Telge SIBK
Innebandy
Flickor 01/02
Välkommen till Telge Flickor Röd A och Damjuniorer
Välkommen till lagsidan för Telge SIBK:s Flickor Röd A och Damjuniorer.

Säsongen 2017/2018 spelar vi i Sörmlandsserien Flickor Röd A och i Damjuniorer.
Vi har inlett den här säsongen genom att ta guld i DM för Damjuniorer - nu siktar vi vidare!

Vi är ett tjejlag som har kul och trivs ihop, både på och utanför innebandyplanen.

Är du en etablerad innebandyspelare som är intresserad av att börja spela hos oss är du välkommen att kontakta vår lagledare.
Tidig julklapp i Västergård Arena
2017-12-17 19:53

Söndag den 17:e december och återigen match mot våra kompisar Torshälla IBK........om vi nu fortfarande är kompisar efter den slädtur vi bjöd dom på denna afton.


Tjejerna var taggade på uppgiften att möta Torshälla för femtioelfte gången denna säsong, Torshälla som förstärkt sitt lag lite från DM.

Matchen går igång och vi ser aningen hetare ut än dom.....men det är stora snabba tjejer vi möter.

Efter dryga 5 minuter snappar Julia L upp en boll, kliver in i banan några steg och saftar på med en rackarökare till julkula som Torshällas keeper inte har en chans på....1-0 till oss...där gav du dom en äkta Juliaklapp.....men bara 5 sekunder senare har Torshällorna kvitterat.....klart snopet men där var vi inte riktigt på tå.


Sedan efter detta börjar vi rulla boll......tror att Torshälla blir lite snurriga i tomteluvan men nu gör vi riktigt snygga mål, vi klarar även av ett boxplay väldigt föredömligt och leder med 3-1 efter första perioden.


Andra perioden är inte ens en minut gammal så ökar vi på med en härlig smällkaramell från Frida....sedan gör Olivia 5-1 med en härlig marsipanare och Torshälla är i brygga.....dom tar time-out.

Vi får ytterligare ett boxplay och klarar det lika galant som det första........vi fortsätter att trumma på som det värsta tomtenissarna som har det jäktigt att få gröten i ordning innan tomtefar dyker upp med klapparna fast vi har fullständig kontroll på läget. ....och skickar in en gräddkola till...Elin gör 6-1.

I slutet av andra slarvar vi till det lite och ett baklängesmål slinker lite förnämligt in bakom vår duktiga burväktare Ebba....men det känns tryggt som en lovikavante inför tredje.


Tredje perioden blir ganska händelsefattig.....känns som att alla vill spela av matchen för att åka hem och ta en välförtjänt skinkmacka med lite skånsk senap från glasburk med skruvlock.


Våran snabbspringare Ella avslutar Telges målkalas denna afton med att pricka in 7-2 likt en hemmagjord knäck där det är svårt att få bort papperet.


Torshälla står upp bra och inga sura miner här inte, nu laddar vi för en fridfull jul och hoppas tomten kan komma med fler liknande julklappar liknande denna afton.


Vi i Telge F01/02 önskar oss själva, våra motståndare, domare, sek, publik, husdjur och hustomtar en riktigt god Jul och Gott Nytt så kommer vi beröra igen efter helgerna.


Kvällens toppkula som brukar sitta högst upp på barrande julgranar tjyvhuggna på en skarfylld åker går oavkortat till Alva Lydig som kämpade frenetiskt och var på rätt ställe vi rätt tid.


Kvällens julkula går till alla i Torshälla IBK.....vi tycker ni är fantastiska.


Nu tar vi jul!


Hälsningar


Tomtefar


DM F01
2017-12-10 21:12

Då var denna DM helg avslutad.


Vi ställer upp i detta DM med 2 lag då vi är tillräckligt många, det blir 2 fulla femmor i varje lag.

På lördagen går gruppspelen och våra lag gör det helt fantastiska att vinna våra grupper....folk börjar ana 2 Telgelag i final.


i semifinalerna ställs vi mot Gnesta och Onyx, matcherna spelas samtidigt fast i olik hallar.

I Pershagen stadium förlorar vi ganska rättvist mot Gnesta, fast vi har ledningen i matchen orkar vi inte riktigt ända fram utan det blir 4-3 till ett vilt kämpandes Gnesta......lite surt.....eller mycket surt.


Samtidigt i Västergård har vi ledningen med 1-0....tills 13 sekunder återstår och då kvitterar Onyx.....surt där med.......eller mycket surare än surt.

En resultatlös sudden och sedan förlust i den efterkommande straffläggningen gör inte livet mindre surt.


Men vi har gjort det fantastiskt och har stundtals spelat mycket bra innebandy.

Matcherna överlag har varit väldigt jämna viket göt det spännande.

I finalmatchen var Gnesta åtta sekunder från slutet bara en ribbträff från en kvittering.....säkert surt där med.


Vi gratulerar Onyx till guldet, och Gnesta till silvret!


Vi vill även passa på att tacka alla som gjort detta DM till vad det blev....maratonmännen i seket, grilltanterna som förgyllde denna andra advent för alla förbipasserande söndagsflanörer med sitt strålande humör....kioskpersonalen som sålde godsaker och alla som höll rent i hallen....ingen nämnd ingen glömd, nu blir det skönt med måndag så man får vila upp sig......


Helgens stora begivenhet blev idén med bollhåvar likt Wimbledon tennisen....vilken succé....nu plockar vi bollar på 3 sekunder samtidigt som vi sparar på alla våra ryggar.....börjar bli långt till golvet för vissa.

Fotografierna från denna gång är från sek plats och på andra lag än vi själva......vi vill ju inte synas överallt men att Telge berör fick många känna av i helgen.


Go Natt folks!

Svängigt i Wasa
2017-12-02 17:45

Lördag och match i DJ och återigen står Torshälla som motståndare......vi börjar känna dom vid det här laget. Dagen till ära spelas även DJSM och där är några av våra spelare med, lite dop, sjukdomar och mässbesök gör att vi är desarmerade denna dagen före advent.

Snabba, kvicka Esmeralda förstärker upp och det är vi tacksamma för.


DM för smålag går denna helg så därför är vi hänvisade till vår gamla hemmaborg Wasahallen....lite nostalgisk blir man allt när man kommer dit.


Nåväl....nu ske det spelas innebandy....Torshälla har som vi vet vid det här laget ett bra, fysiskt och väldressat lag så det gäller att vara på tå och fokuserat rakt igenom.

Vi får aldrig till vårt spel...och Torshälla tar ledningen...detta oroar oss inte då motståndarna brukar göra så......men dom gör även 2-0 och 3-0 så nu börjar vi darra lite........efter en stund får vi i alla fall in en boll och nu börjar kanonaden.....vi spelar som vi ska...vi fullkomligt "bombar" bollar mot Torshällas mål men planens gigant Nathalie stoppar allt denna dag......vi vinner skotten i andra perioden med 18-5 och resultatet efter 2 spelade perioder är 3-3....vi är ikapp och Torshälla känner att Telge berör.


I tredje fortsätter vår kanonad och det är spel mot ett mål...när det återstår knappa 4 minuter av matchen leder vi med 5-3.....och det känns stabilt.

En markeringsmiss och ett enkelt baklängesmål är ett faktum......5-4.....men det känns aldrig farligt....vi trummar på med vå kanonad men bolluslingen vill bara inte in......Nathalie är duktig men hon har även en hel del tur vilket en bra keeper ska ha......våra skott letar sig bara inte in.


När drygt 1 minut återstår av denna fajt slår en Torshällaback på en "strumpis" som retfullt letar sig in bakom och mellan Ebbas stolpar......det är kvitterat.


Matchen slutar 5-5 och skotten blir 42-17 till vår favör....detta säger en del och jag tror Torshälla åker från Geneta med ett leende på läpparna....surt.


Vi tappar fokus ibland och det blir vi straffade för...man måste vara med hela tiden och aldrig slappna av.


Telges gigant denna dag utnämner jag Amanda som helt orädd möter upp Torshällas spelare och inte lämnar dom en lugn stund. Elin BP och Maja är som duraceller och jag tror Maja sköt 20 skott på mål som inte ville in.


Men Telge berörde och nu tar vi lite pepparkakor och firar in första advent.


Tindra på nu.


Tack Esmeralda för att du var med och hjälpte oss idag.


//JonasSkön söndag i Arenan, Katrineholm nästa
2017-11-26 19:46

Söndag eftermiddag och match i Flickor AB mot Katrineholm....ett lag som vi senast mötte i DJ DM.


Matchen går igång och vi ser ut att ha koll på läget men då efter bara 2 minuters spel får Katrineholm in en boll.....men vi är inte oroliga.... knappt en minut efter Katrineholms ledningsmål får Malin ett friläge och det är kvitterat. Vi tar ledningen genom Ebba men Katrineholm ger sig inte riktigt...kvitterar i slutet av första. En period som vi är allt annat än nöjda med.....bara gasa på inför andra.


I andra ökar vi lite och går upp till en 4-2 ledning innan Katrineholm sprattlar till och gör 4-3, periodvila....här vinner vi skotten med 7-4.


I tredje växlar vi upp och får till lite av hur vi vill och ska spela, vi vinner denna period med 3-0, skotten i denna vinner vi med 8-3 och matchen med 7-3.


Ännu en skön seger fast vi kom igång med spelet sent i matchen.

Kvällens lirare utnämner jag Alva som sprang och sprang samt var nära att sätta en balja i slutet av matchen, Elin jobbar som vanligt frenetiskt........och kvällen stora stjärna var såklart Elmy som stod för pausunderhållningen och fick med sig publiken....bra jobbat och välkommen tillbaks.


Tack motståndare, sek, domare, liverapportör, speaker, protokollförare, och kioskpersonal för denna gång.


Mot nya mål och Telge berörde även denna afton.


//Jonas

I orättvisans tecken en fredagkväll i Telge...Telge berörde.
2017-11-24 22:36

Match mot Onyx duktiga DJ samtidigt som vårt suveräna JAS lag hade match mot Nyken gjorde att vi var lite desarmerade.

Men vad gjorde väl det en kväll som denna.

Mål redan efter 22 sekunder av nyförvärvet #49........vi hörde Onyx  coach ropa: "va med nu direkt tjejer"........vad hjälpte det.......

Onyx kvitterade dock i mitten av perioden, men vi retirerar direkt 2-1 efter första.


I andra som brukar vara vår bästa har vi ett bra spel stuntals men Onyx kan sin sak.......fixar ett numarärt överläge där man på bara 4sekunder gör 2-2.

resten resultatlöst, där vi missar att scora i power och håller själva tätt i ett box, periodvila med lika resultat på tavlan.


I tredje ökar vi ganska snart på ledning med 3-2 men onyx är sega.....och kvitterar igen.

Kvällen sista och snyggaste mål kommer från Olivias klubba en bit in i den övre halvan av perioden.


Vi avslutar med mindre folk och kommer undan med en seger i blotta förskräckelsen.

Onyx har många ramträffar i slutet och Ebba hade full koll....


Som sagt en kanske lite orättvis seger.......men en seger är en seger...Onyx vinner skotten med 25-15 och matchens gigant i Telge denna kväll är utan tvekan Ebba som gör en av sina bästa fajter i Telgedressen. Även Vendela gör det gigantiskt trots en armbåge i solarusplexus i slutet av andra.

Tilda gör sin första match med DJ och gör det riktigt bra.


Fortfarande obesegrade i sörmland denna säsong......mot nya mål för framtida segrar.


Telge berörde stackars Onyx som måste haft en trist resa tillbaks via sveriges underverk E4:an ner till Nyköping.....vi vet hur det känns.....och tackar för denna gång.


Domarna får mer än godkänt av oss, bra dömt där!........Elin och Tommy lägger matchen på en bra nivå och är bestämda och sakliga.


//JonasBortamatch mot Trosa-Edanö i Flickor A
2017-11-19 15:42

Lördag och match mot ärkerivalen....Trosa-Edanö.


Vi har alltid haft respekt för Trosa då det är ett bra jämt lag med få svagheter, även matcherna oss emellan har varit jämna och målsnåla.


Denna lördag var jag själv på stor baluns i stadshuset och kunde därför inte delta....men följde såklart matchen via luren, döm av min förvåning då Ella blir utvisad för att hon inte fanns med i protokollet.....måste vara jag som gjort en miss där, lite taskigt att först gör man mål sedan åker man ut för att man inte fanns med i protokollet.....jaja då har vi testat även detta....vi klarade av boxplay så nu glömmer vi det......


Hörde också att vi satte de 2 sista målen i numerärt underläge(ett i tom kasse) då vi fick en femminutare.....att göra mål i underläge är en styrka.....och det känns att vi är på gång nu.


Vi vinner skotten i denna match med klara 11-22 och matchen med 4-0.......mycket starkt av oss.


Nu kör vi på med ny härlig träningsvecka.


//Jonas

Referat: Telge SIBK/Järna SK - Strängnäs IBK
Match i flickor AB mot Stränkan
2017-11-12 21:14

Fler bilder (+4) >>

Söndag eftermiddag och match mot Strängnäs i serien FRAB, Strängnäs som vi inte mött på hela förra säsongen då dom spelade i en annan serie....jo vi mötte dom i DM och det blev en jämn fajt tror jag.


Det viktiga nu var att vi inte underskattar dom då dom spelat jämt mot Torshälla och hyffsat mot Trosa.


Matchen går igång och den stora publiken och vi ser att här har vi kommandot, efter dryga 5 minuter snor Olivia bollen och drar på en riktig rackarökare och vi leder med 1-0. Strax därefter slår Strängnäs en ballongboll där vi går bort oss en aning och en strumprullare letar sig in mellan Bojans ben och det är kvitterat. Vi bombar på rätt bra mot Strängnäs mål men dom har en bra målvakt. Periodvila där vi vinner skotten med 11-2 vilket säger en del.


I andra går vi ner oss lite och det blir lite jämnare men det är vi som lyckas göra två mål och skotten denna period sätts till 8-5 till vår fördel.


I tredje kommer vi igång....mål av Maja efter bara 40 sekunder....en bit in i perioden är det på gång att bli läktarkravaller då någon mindre begåvad person kastar in prylar på plan, personerna identifieras och blir avvisade från hallen....bra agerat av Strängnäs tränare, Kenny, Roffe och Josef (domaren) som lyckas få ut dom. Detta beteende är inte okej i vår arena, nåväl vi trummar vidare och gör ytterliggare några mål, vinner matchen med klara 7-1 och skotten i sista med 10-3, totalt 29-10 i matchen.


Alla tjejerna gör en härlig match, skön inställning och det syns att tjejerna har kul på plan.


Maja gör som vanligt en strong insats....2 mål från hennes klubba och även här får hon några motståndare att käka korv, men matchens gigant utnämner jag Olivia ....riktigt hårda rackabajsarskott.....3 mål från hennes heta klubba och ett möss-trick är ett faktum, skönt att höra att hennes rygg funkar igen.

I försvaret gör Julia A och Linnea en mycket stark insats, det är bara Strängnäs duktiga målis som gör att dom inte får in några bollar.


Som Ni ser på bilderna så hade Bojan en ganska lugn kväll....


Vi tackar motståndare, domare, sek och publik för att ni fick uppleva våra tjejer "in action".


Telge berör!


//Jonas

Returmöte i Eskilstuna
2017-11-11 21:06

Returmöte i DJ serien mot  Torshälla, förra gången vi mötte dom hemma i vår Arena blev det en storvinst för oss.

Torshälla har ett bra lag, många snabba spelare med bra skott och en väldigt bra målvakt vilket visade sig denna regniga lördag i Skjulstahallen.


Dagen till ära har vi en "hemvändare" vid #49 Ella Lindström på plan samt så hoppar Carro in tacknämligt då vårt försvar är lite desarmerat.


Spelarna fick även plocka av sig alla smycken innan match......funderade ett tag på att starta loppis....


Matchen går igång och olyckligtvis drabbas vi av en fem minuters utvisning halvvägs in i perioden men den klarar vi galant av.


I andra perioden tar vi ganska tidigt ledningen men den varar inte länge förräns det är kvitterat, vi tar återigen ledningen men Torshälla kvitterar och går även upp i ledningen lite orättvist, men då kommer vi igen och kvitterar.


Helt jämt resultatmässigt inför tredje fast vi har haft fler öppna chanser, även målramen har träffats av båda lagen.


I början av tredje tar vi återigen ledningen men Torshälla ger sig inte utan kvitterar igen.....nu tar hemmalaget timeout och kort därefter gör matchens gigant Maja 5-4 vilket också blir slutresultat, vi går ner på folk i slutet och lyckas hålla Torshälla stången denna gång....skön kämpaseger där alla bidrar och  ger allt.


En välspelad match med högt tempo, spelmässigt övertag från vår sida men Torshällas bästa lirare Nathalie står emot bra med många avancerade räddningar....god hjälp av stolpar och ribba ibland men det ska en bra målis ha.


Telges bästa spelare alla kategorier denna match utnämner jag #88 Maja Wahlgren som skickar upp den ena Torshällaspelaren efter den andra på läktaren.....lite Majashow emellanåt....underbart att se, även Ebba Ström i mål gör en gigantinsats, bra räddningar och mycket fina snabba utkast.

Hemvändaren kämpar på med den speed vi minns.......välkommen hem säger vi återigen.


Sedan att Nyken dragit sig ur DJ serien gör att nästa match spelas mot Onyx och sedan Torshälla igen.....känns lite sisådär med bara tre lag i serien men förbundet håller på att titta på vad man kan göra för att få lite utveckling och annat motstånd än Onyx och Torshälla.


.....fortsättning följer.


Ha nu en fortsatt härlig lördag.


//Jonas

Välkommen Ella!
2017-11-07 15:42
Vi välkomnar ytterligare en spelare till oss: Ella Lindström har valt att dra på sig Telge-tröjan.
Ella har tidigare spelat i Telge under flera säsonger och vi vet att hon är en snabb och farlig måltjuv som kommer att tillföra ytterligare spets till vår starka trupp. Ella kommer närmast från Nykvarns IF.

Varmt välkommen hem Ella!
Referat: Telge SIBK/Järna SK - IFK Gnesta
Oktoberfest i Västergård för Flickor Röd A (FRA)
2017-10-29 20:25

Match i FRA mot Gnesta, ett lag vi mött tidigare både i Telgecupen och träningsmatch.

Vi vet att Gnesta har ett bra lag med en massa kvicka forwards som man måste se upp med annars kan det gå illa......

Referat: Onyx IBS  - Telge SIBK/Järna SK
Lite trög start men sedan lossnade det rejält i Nyköping
2017-10-29 19:49

Söndag och match i både Damjuniorer och Flickor Röd....dock med några timmars mellanrum.


Första matchen är borta mot Onyx i Damjuniorerna, matchen spelas i fina Rosvalla på A-planen, matchen går igång och vi inleder lite trögt men snart får vi fart under fötterna och går till periodvila med en 3-0 ledning, vi gör även mål i powerplay....skönt.


I andra perioden kommer vi igång ordentligt och spelet fungerar klanderfritt....ledning efter två perioder med 7-1.


Inför tredje perioden har seket lite problem med att få igång klockan och tekningarna får göras om tre gånger, här borde Onyx sek ta lärdom av Telges klanderfria fina sek.

Vi tappar även lite fart i tredje perioden men det känns hur stabilt som helst så någon fara på taket är det aldrig.


En stabil seger med 10-4....matchens gigant är vår lilla arbetsmyra Garre som trots en förlust av 2 tånaglar kämpar över hela planen och Bojjan som trotsar ett skadat finger och agerar mur...härlig inställning där........nu väntar ny match för några spelare om några timmar........


Härifrån finns inga bilder då jag själv var frånvarande och mitt referat har jag fått från säker källa.


Ny match på lördag mot Nyken.


//JonasReferat: Torshälla IBK - Telge SIBK/Järna SK
Underskattning och tempofattigt i Eskilstuna
2017-10-22 18:35

Söndag och match i FRA återigen mot Torshälla, sist vi mötte dom var för en vecka sedan och då i serien DJ där vi vann med 12-3.

Nu match igen och båda lagen har ungefär samma spelare på plan som för en vecka sedan.....ungefär.


Matchen går igång och vi känner inte riktigt igen tjejerna....lågt tempo och passningsspelet är inte där det borde vara. Torshälla tar rättvist ledningen med 1-0, direkt därefter drabbas vi av en av kvällens många konstiga utvisningar....ingen förstår något när de gulklädda farbröderna visar ut spelare till höger och vänster.....men,men.


I andra perioden får tjejerna tillbaks spelet och vi har en betryggande 5-1 ledning inför sista perioden och vi har ett fint spel.


Vi måste lära oss att man aldrig får slappna av och har man en sådan betryggande ledning som vi har inför sista perioden så måste man vara med heeeeeela vägen.

Idag är vi inte det utan släpper in Torshälla i matchen....okej ett av målen var solklart en spelare i målgården och där stod domaren så pass bra till att han inte kunde missat det men jorå......mål döms det i alla fall.

Torshälla kommer in så pass bra i matchen så att dom går upp i en 6-5 ledning, strax innan slutet får malin till en fullträff och det blir i alla fall oavgjort.


En match som vi snabbt vill glömma men man ska aldrig underskatta sina motståndare och fokus måste finnas hela matchen igenom.

Vi kanske skulle bevakat vår stora ledning bättre och säkrat upp bakåt men det är alltid lätt att vara efterklok.

Men man brukar få ha en "plattmatch" per säsong och hoppas nu att vi gjort våran.


Elin BP får min röst på Telges lirare denna söndag.......bra jobbat där.


Nufokus mot nya mål och ny härlig träningsvecka.


Här är en länk till Rolands bilder: https://photos.google.com/share/AF1QipNWwFtC1zN8qQRTYPXieh4XTaYcOzHiUGUtoXk-S6wdAbDMq47FtkomfguukmDmDQ?key=d014QW9wUG0ySEhlbXo5Zkx3bVJfU2lPMDBGQjZnHa det gott folks....Telge berör!


//Jonas
Referat: Telge SIBK/Järna SK - Trosa Edanö IBK
Målsnålt men spännande i Västergård
2017-10-15 18:44

Söndag och premiär i serien Flickor A....Trosa-Edanö fick den stora äran att möta oss denna soliga oktobersöndag.


Det har alltid varit tajta fajter när vi mötts genom åren.


13.15 och vi är taggade för uppgiften att en gång för alla visa att Telge berör.....vi trummar på ordentligt mot Trosas keeper och efter ett evigt trummande får#7 Tilda Lidberg tag i bollen, hon håller bollen kallt och avvaktande sedan blir det en kalaspassning fram till Vilma som är helt ren i slottet och vi leder matchen, ett mycket fint mål.

Vi vinner skotten i första med 12-4 och vi borde skottat in ett och annat mål till men stolpar och annat bråte var i vägen.


I andra perioden går vi ner oss en aning vi får även ett boxplay som vi klarar galant.....målfattig period där Trosa börjar fiska en del och kommer in i matchen....spännande värre inför tredje.


I tredje perioden får vi tillbaks spelet igen och lyckas hålla emot Trosa i slutskedet...vi vinner skotten med 6-2 i sista perioden och ännu en seger mot Trosa är ett faktum.


Dagens höjdare är när Maja i slutet av andra perioden skickar upp ett gäng Trosalirare på läktaren med härliga dragningar och bländande teknik.....undrar om dom fortfarande är snurriga....


Amanda får ont i sitt lår redan på uppvärmningen och är bara med några byten sedan försöker vi med massage och annat men där gör hon klokt i att vila....vi går runt på 5 backar och gör det bra.....krya på sig Amanda.


Matchens lirare är utan tvekan Linnea Andersson som gör sin hittills bästa match i den snygga Telge tröjan....vilka brytningar och full koll på passningarna, bra jobbat Linnea!....passar även på att säga grattis på födelsedagen så här dagen innan.


Bojan håller nollan vilket även det är strålande.


Nu blickar vi fram mot ännu en ny träningsvecka.


Seket skötte sig klanderfritt även denna match med full koll på klocka, dator och mik.


Domarna skötte sig hyffsat, dock var dom ivägen ganska ofta men vi var kanske lite för snabba emellanåt.


En mycket bra helg för våra krigare....och det var några gäng som fick åka hem med gamnackar och sura miner........men så är det när Telge berör.


Tack Roland för dom fina bilderna.....det finns fler bilder på P02 hemsida.


//Jonas


Referat: Telge SIBK/Järna SK - Torshälla IBK
Härlig start på DJ-serien....en riktig målfest.
2017-10-14 21:44

Fler bilder (+5) >>

Lördagkväll och premiär i DJ-serien för våra superladies.

Det blir en repris på DM finalen då vi möter Torshälla (lite desarmerat på manskap dock) denna härliga lördagskväll....humöret verkar vara på topp hos tjejerna då Ola kör genomgång innan match.


Uppvärmningen ser väldigt fokuserad ut och sekreteriatet likaså........taggat.


Matchen går igång och ganska snabbt får Garre besöka botbänken på grund av en hands...ett boxplay följer som vi klarar galant.


Vårt senaste tillskott Maja börjar sin Telge karriär med 2 snabba mål.....här ser vi prov på hennes snabbhet och blixtsnabba skott, andra målet sitter klockrent i "kryllan" men direkt efter Majas fina mål reducerar Torshälla på ett fint skott från slottet.....lite nervöst men....vi tuggar på......sedan händer något....vi får till ett spel vi bara sett ibland på träningarna....vet inte om Torshälla stannat på Donken eller något i den stilen för nu rasar det in mål och Torshälla ser mållösa ut, inga dåliga mål heller utan riktiga spelmål. Frida och Elin W har lekstuga och Elin W gör 5.......5!! mål denna kväll. Vi leder med hela 6-1 efter de första 20 minutrarna.


Målfesten fortsätter och efter 2 spelade perioder leder vi med 9-1 och skotten med 29-8....vad händer?

Inför tredje perioden kör Torshällapubliken sin ramsa Ttttttttttttttorshälla....och lite effekt får det för i tredje verkar vi slappna av lite.


Tredje perioden spelas i stort sett bara av....vi vinner den med 3-2 efter 2 bakåtmål i slutminuten då vi tappar fokus och redan är i omklädningsrummet....skotten 10-10 i sista talar sitt språk.


Men vi gör säsongens bästa match....iofs den första och vi har mångaspelare som gör bra ifrån sig ikväll......härligt att se Maja axa från 0-110 på tre steg och med boll.....vi vet hur det är att möta en sådan spelare......ingen höjdare....men där har vi fått in en storspelare och en riktig lagspelare.......riktigt kul.

Elin W gör 5 mål.....behöver ingen ytterligare kommentar.......Olivia skjuter nog matchens hårdaste skott men tar tyvärr i målisens hjälm.


Utnämner i alla fall laget till matchens lirare men vill lyfta vår målis Ebba lite högre då hon gör en del fantastiska räddningar i början av matchen vilket gör att vi kan vinna med det vi gör.


Vill även tacka de två fotograferna Tilda och Smilla för deras fantastiska kreationer....vi skyller väl på att kameran var av billigare karaktär.......


Vi tackar härmed för uppvisningen och ser med tillförsikt framåt i årets DJ serie.


//Jonas

Kommande matcher
Spelade matcher
Sön 17/12 15:30
7 - 2  
Sön 10/12 15:00
4 - 3  
Sön 10/12 15:00
2 - 1  
Lör 9/12 17:15
0 - 6  
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Telge SIBK, 11/12 04:00 
Telge SIBK, 04/12 10:01 
Telge SIBK, 18/11 22:26 
 
Tack till våra huvudsponsorer:
Våra Guldsponsorer
Vi stödjer Telge SIBK!
Svenska Spel, anslut dig!
 
telge.sibk på Instagram
 
Vi stödjer Svenska Innebandyförbundet:
Se matcherna live: