Telge SIBK
Innebandy
Pojkar 01
Telge SIBK - Pojkar 01
SERIESEGRARE 2016/17 - Pojkar Röd E!

Om du är en spelare som söker utmaningar och vill utvecklas i innebandy är du välkommen att kontakta oss.

P01 hittar du genom att kontakta ledarna i P02 (kontaktuppgifter på P02s lagsida).Guld och Silver i seriespelet för P01!!
2017-03-30 11:54

Det vart Guld i Pojkar E samt Silver i Pojkar DE denna säsong!


I pojkar Röd E så vann man serien med åtta vinster på tio matcher och kom före Katrineholm, Nyfors, Strängnäs, Torshälla och Ekbackskyrkan.


I pojkar Röd DE så vart det 6 vinster, en oavgjord och tre förluster under säsongen och man kom före lag som Onyx, Trosa Edanö, Katrineholm och Strängnäs.


Mycket bra jobbat killar!!

En fin insats i Röda Cupen!
2017-02-06 21:01
Spelarna: Tore, Theo, Lukas, Julius, Philip, Akseli, Elliot, Ahmad, Alexander, Emil, Marcus L, Alfred, Linus, Leo, Elias, Marcus N och Oscar.
I helgen så åkte 17 killar och fem ledare till Arboga för att spela med i Röda Cupen för P01. Laget bestod av 4st 01:or, 8st 02:or och 5st 03:or.

24 lag var anmälda till klassen P01 lätt som spelades i just Arboga.
Telge hamnade i en grupp med arrangörerna Arboga, Örebro och Kolmården. Tyvärr drog Örebro ur sitt lag ur cupen en veckan innan så det vart bara tre lag i gruppen.
Truppen till Röda Cupen!
2017-01-14 18:29
Vi kommer åka med en trupp till Röda Cupen som arrangeras av Svenska Innebandyförbundet. Matcherna spelas i Arboga den 3-5 februari.

Matcherna:
Fredag 3/2
16:00 Arboga (Vasahallen)
21:00 Örebro (Vasahallen)
Lördag 4/2
12:00 Kolmården (Sturehallen)

Därefter slutspel.


Truppen:
Målvakter: Marcus och Oscar
Backar: Philip, Mathias, Leo, Linus O, Theo och Alfred
Forwards: Alexander, Akseli, Lukas, Elias, Emil, Julius, Elliot, Marcus och Ahmad.

Ledare:
Thomas, Jari, Peter, Fredrik och Micke

Fint spel i Katrineholm!
2016-10-23 17:41
Helgens seriematch var mot Katrineholm i Duveholmshallen.
Matchen flyttades från plan C till plan A.
Skönt att kunna spela innebandy i den hallen igen och inte behöva spela på volley och studs. :)
Så nya golvet blir ett lyft för innebandyn.

Laget som åkte iväg denna söndag:
I mål: Oscar D
Backar: Oskar E, Alexander J, Olle E och Vincent
Kedjor: Alex R - Akseli - Linus H, Noah - Adam - Ahmed.

Man öppnade matchen bra och spelade boll direkt från början. I femte minuten kom sedan 1-0 när Ahmad gjorde en specialare efter pass från Noah. Halv minuten senare så hittade Akseli upp till Linus som kom i fart in i slottet och drog till med ett skott som skickade upp bollen i nättaket. Ett felpass i tionde minuten gav kontring och reducering för hemmalaget. Därefter kom fyra mål på två minuter, när först Akseli hittade in till Alex R framför mål, Adam snappade upp ett felpass i slottet och klippte till, Akseli tryckte in ett instick från Alex R och Noah passade till Ahmed som sköt in 6-1 från kanten.

I andra minuten av andra perioden fick hemmalaget en kontring som gav 6-2. Men periodens övriga tre mål gjordes av Telge. Akseli hittade in till Linus med ett instick i den tredje minuten. Ahmad klev in vid stolpen och sköt in 8-2 med fem minuter kvar och med två minuter kvar så kom ett självmål av hemmalaget när Alex R skickade in bollen framför mål under en kontring.

