Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Telge SIBK
Innebandy
Pojkar 03

HJC 2015 - Team Elite
2015-05-26 22:20
Säsongsavslutning i Helsingfors och andra halvan av truppen begav sig till andra hallen medans Challengelaget spelade i sin hall.

Det var bara 12 lag anmälda till Elite klassen denna gång och vi hamnade i en väldigt svår grupp.

I första matchen väntade SB Vantaa där man hade slagit ihop dem bästa spelarna från vantaas två bästa lag (Crocodiles och Blackhawks) av klubbens fyra P03 lag. Ena laget hade vunnit sin serie obesegrade och det andra laget kom tvåa i sin serie med bara en förlust.

Laget:
I mål: Isak
Backar: Theo, Alfred och Olle E
Kedjor: Tobias - Felix - Victor F, Victor Å - Marcus L - Samuel P, William J - Gustav - Samuel M.

Vi öppnade matchen bra och fick ett stabilt grepp om matchen. Vi låg på och skapade mycket framåt medans våra tre backar var omutliga och plockade ner anfall efter anfall. Och man såg inte mycket av Vantaas upphaussade tvillingpar.
I åttonde minuten kom också helt rättvist 1-0 när Alfred avancerade med bollen i mitten och avlossade kanonen, helt otagbart för målvakten.
Men deras målvakt var riktigt bra och såg till att det stannade vid 1-0 i första perioden.

I början av andra perioden så tog det två minuter innan Tobias spelade fram Felix på ett frislagsvariant och vi hade 2-0. Vi kunde gjort några mål till men deras målvakt stängde igen butiken. Istället fick Vantaa kontakt i den femte minuten när dem skickade in bollen på mål bara och den styrdes olyckligt in i mål från en av våra backar.
Sedan tog det en minut till innan det stod 2-2 när vi vart tveksamma i egen zon och dem kunde utnyttja det direkt genom att hitta in till en fri spelare på bortre sidan av målet. Därefter vart det chanser åt båda håll och högt tempo men inga fler mål.
Skotten: 15-11 (10-4, 5-7) till Tigers

En riktig stark första period där vi skulle stängt matchen på egentligen följdes upp av en lite sämre andra period där vi tappade hungern mot deras mål.

Matchens Tiger: Olle E


- - - - - - - -

I andra matchen väntade dem regerande cupmästarna Tikkurilan Tiikerit Tykit som gått obesegrade i sin serie denna säsong och gick hela vägen till serieslutspelsfinal där dem sedan förlorade mot SSV.
Så en riktigt tuff match väntade oss med andra ord.

Laget:
I mål: Isak
Backar: Theo, Alfred och Olle E
Kedjor: Tobias - Felix - Victor F, Victor Å - Marcus L - Samuel P, William J - Gustav - Samuel M.

Vi öppnade med att göra ett monsterbyte och skapade fyra målchanser och var inte långt ifrån att ta ledningen redan i första minuten. Istället så jobbade TT in sig i matchen och det vart en jämn kamp. Dem hade chanser och vi hade chanser. Det enda som var negativt att vi slog bort för många passningar och uppspel. Kanske lite nervösa inför uppgiften men noggrannheten i passningarna var inte helt på topp vilket påverkade vårt spel framåt en hel del. Försvarsmässigt så höll vi dem bra från vårt mål och dem fick mest skjuta utifrån. Men det var ändå TT som tog ledningen i den tolfte minuten när dem vann en duell i vårt sarghörn och kunde trampa in mot slottet och skjut in bollen mot mål när vi inte hann gå ut helt på skytten.
0-1 stod sig sedan perioden ut.

I andra perioden så vart det verkligen ett ställningskrig, båda lagen spelade starkt försvarsspel men hade svårt att komma in på bra målchanser framåt. Halvvägs in på perioden så hade båda lagen bara avlossat ett skott var på mål vilket visar hur tajt det var ute på planen. Vi led ännu av att vi hade för många chanspassningar i spelet istället för att spela ut så som vi kan.
Sedan kom ett märkligt mål som dock kan hända när man bara har en domare som dömer från halvplanen. Åtta minuter spelade och deras spelare försöker med en snabb köksvägen med en backhand, Isak lyckas precis få ut foten och bollen studsar upp i luften. Isak slår iväg bollen med handen men träffar målnätet med handen i svingen och domaren tror då att det var bollen som tog i nätet och dömde mål. Tungt.
I tolfte minuten kom även 0-3 p.g.a. coachmiss, där vi tog ett byte vid deras frislag i deras zon i samband med att dem också började byta. Dem slog dock frislaget snabbt innan alla var ute från planen (och var då sju spelare på planen) och fick till ett avslut och slog sedan in returen.
Vi jagade mål ändå in till slutet och hade flera bra målchanser sista minuterna men deras målvakt var tätt denna match.
Skotten: 13-11 (9-6, 4-5) till Tigers

En tajt match, men trots att vi inte spelade i närheten av vårt bästa offensivt så var vi med hela vägen. Deras tränare var lyrisk efter matchen och sa att det var "Världens bästa match"...
Med tanke på att deras två sista mål inte var mål så får man se att 0-1 mot ett av Finlands bästa P03 lag inte är så dåligt iallafall.

Matchens Tiger: Alfred

- - - - - - - - -

Det gjorde att sista matchen mot GrIFK vart avgörande om vi skulle gå till A eller B slutspel. Precis som förra året då vi förlorade med 6-3 mot dem och dem gick till A istället för oss. Förutsättningarna var att vi behövde vinna och hämta in tre mål på Vantaa samtidigt som dem inte tog poäng mot Tikkurilan i sin sista match.
Men vi visste att det var ett bra lag vi skulle spela mot.
Dem kom tvåa i sin serie denna säsong och vann dessutom en cup bara två veckor innan HJC. Dem hade förlorat med 0-5 mot Tikkurilan och sedan med 3-4 mot Vantaa i gruppspelet innan våran match.

Laget:
I mål: Isak
Backar: Theo, Alfred och Olle E
Kedjor: Tobias - Felix - Gustav, Victor Å - Marcus L - Samuel P, William J - Victor F - Samuel M.

Även denna gång så började vi bra och det syntes att spelarna ville verkligen vinna.
Man gav inte GrIFK något gratis i början.
Marcus L ordnade 1-0 i fjärde minuten, Alfred ökade på till 2-0 minuten senare innan Victor F gjorde 3-0 i åttonde minuten på straff.
Sedan missade vi markeringarna lite vid ett frislag i vår zon och det stod 3-1. Men vi körde på och Victor F spelade in till William J i slottet i den tionde minuten som sköt upp bollen i nättaket. Minuten senare kom även 5-1 när Gustav slog en suverän passnings till Tobias som bara hade att sätta in den i tom bur.
Men GrIFK ville göra spänning i det och fick lite för lätt göra 5-2 med två minuter kvar av perioden.

Bättre fokus i egen zon var direktiven i paus och full fart framåt.
I andra minuten så fick Alfred vila sig två minuter men vi spelade stabilt box play.
Ett snyggt uppspel i åttonde minuten ledde till att Felix kunde spela fram Tobias som sköt in 6-2. Halv minuten senare hittade Samuel P in till Marcus L i slottet som sköt in 7-2. Alfred ordnade sedan 8-2 minuten senare vilket också vart slutresultatet.
Samtidigt så vart det en jämn match mellan Vantaa och Tikkurilan på planen bredvid som Tikkurilan tillslut vann med 6-3 efter att det stått 4-3 ett bra tag och vi var vidare till A-Slutspel!
Skotten: 16-10 (7-4, 9-6) till Tigers

En bättre match offensivt, vi behövde få igång målskyttet inför slutspelet och spelmässigt så var vi väl värda att gå vidare tillsammans med Tikkurilan till A-slutspelet.

Matchens Tiger: Victor F

- - - - - - - -

Söndagen började med Kvartsfinal mot SSV.
Helsingfors bästa och ett av Finlands allra bästa P03 lag stod nu på andra sidan.
Som vunnit sin serie, slutspelet, en massa cuper m.m. under säsongen.
En rejält grym utmaning!

Vi fick en mardrömstart då dem lyckades peta in bollen framför mål från baksidan av målet från våran back och Isak inte får tag i bollen och deras forward trycker in helt fri in 1-0 efter bara 43 sekunders spel. Men vi körde på och i den fjärde minuten fick vi utdelning när Tobias avancerade in i slottet, drog till ett skott som deras målvakt lämnade retur på och där var Gustav snabb och slog in bollen i mål till 1-1.
Men trots bättre spel framåt så var det SSV som tog ledningen igen i den sjunde minuten, återigen på ett slump mål. Dem tog sig förbi på kanten och kom in i planen, där bröt vi men bollen rullade ändå på nåt konstigt och retfullt sätt in vid första stolpen. Vi låg på för kvittering, fick ingen utdelning utan istället kom 1-3 i den elfte minuten när vi inte klev ut helt mot deras skytt som trampade in från kanten.
Tung start, trots att vi hade gjort en bra första period.

I andra perioden så skulle vi komma ikapp, men vi vart lite för stressade och slog bort återigen som mot Tikkurilan för många passningar och uppspel. Vilket gav alldeles för få chanser framåt. Men när vi väl kom ner i deras zon med bollen så fick till tryck runt deras mål. I tredje minuten ledde det till att vi fick en straff och chans att få kontakt igen. Tyvärr missade Victor F straffen och vi hann bara spela 5 mot 4 i en minut innan Tobias fick en utvisning. Sjunde minuten och vi fick tryck framåt igen och återigen en straff. Denna gång så klev Tobias fram men även han missade straffen och 1-3 stod sig. Inget mål i spel fem mot fyra heller. Halv minuten efter att dem vart fem spelare så fick Alfred en utvisning och med bara halv minuten kvar på hans utvisning sköt dem in 1-4 från kanten. Med bara fyra minuter kvar så kan man säga att det stängde matchen.
Sista halv minuten av matchen så gjorde dem två mål, den sista på straff och sedan ett direkt efter tekningen och matchen slutade 1-6.
Skotten: 10-10 (7-5, 3-5) Med Tigers siffror först.

1-6 speglade verkligen inte matchen. Men vi gav dem en bra fajt. Det var egentligen två saker som var skillnaden. Vi slog bort för för många passningar, vilket störde vårt anfallsspel samt att vi inte hade huvudet/vanan med såna här tuffa matcher.
Det är så viktigt att kunna hålla sig kall, ha rätt fokus och göra rätt saker i såna här matcher.
Finalen vann Tikkurilan mot SSV med 4-2 och försvarade därmed sin titel från förra året.

Matchens Tiger: Theo

Vi lärde oss mycket på dem här matcherna där vi fick möta topplag efter topplag.
Dessutom förbättrade vi resultatet från förra året då vi gick till B-slutspel.
Vi fick ett bra kvitto på vad vi tar med oss om att vi är bra på och vad vi kommer behöva jobba på i framtiden för att fortsätta ta kliv för kliv.
Att vi redan nu ger Finlands bästa lag en match är ett bra betyg!


Nyhetsarkiv
Öppna träningar2019-04-29 16:23
Målen från HFC 20192019-01-07 18:03
Bilder från Finland!2019-01-07 15:06
Guld i Finland!!2019-01-07 14:22
DM Silver igen för P03!2018-12-10 19:23
Tuffa fighter i P02 DM!2018-12-05 17:40
Inför P02 DM!2018-11-28 23:24
Brons i Capri Sun Cup!2018-09-02 14:37
Silver i Buster Cup!2018-05-02 13:39
Guld i Örebro Cupen!2018-04-09 10:49
Storvreta Cupen - Dag 22018-01-05 20:08
Storvreta Cupen - Dag 12018-01-05 18:37
Brons i Onyx Cupen!2017-09-25 21:24
Guld i Capri Sun Cup!2017-09-03 17:24
Brons i Dragons Cup!2017-04-24 21:01
Guld i Tullinge!!2017-04-17 12:11
CityGross Cup i helgen!2017-02-23 08:50
Äventyret i Göteborg!2017-01-09 20:57
Inför Gothia Cup 2017!2016-12-29 12:12
DM Brons!2016-12-11 21:17
Silver och Brons i DM!2016-12-06 20:48
Helgens tre matcher.2016-10-17 21:21
Brons i Telgecupen!2016-09-11 08:30
Telge Cupen i helgen!2016-09-08 08:39
Mästare Uppsalacupen2016-09-04 23:46
Uppsala Cupen - 4/92016-08-29 21:51
Säsongen 2016/172016-08-18 22:40
Förlust i Nyköping!2016-03-19 19:45
Oavgjort i Vagnhärad!2016-01-31 20:12
En dag i Uppsala!2016-01-25 19:11
Effektiva i Mariefred!2016-01-16 22:19
Bra spel mot Onyx!2015-11-08 22:17
Tuff match mot Nykvarn.2015-10-04 20:03
Guld i Capri Sonne Cup!2015-09-06 23:07
HJC 2015 - Team Elite2015-05-26 22:20
Guld i Täby Open!!2015-05-04 21:31
Gruppseger i Täby Open!2015-05-04 20:49
AIK Vårcup i helgen!2015-04-15 19:23
Brons i Tigers Cup!!2015-04-01 20:26
Helgens två matcher!2015-02-25 22:58
Rotebro Cup - Dag 22015-02-22 23:42
Rotebro Cup - Dag 12015-02-22 20:23
Rotebro Cup i helgen!2015-02-19 20:41
Stark vinst mot Onyx!2015-02-16 20:56
Match mot Onyx i helgen!2015-02-11 21:56
Målrik helg för P03!2015-02-08 20:59
En bra helg för P03!2015-01-25 20:27
Helgens tre matcher!2015-01-21 21:14
Helgens matcher!2015-01-15 20:02
Två vinster i helgen.2015-01-12 22:02
Fint spel mot Farsta!2014-12-14 18:01
Förlust i Oxelösund.2014-12-13 19:53
Målrik helg!2014-12-07 13:20
Helgens trippelomgång!2014-12-03 20:45
Full fart på lördag!2014-11-26 20:51
Tät match i Nyköping!2014-11-08 22:02
Målrikt mot Mesta.2014-11-08 19:57
Första trippelhelgen!2014-11-05 20:19
3-3 borta mot Nykvarn!2014-10-26 19:09
Ingen revansch mot P02!2014-04-13 21:36
Laginsats mot Onyx!2014-03-16 21:46
Målkalas mot Bromma!2014-02-08 22:00
Målrik start på året!2014-01-11 22:03
Seger mot Gnesta!2013-12-08 22:07
Målrikt mot Mariefred!2013-11-10 22:10
Dubbelmöte mot Nykvarn2012-11-17 22:37
 
Tack till våra huvudsponsorer:
Våra Guldsponsorer
Vi stödjer Telge SIBK!
Svenska Spel, anslut dig!
 
telge.sibk på Instagram