Telge SIBK
Innebandy
Flickor 01/02
Välkommen till Telge Flickor Röd A och Damjuniorer
Välkommen till lagsidan för Telge SIBK:s Flickor Röd A och Damjuniorer.

Säsongen 2017/2018 spelar vi i Sörmlandsserien Flickor Röd A och i Damjuniorer.
Vi har inlett den här säsongen genom att ta guld i DM för Damjuniorer - nu siktar vi vidare!

Vi är ett tjejlag som har kul och trivs ihop, både på och utanför innebandyplanen.

Är du en etablerad innebandyspelare som är intresserad av att börja spela hos oss är du välkommen att kontakta vår lagledare.
Målsnålt men spännande i Västergård
2017-10-15 18:44

Söndag och premiär i serien Flickor A....Trosa-Edanö fick den stora äran att möta oss denna soliga oktobersöndag.


Det har alltid varit tajta fajter när vi mötts genom åren.


13.15 och vi är taggade för uppgiften att en gång för alla visa att Telge berör.....vi trummar på ordentligt mot Trosas keeper och efter ett evigt trummande får#7 Tilda Lidberg tag i bollen, hon håller bollen kallt och avvaktande sedan blir det en kalaspassning fram till Vilma som är helt ren i slottet och vi leder matchen, ett mycket fint mål.

Vi vinner skotten i första med 12-4 och vi borde skottat in ett och annat mål till men stolpar och annat bråte var i vägen.


I andra perioden går vi ner oss en aning vi får även ett boxplay som vi klarar galant.....målfattig period där Trosa börjar fiska en del och kommer in i matchen....spännande värre inför tredje.


I tredje perioden får vi tillbaks spelet igen och lyckas hålla emot Trosa i slutskedet...vi vinner skotten med 6-2 i sista perioden och ännu en seger mot Trosa är ett faktum.


Dagens höjdare är när Maja i slutet av andra perioden skickar upp ett gäng Trosalirare på läktaren med härliga dragningar och bländande teknik.....undrar om dom fortfarande är snurriga....


Amanda får ont i sitt lår redan på uppvärmningen och är bara med några byten sedan försöker vi med massage och annat men där gör hon klokt i att vila....vi går runt på 5 backar och gör det bra.....krya på sig Amanda.


Matchens lirare är utan tvekan Linnea Andersson som gör sin hittills bästa match i den snygga Telge tröjan....vilka brytningar och full koll på passningarna, bra jobbat Linnea!....passar även på att säga grattis på födelsedagen så här dagen innan.


Bojan håller nollan vilket även det är strålande.


Nu blickar vi fram mot ännu en ny träningsvecka.


Seket skötte sig klanderfritt även denna match med full koll på klocka, dator och mik.


Domarna skötte sig hyffsat, dock var dom ivägen ganska ofta men vi var kanske lite för snabba emellanåt.


En mycket bra helg för våra krigare....och det var några gäng som fick åka hem med gamnackar och sura miner........men så är det när Telge berör.


Tack Roland för dom fina bilderna.....det finns fler bilder på P02 hemsida.


//Jonas


Härlig start på DJ-serien....en riktig målfest.
2017-10-14 21:44

Fler bilder (+5) >>

Lördagkväll och premiär i DJ-serien för våra superladies.

Det blir en repris på DM finalen då vi möter Torshälla (lite desarmerat på manskap dock) denna härliga lördagskväll....humöret verkar vara på topp hos tjejerna då Ola kör genomgång innan match.


Uppvärmningen ser väldigt fokuserad ut och sekreteriatet likaså........taggat.


Matchen går igång och ganska snabbt får Garre besöka botbänken på grund av en hands...ett boxplay följer som vi klarar galant.


Vårt senaste tillskott Maja börjar sin Telge karriär med 2 snabba mål.....här ser vi prov på hennes snabbhet och blixtsnabba skott, andra målet sitter klockrent i "kryllan" men direkt efter Majas fina mål reducerar Torshälla på ett fint skott från slottet.....lite nervöst men....vi tuggar på......sedan händer något....vi får till ett spel vi bara sett ibland på träningarna....vet inte om Torshälla stannat på Donken eller något i den stilen för nu rasar det in mål och Torshälla ser mållösa ut, inga dåliga mål heller utan riktiga spelmål. Frida och Elin W har lekstuga och Elin W gör 5.......5!! mål denna kväll. Vi leder med hela 6-1 efter de första 20 minutrarna.


Målfesten fortsätter och efter 2 spelade perioder leder vi med 9-1 och skotten med 29-8....vad händer?

Inför tredje perioden kör Torshällapubliken sin ramsa Ttttttttttttttorshälla....och lite effekt får det för i tredje verkar vi slappna av lite.


Tredje perioden spelas i stort sett bara av....vi vinner den med 3-2 efter 2 bakåtmål i slutminuten då vi tappar fokus och redan är i omklädningsrummet....skotten 10-10 i sista talar sitt språk.


Men vi gör säsongens bästa match....iofs den första och vi har mångaspelare som gör bra ifrån sig ikväll......härligt att se Maja axa från 0-110 på tre steg och med boll.....vi vet hur det är att möta en sådan spelare......ingen höjdare....men där har vi fått in en storspelare och en riktig lagspelare.......riktigt kul.

Elin W gör 5 mål.....behöver ingen ytterligare kommentar.......Olivia skjuter nog matchens hårdaste skott men tar tyvärr i målisens hjälm.


Utnämner i alla fall laget till matchens lirare men vill lyfta vår målis Ebba lite högre då hon gör en del fantastiska räddningar i början av matchen vilket gör att vi kan vinna med det vi gör.


Vill även tacka de två fotograferna Tilda och Smilla för deras fantastiska kreationer....vi skyller väl på att kameran var av billigare karaktär.......


Vi tackar härmed för uppvisningen och ser med tillförsikt framåt i årets DJ serie.


//Jonas

Truppen i distriktslaget är uttagen
2017-10-13 16:08
Idag publicerade Sörmland sin sluttrupp i F16-laget.

Vi är mycket glada och stolta över att se flera Telge-tjejer representerade i truppen. Ett stort grattis till Jennifer B, Maja, Devi, Elin W, Julia L, Malin och Ebba.

Lycka till i Umeå i januari. Forza Sörmland och Forza Telge!

Truppen i sin helhet hittar du här
Referat: Telge SIBK/Järna SK - Onyx IBS F03/04
Fredagsmys = Seriepremiär Flickor AB
2017-10-06 22:18

Vi byter fredagsmyset mot seriepremiär i flickor AB.

Motståndarna är glada Onyx och matchen spelas i Västergård Arena.


Ingen direkt storpublik men några tappra riddare finns det i alla fall i hallen denna fredagskväll.


Tjejerna verkar taggade på uppgiften och matchen går igång......vi kanske underskattar Onyx en aning för vi får inte till vårt spel förräns efter några minuter av perioden. Garre virvelvind blir säsongens första målskytt...ett snyggt mål och en härlig assist från Frida som får iväg passningen liggandes i luften.

2-0 gör Tilda så säkert som bara hon kan på en fin passning från Amanda och vi leder betryggande.


Andra perioden glömmer vi då vi släpper ett mål bakåt via för passivt spel och vi förlorar även skotten.


I tredje får vi äntligen till ett bra spel. Efter dryga 3 minuter skjuter Julia ett bra skott som Onyx returnerar och Julia drar då en backhand som verkligen letar sig retligt in mellan Onyx målvakts ben....3-1 och det känns lite tryggare. Vi får ett frislag och Amanda fintarså en Onyx spelare kommer för nära och vi har PP.

Ett resultatlöst sådant och matchen slutar 3-1 till Telge.....skönt med en seger.


I Telge kämpade Stina på frenetiskt och jag utnämner henne till matchens lirare.

Ebbas målvaktsspel blir bara bättre och bättre och det bådar gott för framtiden.

Även i sekreteriatet hade vi nya ansikten som ibland glömde både resultat och klocka men det kommer ta sig även där.


I morgon lördag är det DJ18SM i Västergård och då hoppas vi givetvis på framgång.

Nu välförtjänt vila till träning på måndag.


//Jonas


Välkommen Maja!
2017-10-03 13:02
På måndagens träning hade vi nöjet att välkomna ännu en ny spelare till vår trupp: Maja Wahlgren har bestämt sig för att spela i Telge-tröjan.  Maja har spelat innebandy sedan barnsben och kommer närmast från Nykvarns IF. Vi som mött henne som motståndare under åren vet att hon är en både teknisk, snabb och målfarlig center.

Vi hälsar Maja varmt välkommen till Telge SIBK!
Träningsfajt
2017-10-03 06:55

Måndag kväll och träningsmatch mot Gnesta, regnet öser ner ute och då känns det helt okej att pyssla med innebandy i en varm och skön inomhushall.


Som sagt måndag kväll och Gnesta är vänliga nog att ställa upp på en liten träningsmatch mot våra krigare, det passar oss perfekt då vissa av oss inte hunnit spela så mycket av en eller annan anledning.


Domare och seket på plats och vi kör igång......vi börjar bra men slarvar en del och tappar boll mest hela tiden, Gnesta har sina 2 virvelvindar 16 och 17 som är väldigt snabba och målfarliga men keeper Ebba är med på noterna och gör flera bra räddningar, vi har också en del skott på deras mål men skotten blir lite för enkla för Gnestas duktiga målis. I slutet av perioden får Gnesta in en boll och tar ledningen.

I andra perioden får vi en straff som vi tyvärr missar och efterföljande powerplay blir resultatlöst.

Gnesta får ett frislag i vår zon och här är vi inte riktigt på hugget och dom fåer enkelt göra 2-0....surt.


Efter detta och i tredje perioden lyfter vi vårt spel ordentligt men kommer inte till några bra avslut, vi måste tyvärr bekänna oss besegrade i denna nyttiga match.


Lite kul att domaren kom med tips i periodpausen........


Bäst på plan helt klart Gnestas målvakt, i vårt lag kämpar Alva på och springer som en tok.....bra jobb, även Ebba sköter sig klanderfritt i mål och i slutet av matchen får hon ett knä i huvudet som ser läskigt ut men hon är snabbt på benen igen.

Seket gör en briljant insats, likaså publiken och domaren.


Nu tar vi nya tag och ser fram emot premiären i serien Flickor A på fredag.


//Jonas

DJ DM Champions 2017 Telge SIBK
2017-09-19 06:55

DM för damjuniorer spelades helgen 16-17 september, just denna helg som jag själv hade bokat in en fjällvandring runt Grövelsjön och även Ola hade förhinder.....typiskt.


Men det spelade ju ingen roll för vi hade ju trotjänaren Kenny som denna helg fick hjälp av seket (Fredrik och Jörgen) i båset som gjorde ett utmärkt jobb även där, vilka killar!


Vi går obesegrade genom DM och gör det fantastiskt.....tjejerna är hur grymma som helst, det är bara lyfta på alla hattar som finns för dessa pangbruttor.


Olivia ådrog sig tyvärr en skada så det fick bli plingplongtaxi till sjukhuset och där konstaterades det att det inte var något som gått sönder men ont i benet har hon.....krya på sig Olivia.


Nu är det några veckor kvar av träning och sedan drar serierna igång.


Men vilken härlig start vi fått.


Vi kom till Eskilstuna, vi segrade i Eskilstuna och vi berörde i Eskilstuna.


//Lagledningen

Kioskschema
2017-09-13 09:01
Säsongens kioskschema är nu klart och vi har fått arbetspass tilldelade 13-15 oktober och 15-16 december.

Vi kommer göra ett arbetsschema för de här helgerna och distribuera så snart som möjligt, men skriv upp datumen i kalendern redan nu.
Telgecupen 2017
2017-09-11 11:46

Fler bilder (+16) >>

Då blev det äntligen dags för våran egna cup, Telgecupen och nu fick vi för första gången spela tävlingsmatch med vårt nya lag och dagen till ära med helt nytt matchställ. En stor trupp.....några skadade, några sjuka och några fick vila men vi fick till slut ihop det så att alla fick spela.


Första matchen mot Gnesta och vi startar målkalas, vi vinner med 8-1 men utan Ebbas fina målvaktsspel hade siffrorna varit jämnare. Gnesta hade inte tränat så mycket men dom gav oss bra motstånd så siffrorna ljög lite. Men en härlig start på cupen blev det.


Match 2 mot Surahammar.....ett lite mindre tekniskt lag än Gnesta och även här vinst med 4-1, siffrorna borde varit större.


Match 3 och nu möter vi duktiga Täby FC som spelat ihop sedan vällingåldern tycktes det, väldigt snabba och väldigt tekniska. Vi tar ledningen med 1-0 men sedan går Täby ikapp och vinner matchen med 5-2.......sista målet i öppen kasse......lite surt tycker vi såklart, men vi är i alla fall i A-slutspel.


Söndag, ny arena och vi ställs mot Huddinge....ett riktigt bra lag.....vi bestämmer att backa hem och hålla dom kort. Det går sådär för dom tar ledningen i mitten av första perioden......vi kvitterar några minuter från slutet och matchen slutar 1-1.....en riktigt bra match som innehåller det mesta.


Så ställs vi åter mot Täby och nu ska dom allt få på nöten.....vi tar direkt kommande och det ger utdelning 1-0, 2-0 och vi spelar bra.....dom är chokerade. men efter periodpaus ändrar dom sitt spel och vi blir lite överrumplade.....vi släpper in en massa mål på kort tid och dom vinner matchen med uddamål.....riktigt surt.


Vi har fortfarande chans att komma tvåa men då måste vi vinna med 5 mål i sista matchen som är mot Tullinge.....och dom har forna Järna SK spelaren Sofia Grahn i truppen......även här tar vi ledningen men sedan tappar vi helt fokus.....vet inte vad som händer men det har varit en lång helg så vi förlorar med 4-2 och hamnar på 4:e plats i turneringen.


Känns ändå som vi kommit igång bra, vi har fart, passningsspel och vi vinner skotten i många matcher vilket vi nästan aldrig gjort förut.


En jätterolig helg med mycket innebandy och nu känns det som vi börjar hitta formerna på hur vi ska köra framåt.


Kan bara säga att vi berörde, folket på läktaren var som förstummade när dom såg våra virvelvindar på planen.


Alla bilder ni ser här ovan är tagna av Roland Osbeck......väldigt fina bilder och det uppskattas mycket att han fotar under cupen, bra jobbat Roland.


//Jonas


//Jonas

Lagfotografering 20 september
2017-09-05 12:12
Den 20:e september kommer fotografering av laget och enskilda spelare att äga rum i Västergård Arena. Exakt tid har vi inte fått ännu, så den informationen återkommer vi med.

Samtliga spelare måste fylla i och lämna in bifogat formulär till Jonas i god tid före fotograferingen.
Det går bra att maila det ifyllda formuläret eller lämna det direkt vid en träning.
Ny säsong, nytt lag......vi kommer beröra
2017-08-24 16:16

Då har vi efter sommaren och sammanslagningen med Järna SK kommit igång med vår träning.

Det är superkul att se mycket folk på träningarna, nya ansikten i lagledningen,2 duktiga målvakter och massa tjejer med glöd i blicken.

Denna säsong kommer vi medverka i 2 serier (FRA och DJ) vilket vi ser fram emot.


Denna säsong ska vi med detta lag skapa Magi och visa andra att vi berör.


Härligt att se.


//Jonas

Falun 2017
2017-05-29 09:40

Då blev det äntligen torsdag morgon och vi lämnade hemifrån 05.30 för att bege oss upp till Falun och match mot Bele-Barkarby 10.30.

Vi tog ett litet mat och pinkstopp vid den stora Dalahästen och fortsatte sedan resan mot Slätta idrottshall.

Vi anlände på utsatt tid och fick syn på hallen, inte den bästa hallen vi sett utan liten plan och väldigt mjukt golv, heller ingen plats för vår storpublik men det fick gå.


Match 1

Bele-Barkarby är ett väldigt bra lag och det fick vi känna på direkt, många snabba forwards så våra backar och Jennifer fick jobba hårt. Vi fick 1-0 i baken ganska fort och att spela matcher på 2*15 min med 1-0 i baken blir ganska stressande. Vi kämpar i alla fall på men orkar inte ända fram och Bele vinner välförtjänt med 2-0.

Ett ganska hårdspelande och lite gapigt lag i våra ögon.


Nu blev det incheckning , mat och vila fram till match 2 som spelades 23.00 i Jalas Arena.


Match 2

Nu hämtades den nybildade Tinnitusorkestern vid hotellet innan match och vi körde allsång i bussen upp till lugnet. Vilken stämning.

Tinnitusorkestern består av trummor, maracas, castanjetter, vouvozelor och allehanda ljudartiklar.

Vilket drag det var i Arenan.......Telge berör.

Matchen går igång och redan i första bytena ser man att tjejerna är taggade, vilket spel dom får till.

Vi maler på och tar ledningen, Dalen som vi möter är förbluffade över vårt fina spel och vi vinner matchen välförtjänt med 3-1.....härligt.


Sedan iväg till skolan för härlig nattsömn.....


Match 3

Denna enda match spelas klockan 17.10 på Lugnet och eftersom vädret ute var som det var denna helg är det inte direkt minusgrader i hallarna, inte heller mycket luft kvar men Telge berör så vi maler på. Vi har även fått in lite förstärkningar till Tinnitusorkestern.

