra Rödklädda hjältar var dock allt annat än fundersamma!

 

I det första bytet så hamrade Julian in 1-0 till Tigers från backplats. Ett mycket fint skott och också bra gjort då vi pratat om att ta mycket skott efterson vi inte var så många. I det andra bytet serverar Victor Å en underbar passning till Marcus L som inte gör något misstag och vips står det 2-0 till Telge. Victor Å gör själv sedan 3-0 på en grym passning från Samuel P och innan halvtidsvilan så hittar Felix fram med en genial passning till Aram som mycket behärskat gör 4-0 vilket halvtidssiffrorna var.

 

Andra perioden inleds med att Samuel P gör 5-0 mycket fint framspelad av Alvin . 6-0 målet gör Alvin själv efter en framspelning av Marcus L. Backspelet fortsätter att vara mycket fint och 7-0 gör Julian mycket fint från distans. Torshälla avslutar målfabrikationen genom att göra 7-1. Hade inte William J storspelat i målet så hade siffrorna varit jämnare. Återigen en mycket fin insats av laget och dagens andra vinst var ett faktum.

 

 

Dagens sista match spelades mot Standard.

Inga förändringar gjordes och våra hjältar startade inspirerat och gjorde 1-0 genom Marcus L på pass av Samuel P och Victor Å. Standard kvitterade till 1-1 innan Marcus L på en fenomenal passning av Victor Å kunde lägga in 2-1 i tom kasse. Standard svarade och både kvitterade och tog ledningen med 3-2. Dock så gav sig inte killarna från Kringelstan utan kvitterade till 3-3 genom Marcus L, även denna gång framspelad av Victor.
 
Här någonstans började grabbarnas krafter att sina och efter en heroisk insats hade man förlorat till ett mycket fint spelande Standard. Vinsten var rättvis men vi tar ändå med oss så otroligt mycket inspiration även från denna matchen.
 
Grabbarna var inte ens deppiga utan i duschen efteråt så både sjöngs det och skrattades det. Någonstans kunde man även öra: ” Nästa gång tar vi dom”.
 

 

Alla killarna som var i Torshälla förtjänar så otroligt mycket beröm och tänk er – den här säsongen har precis startat….

 

 

Summerar vi båda sammandragen så lyckas vi alltså vinna 5 av 6 matcher och med två lag som åkte med små trupper.

 

Vi vill tacka P02 för lånet av Ludde E samt P04 för lånet av Anton och Olle.


Nyhetsarkiv
Öppna träningar2019-04-29 16:23
Målen från HFC 20192019-01-07 18:03
Bilder från Finland!2019-01-07 15:06
Guld i Finland!!2019-01-07 14:22
DM Silver igen för P03!2018-12-10 19:23
Tuffa fighter i P02 DM!2018-12-05 17:40
Inför P02 DM!2018-11-28 23:24
Brons i Capri Sun Cup!2018-09-02 14:37
Silver i Buster Cup!2018-05-02 13:39
Guld i Örebro Cupen!2018-04-09 10:49
Storvreta Cupen - Dag 22018-01-05 20:08
Storvreta Cupen - Dag 12018-01-05 18:37
Brons i Onyx Cupen!2017-09-25 21:24
Guld i Capri Sun Cup!2017-09-03 17:24
Brons i Dragons Cup!2017-04-24 21:01
Guld i Tullinge!!2017-04-17 12:11
CityGross Cup i helgen!2017-02-23 08:50
Äventyret i Göteborg!2017-01-09 20:57
Inför Gothia Cup 2017!2016-12-29 12:12
DM Brons!2016-12-11 21:17
Silver och Brons i DM!2016-12-06 20:48
Helgens tre matcher.2016-10-17 21:21
Brons i Telgecupen!2016-09-11 08:30
Telge Cupen i helgen!2016-09-08 08:39
Mästare Uppsalacupen2016-09-04 23:46
Uppsala Cupen - 4/92016-08-29 21:51
Säsongen 2016/172016-08-18 22:40
Förlust i Nyköping!2016-03-19 19:45
Oavgjort i Vagnhärad!2016-01-31 20:12
En dag i Uppsala!2016-01-25 19:11
Effektiva i Mariefred!2016-01-16 22:19
Bra spel mot Onyx!2015-11-08 22:17
Tuff match mot Nykvarn.2015-10-04 20:03
Guld i Capri Sonne Cup!2015-09-06 23:07
HJC 2015 - Team Elite2015-05-26 22:20
Guld i Täby Open!!2015-05-04 21:31
Gruppseger i Täby Open!2015-05-04 20:49
AIK Vårcup i helgen!2015-04-15 19:23
Brons i Tigers Cup!!2015-04-01 20:26
Helgens två matcher!2015-02-25 22:58
Rotebro Cup - Dag 22015-02-22 23:42
Rotebro Cup - Dag 12015-02-22 20:23
Rotebro Cup i helgen!2015-02-19 20:41
Stark vinst mot Onyx!2015-02-16 20:56
Match mot Onyx i helgen!2015-02-11 21:56
Målrik helg för P03!2015-02-08 20:59
En bra helg för P03!2015-01-25 20:27
Helgens tre matcher!2015-01-21 21:14
Helgens matcher!2015-01-15 20:02
Två vinster i helgen.2015-01-12 22:02
Fint spel mot Farsta!2014-12-14 18:01
Förlust i Oxelösund.2014-12-13 19:53
Målrik helg!2014-12-07 13:20
Helgens trippelomgång!2014-12-03 20:45
Full fart på lördag!2014-11-26 20:51
Tät match i Nyköping!2014-11-08 22:02
Målrikt mot Mesta.2014-11-08 19:57
Första trippelhelgen!2014-11-05 20:19
3-3 borta mot Nykvarn!2014-10-26 19:09
Ingen revansch mot P02!2014-04-13 21:36
Laginsats mot Onyx!2014-03-16 21:46
Målkalas mot Bromma!2014-02-08 22:00
Målrik start på året!2014-01-11 22:03
Seger mot Gnesta!2013-12-08 22:07
Målrikt mot Mariefred!2013-11-10 22:10
Dubbelmöte mot Nykvarn2012-11-17 22:37
 
Tack till våra huvudsponsorer:
Våra Guldsponsorer
Vi stödjer Telge SIBK!
Svenska Spel, anslut dig!
 
telge.sibk på Instagram