Telge SIBK
Innebandy
Dam Div.1 (nya)
Fler tjejer önskas till vårt nya D1 lag
Telge SIBK söker ytterligare spelare till vårat damlag som kommer att spela i D1 kommande säsong. Vi söker spelare födda 2001 eller tidigare. Detta kommer också vara inkörsporten till vårt representationslag som spelar i SSL kommande säsong. 
Flera D1-spelare kommer att erbjudas träning med SSL-laget och spelare ifrån SSL-truppen kommer regelbundet spela matcher med D1-laget.

I D1-serien deltar också Strängnäs IBK, Katrineholms IBF, Järna SK, Nykvarns IF, FBC Nyköping, IFK Gnesta, Kolpenäs IBF, TrosaEdanö IBK och Endre IF U.

Vi har som målsättning att vara ett topplag som kommer att slåss om slutsegern, vi söker utespelare men också gärna en målvakt.

Träningstider 2017-18:

  • Måndagar 19:30-21:30 i Wasa Sporthall

  • Torsdagar 19:30-21:30 i Pershagenhallen

Missa inte denna chans att komma till ett riktigt bra lag med en härlig sammanhållning och bra tränare.

Vid intresse kontakta Magnus Lindberg tel 0709154569


Laget hemma mot FBC Nyköping lördag
2017-11-24 10:19
Hej,

Match mot Nyköping på lördag i Västergård Arena.
Samling kl.14:15. Ta med kläder för värmning utomhus. 

Laget:
Målvakter: Jossan, Maja
Backar: Madde, My, Elina, Carro
Forwards: Hanna, Cissi, Linn A, Linn B, Esme, Virre, Sandra, Fanny, Malin, Ebba

/Ledarna 
Kiosk, sek och grill på DM
2017-11-21 23:05
Schema för vad D1 ska göra i Pershagenhallen lörd 9 dec. Leo har nyckelbrickor, växelkassa och dator till sekretariatet.  Matcherna ska direktrapporteras i iBIS.
 Kl Sek Sek Kiosk Kiosk Grill (ute)Hallvärd 
 07:30 - - Kirsi Katarina - Mange
 09:00 Rikard Carro Kirsi Katarina - Mange
 09:45 Rikard Carro Elina Maya  - Mange
 10:30 Rikard Hanna  Elina Maya Mohsen Johanna
 11:15 Esme Hanna Elina Maya Mohsen Johanna
 12:00 Esme Hanna Malin Fanny Mohsen Johanna
 12:45 Esme Tiia LinnA Fanny Cissi Madde 
 13:30 Johanna Tiia LinnA Fanny Cissi Madde
 14:15 Esme Tiia Malin Johanna Cissi Madde 
 15:00 Esme Tiia Malin Virre - Bella
 15:45 Esme Bella Malin Virre - Felicia
 16:30 Städa Bella Malin Virre -  Felicia
Bella ansvarar för att alla matchprotokoll, nyckelbrickor och kioskkassa kommer till Leo, Hambostigen 9.
Frågor och meddelande om byten till Leo Lundgren 0706-692069
Ett derby som hade allt och lite till.
2017-11-19 18:22

Efter en bra träningsvecka så var det dags för ett riktigt derby, där Nykvarn kom på besök i vår borg.
Ett Nykvarn som senast spelade i Allsvenskan och hade många bra spelare, hur skulle detta sluta?
Vi själva mönstrade ett komplett lag som var enormt taggat för uppgiften och direktiven var klara till laget, hur vi skulle spela.

I period 1 så är det Nykvarn som styr händelserna och skapar en hel del målchanser, 0–1 till Nykvarn kommer på ett instick i mitten och dom styr in målet. Det tar bara 2 minuter innan det var dags igen för Nykvarn, då vi inte får till ett uppspel och Nykvarn inte gör några misstag. Perioden fortsätter Nykvarn att äga, då vi har svårt att skapa chanser. Från ingenstans så får vi till några passningar och hänger dit en reducering.
Perioden slutar med 1–2 underläge och det var Nykvarn så styrde händelserna, där vi hade det svårt att få till vårt spel. I periodpausen så var direktiven enkla, driv på tempot och sluta fuska i allt vi gör.

Perioden hinner knappt starta innan Nykvarn gör 1–3 målet, men efter detta mål så växlar vi upp och börjar skapa en hel del målchanser, så när vi gör 2-3 4 minuter in i perioden så känns det att vi börja ta över matchen. Så när vi gör kvitteringen 9 minuter in i perioden så är vi med på riktigt, tyvärr så innan denna period är över så hänger Nykvarn dit 3–4 målet. Under denna period så visar vi att börja göra rätt saker, både försvarsspelet och anfallsspelet. I pausen så var diskussionerna bra, budskapet var enkelt, nu går vi för det utan att fuska i grundspelet.

Som sagt var, det tar 2 sekunder innan vi har åter kvitterar. Nu står matchen och väger, där vi håller ihop vårt försvarsspel och håller Nykvarn utanför oss, när vi vinner bollen så går vi för det. 10 minuter in i sista perioden så hänger vi dit ledningsmålet. Tre minuter senare så får vi med oss en två, där vi hittar tålamodet och hänger dit 6–4 målet. Glädjen blir kortvarig, då Nykvarn hänger dit deras femte mål för kvällen och presens ökar mot vårt mål. Mitt i deras press så får vi till en kontring, där vi fri med målvakten zorrar vi in 7–5 målet. Detta blir matchen sista mål. När hesa Fredrik ljuder så står det 7–5 till oss i ett derby mot Nykvarn.

Summeringen av denna match är att den hade allt, fart, mål, närkamper. Jag är enormt stolt över att vi aldrig viker ner oss, vi jobbar efter vår plan samt att två av målen sticker ut.

Vi tackar Nykvarn, domarna och publiken för en härlig match

Ingen DJAS träning på tisdag
2017-11-11 16:51
Träningen är inställt på tisdag på grund av seriematch.
En lördag kväll i Västergårdshallen
2017-11-06 15:12

Efter en hård träningsvecka, där vi fortsätter att nöta uppspel så var det dags för en ny match i vår Borg, på menyn stod Strängnäs.
Ett Strängnäs som jag tyvärr inte hade koll på, vi själva mönstrade ett bra lag fast det var höstlov.

Starten av matchen går väl inte till historieböckerna som en bra period, där det vi skapade massor av målchanser, men hade svårt att få till avgörande passning eller skott.
Vi trummade på, så 1–0 målet 10 minuter in är helt rättvist, direkt efter vårt mål så får Strängnäs spela 5–4 och hänger dit en kvittering.
Innan perioden är över så har vi hängt dit två mål till, när hesa Fredrik ljuder så står det 3–1 till oss på tavlan.

Det vi tog i pausen var att driva upp tempot, snabbare lösningar med bollen. Nu visar vi att vi kan spela innebandy. Vi gör 7 raka mål i period 2, där Strängnäs har väldigt svårt att freda deras mål. På tavlan står det 10–1 till oss.

I periodpaus två pratade vi om att försöka att sätta upp bollen på fristående spelare, i stället för att gå på egna avslut hela tiden. Och vi lyssnade i omklädningsrummet, denna period visade vi vad vi kan, både med boll och utan boll, där vi hittar instick i mitten, diagonalpassningar på fristående spelare. Vi vinner denna period med 10–1, där Strängnäs hade det väldigt jobbigt i egen zon.

Summeringen av denna match är att vi är trögstartade, men när vi väl får till det är vi svårt stoppade. På tavlan så står det 20–2, Strängnäs hade en riktigt jobbig kväll och som jag förstod så hade man tappat en hel del spelare inför denna säsong. Nu laddar vi för en ny träningsvecka.

Ny utmaning i Sörmland serie tillsammans med en ny tränare.
2017-10-29 17:38

Om någon hade sagt att jag och Malin skulle hamna i Telge som tränare innan denna säsongen, skulle vara lika troligt som Tomten kommer den 24 december. Men som någon sa skiter Björnen i skogen, allt kan hända och nu är vi båda i Telge och tränar damer D1 och JAS laget. Nu har vi varit med en månad och damerna/ tjejerna har verkligen jobbat hårt, lyssnat på nya röster och ny taktik där vi redan nu ser en väldigt bra utveckling.
Alla skall ha en stor eloge runt Telgelagen, både spelare, tränare samt föräldrar som har tagit i mot oss på ett positivt sätt.

Första utmaning blev kvalet i DJ SM på hemmaplan där Nykvarn stod först på meny, match nummer två var Vendelsö.
Match nr 1 mot Nykvarn som jag inte riktigt hade koll på, men Magnus levererade en del råd som blev till stor nytta. Där Nykvarn ägde bollen i stort sett hela matchen och vi backade hem och kontrade. Första perioden slutade 0–0, där Nykvarn hade varit klart starkare än oss, men hade det riktigt svårt att skapa riktigt vassa chanser. Andra halvlek hann knappt börja innan vi får ett friläge på en kontring, 1–0 till oss redan 30 sekunder in i period 2. Matchen fortsätter ungefär som första perioden, där Nykvarn har bollen men har svårt att skapa målchanser och vi skapar några kontringar. 3 minuter in så skapar vi åter ett friläge och åter gör vi inga misstag. 2–0 på tavlan. Nykvarn börjar nu chansa där dom kastar in bollar på mål, men vi håller undan och vinner första matchen.

Match 2 var mot Vendelsö som vi åter inte hade så bra koll på, denna match blev första perioden lite avslagen, där vi skulle driva tempot och fick en del problem med detta. Period två började vi få lite mera fart och började även skapa en del bra lägen, 14 minuter in i andra perioden så hänger vi dit första målet, redan 3 minuter senare så var det dags ingen.

Summering av kvalet är att vi vinner båda matcherna med 2–0, där laget slet ihop och hjälpte varandra i varje situation. Alla skall ha ett stort tack för en jätteprestation, där försvarsspelet var i stort sett felfritt hela kvalet.

Första matchen med D1 laget mot Kolpenäs blev en bra start, där förvarspelet var prio och vi göra många bra saker under hela matchen. Vi vinner matchen 9–2 ganska klart.
Summering av denna match var försvarsspelet, detta gjorde vi riktigt bra efter bara en veckas träning tillsammans.

Match nr 2 med D1 hemma mot Katrineholm, som tillhör en av seriefavoriterna.
Period 1 blir en blandad kompott, där vi stundtals gör många bra saker, men Katrineholm gör det svårt för oss, perioden slutar 4–4, där Katrineholm var klart starkare än oss.
Period 2 börjar bra, vi tar ledningen med 7–4, men åter så hämtar Katrineholm upp underläget till ledning innan denna period är över.
7–8 på tavlan efter två perioder.
Period 3 blir en jämn tillställning, tyvärr så avgörs matchen 8 minuter in i denna period, där vi får en 5 minuters utvisning mot oss och Katrineholm gör två mål. På tavlan står det 9–11 och Katrineholm har tagit över matchen. Mitt i deras press så får vi lite vittring och hänger 10–11, men närmare än så kommer vi inte. Katrineholm vinner rättvist med 10–13.
Summeringen runt denna match är att vi även behöver jobba med spelet med boll, kanske även försvarsspelet.

Seriematch nr 1 med JAS hemma mot Endre.
En match som vi började trögt, men vi vaknade till i andra perioden och gör två mål. Perioden slutar med två mål i fördel till oss.
Tredje perioden blir mer spännande, där vi gör 3–0 och 4–0, Endre tar Time out och nästan på en gång gör 4–1. Nu blir det lite nerver i matchen och Endre får lite tryck mot vårt mål, mitt under deras press så får vi till en kontring och hänger ditt 5–1 målet som blir matchavgörande, Endre får till ett tröstmål. På tavlan står det 5–2 till oss.
Summering av denna match är att försvarsspelet fungerar riktigt bra och när vi skapar lägen så är vi farliga.

Seriematch nr 2 med JAS hemma mot Linköping.
Där vi möter en av seriefavoriterna, detta skulle bli en svår nöt att knäcka.
Matchen börjar vi riktigt bra, där Linköping äger bollen, men vi sätter vårt försvarsspel klockrent. Vi får till våra kontringar och skapar en hel del chanser, i en av kontringarna så rundar vi målvakten och hänger dit 1–0 målet.
Andra perioden blir lik den första, vi sätter våra chanser som dyker upp. 3–0 på tavlan efter halva perioden. Nu trampar Linköping gasen i botten, innan perioden är över så har dom hängt dit 2 mål. 3–2 på tavlan efter två perioder.
Tyvärr så hinner tredje perioden knappt starta innan Linköping kvitterar. Matchen står och väger, vi städar om i femmorna och börjar ta över matchen. Tre minuter av matchen så kommer matchavgörandet, då vi hänger dit 4–3 målet via ett höstlöv.
Summering av denna match är att försvarsspelet blir bättre och bättre, vi behöver jobba på spelet med boll, det kommer nog snart.

Match 3 med D1, borta mot Trosa.
En första period som vi lägger till handlingarna, slutar 1–1.
Vi gör om i femmorna och vänder matchen till vår fördel med sex raka mål.
På tavlan står det 2-7 till oss, där vi under andra perioden gör vi många bra saker, där vi rullar boll bra och sätter våra chanser.
Period tre blir betydligt jämnare där vi byter chanser med varandra, perioden 2-2, på tavlan står det 4-9 till oss
Summering av denna match är att vi blir hela tiden tryggare med bollen, försvarsspelet blir bättre och bättre ,spelet med boll går från klarhet till klarhet.

Match 4 med D1, hemma i vår borg där Järna stod på andra sidan, ett riktigt lokalderby.
Period 1 fungerar försvarsspelet bra, men spelet med boll är inte riktigt lika bra, 0–1 redan efter 2 minuter in och Järna trumma på och skapar chanser men vi håller i vårt försvarsspel perioden ut.
Period 2 börjar som första perioden, där Järna trycker ned oss i vår zon, deras andra mål kommer redan efter fyra minuter, matchen står och väger. När det är två minuter kvar av andra så från ingenstans reducerar vi Järna ledning.
Period 3 så börjar Järna bäst, men vi börjar nu jämna ut matchen så vår kvittering kommer inte helt oväntat. Nu börjar vi få tryck på Järna som verkar bli trötta, 3–2 målet kommer efter ett riktigt bra rull på bollen, vi fortsätter att trumma på så när vi gör vårt fjärde mål för dagen så tjänst det som matchavgörandet, men när det är drygt en minut kvar av matchen så hänger vi dit vårt femte mål. När hesa Fredrik ljuder så står det 5–2 till oss på tavlan.
Summeringen av denna tillställning blir att vi kanske är lite trögstartade, men när vi väl får till det så är vi svår forcerade.

Seriematch nr 3 med JAS borta mot Berg.
Ett lag som jag aldrig har mött och inte heller hade någon bra koll på.
Matchen började vi trevande, men ändå får vi med oss ett ledningsmål, svårspelat lag på en trång plan.
Period 2 så började vi lite bättre och får spelet att flyta lite bättre, vi gör 0-2 målet på ett instick i mitten, deras kvittering kommer från ingenstans men det är en vacker passning som går igenom hela laget till en fristående spelare på bortre stolpe.
Perioden slutade med ett 2-1 överläge för oss.
Tredjeperioden är lik den andra där vi hittar en del bra lösningar, men Berg kommer upp på farliga kontringar, så när vi gör 4-1 så känns det som vi återtar matchen, vi gör även ett femte målet som känns som avgörande.
Summering av denna match, är att vi hela tiden blir starkare och börjar få ordning på många delar av spelet, både med boll men även utan boll.

Referat: Telge SIBK U - Strängnäs IBK
Matchen flyttad
2017-09-30 20:02
Då Strängnäs inte fick ihop lag 30/9, flyttas matchen. Prel till lörd 4 nov.
Knapp förlust i seriefinalen
2016-11-13 22:26

Seriefinal borta mot Järna i Hölö.