Sista perioden vart lite mer avslagen och båda lagen spelade nog mest av den. Linus passade in till Akseli i slottet som tryckte in 10-2. Katrineholm reducerade till 10-3 på ett friläge efter en långboll och sedan till 10-4 i spel fem mot fyra. Matchens sista mål gjordes av Alex R efter en fin passning av Akseli med femton sekunder kvar av matchen.

Många fina spelmål denna dag. Kul och se spelet med boll av spelarna och spelglädjen på planen.

Hemmapremiär mot Torshälla!
2016-10-16 21:55
Hemmapremiär i Västergård Arena för P01 i E serien.

För motståndet stod Torshällas P02-lag för.

Laget:
I mål: Oscar D
Backar: Alexander, Leo, Mathias och Emil S
Anfallare: Lukas, Akseli, Adrian, Emil K, Freddy, Philip, Anton och Linus H

Bortalaget började bäst och hann göra både 1-0 och 2-0 innan Lukas reducerade efter ett grymt bra slaget pass av Leo som skar som smör genom Torshälla försvaret.
Med minuten kvar så spelade Lukas sedan ut till Linus H som sköt in kvitteringen.

I andra perioden så fick man bra vind i seglen medans bortalaget inte riktigt kom upp i nivå. Det ledde till 5 mål framåt. Mathias (pass Emil S), Lukas (pass Anton L), Linus H (pass Lukas) och två mål (ett pass från Freddy) från kapten Akseli i en bra offensiv period.

Emil K fick i början av tredje göra sitt allra första seriemål i karriären efter pass av Philip. Philip sköt sedan in 9-2 efter pass av Lukas i den femte minuten innan bortalaget fastställde resultatet till 9-3 i den tolfte minuten.

Bättre rörelse och samspel ju längre in i matchen man kom. Där Mathias backskott upp i nättaket till 3-2 vart dagens rökare.


Oavgjort i Björkestahallen!
2016-10-10 21:42
Söndagsmatch i Björkestahallen mot Team Selected/Nykvarns P03.

En tuff match mot ett lag som sällan förlorar en match och som till denna säsong förstärkt med tre riktigt bra spelare från Salem.

Men Telge hade inte tänkt sig att ge bort några poäng utan kamp.
En stark försvarsmässigt första period där man gav hemmalaget en hel del att tänka på. I sjunde minuten så vann man bollen vid mittplan, vände spelet direkt och utnyttjade att Nykvarn inte hade folk hemma. Gustav hittade ut till Alfred som sköt direkt ett skott som deras målvakt inte hann göra något åt. 1-0 stod sig sedan perioden ut.

I andra perioden så fortsatte hemmalaget att trampa vatten. Underskattning kanske? men man kom ingenstans mot ett LAG som stod upp för varandra. Dessutom så tog man vara på dem chanser man fick framåt och skapade flera bra chanser. Ett av dem i den sjätte minuten, på ännu en snabb kontring ledde till att Ahmad hittade fram till en helt fri Akseli på bortre stolpen, som tryckte in 2-0. Ett resultat som hemmalaget inte hade väntat sig.

I tredje perioden så kom dock hemmalaget ut med bra fart och när vi började fuska i försvarsspelet så öppnades sig nu chanser åt Nykvarn. Men det var ändå vi som gav dem reduceringsmålet. Ett felpass bakom egna målet ledde till att deras forward kunde trycka in 1-2, sju minuter in på perioden. Det gav luft i vingarna för hemmalaget medans vi började spela mer nervöst och det fina spelet med boll försvann. Det gjorde att hemmalaget fick på ett större tryck framåt. Men en missad rensning av bollen i slottet gav deras forward bollen i slottet och han kunde skjuta in 2-2 med en och en halv minut kvar vilket stod sig matchen ut.
Skotten: 12-7 (2-2, 1-4, 9-1) till Nykvarn.

I två perioder så visade man att man var ett LAG och höll ett av Sveriges bästa P03 lag nere på tre skott på mål. Har det någonsin hänt förut? Tyvärr tappades vinsten på små egna misstag. Men kul att se att man kan sätta ihop en blandning av Telge killar och få ut det här mot ett mycket mer samspelt lag.

