Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Telge SIBK
Innebandy
Damer Div 1

Ny utmaning i Sörmland serie tillsammans med en ny tränare.
2017-10-29 17:38

Om någon hade sagt att jag och Malin skulle hamna i Telge som tränare innan denna säsongen, skulle vara lika troligt som Tomten kommer den 24 december. Men som någon sa skiter Björnen i skogen, allt kan hända och nu är vi båda i Telge och tränar damer D1 och JAS laget. Nu har vi varit med en månad och damerna/ tjejerna har verkligen jobbat hårt, lyssnat på nya röster och ny taktik där vi redan nu ser en väldigt bra utveckling.
Alla skall ha en stor eloge runt Telgelagen, både spelare, tränare samt föräldrar som har tagit i mot oss på ett positivt sätt.

Första utmaning blev kvalet i DJ SM på hemmaplan där Nykvarn stod först på meny, match nummer två var Vendelsö.
Match nr 1 mot Nykvarn som jag inte riktigt hade koll på, men Magnus levererade en del råd som blev till stor nytta. Där Nykvarn ägde bollen i stort sett hela matchen och vi backade hem och kontrade. Första perioden slutade 0–0, där Nykvarn hade varit klart starkare än oss, men hade det riktigt svårt att skapa riktigt vassa chanser. Andra halvlek hann knappt börja innan vi får ett friläge på en kontring, 1–0 till oss redan 30 sekunder in i period 2. Matchen fortsätter ungefär som första perioden, där Nykvarn har bollen men har svårt att skapa målchanser och vi skapar några kontringar. 3 minuter in så skapar vi åter ett friläge och åter gör vi inga misstag. 2–0 på tavlan. Nykvarn börjar nu chansa där dom kastar in bollar på mål, men vi håller undan och vinner första matchen.

Match 2 var mot Vendelsö som vi åter inte hade så bra koll på, denna match blev första perioden lite avslagen, där vi skulle driva tempot och fick en del problem med detta. Period två började vi få lite mera fart och började även skapa en del bra lägen, 14 minuter in i andra perioden så hänger vi dit första målet, redan 3 minuter senare så var det dags ingen.

Summering av kvalet är att vi vinner båda matcherna med 2–0, där laget slet ihop och hjälpte varandra i varje situation. Alla skall ha ett stort tack för en jätteprestation, där försvarsspelet var i stort sett felfritt hela kvalet.

Första matchen med D1 laget mot Kolpenäs blev en bra start, där förvarspelet var prio och vi göra många bra saker under hela matchen. Vi vinner matchen 9–2 ganska klart.
Summering av denna match var försvarsspelet, detta gjorde vi riktigt bra efter bara en veckas träning tillsammans.

Match nr 2 med D1 hemma mot Katrineholm, som tillhör en av seriefavoriterna.
Period 1 blir en blandad kompott, där vi stundtals gör många bra saker, men Katrineholm gör det svårt för oss, perioden slutar 4–4, där Katrineholm var klart starkare än oss.
Period 2 börjar bra, vi tar ledningen med 7–4, men åter så hämtar Katrineholm upp underläget till ledning innan denna period är över.
7–8 på tavlan efter två perioder.
Period 3 blir en jämn tillställning, tyvärr så avgörs matchen 8 minuter in i denna period, där vi får en 5 minuters utvisning mot oss och Katrineholm gör två mål. På tavlan står det 9–11 och Katrineholm har tagit över matchen. Mitt i deras press så får vi lite vittring och hänger 10–11, men närmare än så kommer vi inte. Katrineholm vinner rättvist med 10–13.
Summeringen runt denna match är att vi även behöver jobba med spelet med boll, kanske även försvarsspelet.

Seriematch nr 1 med JAS hemma mot Endre.
En match som vi började trögt, men vi vaknade till i andra perioden och gör två mål. Perioden slutar med två mål i fördel till oss.
Tredje perioden blir mer spännande, där vi gör 3–0 och 4–0, Endre tar Time out och nästan på en gång gör 4–1. Nu blir det lite nerver i matchen och Endre får lite tryck mot vårt mål, mitt under deras press så får vi till en kontring och hänger ditt 5–1 målet som blir matchavgörande, Endre får till ett tröstmål. På tavlan står det 5–2 till oss.
Summering av denna match är att försvarsspelet fungerar riktigt bra och när vi skapar lägen så är vi farliga.

