Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Telge SIBK
Innebandy
Damjuniorer / JAS

JAS DAMJUNIORER 16-17 ÅR
Under säsongen 18/19 kommer vi att ställa upp med ett JAS-lag. 
Förra säsongen gick vi till Innebandyfesten och där kom vi 6:a.
Truppen i år kommer vara en mix av föreningarnas bästa tjejer födda 2001 och senare och målsättningen är att bli bättre än förra säsongen.

Vi kommer också delta med i DJ18SM (född -00 och senare) där vi förra året gick till Regionslutspel och året innan dess till Innebandyfesten.


Kontakt:
Huvudtränare:
Torbjörn Aanerud                      
tel. 0700231126                         
torbjorn@hansaprojekt.se                 
Innebandyfesten, en framgångssaga för våra och Järna SKs duktiga damjuniorer!
2018-04-10 10:05
Telge / Järnas duktiga juniorer slutade sexa i slutspelet!
Väldigt bra gjort med tanke på att de åtta bästa lagen i Sverige gjorde upp om placeringarna. Våra tjejer har all anledning i världen att vara stolta över denna fina placering!

Stort grattis, vi är jättestolta över er allihopa!
Ett försvarsspel som var klockrent i 60 minuter
2017-12-19 12:57


Ny match nya möjligheter, efter en träningsvecka med sjukdomar och dyrligt så var det dags igen för hemmamatch i vår borg mot Huddinge IBS. Ett Huddinge som slog oss senast i deras Borg, hur skulle detta sluta.


Vi startade denna match i ett lugnt tempo, där vi låter Huddinge äga bollen och vi själva får gå på kontringar. Från ingenstans så får vi till ett bra skott från bakplan. Skeendet är lik som tidigare, där Huddinge försöker ta sig igenom vår mur av spelare. Mitt i deras uppspel så får vi till en kontring. 2–0 på tavlan efter 17 minuter, innan perioden är över så får vi med oss ett PP. Inga fler mål faller innan period är över.


I pausen vår det några små finjusteringar vi behövde göra.
Som sagt vi fick med oss ett PP från föregående period, där vi hänger dit tre innan PP är över.
Matchen fortsätter ungefär som den började, 5 minuter in så var det dags igen, där vi får till en kontring. 4–0 på tavlan stod sig resten av perioden, båda lagen fick ett varsitt PP med sig, men inga mål blev det.


 Mantrat i denna periodvila var ganska tydligt, nu går vi för det, våga spela ut.
Som dom gjorde också, jag tror att samtliga fyra mål som vi gjorde under denna period är skott utifrån, där vi visar att vi har många bra skyttar som kan avgöra matchen. När hesa Fredrik ljuder så står det 8-0 till oss på tavlan.


Summeringen av denna match är att när vi sätter vårt försvarsspel så blir vi svåra att tas med. Vi gör också många bra saker i anfallszon, där vi kan lägga till skyttet ute ifrån.


Vi tackar Huddinge, domarna och publiken.


Bambi på hal is
2017-11-26 18:34

Vi hade en strulig träningsvecka, där vi fick ställa in träning, spelare sjuka och skadade men nu var det dags för seriefinal, borta mot Nykvarn i deras borg. Ja hur skulle detta sluta? 

Period 1 blir en lång kavalkad mot vårat mål, där vi har det väldigt svårt att hitta våra positioner. Nykvarn gör det riktigt bra och från ingenstans så hänger vi dit 0–1 målet 2 minuter in i denna period. Under denna perioden så tror jag Nykvarn vaskar fram tre ramträffar. Perioden slutar med 0–1 resultat till oss, vi borde vara mer än nöjda. 
I pausen så prata vi mycket om att få fart på dojorna och bollen.
 

Period 2 börjar som den förgående, att Nykvarn trummar på och vi har svårt att freda målet. Åter ingen från ingenstans så hänger vi dit vårt andra mål för dagen. Tyvärr så tar det bara 2 minuter innan dom reducerar, 1–2 på tavlan. Åter igen så får vi till några passningar och högt slott hänger vi dit vårt tredje mål för dagen. Nu börjar vi få lite ordning på spelet. Innan perioden är över så har Nykvarn åter reducerat. På tavlan står det 2–3 till oss efter två perioder. I periodvilan så var dialogen åter runt fötter och boll, vi måste våga gå för det. 

Period 3 börjar som tidigare, där vi försöker freda målet och Nykvarn anfaller på bred front. Åter igen från ingenstans så hänger vi dit vårt fjärde mål. Efter detta mål så tar Nykvarn över, 8 minuter in så skjuter dom in 3–4 målet. Nykvarn fortsätter och trumma på, så när vi tekar 15: 20 in i tredje perioden så har dom vänt matchen. Nykvarn fortsätter att trumma på och vi fortsätter att skapa några chanser, på ett av dessa lägen så får vi en fel träff på bollen som hittar bortre stolpen där vi inte gör några misstag. Nu är det 3 minuter kvar av matchen och Nykvarn fortsätter att pressa och när det är sju sekunder kvar så kommer en studsande boll in framför vårt mål, där Nykvarn tillslut får träff och avgör denna match. 

Summeringen är att Nykvarn borde ha avgjort denna match i första perioden, vi själva hade det enormt svårt att hitta rätt i försvaret, vi fick inte riktigt till spelet med boll. Men vi fortsätter att lära oss. 

Vi tackar Nykvarn, domarna och publiken för en bra match 
En ny bekantskap, en ny utmaning.
2017-11-19 19:48

Efter en hård träningsvecka så var det dags igen för en ny utmaning, då Huddinge IK kom på besök till vår Borg. Ett Huddinge jag aldrig tidigare mött. Vi själva har fortsatt jobba med uppspelen och genomgången innan match var fokus på just uppspelet. 

En period som vi börjar på ett mycket bra sätt, och sätter direkt takten i matchen. Redan två minuter in så hänger vi dit första målet för dagen. Vi fortsätter att trumma på och det tog inte så lång tid innan tvåan kom. 
Matchen fortsätter i vår anda där vi ägde hela perioden och vinner den med 8–0. Vårt uppspel var genomgående klockrent som var vårat fokus. 
I periodpausen så budskapet enkelt, bibehåll fokusen och jobba klart alla situationer. 

Period 2 börjar i lite Hawaii-stil, det tar ett tag innan vi börjar hitta rätt. 7 minuter in i perioden så hittar vi rätt och hänger dit nionde målet för dagen. Det kom ytterligare tre mål innan period 2 var över. Som sagt att leda med åtta bollar och behålla fokuset är inte så lätt. Vi gör många bra saker i denna period samt vinner även denna period. 
Budskapet i pausen var mer en diskussion om hur vi skulle få fart på dojorna. Men ibland är inte det så lätt.
Perioden blir en ren transportsträcka, där båda lagen gör varsitt mål. När hesa Fredrik ljuder så står det 13–1 till oss.
 

Summeringen är att det vi tränar på och pratar om börjar sitta bättre och bättre, ett lag som hela tiden vill lära sig nya saker. Vår första period är i stort sett felfri, i båda ändor på banan. 

Vi tackar Huddinge, domarna och publiken för en härlig match.  

En raket som är trögstartad, men som kan vinna.
2017-11-11 16:47

En träningsvecka som har rullat på bra, där vi fortsatt med uppspel och teknik. Nu var det dags för en ny utmaning i DJAS, där stod Trosa på andra sidan plan halvan i vår borg. Ett Trosa som är en ny bekantskap för mig. Det jag visste var att matcherna brukade bli jämna.

I period 1 blir det 10 minuters ställningskrig, efter denna period av halvleken så börjar tempot öka, både på bollen och fötterna. Båda lagen skapar några målchanser men inga mål, vi startar måltillverkningen 12 minuter in i första perioden på en retur. Trosa kvitterar 3 minuter senare på en retur. Matchen står och väger, där båda lagen har svårt att få flyt i sitt spel. Vi tar ledningen innan perioden är slut, på en halvkontring. På tavlan står det 2–1 till oss.
I pausvilan så var informationen tydlig, vi behöver öka farten på allt vi gör.

Matchen fortsätter i ganska lågt tempo, men åter igen så kan vi göra mål. Redan efter 3 minuter in så var det dags ingen, där vi får flyt i spelet och hänger dit bollen i bortre hörn. Nu blir det åter lite lägre tempo. Från ingenstans så får vi med oss en två minuter utvisning. Innan två minuter är över så hänger vi dit 4–1 målet på ett snyggt skott utifrån. Glädjen blir kortvarig, redan 30 sekunder senare reducerar Trosa till 4–2. Åter igen så gör vi ett sent mål, detta är på en kontring som blir väldigt tilltrasslad, men vi får ändå in bollen.
I denna periodvila så var vi åter tydliga, där tempot måste öka i allt vi gör.

Period 3 blir den period som vi får ett bättre flyt, högre tempo på det mesta.
Denna period hinner knappt börja innan vi hänger dit 5–2 målet, detta är på ett direktskott i krysset. Sju minuter in så får vi en straff, där vi inte gör några misstag. I slutet av perioden så gör Trosa deras tredje och sista mål för kvällen, Vi själva hinner med 2 mål innan hesa Fredrik ljuder, 9–3 till oss står det på tavlan.

Summeringen av denna match är att vi börjar använda verktyg som vi tränar på, där vi gör många bra saker. Det vi behöver få till nu är att göra samma saker i ett högre tempo.

Vi tackar Trosa, domaren och publiken.

Ny utmaning i Sörmland serie tillsammans med en ny tränare.
2017-10-29 17:42

Om någon hade sagt att jag och Malin skulle hamna i Telge som tränare innan denna säsongen, skulle vara lika troligt som Tomten kommer den 24 december. Men som någon sa skiter Björnen i skogen, allt kan hända och nu är vi båda i Telge och tränar damer D1 och JAS laget. Nu har vi varit med en månad och damerna/ tjejerna har verkligen jobbat hår, lyssnat på nya röster och ny taktik där vi redan nu ser en väldigt bra utveckling.
Alla skall ha en stor eloge runt Telge lagen, både spelare, tränare samt föräldrar som har tagit i mot oss på ett positivt sätt.

Första utmaning blev kvalet i DJ SM på hemmaplan där Nykvarn stod först på meny, match nummer två var Vendelsö.
Match nr 1 mot Nykvarn som jag inte riktigt hade koll på, men Magnus levererade en del råd som blev till stor nytta. Där Nykvarn ägde bollen i stort sett hela matchen och vi backade hem och kontrade. Första perioden slutade 0–0, där Nykvarn hade varit klart starkare än oss, men hade det riktigt svårt att skapa riktigt vassa chanser. Andra halvlek hann knappt börja innan vi får ett friläge på en kontring, 1–0 till oss redan 30 sekunder in i period 2. Matchen fortsätter ungefär som första perioden, där Nykvarn har bollen men har svårt att skapa målchanser och vi skapar några kontringar. 3 minuter in så skapar vi åter ett friläge och åter gör vi inga misstag. 2–0 på tavlan. Nykvarn börjar nu chansa där dom kastar in bollar på mål, men vi håller undan och vinner första matchen.

Match 2 var mot Vendelsö som vi åter inte hade så bra koll på, denna match blev första perioden lite avslagen, där vi skulle driva tempot och fick en del problem med detta. Period två började vi få lite mera fart och började även skapa en del bra lägen, 14 minuter in i andra perioden så hänger vi dit första målet, redan 3 minuter senare så var det dags ingen.

Summering av kvalet är att vi vinner båda matcherna med 2–0, där laget slet ihop och hjälpte varandra i varje situation. Alla skall ha ett stort tack för en jätteprestation, där försvarsspelet var i stort sett felfritt hela kvalet.

Första matchen med D1 laget mot Kolpenäs blev en bra start, där förvarspelet var prio och vi göra många bra saker under hela matchen. Vi vinner matchen 9–2 ganska klart.
Summering av denna match var försvarsspelet, detta gjorde vi riktigt bra efter bara en veckas träning tillsammans.

Match nr 2 med D1 hemma mot Katrineholm, som tillhör en av seriefavoriterna.
Period 1 blir en blandad kompott, där vi stundtals gör många bra saker, men Katrineholm gör det svårt för oss, perioden slutar 4–4, där Katrineholm var klart starkare än oss.
Period 2 börjar bra, vi tar ledningen med 7–4, men åter så hämtar Katrineholm upp underläget till ledning innan denna period är över.
7–8 på tavlan efter två perioder.
Period 3 blir en jämn tillställning, tyvärr så avgörs matchen 8 minuter in i denna period, där vi får en 5 minuters utvisning mot oss och Katrineholm gör två mål. På tavlan står det 9–11 och Katrineholm har tagit över matchen. Mitt i deras press så får vi lite vittring och hänger 10–11, men närmare än så kommer vi inte. Katrineholm vinner rättvist med 10–13.
Summeringen runt denna match är att vi även behöver jobba med spelet med boll, kanske även försvarsspelet.

Seriematch nr 1 med JAS hemma mot Endre.
En match som vi började trögt, men vi vaknade till i andra perioden och gör två mål. Perioden slutar med två mål i fördel till oss.
Tredje perioden blir mer spännande, där vi gör 3–0 och 4–0, Endre tar Time out och nästan på en gång gör 4–1. Nu blir det lite nerver i matchen och Endre får lite tryck mot vårt mål, mitt under deras press så får vi till en kontring och hänger ditt 5–1 målet som blir matchavgörande, Endre får till ett tröstmål. På tavlan står det 5–2 till oss.
Summering av denna match är att försvarsspelet fungerar riktigt bra och när vi skapar lägen så är vi farliga.

Seriematch nr 2 med JAS hemma mot Linköping.
Där vi möter en av seriefavoriterna, detta skulle bli en svår nöt att knäcka.
Matchen börjar vi riktigt bra, där Linköping äger bollen, men vi sätter vårt försvarsspel klockrent. Vi får till våra kontringar och skapar en hel del chanser, i en av kontringarna så rundar vi målvakten och hänger dit 1–0 målet.
Andra perioden blir lik den första, vi sätter våra chanser som dyker upp. 3–0 på tavlan efter halva perioden. Nu trampar Linköping gasen i botten, innan perioden är över så har dom hängt dit 2 mål. 3–2 på tavlan efter två perioder.
Tyvärr så hinner tredje perioden knappt starta innan Linköping kvitterar. Matchen står och väger, vi städar om i femmorna och börjar ta över matchen. Tre minuter av matchen så kommer matchavgörandet, då vi hänger dit 4–3 målet via ett höstlöv.
Summering av denna match är att försvarsspelet blir bättre och bättre, vi behöver jobba på spelet med boll, det kommer nog snart.

Match 3 med D1, borta mot Trosa.
En första period som vi lägger till handlingarna, slutar 1–1.
Vi gör om i femmorna och vänder matchen till vår fördel med sex raka mål.
På tavlan står det 2-7 till oss, där vi under andra perioden gör vi många bra saker, där vi rullar boll bra och sätter våra chanser.
Period tre blir betydligt jämnare där vi byter chanser med varandra, perioden 2-2, på tavlan står det 4-9 till oss
Summering av denna match är att vi blir hela tiden tryggare med bollen, försvarsspelet blir bättre och bättre ,spelet med boll går från klarhet till klarhet.

Match 4 med D1, hemma i vår borg där Järna stod på andra sidan, ett riktigt lokalderby.
Period 1 fungerar försvarsspelet bra, men spelet med boll är inte riktigt lika bra, 0–1 redan efter 2 minuter in och Järna trumma på och skapar chanser men vi håller i vårt försvarsspel perioden ut.
Period 2 börjar som första perioden, där Järna trycker ned oss i vår zon, deras andra mål kommer redan efter fyra minuter, matchen står och väger. När det är två minuter kvar av andra så från ingenstans reducerar vi Järna ledning.
Period 3 så börjar Järna bäst, men vi börjar nu jämna ut matchen så vår kvittering kommer inte helt oväntat. Nu börjar vi få tryck på Järna som verkar bli trötta, 3–2 målet kommer efter ett riktigt bra rull på bollen, vi fortsätter att trumma på så när vi gör vårt fjärde mål för dagen så tjänst det som matchavgörandet, men när det är drygt en minut kvar av matchen så hänger vi dit vårt femte mål. När hesa Fredrik ljuder så står det 5–2 till oss på tavlan.
Summeringen av denna tillställning blir att vi kanske är lite trögstartade, men när vi väl får till det så är vi svår forcerade.

Seriematch nr 3 med JAS borta mot Berg.
Ett lag som jag aldrig har mött och inte heller hade någon bra koll på.
Matchen började vi trevande, men ändå får vi med oss ett ledningsmål, svårspelat lag på en trång plan.
Period 2 så började vi lite bättre och får spelet att flyta lite bättre, vi gör 0-2 målet på ett instick i mitten, deras kvittering kommer från ingenstans men det är en vacker passning som går igenom hela laget till en fristående spelare på bortre stolpe.
Perioden slutade med ett 2-1 överläge för oss.
Tredjeperioden är lik den andra där vi hittar en del bra lösningar, men Berg kommer upp på farliga kontringar, så när vi gör 4-1 så känns det som vi återtar matchen, vi gör även ett femte målet som känns som avgörande.
Summering av denna match, är att vi hela tiden blir starkare och börjar få ordning på många delar av spelet, både med boll men även utan boll.

Mer JAS-träning
2017-10-12 23:48
Hej,

Från nästa vecka gör vi en liten justering och kör gemensam D1 & JAS träning på torsdagar i Pershagen kl.20:00 för att få en större träningstrupp. Ni i Järna är också välkomna


Framöver så ska ni meddela Tobbe i första hand och Malin i andra hand om ni har förhinder att komma på träning eller match eller om ni vill diskutera något annat kring laget.

Senast kl.13 samma dag ska ni meddela så att träningsupplägget hinner justeras om det behövs beroende på om det är många borta eller ej.

Torbjörn: 0700231126
Malin: 0735422526

Självklart finns Magnus kvar som back up-kontakt för Telge D1 och JAS samt Matte för JAS också.


/Ledarna
Ny JAS-säsong för Telge/Järna
2017-08-10 14:22
Hej,

På tisdag 15 aug drar vi igång säsongen
Träningstiderna för JAS är tisdagar kl.20:00-21:30 i Västergård Arena.

Vi ses på tisdag. Tar lite snack kring säsongen och kör ett lättare pass för att känna på innebandybollarna.

Serien drar igång borta mot Huddinge IBS tisdag 26 sept kl 20:00.
I serien ingår också Endre IF (bortamatch i Visby 14 jan!), IBF Linköping, Bergs IK (Ljungsbro), Trosa Edanö IBK, Huddinge IK och Nykvarns IF.

För er som tillhör Telge SIBK kan spel i senior-DM 2-3 sept och junior_DM 16-17 sept bli aktuellt.

/Magnus (och Leo)
Förlust mot Linköping
2016-10-16 22:16
Vi startar matchen lite lojt. Linköping visar att de är betydligt hetare i närkamperna i början och vinner de flesta vilket också leder till att det kan ta ledningen. Efter kamp i hörnet till vänster om Jossan så rinner en boll ut till vänster i slottet och ett vasst avslut i första krysset så stod det 1-0 till hemmalaget. Spelat böljar fram och tillbaka med Linköping som det fortsatt hetare laget. Efter knappt 7 minuter så kom en lite slumpmässig chans till höger och kliniskt avslut till 2-0. Resten av perioden visar vi lite bättre takter och lagen byter lite chanser, men perioden slutar 2-0.

I andra är vi bättre med, dock är Linköping farliga med sitt enkla raka spel som mest går ut på att dumpa bollen mot mål och ha en spelare framför som skymmer och försöker kämpa sig till målchanser. Dock är det effektivt och Jossan får kämpa för att se bollarna när de kommer titt som tätt, som tur för oss gör hon det som vanligt riktigt bra och vi håller tätt. I mitten av perioden lyckas Hanna utjämna till 2-1. Fortsatt mycket kamp och med Linköping som det lite hetare laget och till slut lyckas deras dumptaktik och Jossan släpper en retur som de lyckas slå in på volley. 3-1 som står sig perioden ut.