Laget:
I mål: Oscar D
Backar: Emil S - Oscar E, Alexander - Theo
Kedjor: Adde - Akseli - Ahmad, Elliot - Gustav - Alfred A, Dennis - Gabriel - Tore

Seriepremiär i Hammarvallen!
2016-10-08 17:41
Säsongens första seriematch!

Bortamatch mot Flen P01/02 i Hammarvallen en lördagsförmiddag.

Tio tappra Tigrar åkte iväg för match.

I mål: Marcus.
Backar: Gustav, Oskar E och Ludde.
Kedjor: Adde - Akseli - Emil K, Noah - Adam - Ahmad.

En trevande första period, där inget av lagen fick igång något ordentligt spel, utan bjöd varandra på halvchanser slutade mållös.

I början av andra perioden så vann Noah bollen högt och spelade fram Ahmad i slottet som lyfte in 1-0. Minuten senare var det dock kvitterat efter frislag från kanten, där deras spelare fick skjuta fritt upp bollen i första krysset. I sjunde minuten så fick hemmalaget en utvisning, det slutade dock med att dem tog ledningen med 2-1 när markeringarna missades helt, tjugo sekunder in i PP:et. Men kvitteringen kom i den tolfte minuten, denna gång var det Noah som tryckte in returen i mål efter att Oskar satt bollen på mål.

Mer fart i tredje perioden var direktiven, och det gav resultat. Tre minuter in i perioden så var radarparet Noah-Ahmad igång igen efter ett frislag i hörnet som slutade med att Noah spelade fram Ahmad som sköt in 3-2. I femte minuten så fick hemmalaget återigen en utvisning efter en ful tackling, som dock bara resulterade i en två minuters utvisning. Trots flertalet bra chanser så vart det inga mål under den utvisningen. Tio minuter var spelade när viktiga 4-2 målet kom, Ahmad plockade upp returen från Adams skott, bågade in i planen och skickade upp bollen i första krysset. Ett grinigt hemmalag drog sedan på sig två utvisningar i slutsekunderna av matchen.
Skotten: 30-15 (8-5, 12-5, 10-5) till Telge

Ingen toppmatch, men man gick in och gjorde det som behövdes. Noah och Ahmad på rejäl spelhumör denna dag. Det stabila försvarsspelet tar vi med oss till nästa match.


Seger mot Malmköping i genrepet!
2016-10-03 20:12
Sista genrepet innan seriestarten spelades mot Malmköping hemma i Västergård Arena.

Laget:
I mål: Marcus (period 1 & 2), Oscar D (period 3)

Spelare: Alexander J, Oskar E, Adrian K, Akseli L, Emil K, Emil S, Philip N, Emil H, Dennis J och Julius F.

Lite seg start gav två mål för bortalaget redan efter fyra minuter spel, på två frislagsmål från halvplan som båda letade sig upp i högra krysset. Men ju mer matchen gick desto mer började spelet stämma. Men man hade svårt att komma till avslut. Trots det så kom både 1-2 i den åttonde minuten när Julius spelade över till Philip på backplats som klippte till direkt och bollen for upp i bortre krysset. En minut senare kom även 2-2, denna gång så var det Emil H som fick pass av Julius i slottet och kvitterade.
Det vart även en straff i den elfte minuten som Emil K missade.

I andra perioden började bollen rulla bättre och bättre medans Malmköping fick svårare och svårare att komma till lägen. Helt rättvist tog vi ledningen med 3-2 i den sjunde minuten när Julius återigen spelade fram Emil H. Med tre minuter kvar så ökade Emil H på till 4-2 efter en långboll från Emil S.

I sista perioden så vart det väldigt mycket Telge mot ett trött bortalag. Akseli spelade fram Emil K som stänkte upp bollen i nättaket i den tredje minuten. En snabb kontring i den åttonde minuten ledde till att Philip hittade över till Julius på andra kanten som drog till med sitt skott och satte bollen i mål till 6-2.
Med fyra minuter kvar fick Oskar E en utvisning som klarades av.
Skotten: 15-13 (2-7, 8-5, 6-1)

Efter en väldig seg start så vart spelet riktigt bra och det såg stabilt ut, framför allt försvarsmässigt.
Stort Tack till Malmköping som ställde upp på en träningsmatch.

