Telge SIBK
Innebandy

Telge IBS - Linköping FCB 3-4
2016-09-18 19:53
Det är seriepremiär för Telges herrlag i Div 1 Mellersta Svealand. Motståndarna är Linköping FCB som är nya i serien i år och har ett väldigt duktigt lag med flera unga spelare, där några av dessa spelare är med i U19 landslaget. Så som matchen utspelade sig så blev Telge utspelad i 1,5 period. Att det inte blev fler baklängesmål, det berodde på bäste spelare på plan som var Telges målvakt Philip Gustavsson.

Under första perioden spelar Linköping med mycket energi och håller boll mycket mer än Telge. Vårt Telge kommer inte upp i tempo, vi saknar snabba spelvändningar, Linköping får till ett passningsspel som imponerar och gör att Telge mest får jaga boll. Vår målvakt Philip får öppna med en bra räddning och han spelar sedan stabilt hela perioden, och hela matchen. Bara en gång lyckas Linköping överlista vårt försvarsspel och vår målvakt när man 9 minuter in i matchen gör en kontring med en snabb diagonalpassning som öppnar upp målet. Skott på mål första period blev 8-12 och perioden klart till Linköping. Precis som Telges målvakt storspelar så är även Linköpings målvakt mycket duktig och gör det svårt för oss.

Andra period börjar rullar som den första med att Linköping dominerar, och efter 9 minuter in i perioden kan Linköping utöka till 2-0. Först när det är 8 minuter kvar så börjar Telge blixtra till och får upp tempot och nästan 13 minuter in i perioden dra Fredrik Holm på ett backskott, Linköpings målvakt är skymd och Marcus Lundberg kan styra in bollen till en reducering. 30 sekunder senare drar Kim Kallin på skott utifrån slottet och bollen rullar in i mål och det är kvitterat till 2-2. Nu svänger mycket av energin över från Linköping till Telge och Telge gör 8 riktigt bra minuter med många målchanser, men tyvärr ingen boll in i mål. Skott på mål i perioden 16-3 och det ser förhoppningsfullt ut inför sista perioden.

Tredje perioden börjar bra, Telge är på hugget, men sen får man en utvisning emot sig. Telge håller igång en bra försvarsbox i boxplay, men när det är 11 sekunder kvar kan Linköping sätta bollen i mål, ett hårt skott i vänster kryss utan chans för vår målvakt. Matchen står och väger, men 9 minuter in kan en Linköpings back lyfta en boll nere från egen mållinje till spelare fri framför Telges mål och Linköping kan utöka ledningen till 4-2. Telge jagar nu reducering och kvittering. De sista 2,5 minuterna tar Telge ut målvakten, och när det är 1 minut kvar skjuter Thomas Prim skott mot mål och Kim Kallin kan styra in bollen i mål. Men, närmare än så kommer inte Telge. Skott på mål sista perioden 9-6.

Sammanfattningsvis, Linköping dominerade i drygt 1,5 period. När väl Telge kom igång så spelar vi bra och hade vi haft det spelet från början till slut, så kunde vi mycket väl ha vunnit matchen. Fortsätter vi såsom vi spelade sista 1,5 perioden kan vi mycket väl sätta Älvsjö på plats i nästa bortamatch.