Sista perioden har knappt börjat innan en förlupen boll hamnar mellan våra backar som missar lite i kommunikationen vilket gör att en Linköpingsspelare kan snappa upp bollen, springa förbi backarna och hänga upp den i bortre - nu var det riktig uppförsbacke. Dock visar vi på god moral och skruvar upp tempot lite vilket gör att vi har ett antal mycket kvalificerade chanser, varav två kast till friläge från Jossan. Dock visar vi lite prov på dålig skärpa i dessa lägen och inga mål tyvärr. Det kunde ha blivit än mer uppförsbacke pga två raka utvisningar, men vi visar prov på mycket bra boxplay och hade dessutom den bästa chansen med ett halvt friläge som tyvärr målvakten i Linköping räddar. Därefter får vi powerplay som resulterar i ett mycket snyggt mål från Hanna på pass från Fanny. Nu har vi häng och plockar målvakten i slutet och har två guldlägen, där den ena tar på målvaktens arm från nära håll och ett skott i ribban, dock inga mål och Linköping får till en kontring och rullar in slutresultatet i tom bur, 5-2.

Summering, vi gör en godkänd match, men 1p skulle vi fått med oss med lite mer skärpa i avsluten, rakare spel mot mål och bättre inställning i närkamperna i början av matchen.
Vinst i JAS premiären!
2016-09-25 19:46
Inför tekningen i första perioden (i bild: Vendela (Kapten), Klara, Hanna och Ebba).
Samarbetet Telge/Järna (i vårt nya lila matchställ) i Juniorallsvenskan fick en bra start genom vinst mot Sköndals IK med 3-4 på bortaplan!

Det började lite trevande under första perioden och Sköndal kunde ta ledningen efter lite passivt spel i försvarszon. Men bara några minuter senare höll sig Klara framme på pass från Hanna och satte dit bollen.
Efter det så kom tjejerna igång ordentligt och försvarsspelet stängde ytorna för Sköndal och vi var nära att sätta dit några bollar till, men Sköndals målvakt tillsammans med Ebba i T/J målet spelade bra och inga fler mål under första perioden. 1-1 efter första.

I andra rivstartade T/J och Klara satta sitt andra mål på pass av Ebba. Bara några minuter senare snappade Hanna upp en boll i slottet och hängde dit den till 1-3. Under resten av andra pressade T/J på för att utöka, men fortsatt bra spel av Sköndals målvakt samt viss oskärpa i avsluten gjorde att det stod 1-3 efter andra perioden.

Tredje börjar nervöst och mindre än en minut in i perioden reducerade Sköndal till 2-3. Därefter böljade spelet fram och tillbaka och chanser byttes, men inga mål. Efter 12 minuter hölls sig Hanna framme och tackade Klara för passen genom att hänga upp den i första krysset från nära håll, 2-4. T/J fick lite andrum, men Sköndal pressade högt för att få in en reducering och den kom till slut när det var 4 minuter kvar av matchen. De sista fyra minuterna var mycket nervösa, men vi spelade ändå säkert och vinsten skrevs till 3-4!Torsdagsträningar och träningsmatcher
2016-09-02 03:45

Hej!


JAS-lagets träningar ser fina ut, men vi har haft fel info om torsdagarna.


Hölö Allaktivitetshall kl 19:45-21:30 är det som gäller.

Varje torsdag tills vidare. Bara inomhus.


Söndag 4 september spelar vi träningsmatch borta mot Älvsjö AIK i Sätrahallen kl 14:00.

Samling vid Circle K(fd Statoil) vid Södra/Saltskog trafikplats kl 12:15.

Alla som känner sig friska ska spela.


Mer kommer i väntan på premiären borta mot Sköndals IK lördag 24 september...

Uppstartshelg
2016-08-11 19:15
Uppstarten för JAS laget blir helgen 20-21 augusti med ett träningsläger i Hölö Allaktivitetshall där vi kommer genomföra träningar och en träningsmatch blandat med teori och andra gruppaktiviteter.

Träningsmatchen blir mot Sköndals IK på söndagen med start kl.14:00.

Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
Telge SIBK, 25/06 09:13 
Telge SIBK, 20/06 16:20 
Telge SIBK, 18/06 08:41 
 
Tack till våra huvudsponsorer:
Våra Guldsponsorer
Vi stödjer Telge SIBK!
Svenska Spel, anslut dig!
 
telge.sibk på Instagram
 
Vi stödjer Svenska Innebandyförbundet:
Se matcherna live: