Telge SIBK
Innebandy
Flickor 01/02
Välkommen till Telge F01/02
Välkommen till lagsidan för Telge SIBK:s Flickor 01/02.

Vi är ett tjejlag som har kul och trivs ihop, både på och utanför innebandyplanen.

Är du en etablerad innebandyspelare som är intresserad av att börja spela hos oss är du välkommen att kontakta vår lagledare.

Säsongen 2016/2017 spelade vi oss till en fjärdeplacering i vår serie och tog hem ett silver i DM.
Nästkommande säsong kommer vi att få förstärkning av Järna SK vilket vi är väldigt glada för!

Falun 2017
2017-05-29 09:40

Då blev det äntligen torsdag morgon och vi lämnade hemifrån 05.30 för att bege oss upp till Falun och match mot Bele-Barkarby 10.30.

Vi tog ett litet mat och pinkstopp vid den stora Dalahästen och fortsatte sedan resan mot Slätta idrottshall.

Vi anlände på utsatt tid och fick syn på hallen, inte den bästa hallen vi sett utan liten plan och väldigt mjukt golv, heller ingen plats för vår storpublik men det fick gå.


Match 1

Bele-Barkarby är ett väldigt bra lag och det fick vi känna på direkt, många snabba forwards så våra backar och Jennifer fick jobba hårt. Vi fick 1-0 i baken ganska fort och att spela matcher på 2*15 min med 1-0 i baken blir ganska stressande. Vi kämpar i alla fall på men orkar inte ända fram och Bele vinner välförtjänt med 2-0.

Ett ganska hårdspelande och lite gapigt lag i våra ögon.


Nu blev det incheckning , mat och vila fram till match 2 som spelades 23.00 i Jalas Arena.


Match 2

Nu hämtades den nybildade Tinnitusorkestern vid hotellet innan match och vi körde allsång i bussen upp till lugnet. Vilken stämning.

Tinnitusorkestern består av trummor, maracas, castanjetter, vouvozelor och allehanda ljudartiklar.

Vilket drag det var i Arenan.......Telge berör.

Matchen går igång och redan i första bytena ser man att tjejerna är taggade, vilket spel dom får till.

Vi maler på och tar ledningen, Dalen som vi möter är förbluffade över vårt fina spel och vi vinner matchen välförtjänt med 3-1.....härligt.


Sedan iväg till skolan för härlig nattsömn.....


Match 3

Denna enda match spelas klockan 17.10 på Lugnet och eftersom vädret ute var som det var denna helg är det inte direkt minusgrader i hallarna, inte heller mycket luft kvar men Telge berör så vi maler på. Vi har även fått in lite förstärkningar till Tinnitusorkestern.

Pixbo Wallenstam står för motståndet och här pratar vi stora tjejer.....

Men vi kör på och ger Pixbo en rejäl match, det är vi som för matchen men lite som det varit under säsongen har vi svårt att göra mål....vi förlorar tungt med 3-1 och ett oavgjort resultat hade varit mer rättvist. Men ibland är det bara så.....


Ny dag och ny match, denna gång 14:40 och även den på Lugnet och motstånd som får känna på att Telge berör är Rotebro IS IBK.


Match 4

Vi spelar mycket bra innebandy och för i stort sett hela matchen, vi har en del ramträffar men kommer inte närmare än så, vi vinner skotten överlägset men matchen slutar 0-0 lite orättvist då vi är det betydligt bättre laget.


Ny väntan och även denna gång hämtar vi upp Tinnitusorkestern för match 21.20 på lugnet.

Denna gång är det Fagerås BK som får känna att Telge berör.


Match 5

Det är kokhett i hallen denna kväll och vi har storpublik på läktaren.

Matchen går igång i samma stil som övriga matcher dock känns det som vi har mer boll och fokus på läget, en bit in tar vi med Devis hjälp ledningen med 1-0 vilket visar sig bli slutresultat.

Härlig stämning på läktaren och vi får höra en äkta "Telge Kebab" från publiken...härligt och det märks i Falun att Telge berör.


Skönta att lämna Falun med en seger i bagaget.


Vi har haft det underbart i Falun med fantastiskt innebandyspel, vi har en del detaljer vi ska slipa vidare på inför nästkommande säsong så det har varit nyttigt att se.


Vi har även haft det kanon utanför "planen" och tjejerna är fantastiska, på en cup lär man känna varandra på ett annat sätt och det berör lika mycket som Telge Berör.


Även våra rumsgrannar Lamadjuren blev imponerade av vår sammanhållning som vi har så vi berörde även där.


Som sagt.......vet ni varför golfaren har 2 par byxor med sig på golfbanan..........han kan få hole in one....Tilda berör.


Vi har fått hela Falun att gunga med oss ibland och det har varit kul på alla sätt och vis, att ha en buss har varit hur bra som helst ur lagsammanhållning och föräldraperspektiv.


Vi hoppas såklart på liknande arrangemang framöver.


Telge Berör. Kenny Berör. Jonas Berör. Sami Berör. Telge Berör.

Axa Floorball Cup
2017-05-23 15:06
Nu närmar sig Falun med stormsteg och jag hoppas alla har koll på läget, vi kommer vara borta 3 nätter så packning för detta samt lite fickpengar är ju bra.

Vi spelar första matchen torsdag 25 maj kl. 10.30 så det blir ingen sovmorgon på torsdag.

Tomas Bjur kommer att checka in oss så resterande kan åka direkt till hallen.

Jag kommer som sagt upp med en buss som vi kommer att använda i Falun för att transportera oss i. De som åker med från start i bussen är följande: Elin W, Devi, Frida, Ebba, Jennifer B, Julia A och Tiffany. Uppsamlingsplats för dessa meddelas separat.

Har ni frågor om vad som helst så hör av Er till mig. Förslag på aktiviteter under framför allt fredagen mottages, annars tror jag tjejerna klara av en hel del själva.

Det finns mycket att läsa på AxA floorballs hemsida så gå in där och läs lite. Vissa av matcherna kommer att sändas live via Live Arena eller liknande.

Vi ses i Falun - Forza Telge!

/Jonas

Telge berör
2017-05-04 07:19

Onsdag och träningsmatch mot Tumba, första gången sedan vi var småknattar som vi ställde upp med tre hela femmor vilket rörde till det lite i backledet.


Men matchen går igång och Tumba som hamnade någonstans i mitten i sin serie har ett fint spel, några toksnabba lirare och bra teknik.


Vi kämpar på och får till ett härligt spel och duktiga Frida öppnar målkalaset, 1-0 i mitten på första, vi gör ytterligare ett mål innan periodpaus. Efter några coachande ord från Ola som ser matchen från läktaren går andra perioden igång.

Träningsmatch mot P03
2017-04-27 19:56

Onsdag och träning....denna onsdag valde vi att möta P03 i en träningsmatch då det var ett tag sedan vi spelade.


Taggade samt förstärkta med Frida och Devi från Järna SK (riktigt duktiga tjejer) kör vi igång......och knappt hade grabbarnas frisyrer blivit rufsiga av vårt drag så tar vi ledningen med 1-0 via ett kalasskott från Malin.....snyggt!


Grabbarna är i total chock....men verkar hämta sig och får in ett enkelt mål då vi gör en markeringsmiss. 1-1 efter första.

Tårtkalas i Västergård
2017-04-06 19:34

Ett stort gigantiskt tack till Kikki Och Petra för de läckra tårtorna då vi hade ett gäng nya tjejer på träningen, väldigt uppskattat och väldigt smarrigt, Ni är så bäst!


Tack igen och Telge Berör!

Sammanfattning säsongen 16/17 Telge SIBK F01/02
2017-04-02 09:07

Telge berör.


Då var ännu en säsong med dessa härliga tjejer över, i alla fall seriemässigt.

Vi inledde säsongen med att jag själv tog steget tillbaks och kör lagledarrollen, vi fick in en ny tränare i Kenny Andersson som tog över efter det att En av våra tränare slutade och två spelare valde Nykvarn denna säsong vilket gjorde att vi blev lite vingklippta.

Vi fick in en ny Spelare från öjn i kvicka Tiffany Pettersson som anslöt i slutet av utesäsongen, så truppen kändes ganska stabil men helt klart var truppen sårbar, minsta lilla skada eller annat kom att märkas direkt.

Säsongens sista seriematch
2017-04-01 20:33

Då blev det dags för årets sista seriematch, Katrineholm på andra sidan i lördagens match i härliga Västergård Arena.


Matchen går igång och vi börjar matchen mad "bara" 3 backar då Amanda var iväg på kurs. Sägas ska att vi plockat upp duktiga Emma från F03/05 men tyvärr skadade hon foten på sista träningen och var supporter i båset. Kul med Emma tycker vi och vi hoppas på henne och kanske fler nästa säsong. Kämpa på där.


Inledningen av matchen har vi grepp på men Katrineholm kämpar emot bra, sägas ska att vi skjuter en hel del utanför och dom skott vi lägger på mål fixar Katrineholms bästa spelare för dagen Målisen. 0-0 efter första.

Tung söndag
2017-03-26 20:04

Näst sista seriematchen och den spelas efter att våra damer vunnit första matchen i bäst av 3 i SSL-kvalet, detta gör dom med bravur och siffrorna skrivs till 9-5.

Efter denna urladdning med över 600 på läktarna var det dags för vår näst sista seriematch, Onyx fick äran att stå som motståndare.


Matchen går igång och vi märker direkt att Onyx vill något, dom har ett mycket finare passningsspel än vi och dom verkar heta, men vi tar i alla fall ledningen med 1-0 genom Malin fint framspelad av Vilma.

I slutet av perioden är vi inte riktigt aggresiva utan Onyx kan lite för enkelt kvittera.


I början av andra perioden går vi bort oss och Onyx tar ledningen, ganska snabbt därefter kvitterar vi genom Malins andra mål för kvällen, snyggt.

Onyx är som sagt heta och tar återigen ledningen....nu känns det tungt.


I tredje kvitterar vi igen genom snyggt arbete av "Garre" som lägger in den till Ebba....kvitterat.

Men Onyx är som sagt hetare än oss denna kväll och snart stänker dom in en boll till och tar ledningen med 4-3 vilket också blir kvällens slutresultat.


Vi gör faktiskt en av säsongens sämre matcher medans Onyx gör en av sina bättre. Vårt stabila försvar lirar inte alls på sin förmåga och vi blir stillastående i anfallen. Kvällens kämpe i Telge utnämner jag "Garre" som kämpar och springer febrilt.


Kvällens stora glädjeämne var såklart damernas vinst mot Falun, en vinst till så spelar vi i högsta serien, retur i Falun på onsdag.

Nu raderar vi denna match ur minnet och tränar på en vecka till så ser vi till att klämma åt Katrineholm på lördag.


Go Telge och tänk på att Telge berör......det vet knätofsarna iaf.

Säsongens sista bortamatch
2017-03-20 07:18

Säsongens sista bortamatch blir mot Järna SK i Hölö aktivitetshall.


Järna SK som utvecklats enormt de sista åren och ligger före oss i tabellen, vi har haft jämna bataljer under säsongen, en förlust i Hölö samt en oavgjord i Västergård Arena.


Matchen går igång och spelet är verkligen så jämt det kan bli, 0-0 efter första perioden med liten favör åt Järnas håll.

Efter dryga en minuts spel presenterar Järnas duktiga systrar sig, Klara Nelin skickar iväg en passning till lillasyster Devi Nelin och där har vi 1-0 till Järna.

Spelet är fortfarande jämt och efter 6 minuter snor Ebba påpassligt bollen och sätter den bakom Järnas målvakt.....det är kvitterat.


I tredje perioden drar Järna på sig en del uvisningar och det resulterar i powerplay för oss vilket vi för en gång skull gör riktigt bra, i det andra powerplayet så får vi in ledningsmålet. Det är kvällens gigant i Telge Stina Storkull som passar Vilma och bollen går i nät. Skönt.


Vi vinner denna match knappt och inställningen är på topp, vi kämpar hela matchen men får inte igång riktigt bra spel förräns i tredje perioden.


Bra glöd i hela laget och Stina Storkull gör sin första match i Telges tröja för Flickor A, helt klart matchens gigant även Jennifer Boyaci gör en strålande instas denna lördag och det tackar vi för. Glädjande besked är att Vilma spelar hela matchen efter ett långt speluppehåll tack vara operation, bra där!


Nu gnuggar vi på så har vi 2 hemmamatcher kvar i säsongens seriespel.


//Jonas

Nykvarn vägde tyngst
2017-03-12 07:49

Match mot ”rivalen” Nyken, det kändes som nu eller aldrig då vi haft väldigt jämna matcher under säsongen. 1-3, 1-2 (eft. straffar) och 2-2 har det hittills blivit.

Dagen till ära var vi även förstärkta och Nykvarn desarmerat då deras målvakt tackat nej sent.


Vi har även en del Telgefostrade tjejer i Nykvarn som valt Nyken denna säsong så vi känner varandra väl i lagen.

Matchen går igång och här syns det att det är två lag som spelar bra, bra innebandy åt båda håll.


Nykvarn får ett frislag på vår planhalva och lurar oss till ett felaktigt avstånd, numerärt underläge för oss viket vi klarar galant.

Dock efter dryga fem minuter av första perioden är vi inte riktigt på tå utan Maja Wahlgren med en fin pass från duktiga Matilda Lindgren skickar in 1-0 till Nyken, men vi hänger inte läpp utan mal på, 4 minuter senare gör Nyken exakt ett identiskt mål från samma kant denna gång Telges gamle lirare Nelly på en pass från Maja.


Periodpaus.


Andra perioden som även blir vår bästa så skickar Sandra snyggt in en reducering efter härligt framspel av Julia…..nu tänds hoppet, men då råkar vi ut för ytterligare en utvisning, felaktigt byte, ytterst tveksamt då jag tror domaren såg fel, vi var bara fyra spelare på plan vid bytet men, men.

Även detta underläge klarar vi galant.


Periodpaus.


I början av tredje gör vi en liten miss och Nykens Saga Bäckström snappar upp den och hittar en helt fristående Maja Höög som skickar in 3-1……..tungt. Efter dryga tre minuter tar Nykvarns Matilda Lindgren bollen och dribblar lite för enkelt genom vårt försvar och sätter 4-1,
vi kämpar på men får inga bra lägen och tiden rinner iväg,.

Nykvarn vinner rättvist och vi är för första gången besegrade i en seriematch i vår hemmahall Västergård Arena.


Nykvarn har ett riktigt bra lag med spelare som Maja Höög och Matilda Lindgren, helt klart Nykens bästa lirare denna lördag, dom står liksom i en klass för sig så det är bara lyfta på hatten för dessa.
En extra hattlyftning för utespelaren Lovisa som ställde sig i Nykvarns mål och gjorde det riktigt bra.


I Telge tycker jag att Jennifer ”Garre” Hägg gör en riktigt bra match trots lite sura miner ibland, kämpar och springer som en gasell…..bra jobb där.


I övrigt tycker jag att vi inte kommer upp till den nivån vi haft tidigare mot Nyken och denna match var nog den sista i hur lagen kommer se ut nästa säsong.

Blir spännande att se hur nästa säsong kommer att se ut, nu har vi ett stundande SSL kval att se fram emot för våra duktiga damer och själv har vi 3 seriematcher kvar, 2 av dom på hemmaplan.


Vi passar även på att gratulera Nykvarn till seriesegern, och nu väntar en ny träningsvecka.

 

//Jonas

 

 

Blotta förskräckelsen i Gnesta
2017-03-05 21:58

Ny helg, ny dag och bortamatch mot Gnesta, ett lag som vi lirat jämt med under hela säsongen.

Just denna dag är vi lite drabbade av skador, sjukdomar och sportlov, för att komma till spel har vi lånat in några -00 som gör det riktigt bra.

En del spelare får idag spela på positioner man inte är van vid men tankesättet "laget före jaget" måste gälla och här får vi jobba lite.


Matchen går igång och vi fullkommligt äger boll, Gnesta får slå ifrån sig.......vi går upp i en komfortabel 2-0 ledning och det ser stabilt ut.

I mitten av perioden tappar vi markering i eget powerplay och Gnestas kvicka forward reducerar, surt.

Vi tappar mer och mer och i slutet av perioden slår  Gnestas Wilma Sihlen en höjdboll och den letar sig snopet in bakom Jennifers stolpar bara tiondelar kvar av perioden.


Andra perioden och här drar vi ifrån med en 4-2 ledning trots ett powerplay emot oss.

I tredje är vi inte riktigt med och Gnestas snabba forwards lyckas slå in 3-4 efter bara 37 sekunder.

Närmare än så kommer aldrig Gnesta trots en klockren ribba och spel 6-4 i slutet.

Härlig seger fast vi borde vunnit betydligt enklare.


Matchens lirare i Telge denna lördag utnämner jag Sandra Shirpey som kämpade frenetiskt åt båda håll, även Elin hade en bra dag i Frejahallen.


Bra kämpat alla och en ny tränings/skolvecka innan vi tar oss an Nyken till helgen.


Tack Tanja, Linn, Elina och Sandra för hjälpen.


//Jonas


Fortfarande obesegrade i Västergård Arena (seriespel).
2017-02-26 19:55

Ett lag med lite skador, förkylningar och sportlovsfirare gör att vi lånar in några spelare.

Tanja och Fanny har varit med förut men lite premiär för Elina och Linn.

Stort tack till Er från oss och grymt lirat tjejer.


Torshälla har blivit lite av våra favoriter då vi kommer bra överens både på och utanför planen. Varkar finnas lite skador och annat även hos dom då dom kör på två hela femmor precis som vi.


Uppvärmningen ser riktigt het ut så det här kan bli bra, efter första perioden står det fortfarande 0-0 med ett litet övertag spelmässigt för oss. Torshälla har en farlighet då bollen tar i stolpen och ut bakom Jennifer....nära där....


I andra perioden startar Agnes ett litet målkalas, 1-0 efter drygt 2 minuter sedan ökar Agnes på till 2-0 och Ebba stänker in 3-0.....känns stabilt men en tappad markering gör att Torshällas Olivia Westerlund reducerar till 3-1 när det återstår knappt 2 minuter av perioden.


Sista perioden och Agnes snor bollen och sprätter in 4-1, stabilt snyggt.

Torshälla tar timeout.

Nu rullar matchen på och Torshälla orkar inte stå emot utan både 5-1, 6-1 och 7-1 ramlar in, ett av dessa mål gör vi i powerplay.

Torshälla får in en tröstare på slutet och även det görs av Torshällas Olivia Westerlund.

Dagens lirare i Telge utnämner jag Agnes med sitt Hattrick och Stina som gör en suverän insats idag. Tanjas passning till Linn i slutet är en delikatess.


Härlig tjejer nu kör vi vidare.


PS. Bilden på Jennifer säger en del om matchen......


Torshälla fick känna att Telge berör idag.


//Jonas

Lördagsmys i Vagnhärad
2017-02-19 17:59

Fler bilder (+5) >>

Då vänder serien igen och det betyder match mot Trosa/Edanö i Vagnhärad, våra matcher har varit väldigt jämna de senaste mötena med var sin 1-0 vinst......inga målkalas här inte.


Matchen rullar igång och vi är med från början tycker jag, efter drygt 2 minuter av första perren drar Trosas Jennifer Ekman in en höjdare från bakplan som flyger i en konstig bananbåge över hela hallen och dimper snopet in bakom Jennifer.....kanske inte ett av Jennas hårdaste skott men det räknas och vi ligger lite snopet under med 1-0.

Vi får inte riktigt till något av vårt egna spel utan Trosa stoppar oss bra. När det återstår mindre än en minut av matchen får Trosas  nummer 9 Ellen Wadsten ett gratisläge framför Jennifer och hon skickar in 2-0......obra och sänkta huvuden inför nästa perre.

Vi jagar på för att få in en reducering men vi har svårt att träffa mål samt så stoppas vi effektivt av Trosaspelare.


Vi får till lite bättre tryck i sista perioden och vi chansar även med att plocka ut Jennifer i slutet men utan resultat.


Trosa vinner rättvist denna gång och det var nog sista gången vi mötte varandra i denna lagkonsultation, nästa säsong lär det se annorlunda ut.


Vi hade dagen till ära Vilma nyopererad, Tilda skadade ett revben redan i den första perioden och både Julia A och Elin hade det hostigt så vi var inte helt hundra men gör det hyffsat.......Telge berör såklart.


Vi behöver fortfarande bli bättre att prata med varandra på plan även fast det blivit bättre.


Grattis till Malin som blev utnämnd till Telges lirare denna lördag i februari.


Nu kämpar vi vidare med en ny härlig träningsvecka.


För andra gången denna säsong blir vi nollade i Hedeby....Telge Berör.


//Jonas

Träning med F03/05
2017-02-15 08:21

Igår tisdag var en del av våra tjejer med på F03/05:s träning och hjälpte till lite, detta var mycket uppskattat och vi gjorde ett gott intryck hos dom.

Bra jobbat  och ett stort tack till: Julia x2, Ebba, Amanda, Tilda, Jennifer och Elin.


Telge berör.

Kommande matcher
Spelade matcher
Lör 27/5 21:20
0 - 1  
Lör 27/5 14:40
0 - 0  
Fre 26/5 17:10
1 - 3  
Tor 25/5 23:00
3 - 1  
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Telge SIBK, 18/08 10:00 
Telge SIBK, 15/05 21:14 
Telge SIBK, 01/05 21:30 
Telge SIBK, 19/04 18:05 
 
Tack till våra huvudsponsorer:
Guldsponsorer
Vi stödjer Telge SIBK!
 
telge.sibk på Instagram