Brons i Töjnan Tigers Cup!
2016-09-19 13:28
Sollentuna och Rotebro var platsen som gällde för ett gäng med grabbar i helgen när man spelade Töjnan Tigers Cup.

Philip N, Philip L och Linus N från P00, Marcus N, Oscar D, Adrian K, Oskar E och Alexander J från P01 samt Lukas N, Freddy L, Linus O och Dennis J från P02.

Första matchen var mot Tyresö/Trollbäcken som man hade bra grepp om redan från början. Stabilt försvarsspel gjorde att T/T bara kunde få till tre skott på mål.
2-0 slutade matchen efter två kontringsmål, målskyttar Philip L och Philip N.
Skotten: 12-3 till Telge

Distriktsmästarna Nykvarn stod för motståndet i andra matchen. Ett revanschsuget lag efter deras förlust i måndags i träningsmatchen. Dem fick också en bra start med 1-0 efter två minuters spel. Philip N kvitterade dock i sjätte minuten och i andra perioden så kontrade Philip N in 2-1. Vilket vart slutresultatet. Återigen en stabil försvarsinsats där Nykvarn bara fick två skott på mål i andra perioden.
Skotten: 7-5 till Nykvarn

Sista gruppspelsmatchen var mot Vendelsö.
Efter lite oskärpa i början av matchen så kom man upp i fart ju längre matchen gick. 4-1 första perioden vart 7-1 tills slut.
Målskyttar: Linus N 3 mål, Lukas N, Dennis J, Philip N och Philip L.
Skotten: 22-6 till Telge

Kvartsfinal på söndagen mot Täby FC.
Dem öppnade starkt och tog även ledningen med 1-0 efter tre minuters spel. Men återigen så jobbade Telge in sig i matchen och kunde vinna med 4-1.
Målen gjordes av Philip N 2 och Philip L 2.
Skotten: 14-7 till Telge

Semifinal mot Tumba väntade därefter.
Tumba kom ut med en rasande fart och våra killar var inte alls med på den intensitet som bjöds på. Men man jobbade hårt i försvaret och kunde ändå ta ledningen med 1-0 i den fjortonde minuten.
I andra perioden så hade Tumba mycket boll men det var Telge som hade avsluten. 11-6 i avslut för Telge men 1-2 i mål efter att dem fått skjuta fritt i slottet samt att vi slarvade vid ett frislag vid mittplanen och bjöd på ett friläge. Philip L kvitterade dock på frislag med fyra minuter kvar.
Straffar väntade och där satte Tumba två och Telge ingen.
Skotten: 17-11 till Telge

Brons och obesegrade efter full tid för detta hårt jobbande gäng.
Det försvarsspel man visade upp denna helg var imponerande. Sån härlig inställning för varandra och för sin roll på planen.
Kul att se att man kan sätta ihop ett gäng med Telgekillar och få ut detta fina spel och resultat.


Seger mot Nykvarn!
2016-09-12 19:38
Måndagskväll i Björkestahallen!

Träningsmatch mot Nykvarns P01.

En stark start gav 1-0 efter en minuts spel när Theo sköt in 1-0 från backplats, assist av Osbäck. 2-0 kom två minuter senare, det också på ett backskott, denna gång var det Osbäck som avlossade skottet. I sjätte minuten fick Akseli en utvisning som klarades av. Men i tionde minuten kom deras spelare loss från kanten och stänkte in reduceringen till 2-1. Men perioden var Telges, tolv minuter spelade av perioden när det kom en snabb kontring, Osbäck till Lucas W som skickade upp bollen i nättaket av bara farten. Med en och femton kvar av perioden så fick en Nykvarns spelare sätta sig i utvisningsbåset. Det tog tjugo sekunder innan Akseli slog in returen på skottet från Freddy till 4-1 ledning.
Skotten: 7-5 till Telge

I andra perioden som kom hemmalaget ut lite hungrigare och en svag rensning gav läge till reducering 2-4 efter tre spelade minuter. Men man höll hemmalaget borta från målet och dem fick mest försöka med långa skott från dåliga positioner. Trots det så kom 3-4 med tre minuter kvar på ett backskott som smet in bakom Oscar i målet.
Skotten: 5-3 till Nykvarn

Bra chanser åt båda håll i tredje perioden, Telge fick några farliga kontringar som var nära att resultera och Nykvarn hade två bra avslut i slottet. Tyvärr åkte Lukas N på en ful smäll i ryggen i sarghörnet och landade olyckligt i den nionde minuten. Ett jack i pannan och en hel del blod på planen uppstod så vi valde att avsluta matchen efter den händelsen.
Skotten: 6-3 till Nykvarn.

Laget:
Lucas W och Linus N från P00, Akseli, Adde, Oscar D och Oscar E från P01, Gabriel, Freddy, Philip, Lukas N och Osbäck från P02 samt Theo och Affe A från P03.

Stark försvarsinsats av ett lite ihop plockat lag denna kväll mot ett mycket mer samspelt Nykvarn. Kul och se inställning och Telgekänslan i detta gäng!!
Planering - September
2016-09-02 10:44

Fem veckor kvar till seriestart.


Premiären spelas den 9 Oktober borta mot Nykvarn i Björkestahallen.


Planeringen för September:


12 September: Träningsmatch - Björkestahallen, Nykvarn

Vi möter Nykvarn.


17-18 September: Töjnan Tigers Cup - Sollentuna

Vi möter Tyresö Trollbäcken, Nykvarn och Vendelsö i gruppspelet.


24 September: B.I.M. Cup - Arboga

Vi möter Arboga, Kristinehamn, Örebro och Onyx.


2 Oktober: Träningsmatch - Västergård Arena

Vi möter Malmköping.Preliminär serieindelning 2016/17
2016-05-22 22:32
Den preliminära serieindelningen för säsongen 2016/17:

Div 8:
Telge SIBK
Trosa Edanö P02/03
Onyx P01/02
Nykvarn P03/04
Strängnäs P01/02
Katrineholm P02/03

Div 9:
Telge SIBK
Strängnäs P01/02
Katrineholm P02/03
Nyfors P02/03
Torshälla P02
Ekbackskyrkan 02/03
Nykvarn slog oss med 11-2
2015-11-30 15:45
Det finns ändå mycket bra att ta med sig från matchen. Då vi inte hade några spelare från P99/00 fick klara oss själva.

Vi var inriktade på att spela defensivt och tillknäppt, att vänta in misstagen och otåligheten från Nykvarn. Första perioden är ruskigt bra försvarsmässigt. Ett dåligt byte när Nykvarn gör 2-0 är enda plumpen.

I andra håller vi inte riktigt fokus på uppgiften och börjar ragga boll. Det straffar sig och vi förlorar perioden klart med 5-1.

I tredje hittar vi tillbaka till grunden och har en hel del anfall. När vi har bollen spelar vi enkelt, är bra på att visa oss och får till bra anfall. Inställningen och humöret är bra hela matchen trots att målen trillar in bakåt.

Man kan aldrig vara nöjd med en förlust, men man kan vara nöjd med hur man förlorar. Ger man allt i varje byte och inte gnäller på varandra, så är mycket vunnet. Det gjorde alla elva spelare, bra jobbat!

Nästa match är först den 20 december, borta mot Katrineholm. Det blir tre veckor av hård träning. Vi ses i veckan!

Stabil vinst mot Järna med 3-2
2015-11-30 15:43
För första gången under säsongen så var alla i laget närvarande vid match och med sex spelare från P99/00 så var det fullt på bänken.

Järna var klart bättre än när vi slog dem borta med 7-0 och de bjöd på hårt motstånd.

Vi gör en mycket bra match, håller våra positioner i försvaret på ett bra sätt och när vi blir bortspelade så briljerar båda våra målvakter i mål. Anfallsspelet är bitvis riktigt, riktigt bra med snabba pass, bra rörlighet och många målchanser. Tyvärr var siktet lite skevt men det räckte med tre mål framåt.

Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
Telge SIBK, 18/11 22:26 
Telge SIBK, 27/10 12:31 
Telge SIBK, 02/10 16:25 
 
Tack till våra huvudsponsorer:
Våra Guldsponsorer
Vi stödjer Telge SIBK!
Svenska Spel, anslut dig!
 
telge.sibk på Instagram
 
Vi stödjer Svenska Innebandyförbundet:
Se matcherna live: