Telge SIBK Herrar Div 2

Herrlaget segrare i DM!
2018-09-03 15:35
Herrlaget ställde i helgen upp i DM och stod efter Söndagens final som segrare.
Gruppspelet klarades av under lördagen med tre segrar mot Trosa Edanö IBK, Torshälla IBK U och Onyx IBS/IBK. Efter det så väntade Strängnäs IBK i semifinalen där det blev vinst med 12-2. I finalen väntade sedan Flens IBF och här fick vi se en rejäl målfest då slutsiffrorna till slut skrevs till hela 22-1. Så nu kan herrlaget titulera sig som distriktsmästare 2018 efter en väl genomförd helg. För att läsa kortare referat och statistik från matcherna klicka på nyheten.
Trosa Edanö IBK - Telge IBS 1-7 (0-4,1-3)
Alltid knepigt med tidiga morgonmatcher men när matchen rullade igång klockan 8 på morgonen i Lånestahallen med endast 10 spelare i laguppställningen för att driva upp tempot under den korta matchen så tog vi kommandot direkt. Redan efter 2 minuter tog vi ledningen med 1-0 genom ett fint mål av Mattias Nordenadler och därefter rullade bollarna in i stadig takt. Det svårspelade golvet i Lånestahallen bjöd inte upp till något skönspel men trots det gör vi några fina mål och vinner komfortabelt inledningsmatchen.
Målskyttar Telge: Filip Rönnkvist x4, Morgan Ahlberg x2, Mattias Nordenadler

Torshälla IBK U - Telge IBS 0-7 (0--3,0-4)
Dags för match två mot Torshälla U som tog Nykvarns plats i gruppspelet efter ett sent återbud stod för motståndet. Återigen tio man i uppställningen då andra halvan av truppen gjorde debut för helgen. Inte så mycket att skriva om den här matchen. Det är klasskilnad och spel mot ett mål i princip hela matchen. Torshälla försöker försvara sig lågt och kontra men får inte till något framåt då vi gång efter gång vinner bollen högt upp i banan. Vi kommer ut med bra fart och leder med 2-0 redan efter 1 minut. Eftersom slår vi av på takten men fortsätter pressa ett svagt Torshälla som inte har mycket att sätta emot och vinner till slut med 7-0.
Skottstatistik: 2-18
Målskyttar Telge: Edvin Engbom x2, Tommy Cannerbo x2, Morgan Ahlberg, Leo Johansson, Andreas Lindgren

Onyx IBS/IBK - Telge IBS 2-4 (0-2,2-2)
Återigen kommer vi ut med bra fart och inställning och får utdelning redan efter 02:28 då Edvin Engbom hittar Andreas Fränzel på bortre med en mycket fin diagonalpassning. Här stöter vi för första gången på lite motstånd. Vi kontrollerar matchen men Onyx försvarar sig bra och kommer även till en del farliga lägen utan att få utdelning. Men sakta men säkert maler vi ner Onyx och går upp till en 4-0 ledning halvvägs in i andra perioden. Onyx reducerar två gånger om på slutet men är aldrig nära och komma ikapp och gruppsegern är ett faktum.
Målskyttar Telge: Filip Rönnkvist, Marcus Lundberg, Andreas Fränzel, Andreas Lindgren

Strängnäs IBK - Telge IBS 2-12 (1-4,0-3,1-5)
Semifinaldags och ett ungt Strängnäslag står på andra sidan. Bra fart på matchen direkt från start från våran sida mot ett ganska passivt Strängnäs. Efter 5 minuter kommer första målet av Filip Rönnkvist framspelad av Robin Berglund. Strängnäs har svårt att skapoa chanser men lyckas ändå göra 1-1 efter en tilltrasslad situation i våran försvarszon. Vi svarar fort på det här målet och innan perioden är slut så har vi dragit ifrån till 4-1. Under andra perioden så börjar Strängnäs att bli trötta vilket märks på dem. De får svårare och svårare att orka i sina offensiva försök och vi dominerar härifrån matchen fullständigt. Slutsiffrorna skrivs till slut till 12-2 och vi är vidare till final.
Målskyttar Telge: Andreas Lindgren x2, Filip Rönnkvist x2, Edvin Engbom x2, Andreas Fränzel x2, Leo Johansson, Jim Andersson, Morgan Ahlberg, Linus Jonsson

Flens IBF - Telge IBS 1-22 (0-9,1-5,0-8)
Finalen blir aldrig någon spännande historia som det kanske borde vara. Vi kommer ut med väldigt bra fokus och är extremt effektiva i början av matchen. Efter 07:35 så står det redan 6-0 och matchen är i princip över. Flen som gjort bra resultat tidigare i DM mot Onyx och Torshälla har i den här matchen ingen chans. Överkörningen är fullständig och vi låter inte Flen få igång något ordnat spel och straffar dem hårt. Det är lätt att tappa fokus i den här typen av matcher när man är så pass överlägsna men trots detta håller vi fokus uppe. Det gör att siffrorna fortsätter dra iväg matchen igenom för att slutligen landa på 22-1. Hela laget gör en bra match med många olika målskyttar, extra kul att vårat nyförvärv Jorormi Ringtjärn får göra sina första mål för klubben. Distriktsmästare 2018 och en helg som slutar med fem tydliga segrar med väldigt mycket positiva saker att ta med sig inför fortsättningen av säsongen.
Skottstatistik: 11-40
Målskyttar Telge: Jim Andersson x4, Edvin Engbom x3, Tommy Cannerbo x3, Joromi Ringtjärn x2, Mattias Nordenadler x2, Filip Rönnkvist x2, Marcus Lundberg, Andreas Fränzel, Leo Johansson, Morgan Ahlberg, Robin Berglund, Linus Jonsson