Telge SIBK Herrar Div 2

H1 räckte inte till i premiären mot FBI Tullinge
2014-09-21 08:19

Tullinge tog 3 poängaren med sig hem från Södertälje.

Daniel Hernandez slog in första målet i div 1 för sitt Söder-Telge men reducerade då till 1-2 dom andra målgörarna för Söder-Telge var Robert Andersson och Magnus Söderqvist

skotten 12-9 13-6 7-7

Tog mig ett litet snack med Magnus Söderqvist efter matchen:

-Tja Magnus lite frågor efter matchen
Seriepremiären är över och ni fick inte med er några poäng därifrån
Hur var matchen?
Vad var det som fungerade bra respektive dåligt?
Då får ni träna bra så kör vi hårdare nästa vecka.

Magnus svarar - Tja Pär!
"Jag tycker att vi gjorde en bra match. Vi mötte ett bra lag och vi hade inte turen med oss idag. Vi behöver förvalta våra lägen bättre, men överlag såg det bra ut.
Tills nästa match ska vi vara på tå från början. Vi får helt enkelt ladda om tills nästa match."

Saxat från LT:

Seriefavoriten blev för stark

Premiärförlust för Södertälje IBS

Nykomlingen i division 1, Södertälje IBS, tog emot Tullinge i premiären. Spelmässigt en ganska jämn match, men gästerna vann med 6-3 (0-2, 2-1, 1-3).

Södertäljetränaren Esa Karvonen är mycket nöjd, trots förlusten. Han samlar spelarna och ger beröm till hur laget genomförde matchen.

- Jag måste vara nöjd, säger Esa efter samlingen.

- Tullinge är seriefavoriter och jag tycker vi stod upp bra. Oavgjort hade varit mest rättvist, säger Esa Karvonen.

SIBS vann skotten i matchen med 32-22 (12-9, 13-6, 7-7). Men det var Tullinge som med sin rutin kunde utnyttja sina målchanser bättre.

- Vårt problem är att få in bollarna i mål, där syns det att dom har rutin, säger Esa Karvonen.

Tullinge inledde målskyttet redan efter 49 sekunder efter en intensiv inledning. Men sedan tog Södertälje över det mesta av spelet. Magnus Söderqvist hade ett friläge, Robin Berglund dribblade sig till ett bra skottläge och Daniel Hernandez sköt i burgaveln.

Sedan kontrade Tullinge, med några snabba passningar blev det öppet mål.

Södertälje fortsatte perioden ut att trycka på. Laget fick chansen i två numerära överlägen. Bland annat en knapp minut med fem spelare mot tre på planen, men utan resultat.

Tullinges tredje utvisning kom i den andra perioden. Då lyckades till slut hemvändaren Daniel Hernandez hitta rätt efter assist av Robert Andersson, drygt två minuter spelade.

Sju minuter senare var det Robert Anderssons tur att hitta rätt och kvittera till 2-2. Forwarden klippte från backposition in ett skott i krysset. Även det i numerärt överläge.

12,35 in i andra perioden började Daniel Hernandez att gruffa med Tullinges Joakim Kihlström. Domaren uppfattade bara Kihlströms sista fula eftersläng och han drog på sig en femminutersutvisning.

Läge för ett litet avgörande trodde många. Det blev det också - för Tullinge.

SIBS fick inte alls till spelet. I stället skapade gästerna flest chanser och tilldömdes en straff när Daniel Hernandez höll i en Tullingeklubba.

- Tveksam tycker jag. Han var ju inte fri i det läget, säger Esa Karvonen.

Tullinges Christoffer Söderström satte straffen och det var ny uppförsbacke för hemmalaget.

När Tullinge sedan öppnade tredje perioden med att göra 2-4 efter 21 sekunder var SIBS ett slaget lag. Men kämpade ändå ända in i slutminuterna. Magnus Söderqvist reducerade till 3-6 med drygt fem minuter kvar. Och på slutet plockades målvakten Robin Holmberg ut och Esa plockade in sex utespelare.

- Skönt att premiären är över. Vi har haft en del sjukdomar några veckor och var osäkra på vad vi står. Nu vet vi att vi hänger med. Spelar vi så här kommer vi att ta många poäng i serien, avslutar Esa Karvonen.