Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Telge SIBK
Innebandy
Herrjuniorer/JAS

Nysatsning på HJ/JAS i Telge SIBK!
2019-04-28 15:35
Telge SIBK kommet till nästa säsong göra en nysatsning på HJ/JAS med målet att bygga ett slagkraftigt lag till både JAS och HJ serien. Vi har många duktiga ungdomsspelare i föreningen och även i lag runtomkring oss som vi vill kunna erbjuda en god möjlighet att utvecklas till fullbordade seniorspelare under junioråldern. Vi vill genom nysatsningen vara ett bra alternativ för de som vill satsa på innebandyn och ta nästa steg i sin utveckling i en inspirerande miljö. Tryck på nyheten för att läsa mer om hur vi gör denna satsning!
Här under följer några punkter som är centrala förändringar i den nysatsningen som vi nu gör på HJ/JAS. Dessa finns även att läsa i bildspelet som vi presenterade för spelare och föräldrar under förra veckan:

Tränarstaben
Vi bygger ut tränarstaben med fler ledare som är med runt laget. Med fler ledare så ges det större möjligheter att jobba med individen på ett mer genomgående sätt och utveckla spelarnas förmågor. Nästa säsong kommer vi ha fyra ledare i laget med olika roller:

Fredrik Urefors (Huvudtränare)
Kommer vara den som har huvudansvaret över truppen. Fredrik har spelat innebandy själv i många år men valde tidigt att bli ledare. Han har trots sin unga ålder många säsonger som ledare för ungdomslag i föreningen med flera fina framgångar,

Andreas Fränzel (Tränare-JAS)
Har varit en del av ledarstaben i JAS under två säsonger och kommer även finnas med under nästa säsong. Kommer framförallt ha fokus på JAS-serien och våra matcher där. Andreas är själv aktiv som spelare fortfarande i vårat herrlag där han spelat över tio säsonger i både Division 1 och Division 2.

Thomas Nilsson (Tränare/Lagledare)
Mångårig ungdomstränare i föreningen som föregående säsong var ledare i JAS-laget men även en av de tränare som var med Södermanlands P-16 Distriktslag under SDF-SM i Gävle. Kommer under nästa säsong utöver att vara tränare även hålla i lagledarbiten och se till att allting kring laget fungerar.

Henrik Mankefors (Tränare Röd Nivå)
Även Henrik har många år bakom sig som ledare i våra ungdomslag och kliver nu upp i ledarstaben för HJ/JAS. Han kommer framförallt inrikta sig på Pojkar Röd-nivån och matcherna i den serien.

Truppen
Vi kommer slå ihop förra årets HJ/JAS trupp med vårat P-03 lag. På det sättet bilda en stor trupp med hög konkurrens för att höja kvalitén på träningarna. Juniorspelarna kommer också få vara just juniorspelare. Man tillhör HJ/JAS truppen och tränar i den gruppen. Detta för att kunna stärka lagsammanhållningen och tillhörigheten hos individen. För de juniorer som är duktiga kommer även möjligheten att prova på både träningar och matcher på herrlagsnivå finnas men detta ska i första hand vara träning utöver den i den egna gruppen.

Seriespel
Laget kommer att delta i tre serier kommande säsong. JAS, HJ och sedan en Pojkar Röd serie på någon nivå. 
Man spelar där man mår bäst, ingenting baseras på ålder. Detta är en viktig punkt, åldern är inte avgörande för vilken serie man spelar i utan i den serien som ger individen mest möjlighet att utvecklas i sin takt.
Åker man med till match så spelar man. Är man uttagen till match så kommer man starta matchen och få speltid. Däremot satsar vi på hög placering i HJ och en högre placering i JAS och i dessa kommer toppning ske vid behov om det anses nödvändigt för att vinna matchen.
Målsättningen för kommande säsong är att sluta på övre halvan av tabellen i JAS och att komma topp tre i HJ-serien. I pojkar Röd ligger individens personliga utveckling i fokus snarare än resultatet. Denna målsättning ska ses som målet vi jobbar emot under varje träning och match.
Målet är att varje spelare ska ha möjlighet att delta i två matcher varje helg. 

Träning
Vi vill öka träningsdosen kommande säsong då det anses nödvändigt för att kunna uppnå våra målsättningar. Vi kommer ha tre träningar i veckan som är två timmar långa.
Även försäsongsträningen kommer vara mer omfattande för att förbereda spelarna på bästa sätt inför det tuffare spel som är i juniorserierna. Vi kommer ta hjälp av specialistutbildade personer för att bygga upp försäsongen på ett bra sätt för att maximera träningen och undvika träning som felbelastar och i förlängningen sliter onödigt på kroppen.

Hur vi vill spela
Vi vill spela ett aggressivt spel med mycket dubblingar och samarbete. Vi kommer spela flera olika typer av spelsystem, inte endast ett. Detta för att kunna anpassa matchplanen efter motstånd och för att utbilda våra spelare på så många uppställningar som möjligt vilket är en fördel i deras framtida innebandykarriärer.
Vi vill spela ett anfallsspel med mycket fart och mycket rörelse på samtliga spelare. Samt lägga stort fokus på att utveckla olika varianter för att komma till avslut. Mycket fokus kommer även lägga på uppspelsvarianter och kontringar. Vad vi ska göra i specifika situationer, spelarna ska vara förberedda för vad som händer i matchspel och det är vi som tränare som ska ge dem dessa nycklar i träning.
  

Nyhetsarkiv
Ny fight i Hj-serien. 2019-10-27 21:42
Jas-match mot huddinge2019-10-27 14:13
Bragden i Västergård2019-10-20 11:15
Dubbelhelg i Linköping.2019-10-13 21:14
Hj match mot Åby2019-10-13 21:00
Jas-match mot Farsta IBK2019-10-08 22:30
Premiär i Hj-serien2019-09-29 19:24
Hemma-premiär i JAS!2019-09-28 20:41
Hj DM färdigspelat2019-09-13 10:42
Öppna träningar2019-04-29 16:31
Grattis Alexander!2018-11-11 21:58
Grattis Leo!2018-11-11 21:57
Grattis Oscar!2018-11-11 21:52
Salem-Telge2018-03-10 15:27
Huddinge-Telge 2-92018-02-15 18:47
Telge-Ekerö 5-12018-01-13 19:59
 
Tack till våra huvudsponsorer:
Våra Guldsponsorer
Vi stödjer Telge SIBK!
Svenska Spel, anslut dig!
 
telge.sibk på Instagram