Seriematch nr 2 med JAS hemma mot Linköping.
Där vi möter en av seriefavoriterna, detta skulle bli en svår nöt att knäcka.
Matchen börjar vi riktigt bra, där Linköping äger bollen, men vi sätter vårt försvarsspel klockrent. Vi får till våra kontringar och skapar en hel del chanser, i en av kontringarna så rundar vi målvakten och hänger dit 1–0 målet.
Andra perioden blir lik den första, vi sätter våra chanser som dyker upp. 3–0 på tavlan efter halva perioden. Nu trampar Linköping gasen i botten, innan perioden är över så har dom hängt dit 2 mål. 3–2 på tavlan efter två perioder.
Tyvärr så hinner tredje perioden knappt starta innan Linköping kvitterar. Matchen står och väger, vi städar om i femmorna och börjar ta över matchen. Tre minuter av matchen så kommer matchavgörandet, då vi hänger dit 4–3 målet via ett höstlöv.
Summering av denna match är att försvarsspelet blir bättre och bättre, vi behöver jobba på spelet med boll, det kommer nog snart.

Match 3 med D1, borta mot Trosa.
En första period som vi lägger till handlingarna, slutar 1–1.
Vi gör om i femmorna och vänder matchen till vår fördel med sex raka mål.
På tavlan står det 2-7 till oss, där vi under andra perioden gör vi många bra saker, där vi rullar boll bra och sätter våra chanser.
Period tre blir betydligt jämnare där vi byter chanser med varandra, perioden 2-2, på tavlan står det 4-9 till oss
Summering av denna match är att vi blir hela tiden tryggare med bollen, försvarsspelet blir bättre och bättre ,spelet med boll går från klarhet till klarhet.

Match 4 med D1, hemma i vår borg där Järna stod på andra sidan, ett riktigt lokalderby.
Period 1 fungerar försvarsspelet bra, men spelet med boll är inte riktigt lika bra, 0–1 redan efter 2 minuter in och Järna trumma på och skapar chanser men vi håller i vårt försvarsspel perioden ut.
Period 2 börjar som första perioden, där Järna trycker ned oss i vår zon, deras andra mål kommer redan efter fyra minuter, matchen står och väger. När det är två minuter kvar av andra så från ingenstans reducerar vi Järna ledning.
Period 3 så börjar Järna bäst, men vi börjar nu jämna ut matchen så vår kvittering kommer inte helt oväntat. Nu börjar vi få tryck på Järna som verkar bli trötta, 3–2 målet kommer efter ett riktigt bra rull på bollen, vi fortsätter att trumma på så när vi gör vårt fjärde mål för dagen så tjänst det som matchavgörandet, men när det är drygt en minut kvar av matchen så hänger vi dit vårt femte mål. När hesa Fredrik ljuder så står det 5–2 till oss på tavlan.
Summeringen av denna tillställning blir att vi kanske är lite trögstartade, men när vi väl får till det så är vi svår forcerade.

Seriematch nr 3 med JAS borta mot Berg.
Ett lag som jag aldrig har mött och inte heller hade någon bra koll på.
Matchen började vi trevande, men ändå får vi med oss ett ledningsmål, svårspelat lag på en trång plan.
Period 2 så började vi lite bättre och får spelet att flyta lite bättre, vi gör 0-2 målet på ett instick i mitten, deras kvittering kommer från ingenstans men det är en vacker passning som går igenom hela laget till en fristående spelare på bortre stolpe.
Perioden slutade med ett 2-1 överläge för oss.
Tredjeperioden är lik den andra där vi hittar en del bra lösningar, men Berg kommer upp på farliga kontringar, så när vi gör 4-1 så känns det som vi återtar matchen, vi gör även ett femte målet som känns som avgörande.
Summering av denna match, är att vi hela tiden blir starkare och börjar få ordning på många delar av spelet, både med boll men även utan boll.


Nyhetsarkiv
Vinst i DJ DM2019-09-08 19:22
En dag på jobbet.2018-01-30 08:23
Info Gotlandsresa2017-12-19 20:11
Träning efter nyår2017-12-19 13:08
Ett trög startat Tåg2017-11-26 19:43
Matchen flyttad2017-09-30 20:02
Vinst i sudden mot Endre2016-10-16 22:47
Vinst mot Gnesta2016-10-16 22:42
Första segern i hamn2014-10-19 17:55
Premiären avklarad2014-10-19 17:46
Välkommen till D22014-09-12 00:38
 
Tack till våra huvudsponsorer:
Vi stödjer Telge SIBK!
 
Svenska Spel, anslut dig!
 
telge.sibk på Instagram