Innebandy
Herrjuniorer/JAS

Hj DM färdigspelat
2019-09-13 10:42
Juniorlaget åkte den 7 september för att spela gruppspel i Hj DM i vagnhärad. Målet var att gå vidare från gruppen och få spela slutspel på söndagen 8 september.

I gruppen hade vi Trosa, Torshälla JAS och Onyx.

Första matchen stod Torshälla för motståndet.
Planen för denna match var att pressa motståndarna till misstag för att sedan utnyttja dessa på bästa sätt. Torshälla Ställde upp i försvar och vi fick föra matchen. Torshälla som är känt som ett starkt kontringslag, utnyttjade detta tidigt i matchen genom att göra både 1-0 och 2-0 genom kontringar. Vi arbetar oss in i matchen och det är vi som för spelet. Vi lyckas reducera och med endast 2 minuter kvar av matchen kvitterar vi till 2-2 och det blir även slutresultatet.

Vi är nöjda med att lyckas föra matchen med vårat unga lag men vi tycker själva att vi borde utnyttjat våra chanser bättre.

Match nr 2 stod Trosa för motståndet.
Vi tyckte ändå vi avslutade starkt mot Torshälla och vi pratade om att ta med känslan från den matchen. Vi skulle låta trosa få föra matchen och vi skulle gå på kontringar. Men oj vad dåligt vi spelade i denna match. 0-4 gick fort och vi började hänga med huvudena. Vi tog ett ordentligt snack i periodpausen, ändrade lite spelsätt och gör faktiskt en bra andra period och lyckas vinna den med 3-2, dock räckte det inte utan vi stod som förlorare med 6-3 när matchen var slut.

Match nr 3 mot onyx betydde att gör vi många mål och Torshälla förlorar sin sista match så går vi vidare. Vi pressar onyx under hela matchen, vi äger bollen och skapar massvis med målchanser. Deras målvakt var grym och vi inte tillräckligt skärpta vid avsluten. När onyx väl fick chanser så hade vi William i målet som var en vägg. Kanske hans bästa match nånsin? Slutresultatet blir iaf 3-1 till oss.

Eftersom att Torshälla kryssar i sista matchen mot trosa så innebar detta att vi blev utslagna.

I finalen stod återigen Trosa och Torshälla mot varandra där Trosa drog längsta stråt och kan kalla sig DM mästare i 1 år framåt. Stort grattis Trosa, ni är väl värda detta guld!

Slutsats för våran del: en okej match mot Torshälla där vi borde tagit 3 poäng, katastrof första period mot trosa och en riktigt bra spelmässig insats mot onyx!

Vi kämpar vidare redan 13/14/15 september med Torshälla JAS cup.