Damjuniorer / JAS
JAS DAMJUNIORER 16-17 ÅR
Under säsongen 17/18 kommer vi att tillsammans med Järna SK bilda ett gemensamt JAS DJ lag. Truppen kommer vara en mix av föreningarnas bästa tjejer födda 2000 och senare.

Vi kommer också delta med TelgeSIBK/Järna SK i DJ18SM där vi spelar första kvalrundan hemma i Västergård Arena lördag 7 okt.

Kontakt:

Tränare:                      Tränare:
Magnus Lindberg      Mats Ericsson
tel. 0709154569         tel. 0702824310
Telge SIBK                   Järna SK
Ny JAS-säsong för Telge/Järna
2017-08-10 14:22
Hej,

På tisdag 15 aug drar vi igång säsongen
Träningstiderna för JAS är tisdagar kl.20:00-21:30 i Västergård Arena.

Vi ses på tisdag. Tar lite snack kring säsongen och kör ett lättare pass för att känna på innebandybollarna.

Serien drar igång borta mot Huddinge IBS tisdag 26 sept kl 20:00.
I serien ingår också Endre IF (bortamatch i Visby 14 jan!), IBF Linköping, Bergs IK (Ljungsbro), Trosa Edanö IBK, Huddinge IK och Nykvarns IF.

För er som tillhör Telge SIBK kan spel i senior-DM 2-3 sept och junior_DM 16-17 sept bli aktuellt.

/Magnus (och Leo)
Förlust mot Linköping
2016-10-16 22:16
Vi startar matchen lite lojt. Linköping visar att de är betydligt hetare i närkamperna i början och vinner de flesta vilket också leder till att det kan ta ledningen. Efter kamp i hörnet till vänster om Jossan så rinner en boll ut till vänster i slottet och ett vasst avslut i första krysset så stod det 1-0 till hemmalaget. Spelat böljar fram och tillbaka med Linköping som det fortsatt hetare laget. Efter knappt 7 minuter så kom en lite slumpmässig chans till höger och kliniskt avslut till 2-0. Resten av perioden visar vi lite bättre takter och lagen byter lite chanser, men perioden slutar 2-0.

I andra är vi bättre med, dock är Linköping farliga med sitt enkla raka spel som mest går ut på att dumpa bollen mot mål och ha en spelare framför som skymmer och försöker kämpa sig till målchanser. Dock är det effektivt och Jossan får kämpa för att se bollarna när de kommer titt som tätt, som tur för oss gör hon det som vanligt riktigt bra och vi håller tätt. I mitten av perioden lyckas Hanna utjämna till 2-1. Fortsatt mycket kamp och med Linköping som det lite hetare laget och till slut lyckas deras dumptaktik och Jossan släpper en retur som de lyckas slå in på volley. 3-1 som står sig perioden ut.

Sista perioden har knappt börjat innan en förlupen boll hamnar mellan våra backar som missar lite i kommunikationen vilket gör att en Linköpingsspelare kan snappa upp bollen, springa förbi backarna och hänga upp den i bortre - nu var det riktig uppförsbacke. Dock visar vi på god moral och skruvar upp tempot lite vilket gör att vi har ett antal mycket kvalificerade chanser, varav två kast till friläge från Jossan. Dock visar vi lite prov på dålig skärpa i dessa lägen och inga mål tyvärr. Det kunde ha blivit än mer uppförsbacke pga två raka utvisningar, men vi visar prov på mycket bra boxplay och hade dessutom den bästa chansen med ett halvt friläge som tyvärr målvakten i Linköping räddar. Därefter får vi powerplay som resulterar i ett mycket snyggt mål från Hanna på pass från Fanny. Nu har vi häng och plockar målvakten i slutet och har två guldlägen, där den ena tar på målvaktens arm från nära håll och ett skott i ribban, dock inga mål och Linköping får till en kontring och rullar in slutresultatet i tom bur, 5-2.

Summering, vi gör en godkänd match, men 1p skulle vi fått med oss med lite mer skärpa i avsluten, rakare spel mot mål och bättre inställning i närkamperna i början av matchen.
Vinst i JAS premiären!
2016-09-25 19:46
Inför tekningen i första perioden (i bild: Vendela (Kapten), Klara, Hanna och Ebba).
Samarbetet Telge/Järna (i vårt nya lila matchställ) i Juniorallsvenskan fick en bra start genom vinst mot Sköndals IK med 3-4 på bortaplan!

Det började lite trevande under första perioden och Sköndal kunde ta ledningen efter lite passivt spel i försvarszon. Men bara några minuter senare höll sig Klara framme på pass från Hanna och satte dit bollen.
Efter det så kom tjejerna igång ordentligt och försvarsspelet stängde ytorna för Sköndal och vi var nära att sätta dit några bollar till, men Sköndals målvakt tillsammans med Ebba i T/J målet spelade bra och inga fler mål under första perioden. 1-1 efter första.

I andra rivstartade T/J och Klara satta sitt andra mål på pass av Ebba. Bara några minuter senare snappade Hanna upp en boll i slottet och hängde dit den till 1-3. Under resten av andra pressade T/J på för att utöka, men fortsatt bra spel av Sköndals målvakt samt viss oskärpa i avsluten gjorde att det stod 1-3 efter andra perioden.

Tredje börjar nervöst och mindre än en minut in i perioden reducerade Sköndal till 2-3. Därefter böljade spelet fram och tillbaka och chanser byttes, men inga mål. Efter 12 minuter hölls sig Hanna framme och tackade Klara för passen genom att hänga upp den i första krysset från nära håll, 2-4. T/J fick lite andrum, men Sköndal pressade högt för att få in en reducering och den kom till slut när det var 4 minuter kvar av matchen. De sista fyra minuterna var mycket nervösa, men vi spelade ändå säkert och vinsten skrevs till 3-4!

Torsdagsträningar och träningsmatcher
2016-09-02 03:45

Hej!

JAS-lagets träningar ser fina ut, men vi har haft fel info om torsdagarna.

Hölö Allaktivitetshall kl 19:45-21:30 är det som gäller.

Varje torsdag tills vidare. Bara inomhus.

Söndag 4 september spelar vi träningsmatch borta mot Älvsjö AIK i Sätrahallen kl 14:00.

Samling vid Circle K(fd Statoil) vid Södra/Saltskog trafikplats kl 12:15.

Alla som känner sig friska ska spela.

Mer kommer i väntan på premiären borta mot Sköndals IK lördag 24 september...

Uppstartshelg
2016-08-11 19:15
Uppstarten för JAS laget blir helgen 20-21 augusti med ett träningsläger i Hölö Allaktivitetshall där vi kommer genomföra träningar och en träningsmatch blandat med teori och andra gruppaktiviteter.

Träningsmatchen blir mot Sköndals IK på söndagen med start kl.14:00.