Telge SIBK Herrar Div 2

Referat: Balrog B/S IK - Telge IBS
Matchreferat Balrog B/S IK - Telge IBS 5-4
2017-09-30 20:00
Ett något försenat matchreferat kommer här efter den sura premiärförlusten mot Balrog. Balrog har visat sig vara något av ett mardrömsmotstånd för herrlaget då detta är tredje raka förlusten i seriespel mot botkyrkalaget. Den här gången skrevs slutresultat till 5-4 i hemmalagets favör. En mer ingående återgivning av matchen följer i nyheten.

Period 1

En period som till synes präglades av lite premiärnerver hos båda lagen då spelet var väldigt tillknäppt vilket återspeglas av den väldigt sparsamma skottstatistiken. Balrog får ett tidigt powerplay redan efter 1:31 som man däremot inte lyckas utnyttja till sin fördel.

Balrog får däremot ett litet övertag och rullar runt mycket på våran planhalva men försvarsmässigt står vi emot bra utan att de kommer till några jättefarliga lägen. #50 Phlip Gustafsson svarar för några fina räddningar med en riktigt fin räddning efter en diagonalpassnng genom slottet från Balrogs sida.

18:42 åker vi på ännu en utvisning då #29 Pelle Hansson får sätta sig två minuter för slag men Balrog skapar inte mycket och vi kan utan problem reda ut resten av perioden.

Mål: 0-0 Skott: 6-4

Period 2

Period 2 börjar på ett liknande sätt som den första men det känns som att vi för varje minut äter oss in i matchen och börjar skapa flera chanser. Våran förstakedja börjar nu komma igång och spelar bra med flera fina kombinationer. Efter 6:28 faller också det första målet då #90 Magnus Söderqvist driver upp bollen centralt och släpper ut den till #44 Tommy Cannerbo som trycker dit bollen.

Nu ser spelet bättre ut och efter 8:50 tilldöms vien straff som #29 Pelle Hansson förvaltar på bästa sätt och vi har 0-2 på resultattavlan. Sedan skiftar matchen karaktär och vi bjuder in Balrog i matchen igen efter en 2 minuters utvisning för avstånd där #4 Robin Blank i Balrog kan reducera till 1-2.

Efter detta följer det en hel serie av utvisningar för alla möjliga saker, det är en småbillig trängnings utvisning förr oss och en hög klubba från Balrog som kunde resulterat i mer än 2 minuter. Detta följs upp av en dubbelutvisning där Balrog får en 5 minuters utvisning och vi en tvåminutare i en tilltrasslad situation som undertecknad missar helt och slutligen åker vi på ytterligare en utvisning för slag. Däremmelan har både vi och Balrog lyckats göra varsitt powerplay-mål vårat genom #44 Tommy Cannerbo som hittar en lucka bakom Balrogs målvakt och det står nu 2-3 på tavlan efter en av utvisningar sönderhackad och rörig period.

Mål: 2-3 Skott: 7-12

Period 3

Tredje perioden börjar med ett böljande spel med chanser åt båda håll. Efter 5:21 så får vi chansen att dryga ut ledningen i powerplay men misslyckas med att få till något ordnat spel med kvalité och missar den chansen. Direkt efter den utvisningen åker Balrog på en utvisning för otillåten trängning som väl ärligt kan säga känns ganska billig. En ypperlig chans att avgöra matchen men efter en slarvig passning i offensiv zon så kan Balrog kontra och komma i ett 2 mot 1 läge och istället för en utdrygad ledning så har vi nu likaläge i matchen för första gången.

Vi skapar trots detta en riktigt bra möjlighet där #29 Pelle Hansson är nära att ge oss ledningen tillbaka men Balrogs målvakt gör en bra räddning. 9:26 tar ett något pressat Balrog time-out för att samla trupperna. Efter detta följer en ganska avvaktande period i matchen och det märks att det börjar närma sig ett avgörande läge och att inget lag vill bjuda den andra på någonting.. #95 Morgan Ahlberg får ett bra läge efter en fin pass från #2 Alexander Lundström som bryter fram på högerkanten men bränner tyvärr läget.

14:01 så tar Balrog ledningen för första gången med ett märkligt mål då en back  i Balrog skjuter utanför och bollen studsar rakt in i slottet där en fri Balrog spelare bara kan raka in bollen i ett öppet mål. 15:36 så får vi en utvisning med oss och en suoerb chans att komma tillbaka i matchen uppdagas. Time-out tas och målvakten lyfts ut omgående. Vi skapar ett hyfsat tryck men 16:24 vinner Balrog bollen i eget slott och försöker lyfta den mot det tomma Telge-målet men spelaren får ett slag och tilldöms straff. Den slås av #33 Erik Isaksson i Balrog som lurar ner inbytte #30 Adam Blomberg och lyfter in bollen til 5-3.

16:54 får vi till slut utdelning i 6 mot 4 spelet då #28 Patrick Gustafsson kan trycka in reduceringen framför mål efter ett fint instick från #20 Robin Söderström. Nu följer en desperat jakt på ett kvitteringsmål utan att vi lyckas komma till det rikitgt vassa lägena och matchen slutar 5-4 till Balrogs fördel.

Mål: 3-1 Skott: 7-9