Telge SIBK Herrar Div 2

Referat: Tyresö Trollbäcken IBK - Telge IBS
Förlust för herrlaget mot Tyresö Trollbäcken
2017-10-05 12:00
Herrlaget var på besök i Tyresöhallen i seriens andra omgång och förlorade där med 10-6 mot Tyresö Trollbäcken IBK. Därmed är andra förlusten denna säsong ett faktum. Såg att någon skrev om damernas match att en innebandymatch pågår i minst 60 minuter något som kan gälla som lärdom även för denna match.

Period 1

Vi får en dålig start på matchen och verkar inte vara där riktigt mentalt. Tyresö utnyttjar det och efter 3:05 kommer dagens första mål och innan den fjärde minuten spelats klart så har Tyresö också gjort 2-0. Sakta men säkert börjar vi trots allt att arbeta oss in i matchen. Spelet jämnas ut och vi börjar skapa lite fler chanser.

12:34 drabbas vi av en utvisning då #2 Alexander Lundström får sätt sig två minuter för otillåten trängning. Utvisningen klarar vi av utan större problem men Tyresö utökar strax därefter sin ledning till 3-0.

17:07 lyckas vi ändå reducera då #29 Pelle Hansson kan trycka dit bollen i slottet efter ett fint instick från #44 Tommy Cannerbo. Känslan är att vi inte varit där från start men att vi nu är på väg in i matchen med ett underläge som inte är särskilt märkvärdigt.

Mål: 3-1

Skott:10-6

Period 2

Tyresö drar igång perioden i ett högt tempo och kan redan efter 46 sekunder utöka sin ledning till 4-1. Det är nu en jämnare match men vi har fortfarande svårt att skapa de riktigt farliga målchanserna. 07:21 blir det en dubbelutvisning efter lite gruff i sarghörnet och det blir spel i fyra mot fyra vilket däremot inte resulterar i något speciellt.

10:50 är det dags för bortalagets bästa spelarfe för dagen att presentera sig, #90 Magnus Söderqvist vinner bollen långt in på Tyresös planhalva och tar några steg in i banan och stänker upp bollen i krysset. 4-2 på tavlan och känslan är vi håller på att ta över matchen. 16:28 lyckas vi reducera ännu en gång då #44 Tommy Cannerbo spelar fram #90 Magnus Söderqvist som på ett snyggt sätt kan sätta sitt andra mål för dagen.

Skillnaden mellan period 1 och 2 är stora och det känns som att vi har vaknat och är på god väg att vända matchen.

Mål: 1-2

Skott: 8-7

Period 3

Tredje perioden startar i ett högt tempo. Vi har mycket av bollen men Tyresö kontrar farligt på våra misstag. Efter 02:22 så får #99 Jakob Leek sätta sig i utvisningsbåset för en låsning av klubba efter en tilltrasslad situation där en Tyresö spelare är på väg att komma fri. Tyresö ställer upp för powerplay och lyckas rulla runt bollen snabbt så att vare sig våran box eller PG i målet hinner med och utöka sin ledning till 5-3.

05:25 så gör Tyresö mål igen och matchen känns som att den börjar glida oss lite ur händerna. Men repliken kommer omedelbart från Telge håll 05:39 så  kan #28 Patrick Gustafsson skjuta in reduceringen efter en assist från #11 Joachim Gustafsson. 06:03 kommer nästa Telge mål då #90 Magnus Söderqvist fullbordar sitt hattrick genom att peta in bollen på en retur efter ett skott från #29 Pelle Hansson.

Direkt efter detta har vi en jättechans att kvittera men vi träffar ribban. Tyresö vänder spelet på den situationen och kontrar istället in 7-5 när klockan står på 06:26. Ett surt mål då det kändes som att vi hade fått matchen dit vi ville. Fyra mål faller alltså på två minuter och det tar inte lång tid innan nästa mål kommer. Tyvärr är det ett Tyresömål som oturligt studsar in via en egen klubba och det momentum som vi hade för bara några minuter sedan känns som bortblåst.

08:10 får Tyresö en utvisning och vi får chansen i powerplay som däremot går oss förbi. Men 10:19 direkt efter utvisningen får vi utdelning då vi får ett frislag i offensvit hörn. De flesta spelarna går på byte i båda lagen men #11 Joachim Gustafsson dröjer sig kvar och kan i den allmänna röran i Tyresöförsvaret frispela #95 Morgan Ahlberg som rusar in i slottet från eget bås och skjuter in bollen i bortre och vi har nu 8-6.

Vi försöker jaga ikapp och skapar en del chanser men blottar också därmed lite defensivt. 16:04 gör Tyresö 9-6 efter dagens andra oturliga insläppta mål, bollen slängs in framför mål och studsar via en Telgespelare in i mål. Nu måste vi chansa framåt men lyckas inte riktigt hålla i bollen och skapa chanser. Tyresö kontrar istället in 10-6 vilket också blir slutresultatet.