På förhand en svår fight. JSKs återuppståndna A-lag har en rutinerad förstafemma med "hur många A-lagsmatcher som helst" och en medelålder långt över 30. Och i övrigt har JSK några bekanta ansikten som Telges tjejer spelar ihop med i JAS.


Telge börjar ändå bäst när Sarah sprätter upp en retur i nättaket efter bara 16 sek.

Och i debut-comebacken gör Jessica 0-2 efter 4:54.

Jessica visar sen att hon kommer bli en injektion och gör jättemycket nytta i laget.


Kanske kom ledningen lite för lätt för Järna reducerar mindre än 2min senare.


Det känns ändå stabilt för Telge och det är Telge som har mest och bäst spel i uppställt läge. Däremot är JSK vassare i kontringsspelet. Vilket ska visa sig i skottstatistiken.

Men sånt struntar Meghan i när hon drar in 1-3 från nästan halva plan.


I andra hittar Telge inte fram till mål så ofta och efter drygt halva perioden har Järna kvitterat. Kanske rättvist men snopet.

Då drar Fanny in 3-4 bara 7 sek senare och man börjar känna att det ändå ska vara Telges dag.

Men, men strax innan periodpaus hittar bollen in i Telges bur och det är kvitterat. Psykologiskt viktigt tror jag.


I sista perioden (eller näst sista om oavgjort står sig och det blir förlängning) har båda lagen sina chanser. Bl a har Telge friläge där bollen susar strax utanför!

När klockan står på 13:58 får JSKs Klara enkelt kliva in från hörnet i slottet och sätta ledningsbollen stenhårt i närmsta krysset. Snyggt, och vi som sett henne i vårt gemensamma JAS-lag vet att det är så hon gör. Trots Telge-forcering står sig resultatet.


Inte jätte-välspelat men underhållande och svängig match. Kul för oss som tittade på.


/Leo Lundgren

Vinst i sudden mot Endre
2016-10-16 22:47
Vi startar matchen bra och visar på bra spel, och sätter både 1-0 (Fanny) och 2-0 (Hanna) innan 10 minuter gått av första perioden. Mot slutet av perioden får vi en utvisning och Endre kan utnyttja ett backskott som Jossan räddar, men som tar på en anfallares ben och studsar in - oflyt.

I andra tappar vi vårt fina raa spel och börjar spela svårt med sikte på avgörande pass i mitten som Endre bryter allt för ofta och får bra kontringslägen stup i ett. Trots att Fanny hänger dit 3-0 i början av perioden lyckas Endre komma ifatt och det står 3-3 efter period 2. 

I period 3 är vi på igen, men Endre lyckas sticka upp och ta ledningen i början av perioden. Därefter har vi bra tryck, men kan inte få in bollen. Till slut efter en fin inbrytning hänge Eliona upp den i krysset och det är utjämnat. Vi trycker på för att vinna i ordinarie tid, men det vill sig inte. Dock kliver Hanna fram och sätter sitt andra mål för dagen och extra poängen är säkrad.

Summering, vi spelar riktigt bra och har oavgjort  trots 4 raka boxplay i första och andra perioden på ett par riktigt underliga domslut vilket är mycket starkt. Vi borde ha vunnit i ordinarie, men 2p är godkänt trots allt.
Vinst mot Gnesta
2016-10-16 22:42
Matchen startar lite trevande, men efter 1 periods lite försiktigt spel drar vi upp tempot och har full kontroll på matchen. Den slutar 5-1 (1-0, 2-0, 2-1) tack vare en storspelande Gnesta målis och viss oskärpa i avsluten. Det kunde ha blivit större siffror. Målskyttar: Elina 2, Hanna 1, Malin 1 och Isabella 1.
Stolpe ut och mål emot oss i slutekunderna hemma mot Nykvarn...
2014-12-21 22:32

Efter en lysande start drog vi kortaste strået i ännu en underhållande match av våra D2 damer. Ledning med 4-1 efter första perioden gjorde att vi tyckte livet lekte och att detta skulle nog gå vägen.


Nykvarn ville dock annat och andra perioden ändrade karaktär där Nykvarn började spela runt men ändå höll vi bra ihop. Ett mål i perioden men till Nykvarn gjorde att vi såg ändå med tillförsikt fram emot sista perioden. 


I tredje gick det fram o tillbaka men Nykvarn var mer aggresiva framåt och det gav utdelning men vi satte 5-5 och började förbereda oss för Sudden Death.  Här ville Nykvarn annorlunda och satte 5-6 fjorton sekunder innan full tid. Bittert men inget att göra åt. Men en bra innebandymatch var det som sagt.


Vad vi kommer ihåg bäst var nog Hannas suveräne straff där hon fintade ut målvakten, rundade henne och lyfte elegant in 3-0. Matchen prestation utan tvekan!

D2 seger efter SD borta mot Trosa Edanö
2014-12-15 09:57

Det blev en tight tillställning i Hedebyhallen när Trosa Edanö tog emot oss nu i helgen.

Telge tog hyggligt lätt ledningen med både 0-1 och 0-2 efter en respektive fyra minuter.


Det var inte oförtjänt att vi ledde efter först perioden men i andra tog Trosa över initiativet och flyttade upp spelet. Dock var det vi som satte 0-3 och mer blev det inte.


I tredje blev det en riktigt bra innebandymatch där "vår" Pernilla i Trosa gjorde både 1-3 och 2-3 inom sex minuter. Efter det stod matchen och vägde och många var vi som trodde det var klart när vi fick med oss en hård femminuters utvisning efter fjorton minuter. Där visade Ari vad han kan som coach när han instruerade sina tjejer om snabba anfall för att få till minst ett  oavgjord resultat. Efter arton och en halv minut lyckades de också med ett mönsteranfall där bollen satt otagbart i målet. Lett att deppa där men bara att förbereda sudden Death.


I SD tog vi över spelet och tolv sekunder innan full tid visade Cecilia vad hon kan när hon ensam gick hela vägen och stötte upp segermålet! Riktigt skönt för oss!.


Pris till matchens lirare fick Jossan i målet mycket välförtjänat då hon räddade oss många  gånger om. Tack även till F99/00 som matchar sina tjejer väl i D2.

Säker seger hemma mot Gnesta idag!
2014-12-07 22:42

D2 tjejerna öppnade riktigt tråkig och långsamt i första perioden där inget verkade stämma. Sedan började man att rulla boll och möta passningarna och se då kom även målen trillande.


Det var väl inget topplag vi mötte men några individuella och snabba spelare var ändå med och lyfte motståndet.


Kia lyste idag med tre mål och två pass. Malin och Elin satte två bollar vardera och de andra målen sattes av Evelina, Melanie och Cornelia.  Trots fina prestationer av utespelarna får målvaktsdebutanten (eller var det andra?) Jennifer Boyaci (F01/02) redaktörens utnämning för planens bästa spelare. Vilka räddningar och tigersprång och så särskilt i första perioden! Där har föreningen ännu ett målvaktslöfte på gång!

  

Hemmaseger mot Onyx för D2 i dag
2014-11-23 18:11

En bra match där Telges tjejer drog längsta strået och vann med 5-2. Segern var inte självklar då Onyx tjejer ville mycket och störde oss en hel del. Det var först fram emot slutet av andra perioden när Telge gjorde 3-1 som vi vågade tro på seger.


Elin B satte två kassar idag och Evelina L gjorde ett mål och två pass. Jessica gjorde ett mål. Ett mål fick vi också till skänks då ett frislag gick i egen kasse från Onyx.


Kommande matcher
Spelade matcher
Lör 18/11 14:30
7 - 5  
Lör 4/11 16:15
20 - 2  
Fre 27/10 19:00
5 - 2  
Sön 22/10 16:00
4 - 9  
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Telge SIBK, 18/11 22:26 
Telge SIBK, 27/10 12:31 
Telge SIBK, 02/10 16:25 
 
Tack till våra huvudsponsorer:
Våra Guldsponsorer
Vi stödjer Telge SIBK!
Svenska Spel, anslut dig!
 
telge.sibk på Instagram
 
Vi stödjer Svenska Innebandyförbundet:
Se matcherna live: