Innebandy
Telge SIBK Herrar Div 2

Seriepremiär H1, nerv och kamp
2015-09-21 20:11

Motståndarna i premiären är Älvsjö och som är en av seriefavoriterna. Coach Peter innan match: ”Kul att serien är igång. Vi måste våga köra vårt eget spel, få igång alla 3 femmorna att jobba som lagmaskin. Mot Älvsjö är försvarsspelet prio 1”. Såsom matchen utvecklade sig höll inte prio 1 försvarsspel hela vägen. I en premiär är det lite nerv, kanske var det som spökade. En som presenterade sig i Telge var Kevin, med sitt hat trick under matchen.

Första perioden började med högt tempo och de 350 i publiken skulle bjudas på bra underhållning hela matchen. Redan i de första minuterna fick Telge en straff som tyvärr blev en miss och under påföljande Power play fick Telge inte till något riktigt ordnat spel. Fortsatt under första perioden visar Telge upp en hög intensitet och vaskar fram chans på chans. Det blir 1-0 till Telge efter 6 minuter, efter ett blixtanfall av Oliver ända från backposition, bollen fram till Fredrik och vidare till Kevin, som framför mål lirkar in bollen mellan målram och målvakt.

Telges målchanser är inte riktigt supervassa, och Älvsjös målvakt storspelar dessutom. 16 minuter in i matchen blir det en mindre kalldusch då Telge inte snabbt nog ställer upp då Älvsjö får frislag i vår anfallszon. En Älvsjöspelare mitt i vårt egna slott får ett snabbt pass och kan helt ensam prickskjuta in reducering. Nu sista minuterna hänger vi inte riktigt med i försvarsspelet och givetvis utnyttjar Älvsjö det till att ta ledningen med 2-1. För att vara premiärmatch, med nerv och kamp, så gör Telge det bra: hög intensitet, hög kampvilja, vaskar fram chanser i anfallsspelet. Men försvaret måste ju hålla, vilket visar sig att det inte gör i nästa period. Det är Adam i Telge målet som håller ner baklänges siffrorna.

Under andra perioden, några minuter in i perioden, så på knappt 7 minuter gör Älvsjö 4 mål. Telge mer eller mindre tappar matchen under dessa 7 minuter. Spelet går snabbt, Älvsjö kontrar snabbt, vi hinner inte med, och i försvarsspelet gör vi misstag, vilket snabbt straffar sig mot så pass bra motståndare som Älvsjö. Telges Kevin hinner att sticka mellan med ett Telge mål när Telge får till ett snabbt anfall och bollen spelas ner bakom Älvsjös målbur och upp till Kevin som står mitt i slottet och kan ladda in bollen i mål. Efter 10 minuter in i perioden står det 2-6.

Ett litet hopp blir det den när perioden närmar sig slutet. Oliver som står framför Älvsjös mål och får ett pass från Jesper och jobbar där till sig en möjlighet att dra på ett skott som går in i mål. Perioden slutar 2-4 och i hela matchen står 3-6. Skall vi sammanfatta andra perioden så är det så att Telge inte hinner ställa om snabbt nog när Älvsjö kontrar och får inte till rätt uppställning i försvarsspelet i egen zon.

Tendensen i tredje perioden är den samma som i andra, Älvsjö lyckas få till ytterligare 3 mål. Telge trycker på, har 18 skott på mål i perioden men kombinationen inte tillräckligt supervassa chanser och en målvakt som storspelar i Älvsjömålet gör att Telge bara lyckas få in ett mål. Kevin lyckas i sista minuten fullborda sitt hat trick när han, på sin lite favoritposition mitt i slottet står och får ett pass av Jesper och kan sätta dit sista målet, till slutresultat 4-9.

Sammanfattning

Det var en underhållande match. 350 personer premiärtittade i vår nya fina Västergårdshall. Älvsjö var numret större än Telge, och är seriefavoriter. Tegle hade bra intensitet i anfallsspelet, fick till 40 skott på mål mot Älvsjö. Med lite mer precision och en uppbyggnad för att få till vassare målchanser, så skall du se att det kommer att sitta ett antal bollar i motståndarnas målkasse.  Med lite korrigering och skärpa i försvarsspelet kommer det bli bra mycket svårare att göra baklängesmål på Telge.

Lördag 3 oktober 15.00 hälsar vi publiken välkomna för ny hemmamatch i Västergårdshallen. Hallen ger mycket bra möjligheter att se hela planen och få överblick över en innebandymatch. Jag ser fram emot kommande hemmamatch och är övertygad om att vi kommer se ett bra mycket mer vässat Telge Herrlag.

Mer detaljer om matchen och serien hittar du på www.sibf.se och där under Resultat, och kolla under Herrar division 1 mellersta Svealand. Där har du serietabell, resultat från alla matcher och vilka som spelat i matchen,med mera.