Telge SIBK
Innebandy
Knattar
Vill du spela innebandy?

Är du intresserad av att spela med oss så kan du göra Intresseanmälan via föreningens hemsida www.telgesibk.se (klicka "Telge SIBK" längst upp till vänster) och klicka på "Spela innebandy - intresseanmälan"  


Frågor sker till:
Robert Nägling

Inställd träning på söndag
2017-10-28 20:46
Hej alla knattar!

Söndagen den 29/10 är träningen inställd pga av basketturnering. Vi ses igen den 5 nov.

Ledningen
Sammandragsspel, tävling för Blå och Grön
2016-02-06 22:06

De små lagen har inget seriespel utan tävlar i s.k. sammandrag.  Det är en spelform där oftast fyra lag möter varandra under en för- eller eftermiddag under tävlingslika förhållanden. 


Hemmalaget är värdar och organiserar tävlingsspel med sekretariat, riktig sarg, "förminskade" målburar etc. Föräldrar får vara match-/domarvärdar och ta hand om omklädningsrum, kiosk och renhållning.


Syftet är att lära sig arrangera, spela och ha kul ihop eller bygga sammanhållning. Likaledes viktigt att möta konkurrerande lag och att omgås med dessa. Givetvis är tävlingen viktig men resultaten räknas inte även om matchprotokoll förs.


Se mer om sammandrag på Sörmlands Innebandyförbunds hemsida:

http://www.innebandy.se/Sodermanland/ResultatSpelprogram/Arkiv/Sammandrag-201213/Info-om-sammandrag/

Knatteverksamheten i Telge SIBK
2014-09-14 18:58

Telge SIBK startar varje år nya Knattelag!

 

Målsättningen är att vi varje år skall starta minst ett knattelag med spelare 4-6 år gamla. Detta är sedan rekryteringsbasen för nya flick- och pojklag inom föreningen som normalt drar igång vid 7-8 års ålder. Vid denna ålder börjar man träna mer riktad för matchspel som spelas i så kallade sammandrag. Dessa är då små miniturneringar med totalt fyra lag från distriktet.

Till knattelagen kan vi ha upp till 30 spelare och verksamheten bedrivs på ett lekfullt sätt där man lär sig bli vän med klubba och boll. Ledarna till denna verksamheten rekryteras huvudsakligen från föräldragruppen där det ofta finns bra ämnen för tränare och lagledare. Telge SIBK brukar stödja verksamheten tills den är självgående. Därefter driver lagen själva sin verksamhet vidare mot sammandragsspel och seriespel. Föreningen ser till att lagens ledare får nödvändig utbildning för tränarsysslan och lagledarjobbet. 

Föräldragruppen är en mycket viktig resurs i ungdomsåren där alla deltar på lika vilkor och stödjer sitt lag med arrangemang av matcher, turneringar, transporter, jobba ihop inkomster för finansiering av nya aktiviteter mm.

 

Om du och ditt/dina barn är intresserad av att hänga med i denna populära lagsport så får du gärna kontakta ledarna via lagsidans adresser eller via föreningen genom Ylva: 


ylva.gravenfors@hotmail.com

 

Vi ser fram emot att träffa dig och ditt/dina barn!

 

Mvh Styrelsen i Telge SIBK


Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
Telge SIBK, 18/11 22:26 
Telge SIBK, 27/10 12:31 
Telge SIBK, 02/10 16:25 
 
Tack till våra huvudsponsorer:
Våra Guldsponsorer
Vi stödjer Telge SIBK!
Svenska Spel, anslut dig!
 
telge.sibk på Instagram
 
Vi stödjer Svenska Innebandyförbundet:
Se matcherna live: