Damer Div 1

I januari så kommer serien avgöras.
2018-01-24 13:54

Vi som många andra lag har haft ledigt. Direkt efter nyår så drog vi igång med träningarna och första matchen efter årsskiftet var Kolpenäs i vår borg, ett Kolpenäs som under denna säsong har haft det jobbigt att ta poäng.
Match 2 var det Katrineholm i deras borg, som vid senaste möte blev en målfest där Katrineholm gick segrare ut med 10–13. En revansch kanske.

Match 1
Detta blev en riktigt trögstartad match där ingen av lagen fick till något spel, vi gör första och enda målet i första perioden.

I periodvilan var informationen tydlig, höj tempot på allt vi skall göra på plan.
Denna period hinner knappt börja innan Kolpenäs Kvitterar. Vi gör 2–1 fem minuter in i perioden. Kolpenäs ger inte upp och får till en del avlutningar, en av dessa går nu in, åter igen så har dom kvitterat. Perioden fortsätter där vi gör mål och Kolpenäs kvitterar. När hesa Fredrik ljuder så står det 4–4 på tavlan.

I pausen så var åter informationen tydlig, vi måste ta i och börja kämpa.
Denna period blir den bästa av tre, där vi gör 5–4, 6–4 och 7–4 innan perioden är över.

Summeringen av detta var klart, ledigheten satt kvar i kroppen, när vi visar i tredje perioden vad vi kan så är det rätt okej.

Match 2
Denna period startade i ett rasande tempo från Katrineholm, där dom skapade målchanser på löpande band, vi själva hade det svårt att hitta rätt i försvarsspelet. 8 minuter in så hänger dom dit deras första för dagen. Nu tar det bara 3 minuter innan dom spelar ut oss igen. 2–0 till Katrineholm 10 minuter in i perioden. Vi har även svårt att bygga vårt anfallsspel, men från ingenstans så får vi ett läge och reducerar. Nu börjar vi göra mer bra saker. Vi får till en kontring 16 minuter in och gör inga misstag. Nu är vi med på riktigt i matchen. Helt plötsligt så hittar domaren en utvisning. Redan 30 sekunder senare så har vi lyckats vänt på tillställningen. Innan perioden är över så har Katrineholm kvitterat.

I pausen så rättade vi till några saker i försvaret samt så pratade vi om att spela på ett.
Under hela andra perioden så gör vi rätt saker i försvarsspelet och när vi får till uppspelet så skapar vi chanser. Redan efter 3 minuter så tar vi ledningen och håller den till mitten av perioden, då vi inte är noggranna i uppspelet. Perioden slutar 1–1.

I denna periodvila var mantrat tydlig, nu går vi för det.
Men tyvärr så började vi direkt med 2st utvisningar och under den senare utvisningen så hänger Katrineholm dit ledningsmålet. Nu med fullt manskap på banan så börjar vi hitta rätt och skapar fler målchanser. Det tar bara två minuter innan vi kvitterar. Vi fortsätter att trumma på och fler målchanser skapar vi, men tyvärr så drar vi på oss en dubbel tvåa när vi börjar göra massa bra saker på banan. Under detta PP så tar Katrineholm åter ledningen. Nu startade vi jakten på kvitteringen, när vi åter igen började skapa målchanser så tar vi åter en tvåa när det är 3,5 minut kvar av matchen. Men som sagt var, större under har hänt då det tar ca 20 sekunder under deras PP då vi får till en kontring och hänger dit kvitteringen. Inga fler mål blir det under denna period eller sudden. När hesa Fredrik ljuder så står det 6–6 på tavlan.

Summeringen är att när vi får till svarsspelet så är vi svår-forcerade, när vi får till uppspelet så skapar vi massor av målchanser. Men från botbänken vinner vi inga matcher.

Vi tackar Kolpenäs och Katrineholm för två tuffa matcher.

Vinst i DJ DM2019-09-08 19:22
En dag på jobbet.2018-01-30 08:23