Telge SIBK Herrar Div 2

Referat: Telge IBS - Jönköping IBK Ungdom
Seger för herrlaget i premiären! Dags för ny match i helgen!
2018-09-28 18:03
Det blev en komfortabel seger för herrlaget i premiären i Division 1 Mellersta Svealand. Slutsiffrorna skrevs till 8-1 efter periodsiffrorna (2-1,5-0,1-0). Efter en jämn första period med en hel del chanser åt båda hållen så gjorde herrlaget ett ryck i början på andra perioden när man gjorde 5 mål på fyra minuter. Detta rycket lyckades aldrig Jönköping hämta sig ifrån och herrlaget kunde på ett kontrollerat sätt spela på sin ledning och bärga säsongens första seger. Klicka på nyheten för att läsa Staffan Gustafssons referat om matchen.
Seriepremiären avklarad!

Då är vi äntligen igång med seriespelet i  tuffa division 1 Mellersta Svealand.

Våra mannar fick möjlighet att visa upp sig hemma i Västergård i premiären, premiärmotståndet stod Jönköping för. Fjolårets nykomlingar och kometer har till i år som en konsekvens av de kvalitéer man ifjol visade upp drabbats av betydande spelartapp.
Dock väljer jag att lägga huvuddelen i mitt referat på det egna laget och prestationen.

Känner att vi tar tag i taktpinnen direkt och ger inte Jönköping några som helst möjligheter från första bytet!
Dock lyckas Jönköping med att sätta 0-1 på sitt första skott på mål efter dryga 3 minuter. Vi fortsätter dock trumma på och lämnar första perioden i en 2-1 ledning.

I den andra perioden så inleder vi med ett veritabelt bombardemang mot Jönköpingskassen och går från 2-1 fram till en 7-1 ledning och klockan har bara hunnit ticka upp till 4.50.
Effektiviteten  som man stundtals saknat fanns där och allt gick in.

Sista 35 minuterna känns lite som en transportsträcka även om vi gör det bra och fortsätter vara uppoffrande i försvaret över hela banan och erbjuder debuterande Samuel Sundman i målet en skön resa i debuten i Telgekassen. Samuel fick välförtjänt priset som matchens lirare.

Många gör en riktigt bra match och jag ger några extra plus enligt följande.
Robin Berglund som jobbar kopiöst matchen igenom defensivt men har ändå energi att vara ett hot varje gång läge kommer.
Morgan Ahlberg som sprudlar av spelglädje och energi och får med sig 2 energikassar!
Nya Edvin Engbom som är otroligt noggrann i allt han gör och går av plan i stort sett utan "turnovers" och hänger även 2 kassar.

Nästa match är nu på lördag mot ett lag som av några tunga "experter" 😁 tippas landa högt i serien - Hovslätts!
Fick möjlighet att följa med på fjolårets bortafajt  mot dem ,ingen av våra vassare prestationer ifjol och det kommer krävas mer av oss för att komma hem med de 3 pinnar vi vill åt.
Hovslätts gör sin seriepremiär i samma match då de stod över första omgången.

Matcherna i övrigt i första omgången gick väl helt enligt tipsen,  möjligen kan man tro att man hade lirat Älvsjö borta mot Tyresö?

Lycka till i helgen boys och se till att bli friska ni som ska bli det,ni andra håller er friska!