Vinst mot Falun
2015-03-01 22:55
Glada miner efter kvitteringen till 3-3. Fotograf Tom Tällö.

Period 1

Det märks direkt att tjejerna bestämt sig för att inte tveka i den här matchen. Det första som händer är nämligen att vi lämnar ett par Falun-spelare helt ensamma på vår egen planhalva och det är bara guds försyn som ser till att vi klarar oss undan.

De två första chanserna är i alla fall Faluns, först en spelvändning efter två minuter där Linnéa Bergman räddar avslutet. Sedan i fjärde minuten när skottet går utanför från farligt läge.

Båda lagen uppträder en aning stressat men det är ju mycket som står på spel så det är till viss del förståeligt. Runt matchminut fem kommer så Lisa Hulting igenom på högersidan och avslutar vasst, men skottet går i gaveln. Tjejerna följer upp chansen och kan så när få in den i andraläget.

Ledningsmålet kommer en minut senare och det är Jennifer Lindholm som med vilja och flyt får in bollen som studsar in över Faluns målvakt. 1-0 efter 6.17 och assisten stod Cissi Asplund för.

Falun får en omedelbar kvitteringschans efter en indianare men som tur är för oss går skottet utanför. Tendensen sitter dock i och vi tar en del konstiga beslut vilket leder fram till att Hanna Lindgren får läge mitt i slottet och kan sätta 1-1 efter 7.06.

Nu är det Faluns tur att bjuda tillbaka, Malin Hellsén bryter en indianare på mittplan och sprintar fram men skottet tar i ribbkrysset.

Vi fortsätter att vara aktiva och skapar chanser, bl.a. en farlighet där vi hittar ett instick från bakom mål men avslutet räddas.

I tionde och elfte minuten är det Falun som hotar, först har de ett farligt frislagsläge där Linnéa är tät och sedan går det fort runt kassen och trampet upp i skottläge men återigen håller Linnéa tätt.

Med uret på prick 12.00 sätter så Matilda Rotevall 2-1 efter att Lisa jobbat fram bollen bra i offensivt hörn. Matilda rör sig bra mot första stolpen och där kommer passet perfekt.

Direkt på tekning sticker Lotta Ekstrand mellan backarna och hinner sånär före Helen Bircher i Faluns mål men hon är vaken.

Falun får en gyllene chans till ytterligare kvittering efter 13.00 då Minnie Callin visas ut 2 minuter. Faluns PP är bra men vi håller ihop boxen och står emot med gemensamma krafter.

Ytterligare en chans för Falun dyker upp i sextonde minuten efter ett bolltapp men Linnéa kan suga åt sig bollen i röran framför mål och det blir den sista farligheten i perioden.

Period 2

Andra periodens första minut innehåller först en veritabel röra i vår egen zon som vi till slut reder ut och sedan ett bra skott av Matilda som dock räddas av målvakten.

Efter två minuter så drar Cissi på ett direktskott men återigen räddar målvakten.

I fjärde minuten sätter Emma Tällö, Matilda och Lisa rejält tryck i sitt byte men Falun lyckas försvara sig.

Sen är det Faluns tur att skapa, först ett farligt distansskott som Linnéa stöter bort och sedan ett friläge där det ser ut som Faluns spelare trasslar till det i avslutsläget, om nu inte Linnéa fick någon kroppsdel på den?

I sjätte minuten är det så Felicia Forsmark, Sandra Seth och Lottas tur att trycka på rejält och skapa ett par chanser.

Falun skapar också tryck i bytet efter men vi håller emot. Trots tabelläget så är matchen långt ifrån tillknäppt utan det är öppna spjäll åt alla håll och kanter.

Efter 11.26 drabbas Falun av en tvåa och vårt PP skapar några halvchanser men saknar pricken över i:et.

Stärkta av att klara underläget lyfter Falun och efter en duell på mittplan som nog borde ha resulterat i ett frislag för Carro Rosenberg så gör Falun 2-2 med ett distansskott, uret på 15.34.

Vi har svårt att skaffa oss lite distans i protokollet och får jobba vidare trots nervositet och anspänning, vilket vi gör rätt bra jämfört med Karlstadsmatchen.

Med en minut kvar av perioden så hittar Malin Cissi med en djupledspassning och Cissi stormar fram mot mål och blir upphakad precis i avslutsläget vilket resulterar i straff. Straffen läggs av Minnie som varit 100%-ig senaste träningarna. Den här gången får hon dock se sig luggad av Faluns målvakt.

Det blir inget längre PP då Malin åker på en avvaktande utvisning tidigt som effektueras 19.54.

Det blir till att starta tredje fyra mot fyra för att sedan spela box play.

Period 3

Fyra mot fyra spelet ger inget för något av lagen, däremot kommer Malin direkt in från utvisningsbåset i en kontring men Faluns back lyckas styra bort henne från de farligaste ytorna.

I fjärde minuten kommer Falun i en farlig spelvändning men vi lyckas täcka bort avslutet i sista stund.

Tyvärr kommer en ny spelvändning några minuter senare och den här gången gör Falun inget misstag utan Kajsa Larsson sätter dit den för 3-2 ledning med klockan på 6.03.

Är det en sak man lärt sig den här säsongen dock så är det att de här tjejerna inte ger upp. Vi jobbar på och skapar tryck i byte efter byte i jakten på kvittering.

I elfte minuten sätter Cissi, Malin och Terese Ahlqvist bra snurr på grejerna och efter 11.42 så kommer utdelningen då Felicia jobbar bakom Faluns bur och snyggt hittar in till Sandra som trycker in 3-3 bollen rejält i bortre gaveln.

Nu är det kamp på banan i varje moment och i fjortonde minuten är Lotta på språng men hennes skott styrs över kassen av Faluns försvarare.

Halvminuten senare kommer så det förlösande ledningsmålet, Malin bryter fram och hittar över till Cissi som stänker upp den i taket, 4-3 efter 14.22.

Falun måste naturligtvis trycka på och det gör de med full kraft. Trots det är det vi som har nästa riktigt farliga chans när Natta Engström skjuter i stolpen i sjuttonde minuten.

Fler farligheter skapas av Lotta, Felicia och Sandra som skottar på bra.

Efter 17.55 tar Falun time-out och ritar upp planen för kvittering. De skapar ett par rejäla farligheter som har ursprunget i ett massivt tryck och ett stressat Telge men vi reder upp det hela och får fira 3 sköna poäng!