Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Telge SIBK
Innebandy
Pojkar 03

En tredje plats i Skärgårdscupen!
2015-03-30 19:03
I lördags så åkte ett gäng glada Tigrar ut till Dalarö i Stockholm för att spela Skärgårdscupen som arrangerades av Tungelsta IF.
Med oss hade vi två spelare från P01, Ludde och Andreas.

Fyra matcher väntade emot lag som Älta, Tungelsta, Nykvarn och Huddinge.
Första tre matcherna spelades med udda tiden 2x18 min. Sista matchen spelades 2x15 min rullande tid, då tiden i hallen inte räckte till längre matcher då arrangörerna hade varit lite för optimistiska med att hinna spela 2x18 min på 45 min.

Truppen:
I mål: Dante
Backar: Joel M, Pierre och Ludde.
Kedjor: Hugo - Robin - Ahmed, William J - Emil - Gustav, Rasmus - Andreas - Noah.

Första matchen var mot Älta IF ett lag som vi mötte i säsongens första match i augusti hemma i Wasa.

Det vart en väldigt fartfylld första period där chanser skapades åt båda håll. Mer fart än välspelat emellanåt.
Vi tog dock ledningen i den tredje minuten när Gustav spelade in framför mål till William J som slog in bollen i mål. Tre minuter senare så vann Ahmed bollen bakom deras mål, klev in framför mål med bollen och sköt in 2-0. Dante fick göra flera räddningar men i den tionde minuten kom reduceringen när vi tappade markering framför mål och Älta reducerade till 2-1. Vi tryckte på för fler mål och hade bl.a. friläge och tom bur som missades innan dem utnyttjade ännu en markeringsmiss i slottet och sköt in 2-2 i den trettonde minuten. Det tog bara 45 sekunder innan Ludde lyfte bollen på Gustav som vände bort sin back och slog till bollen på volley in i mål till ledning 3-2.
Men det var Älta som gjorde periodens sista mål på en kontring där dem vann bollen vid sargen och fick ett friläge med tolv sekunder kvar av perioden och kvitterade till 3-3.

Början av andra perioden vart tempofattig och väldigt sönderblåst. Men vi tog ledningen igen redan i första minuten när Emil spelade till Gustav som bröt sig in på mål och sköt in 4-3. Älta kom tillbaks och kvitterade på en retur framför mål i den åttonde minuten. Vi hade mycket boll, men hade svårt att komma till avslut, men med tre minuter kvar så hittade Rasmus in till Andreas i slottet som kunde skjuta in 5-4. Det kändes som vi hade kontroll på läget och Älta skapade inget framåt. Vi fick ett frislag i deras hörn med fyrtio sekunder kvar. Spelade lite svårt och Älta fick en kontring som ledde till frislag nere i vårt hörn. Alla täckte målet istället för att markera spelare och det ledde tillslut till att deras back kunde lyfta bollen på mål från halvplan och bollen sjönk in i bortre sidan av målet med två sekunder kvar av matchen.
Skotten: 17-17 (12-10, 5-7)

Ingen toppenmatch av oss, väldigt stressat spel och vi saknade lugnet med boll. Samt förmågan att utnyttja att vi spelade boll mycket mer än dem i anfallszonen.

Matchens Tiger: Gustav

I andra matchen väntade arrangörerna Tungelsta, ett lag som vi mötte två ggr förra säsongen. Förluster i båda matcherna med 5-7 och 2-5.

Mardrömsstart med 0-1 efter 49 sekunder när dem lyfte in bollen högt in på mål och deras forward slog in bollen i mål bakom Dante i kamp med våra två backar. Men vi spelade upp oss och hade mycket spel. Hemmalaget fick inrikta sig på kontringar och farliga skott av deras nr sju. I andra minuten så prickade Ahmed in kvitteringen i bortre krysset efter bra spel. Trots mycket boll och fint passningsspel så fick vi ingen utdelning, istället gick vi bort oss på ett frislag vid sargkanten och deras nr sju sköt in 1-2 i den tionde minuten. Fyra minuter senare fick Pierre vila sig två minuter och efter halva den tiden så slog nr sju till igen med ett skott i slottet som satt när vi var lite för passiva i boxen. Men Tigrarna gav inte upp och tills slut fick vi utdelning på det fina spelet när först Pierre dundrade in bollen upp i nättaket efter pass av Ludde på ett frislag framför mål i sextonde minuten och sedan minuten efter när Gustav skickade upp bollen i nättaket efter pass av William J.

Drömstart i andra perioden istället när vi fick ett snabbt frislag, Andreas spelade upp till Ludde som sköt och Rasmus framför mål styrde in 4-3 efter bara 16 sekunders spel.
Minuten senare så fick Ludde vila sig två minuter, vi höll emot bra i box playet och inga mål kom. Däremot fick vi chansen att spela fem mot fyra fem minuter in på perioden. Det tog en halv minut innan Gustav serverade fram William J framför mål som tryckte in 5-3. Spelet var likt den första perioden, vi spelade väldigt mycket boll medans Tungelsta kontrade och hade många avslut långt ifrån från deras nr sju. I sjätte minuten reduceras Tungelsta till 5-6 när dem fick slå in den köksvägen. Det tog dock bara åtta sekunder innan Joel M spelade fram till Ahmed som snurrade in 7-5. Två minuter senare så avlossade sjuan sitt skott precis innanför halvplan som slank in vid första stolpen till 7-6. Sedan gick det fort igen för nio sekunder senare slog William J in en retur efter att Gustav spelat in i slottet till Ludde som sköt och det vart retur på den. Tionde minuten och ännu ett skott från halvplan av nr sju slank in mellan benen denna gång på Dante till 7-6. Men målen fortsatte komma denna match. Pierre drog upp bollen i mål i den tolfte minuten efter pass av Ludde på ett frislag vid mitten av planen och vi ledde igen med två mål. Hemmalaget gav sig inte, två minuter senare så kunde dem slå in 8-7 framför mål när det vart lite kalabalik framför. Kvitteringen kom den med, fyrtio sekunder senare på en kontring och snabbt kantskott.
Gustav fick matchen sista bra chans när han kom igenom men sköt utanför.
Skotten: 20-18 (9-6, 11-12) till Tigers.

Starkt att hålla uppe ett sådant bra spel mot ett bra lag som Tungelsta. Kul och se hur vi transporterade boll inom laget. Spelmässigt så var vi flera mål bättre än dem denna match.

Matchens Tiger: Pierre

Tredje matchen spelades mot Nykvarn som innan hade vunnit med 18-0 och 20-2 sina matcher och vi vet sedan tidigare att dem är väldigt duktiga.
Denna gång hade vi flera spelare som inte varit med mot Nykvarn tidigare under säsongen och fick känna på att spela mot ett sådant bra motstånd.

Spelmässigt så var vi bra med i första perioden. Skapade väldigt mycket framåt, men samtidigt så märkte vi snabbt att man kan inte bjuda ett lag som Nykvarn på misstag för då smäller det bakåt.

0-1 efter en minuts spel när vi tappade boll vid mittplan och dem kontrade snabbt. 0-2 efter sex minuters spel när dem lyfte en långboll och kom fri mot Dante. 0-3 Tjugo sekunder senare på ett frislag när vi inte tog markeringar framför mål. 0-4 i tionde minuten när vi tappade boll bakom eget mål och deras forward vart fri med Dante. 0-5 i elfte minuten, återigen ett friläge när vi tappade boll vid mittplan. En snabb kontring i sjuttonde minuten där Gustav frispelade William J gav 1-5 innan periodpausen.

1-5 trots att vi vann skotten. Men humöret var ändå bra. Vi skulle bara in och köra oavsett vad som stod på tavlan. Man lär sig mycket av såna här matcher.
En minut in på perioden så hittade Robin till Ahmed som slog in 2-6. Tre minuter senare kom 2-7 när vi inte tog rätt markering på ett frislag framför vårt mål. Halv minuten senare kom 2-8 när vi inte följde med deras center framför mål. Sedan kom en riktigt bra period av oss. 3-8 i sjätte minuten när Ahmed vann bollen högt, sköt ett skott som Robin slog in returen på. I sjunde minuten så fick vi ett frislag vid mittplan, Joel M spelade till Pierre som lyfte bollen mot mål där William J täckte målvakten helt och bollen sjönk in i mål till 4-7. Sedan hade vi flera bra chanser till 5-7. I trettonde minuten missade vi dock igen framför egna målet och 4-8. En minut senare, mål efter frislag och 4-9. I femtonde minuten kom matchens sista mål, återigen efter ett frislag och 4-10.
Skotten: 22-22 (11-8, 11-4)

Stark insats av Tigrarna mot ett mycket bra motstånd. 4 mål på frislag och 3 frilägen samt 2 mål framför mål där vi ska ha bättre markering. Vi lär oss av misstagen och går stärkta av att det var få mål som dem spelade sig fram till. Sedan att vi klarade av att ha lika många skott på mål som dem var också ett styrkebesked.

Matchens Tiger: Ahmed


I sista matchen mötte vi Huddinge. Ahmed klev ner på backen för att avlasta backarna som hade kört på tre i tre matcher. Sedan spelade Robin och Emil centrar medans vi körde på tre forwardspar: William J - Gustav, Hugo - Noah och Rasmus - Andreas.

Vi öppnade lite ofokuserat och passningarna var slarviga. Spelet däremot var konstant hela perioden i Huddinges zon. Men det var dem som fick göra första målet i den fjärde minuten när vi slog ett felpass vid mittplan som gav deras forward ett friläge. Två minuter senare så kvitterade William J till 1-1 efter en fin framspelning av Gustav. Andreas gav oss ledningen minuten efter på ett skott i slottet efter fint droppass av Emil. Trots spel på en planhalva hela perioden så vart det inga fler mål. Mycket på lite oskärpa i avsluten och en storspelande målvakt.

Första minuterna av andra perioden var turneringens sämsta insats. Felpass på felpass vilket ledde tillslut att Huddinge fick flera avslut på mål och även en kontring som gav 2-2 två minuter in på perioden. Halv minuten efter spelade Noah in från bakom mål till Hugo vid kanten som sköt in 3-2. Därefter vart spelet bättre och spelet var konstant i deras zon. I fjärde minuten fick vi en kontring när Emil vann bollen vid mittplan, han spelade ut till Gustav som därefter spelade tillbaks in i mitten till Emil som drog till direkt på backhand och bollen flög in i mål. Halv minut senare och återigen en snabb spelvändning där Ahmed spelade ut till Gustav som klippte till så bollen gick stolpe in till 5-2. Ett snyggt uppspel ledde till att Robin passade till Andreas som trampade in i planen och sköt in nästa mål. Även om vi skapade massor av chanser så vart det bara ett till, det kom i den tolfte minuten när Joel M spelade över till Ludde som trampade in i planen och sköt ett skott som slank in vid första stolpen till slutresultatet 7-2.
Skotten: 24-8 (9-1, 15-7) till Tigers.

Bara oskärpa och många räddningar av deras målvakt höll nere siffrorna från det dubbla. Men även dåliga starter av första och andra perioden gav mål bakåt mot ett svagt motstånd. Viktigt med rätt fokus från början.

Matchens Tiger: Emil

Fyra nyttiga matcher för många av spelarna. Märktes att det varit några veckors uppehåll sen senaste matchen. Kul ändå att vi spelmässigt visade upp fint spel även om vi inte fick med oss alla resultat. Men det är ju spelet som räknas!!


Nyhetsarkiv
Öppna träningar2019-04-29 16:23
Målen från HFC 20192019-01-07 18:03
Bilder från Finland!2019-01-07 15:06
Guld i Finland!!2019-01-07 14:22
DM Silver igen för P03!2018-12-10 19:23
Tuffa fighter i P02 DM!2018-12-05 17:40
Inför P02 DM!2018-11-28 23:24
Brons i Capri Sun Cup!2018-09-02 14:37
Silver i Buster Cup!2018-05-02 13:39
Guld i Örebro Cupen!2018-04-09 10:49
Storvreta Cupen - Dag 22018-01-05 20:08
Storvreta Cupen - Dag 12018-01-05 18:37
Brons i Onyx Cupen!2017-09-25 21:24
Guld i Capri Sun Cup!2017-09-03 17:24
Brons i Dragons Cup!2017-04-24 21:01
Guld i Tullinge!!2017-04-17 12:11
CityGross Cup i helgen!2017-02-23 08:50
Äventyret i Göteborg!2017-01-09 20:57
Inför Gothia Cup 2017!2016-12-29 12:12
DM Brons!2016-12-11 21:17
Silver och Brons i DM!2016-12-06 20:48
Helgens tre matcher.2016-10-17 21:21
Brons i Telgecupen!2016-09-11 08:30
Telge Cupen i helgen!2016-09-08 08:39
Mästare Uppsalacupen2016-09-04 23:46
Uppsala Cupen - 4/92016-08-29 21:51
Säsongen 2016/172016-08-18 22:40
Förlust i Nyköping!2016-03-19 19:45
Oavgjort i Vagnhärad!2016-01-31 20:12
En dag i Uppsala!2016-01-25 19:11
Effektiva i Mariefred!2016-01-16 22:19
Bra spel mot Onyx!2015-11-08 22:17
Tuff match mot Nykvarn.2015-10-04 20:03
Guld i Capri Sonne Cup!2015-09-06 23:07
HJC 2015 - Team Elite2015-05-26 22:20
Guld i Täby Open!!2015-05-04 21:31
Gruppseger i Täby Open!2015-05-04 20:49
AIK Vårcup i helgen!2015-04-15 19:23
Brons i Tigers Cup!!2015-04-01 20:26
Helgens två matcher!2015-02-25 22:58
Rotebro Cup - Dag 22015-02-22 23:42
Rotebro Cup - Dag 12015-02-22 20:23
Rotebro Cup i helgen!2015-02-19 20:41
Stark vinst mot Onyx!2015-02-16 20:56
Match mot Onyx i helgen!2015-02-11 21:56
Målrik helg för P03!2015-02-08 20:59
En bra helg för P03!2015-01-25 20:27
Helgens tre matcher!2015-01-21 21:14
Helgens matcher!2015-01-15 20:02
Två vinster i helgen.2015-01-12 22:02
Fint spel mot Farsta!2014-12-14 18:01
Förlust i Oxelösund.2014-12-13 19:53
Målrik helg!2014-12-07 13:20
Helgens trippelomgång!2014-12-03 20:45
Full fart på lördag!2014-11-26 20:51
Tät match i Nyköping!2014-11-08 22:02
Målrikt mot Mesta.2014-11-08 19:57
Första trippelhelgen!2014-11-05 20:19
3-3 borta mot Nykvarn!2014-10-26 19:09
Ingen revansch mot P02!2014-04-13 21:36
Laginsats mot Onyx!2014-03-16 21:46
Målkalas mot Bromma!2014-02-08 22:00
Målrik start på året!2014-01-11 22:03
Seger mot Gnesta!2013-12-08 22:07
Målrikt mot Mariefred!2013-11-10 22:10
Dubbelmöte mot Nykvarn2012-11-17 22:37
 
Tack till våra huvudsponsorer:
Våra Guldsponsorer
Vi stödjer Telge SIBK!
Svenska Spel, anslut dig!
 
telge.sibk på Instagram