Damer Div 1

Som sagt, serien skall nu avgöras.
2018-02-15 13:26

Tre matcher på två helger, hur skulle det gå. Det började med en seriefinal borta mot Järna sedan var det dags för ett dubbelmöte med Endre, på Gotland. Hur var våran form?

Match 1
Perioden hinner knappt börja innan vi får freda vårt mål, Järna äger matchbilden helt. Det tar bara 4 minuter innan det ringer. Perioden fortsätter som den började. 2–0, 3–0 och 4–0 kommer under en tre minuters period. Från ingenstans så börjar vi göra många bra saker. 4–1 och 4–2 får vi till innan perioden är över. Vi får tyvärr inte ordning på försvarsspelet, då Järna är aggressivare än oss i allt.

I pausvilan så kör vi tombolan, där vi råddar om i leden för att vecka gruppen.
Tyvärr så är vi inte med i början, då Järna hänger dit två snabba bollar. Mitt i denna period så börjar vi få lite ordning på prylarna. 6–3, 6–4 och 6–5 gör vi på två minuter. Nu är vi med, men glädjen blev tyvärr kortvarig. Då Järna åter rycker och hänger dit två snabba innan perioden är över.

Mantrat var i denna paus betydligt positivare, nu skulle vi gå för detta.
Perioden hinner knappt börja innan vi hänger dit 8–6, 2 minuter till så är vi nästa i kamp. Men tyvärr så orkar vi inte riktigt hela vägen ut. När hesa Fredrik ljuder så står det 8–7till Järna.

Summeringen av denna match är ganska klar, den som vill mest vinner oftast. När vi inte sätter vårt försvarsspel så får vi det svårt.

Match 2 och 3.

Match 2 där vi är hemma på borta-is i fina Maxi Arena på Gotland. I Första perioden får vi ingen bra start, där Endre tar ledningen redan efter 2 minuter. Efter målet blir det ett ställningskrig, där båda lagen tappar bollar och inte får till något ordnat spel. 13 minuter in så får Endre till en bra kombination och hänger dit deras tvåa. Innan perioden är över så får vi dit en reducering.

I pausen så var budskapet tydligt, få fart på allt vi gör.
Perioden hinner knappt börja innan vi kvitterar. Spelet fortsätter som i den första perioden, där båda lagen inte får till det riktigt. Från ingenstans så hänger Endre dit ledningsmålet. Innan perioden är över så har vi åter kvitterat. 3–3 på tavlan efter två perioder.

I denna pausvila så var åter budskapet tydligt, mer fart på fötter och boll.
Tyvärr så tar det inte så lång tid innan Endre åter tar ledningen. Mitt i tredje perioden så får vi till bra saker och åter igen så kvitterar vi. Resten av perioden blir ett ställningskrig, när det är knappt fyra minuter kvar av perioden får vi med oss ett PP. Men tyvärr så tappar vi bollen där Endre får komma fria och inte gör något misstag. När hesa Fredrik ljuder så står det 4–5 till Endre.

Summeringen av denna match är ganska enkel, man behöver sätta fart på allt vi gör på plan.

Match 3 i Södervärnshallen på borta is, hur skulle detta sluta.

Man märkte redan på uppvärmningen att alla var mer på tårna. Matchen börjar med ett lågt tempo och få målchanser. Efter ett tag så börjar vi få lite fart på bitarna och 10 minuter in så hänger vi dit 0–1 målet. Perioden fortsätter med bra fart så när 0–2, 0–3 målet kommer så är det ett resultat av ett bra spel. Perioden slutar med 0–3 ledning till oss.

I pausvilan så var budskapet enkelt, fortsätt att jobba hårt på plan.
Andra perioden går inte till världshistorien som den period vi gjorde många mål i. Perioden slutar 0–0, där vi ägde hela perioden.

I denna paus så var åter infon ganska enkel, fortsätta att jobba.
Perioden hinner knappt börja innan vi hänger dit två bollar mellan tredje minuten och fjärde minuten. Från ingenstans så reducerar Endre. 1–5 till oss och vi fortsätter att jobba på plan. 10 minuter in så gör vi vårt sjätte mål och det sista för dagen. Innan perioden är över så drar vi på oss en femma, innan den är slut så reducerar Endre till 2–6. På tavlan står det 2–6 till oss när hesa Fredrik ljuder.

Summering av detta är att om man jobbar och sliter, driver på tempot i både fötterna och bollen så kan det gå ganska bra.

Vi tackar Järna, Endre domarna och publiken.

Vinst i DJ DM2019-09-08 19:22
En dag på jobbet.2018-01-30 08:23