Tung torsk mot Täby
2014-11-03 09:54
Cissi Asplund, het tvåmålsskytt

Period 1

Vi startar inspirerat och redan i första minuten rinner Cissi Asplund igenom men blir hindrad i avslutsläget, ojuste bedömer domaren det som och vi har straffslag redan efter 57 sekunder. Felicia Forsmark ska försöka ge oss ledningen men Rebecca Rempling i Täbys mål kan rädda. I det efterföljande PP-spelet rullar vi fram till ett kanonläge men skottet går över.

Täbys första riktiga farlighet kommer i sjätte minuten efter en spelvändning men avslutet rullar precis utanför Linnéa Bergmans stolpe. Täby kommer mer och mer in i matchen och efter åtta minuter är det riktigt nära bortaledning när ett bra skott träffar underkant av överliggaren.

I stället är det Telge som tar ledningen genom Malin Hellsén som efter fint klapp-klapp spel sätter den bakom en överspelad målvakt. 1-0 efter 8.55, assist Lisa Hulting.

Halvminuten senare gör Linnéa en reflexräddning på Jennifer Stålhults skott. Just Täbys kedja med Jennifer S, Louise Wickström och Josefin Ulvhag är ett ständigt hot mot Telges bur och sätter riktigt hårt tryck i varje byte. I sextonde minuten håller det inte längre, efter några förlorade närkamper studsar bollen in framför buren och där kan Jennifer S slå in bollen från nära håll. Vi har 1-1 efter 15.28 vilket står sig perioden ut.

Period 2

Tidigt i andra är det supernära för Täby men skottet ändrar riktning på backben i sista stund. Vi svarar och efter 3.06 gör Cissi 2-1 som jobbar in den nära mål efter Emma Tällös avslut.

Glädjen blev tyvärr inte långvarig då Täby kvitterar per omgående efter ett misstag i egen zon, återigen är det Jennifer S som gör målet. Den mentala påverkan känns stark då Täby tar ledningen med 2-3 i samma minut, Jennifer S gör sitt tredje efter 4.59. Vi har alltså tre mål på två minuter, tyvärr två för Täby.

Målkavalkaden är inte riktigt över ännu, Telge lyckas ge svar på tal och det är kvitterat efter 6.28. Återigen är det Cissi som jobbar in bollen framför buren efter skott från Jennifer Lindholm.

Trots att vi arbetat oss in i matchen resultatmässigt är det Täby som äger resten av perioden. Bortaledning blir det igen i tolfte minuten då Malin Söderberg får raka in en retur. I samma minut ringer det igen då Louise W sätter skottet efter frislag. Några minuter senare kunde Täby dödat matchen totalt när man kommer två ensamma mot mål men räddningen som Linnéa gör efter sidledspassningen är av yppersta världsklass.

Underläge med två inför tredje, trots knackigt spel lever hoppet.

Period 3

Tyvärr grusas de förhoppningarna tidigt då Jennifer S kommer fram på högerkanten och sätter sexan i bortre burgaveln. 3-6 redan efter 1.37 och Jennifer S fjärde mål i matchen.

I sjätte minuten har vi ett skott mot Täbys mål som styr på något och träffar ribban, vi hade behövt ett ”skitmål” av den karaktären för att få ny energi men vi får inget gratis i den här matchen, möjligen förtjänar vi det inte heller…

Klockan rullar på och trots ett avslutande PP för Telge så händer inte så mycket mer utan resultatet spikas till 3-6.