Pixbo Wallenstam står för motståndet och här pratar vi stora tjejer.....

Men vi kör på och ger Pixbo en rejäl match, det är vi som för matchen men lite som det varit under säsongen har vi svårt att göra mål....vi förlorar tungt med 3-1 och ett oavgjort resultat hade varit mer rättvist. Men ibland är det bara så.....


Ny dag och ny match, denna gång 14:40 och även den på Lugnet och motstånd som får känna på att Telge berör är Rotebro IS IBK.


Match 4

Vi spelar mycket bra innebandy och för i stort sett hela matchen, vi har en del ramträffar men kommer inte närmare än så, vi vinner skotten överlägset men matchen slutar 0-0 lite orättvist då vi är det betydligt bättre laget.


Ny väntan och även denna gång hämtar vi upp Tinnitusorkestern för match 21.20 på lugnet.

Denna gång är det Fagerås BK som får känna att Telge berör.


Match 5

Det är kokhett i hallen denna kväll och vi har storpublik på läktaren.

Matchen går igång i samma stil som övriga matcher dock känns det som vi har mer boll och fokus på läget, en bit in tar vi med Devis hjälp ledningen med 1-0 vilket visar sig bli slutresultat.

Härlig stämning på läktaren och vi får höra en äkta "Telge Kebab" från publiken...härligt och det märks i Falun att Telge berör.


Skönta att lämna Falun med en seger i bagaget.


Vi har haft det underbart i Falun med fantastiskt innebandyspel, vi har en del detaljer vi ska slipa vidare på inför nästkommande säsong så det har varit nyttigt att se.


Vi har även haft det kanon utanför "planen" och tjejerna är fantastiska, på en cup lär man känna varandra på ett annat sätt och det berör lika mycket som Telge Berör.


Även våra rumsgrannar Lamadjuren blev imponerade av vår sammanhållning som vi har så vi berörde även där.


Som sagt.......vet ni varför golfaren har 2 par byxor med sig på golfbanan..........han kan få hole in one....Tilda berör.


Vi har fått hela Falun att gunga med oss ibland och det har varit kul på alla sätt och vis, att ha en buss har varit hur bra som helst ur lagsammanhållning och föräldraperspektiv.


Vi hoppas såklart på liknande arrangemang framöver.


Telge Berör. Kenny Berör. Jonas Berör. Sami Berör. Telge Berör.

Axa Floorball Cup
2017-05-23 15:06
Nu närmar sig Falun med stormsteg och jag hoppas alla har koll på läget, vi kommer vara borta 3 nätter så packning för detta samt lite fickpengar är ju bra.

Vi spelar första matchen torsdag 25 maj kl. 10.30 så det blir ingen sovmorgon på torsdag.

Tomas Bjur kommer att checka in oss så resterande kan åka direkt till hallen.

Jag kommer som sagt upp med en buss som vi kommer att använda i Falun för att transportera oss i. De som åker med från start i bussen är följande: Elin W, Devi, Frida, Ebba, Jennifer B, Julia A och Tiffany. Uppsamlingsplats för dessa meddelas separat.

Har ni frågor om vad som helst så hör av Er till mig. Förslag på aktiviteter under framför allt fredagen mottages, annars tror jag tjejerna klara av en hel del själva.

Det finns mycket att läsa på AxA floorballs hemsida så gå in där och läs lite. Vissa av matcherna kommer att sändas live via Live Arena eller liknande.

Vi ses i Falun - Forza Telge!

/Jonas

Telge berör
2017-05-04 07:19

Onsdag och träningsmatch mot Tumba, första gången sedan vi var småknattar som vi ställde upp med tre hela femmor vilket rörde till det lite i backledet.


Men matchen går igång och Tumba som hamnade någonstans i mitten i sin serie har ett fint spel, några toksnabba lirare och bra teknik.


Vi kämpar på och får till ett härligt spel och duktiga Frida öppnar målkalaset, 1-0 i mitten på första, vi gör ytterligare ett mål innan periodpaus. Efter några coachande ord från Ola som ser matchen från läktaren går andra perioden igång.

Kommande matcher
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Telge SIBK, 02/10 16:25 
Telge SIBK, 01/10 13:22 
Telge SIBK, 11/09 11:40 
Telge SIBK, 08/09 11:00 
 
Tack till våra huvudsponsorer:
Guldsponsorer
Vi stödjer Telge SIBK!
 
telge.sibk på Instagram