Telge SIBK
Innebandy
Dam Div.1 (nya)

Fler tjejer önskas till vårt nya D1 lag
Telge SIBK söker ytterligare spelare till vårat damlag som kommer att spela i D1 kommande säsong. Vi söker spelare födda 2001 eller tidigare. Detta kommer också vara inkörsporten till vårt representationslag som spelar i SSL kommande säsong. 
Flera D1-spelare kommer att erbjudas träning med SSL-laget och spelare ifrån SSL-truppen kommer regelbundet spela matcher med D1-laget.

I D1-serien deltar också Strängnäs IBK, Katrineholms IBF, Järna SK, Nykvarns IF, FBC Nyköping, IFK Gnesta, Kolpenäs IBF, TrosaEdanö IBK och Endre IF U.

Vi har som målsättning att vara ett topplag som kommer att slåss om slutsegern, vi söker utespelare men också gärna en målvakt.

Träningstider 2017-18:

  • Måndagar 19:30-21:30 i Wasa Sporthall

  • Torsdagar 19:30-21:30 i Pershagenhallen

Missa inte denna chans att komma till ett riktigt bra lag med en härlig sammanhållning och bra tränare.

Vid intresse kontakta Magnus Lindberg tel 0709154569


Sista slaget för säsongen, en intressant resa.
2018-02-27 14:47

Efter att ha jobbat med D1 laget sen oktober var det dags för sista matchen för säsongen, det var Nyköping borta. Ett Nyköping som senast gjorde det jobbigt för oss, men vi gick segrande ur denna fight. Hur skulle detta sluta, då vi har haft en del problem under slutet av säsongen.

På menyn stod en riktig utmaning i Nykvarn.
2018-02-21 06:46

Nu var det åter dags för en tuff match, där Nykvarn stod på andra sidan i deras hall. Denna uppgift skulle bli svår att lösa. Vi själva hade haft en bra träningsvecka och vi var i gott mod och skulle göra allt i vår makt för att få med oss samtliga poäng från denna match.

Denna match började vi riktigt bra och skapade flera bra chanser, men hade det svårt att få till det sista momentet. För en gångs skull så startade vi matchen med ett bra tempo vilket inte brukar vara våran starka sida. Perioden rullade på där båda lagen skapade en del målchanser. 17 minuter in så får Nykvarn till ett tryck mot oss och hänger dit ledningsmålet. 1–0 till Nykvarn och knappt 3 minuter kvar av perioden, där vi under senare delen hade svårt att hitta riktlinjerna i vårt spel. Innan perioden var över så gör Nykvarn även 2–0 målet på ett misstag av oss.

I pausen så var direktiven ganska enkla, vi behöver hitta tillbaka till vårat spel. Perioden hinner tyvärr knappt starta innan Nykvarn åter hänger dit bollen. Nu har Nykvarn tagit över matchen totalt och vi har svårt att hitta våra positioner. Mitt under deras press så gör dom även 4–0 målet, där vi åter tappar bollen i fel läge. Denna period äger Nykvarn från början till slut.

I denna periodvila var vi åter tydliga, vi måste hitta tillbaka till vårt grundspel. Denna period startar vi klart bättre och åter börjar vi skapa målchanser. Sex minuter in så får vi med oss ett PP, där vi hänger dit reduceringen på en upprullning av oss. Tyvärr så tar det bara 1 minut innan Nykvarn åter gör mål. 5–1 på tavlan, men vi är med i matchen och i innebandy kan det gå fort. Vi fortsätter att kämpa och skapa chanser,13 minuter in så får vi åter ett PP med oss, där vi åter hänger dit en reducering, samtidigt så tar vi en time out, där vi skall gå upp och spela 6–5. Tyvärr i strulet så blir vi för många på plan och får ett PP emot oss, men så fort vi vinner tillbaka bollen så plockar vi målvakten och spelar 5–5, redan 20 sekunder senare så hänger vi dit tredje målet för dagen. Efter målet så strular vi till det lite till med positioner och spelare, då vi inte får något tryck mot deras mål. Innan perioden är över så har Nykvarn utökat sin ledning, så när hesa Fredrik ljuder så står det 6–3 på tavlan.

Summering av detta är att Nykvarn var starkare än oss, gjorde fler mål och vi fick inte till försvarsspelet riktigt.

Vi tackar Nykvarn, domare och publiken för en underhållande match.

Ny träningstid och hall på måndagar
2018-02-15 22:56
Hej,

Från nästa vecka så kommer vi att köra måndagsträningarna tillsammans med F01/02. Vi tränar i Pershagenhallen kl 18:30-20:00. Ombytta och klara kl 18:30.

Första träningen tillsammans blir alltså nu på måndag 19/2.

/Ledarna 
Som sagt, serien skall nu avgöras.
2018-02-15 13:26

Tre matcher på två helger, hur skulle det gå. Det började med en seriefinal borta mot Järna sedan var det dags för ett dubbelmöte med Endre, på Gotland. Hur var våran form?Match 1
Perioden hinner knappt börja innan vi får freda vårt mål, Järna äger matchbilden helt. Det tar bara 4 minuter innan det ringer. Perioden fortsätter som den började. 2–0, 3–0 och 4–0 kommer under en tre minuters period. Från ingenstans så börjar vi göra många bra saker. 4–1 och 4–2 får vi till innan perioden är över. Vi får tyvärr inte ordning på försvarsspelet, då Järna är aggressivare än oss i allt.


I pausvilan så kör vi tombolan, där vi råddar om i leden för att vecka gruppen.
Tyvärr så är vi inte med i början, då Järna hänger dit två snabba bollar. Mitt i denna period så börjar vi få lite ordning på prylarna. 6–3, 6–4 och 6–5 gör vi på två minuter. Nu är vi med, men glädjen blev tyvärr kortvarig. Då Järna åter rycker och hänger dit två snabba innan perioden är över.


Mantrat var i denna paus betydligt positivare, nu skulle vi gå för detta.
Perioden hinner knappt börja innan vi hänger dit 8–6, 2 minuter till så är vi nästa i kamp. Men tyvärr så orkar vi inte riktigt hela vägen ut. När hesa Fredrik ljuder så står det 8–7till Järna.


Summeringen av denna match är ganska klar, den som vill mest vinner oftast. När vi inte sätter vårt försvarsspel så får vi det svårt.Match 2 och 3.


Match 2 där vi är hemma på borta-is i fina Maxi Arena på Gotland. I Första perioden får vi ingen bra start, där Endre tar ledningen redan efter 2 minuter. Efter målet blir det ett ställningskrig, där båda lagen tappar bollar och inte får till något ordnat spel. 13 minuter in så får Endre till en bra kombination och hänger dit deras tvåa. Innan perioden är över så får vi dit en reducering.


I pausen så var budskapet tydligt, få fart på allt vi gör.
Perioden hinner knappt börja innan vi kvitterar. Spelet fortsätter som i den första perioden, där båda lagen inte får till det riktigt. Från ingenstans så hänger Endre dit ledningsmålet. Innan perioden är över så har vi åter kvitterat. 3–3 på tavlan efter två perioder.


I denna pausvila så var åter budskapet tydligt, mer fart på fötter och boll.
Tyvärr så tar det inte så lång tid innan Endre åter tar ledningen. Mitt i tredje perioden så får vi till bra saker och åter igen så kvitterar vi. Resten av perioden blir ett ställningskrig, när det är knappt fyra minuter kvar av perioden får vi med oss ett PP. Men tyvärr så tappar vi bollen där Endre får komma fria och inte gör något misstag. När hesa Fredrik ljuder så står det 4–5 till Endre.


Summeringen av denna match är ganska enkel, man behöver sätta fart på allt vi gör på plan.


Match 3 i Södervärnshallen på borta is, hur skulle detta sluta.


Man märkte redan på uppvärmningen att alla var mer på tårna. Matchen börjar med ett lågt tempo och få målchanser. Efter ett tag så börjar vi få lite fart på bitarna och 10 minuter in så hänger vi dit 0–1 målet. Perioden fortsätter med bra fart så när 0–2, 0–3 målet kommer så är det ett resultat av ett bra spel. Perioden slutar med 0–3 ledning till oss.


I pausvilan så var budskapet enkelt, fortsätt att jobba hårt på plan.
Andra perioden går inte till världshistorien som den period vi gjorde många mål i. Perioden slutar 0–0, där vi ägde hela perioden.


I denna paus så var åter infon ganska enkel, fortsätta att jobba.
Perioden hinner knappt börja innan vi hänger dit två bollar mellan tredje minuten och fjärde minuten. Från ingenstans så reducerar Endre. 1–5 till oss och vi fortsätter att jobba på plan. 10 minuter in så gör vi vårt sjätte mål och det sista för dagen. Innan perioden är över så drar vi på oss en femma, innan den är slut så reducerar Endre till 2–6. På tavlan står det 2–6 till oss när hesa Fredrik ljuder.


Summering av detta är att om man jobbar och sliter, driver på tempot i både fötterna och bollen så kan det gå ganska bra.

 

Vi tackar Järna, Endre domarna och publiken.

En dag på jobbet.
2018-01-30 08:23

Efter en träningsvecka där närvaron var halvbra så var det dags för nytt möte med Trosa i vår Borg. Förra matchen mot Trosa så gjorde dom livet surt för oss, skulle detta bli en likadan match.

Första perioden går nog inte till historieböckerna som den mest tempofyllda matchen, där vi gör det mesta stillastående medan Trosa springer på.  Det tar fyra minuter innan Trosa hänger dit deras första mål. Perioden fortsätter som den startade, där vi inte får fart på bollen eller dojorna. När vi äntligen får till uppspelet så hänger vi dit kvitteringen, det tar bara en minut till då vi hänger dit ledningsmålet. Denna period blir ganska avslagen och inga fler mål faller.

I pausen var budskapet rakt, dom som vill fortsätta att spela får visa detta på plan. Vi börjat lite knackigt men ju längre denna period pågår så blir det lite bättre hela tiden. Fyra minuter in så får vi till en snygg kombination och 3–1 på tavlan till oss. Det blir ställningskrig ett tag, när perioden börjar gå mot sitt slut så får åter till en kontring. 4–1 till oss efter två perioder

I periodvilan så var budskapet åter tydligt, vi måste släppa på bromsarna och köra. Denna period blir spelmässigt bäst. Vi gör 5–1 målet fyra minuter in i perioden som blir det sista för dagen. När hesa Fredrik ljuder så står det 5–1 till oss.

Summeringen av detta är när vi får fart på allt vi gör så är vi svår stoppade, men vi måste få till detta i sextio minuter.
I januari så kommer serien avgöras.
2018-01-24 13:54

Vi som många andra lag har haft ledigt. Direkt efter nyår så drog vi igång med träningarna och första matchen efter årsskiftet var Kolpenäs i vår borg, ett Kolpenäs som under denna säsong har haft det jobbigt att ta poäng.
Match 2 var det Katrineholm i deras borg, som vid senaste möte blev en målfest där Katrineholm gick segrare ut med 10–13. En revansch kanske.


Match 1
Detta blev en riktigt trögstartad match där ingen av lagen fick till något spel, vi gör första och enda målet i första perioden.

I periodvilan var informationen tydlig, höj tempot på allt vi skall göra på plan.
Denna period hinner knappt börja innan Kolpenäs Kvitterar. Vi gör 2–1 fem minuter in i perioden. Kolpenäs ger inte upp och får till en del avlutningar, en av dessa går nu in, åter igen så har dom kvitterat. Perioden fortsätter där vi gör mål och Kolpenäs kvitterar. När hesa Fredrik ljuder så står det 4–4 på tavlan.

I pausen så var åter informationen tydlig, vi måste ta i och börja kämpa.
Denna period blir den bästa av tre, där vi gör 5–4, 6–4 och 7–4 innan perioden är över.

Summeringen av detta var klart, ledigheten satt kvar i kroppen, när vi visar i tredje perioden vad vi kan så är det rätt okej.

Match 2
Denna period startade i ett rasande tempo från Katrineholm, där dom skapade målchanser på löpande band, vi själva hade det svårt att hitta rätt i försvarsspelet. 8 minuter in så hänger dom dit deras första för dagen. Nu tar det bara 3 minuter innan dom spelar ut oss igen. 2–0 till Katrineholm 10 minuter in i perioden. Vi har även svårt att bygga vårt anfallsspel, men från ingenstans så får vi ett läge och reducerar. Nu börjar vi göra mer bra saker. Vi får till en kontring 16 minuter in och gör inga misstag. Nu är vi med på riktigt i matchen. Helt plötsligt så hittar domaren en utvisning. Redan 30 sekunder senare så har vi lyckats vänt på tillställningen. Innan perioden är över så har Katrineholm kvitterat.

I pausen så rättade vi till några saker i försvaret samt så pratade vi om att spela på ett.
Under hela andra perioden så gör vi rätt saker i försvarsspelet och när vi får till uppspelet så skapar vi chanser. Redan efter 3 minuter så tar vi ledningen och håller den till mitten av perioden, då vi inte är noggranna i uppspelet. Perioden slutar 1–1.

I denna periodvila var mantrat tydlig, nu går vi för det.
Men tyvärr så började vi direkt med 2st utvisningar och under den senare utvisningen så hänger Katrineholm dit ledningsmålet. Nu med fullt manskap på banan så börjar vi hitta rätt och skapar fler målchanser. Det tar bara två minuter innan vi kvitterar. Vi fortsätter att trumma på och fler målchanser skapar vi, men tyvärr så drar vi på oss en dubbel tvåa när vi börjar göra massa bra saker på banan. Under detta PP så tar Katrineholm åter ledningen. Nu startade vi jakten på kvitteringen, när vi åter igen började skapa målchanser så tar vi åter en tvåa när det är 3,5 minut kvar av matchen. Men som sagt var, större under har hänt då det tar ca 20 sekunder under deras PP då vi får till en kontring och hänger dit kvitteringen. Inga fler mål blir det under denna period eller sudden. När hesa Fredrik ljuder så står det 6–6 på tavlan.

Summeringen är att när vi får till svarsspelet så är vi svår-forcerade, när vi får till uppspelet så skapar vi massor av målchanser. Men från botbänken vinner vi inga matcher.


Vi tackar Kolpenäs och Katrineholm för två tuffa matcher.

Julfika på torsdagsträningen v51
2017-12-19 20:12
Hej,

På torsdag kör vi en kombinerad träning med julfika. Vi ledare fixar med oss dryck och tilltugg 🌲🎅

Ses som vanligt 19:30 i Pershagenhallen!

/Ledarna 
Info Gotlandsresa
2017-12-19 20:11
Hej,

Som info så kan medföljande föräldrar och andra intresserade boka resa/hotell för samma pris som spelarna/ledarna.

Priser:
Hotell Scandic Visby
700:-/dubbelrum
900:-/trippelrum
600:-/enkelrum

Båten
Ungdom 260:-/tur och retur
Äldre än 26 år 324:-/tur och retur
Bil 476:/tur och retur
Mat på båten 95:-/person

Bokas genom Daniel Bengtsson via mail.
daniel.bengtsson@destinationgotland.se


Daniel Bengtsson
Destination Gotland
Scandic Visby
0707-191312


/Kirsi
Träning efter nyår
2017-12-19 13:08

Vi kommer att köra ett pass på tisdag den 2/1 kl. 20.00-21.30
Samling kl.19.30. Samtliga spelare är välkomna, vi kommer även kör ihop med 01/02 laget.

 

Med vänlig hälsning Ledarna

En bra dag på jobbet med få medarbetare.
2017-12-19 12:54

Efter en hård träningsvecka så var det dags för oss att bege oss till Strängnäs. Vi själva var något desarmerad på grund av sjukdomar och annat, så inför denna match så fick vi ihop 9 spelare. När vi senast möttes så gjorde dom livet surt för oss, där vi gick ifrån i sista perioden. Hur skulle detta sluta.


Period 1 börjar inte i ett rasande tempo, men vi gör många bra saker, så när målen kom så tog det bara 30 sekunder mellan 0–1 och 0–2. Perioden fortsätter ungefär likadant, när det återstår 30 sekunder så hänger vi dit 0–3 på ett snyggt skott.

Mantrat i periodvilan var glasklart, låt bollen göra jobbet och håll ihop laget i försvaret.
Matchen fortsätter med ett ganska lågt tempo, men vi tillåter inte Strängnäs få några farliga mållägen. Mitt i denna period så smäller det, 10 minuter in så gör vi 0–4 från lågt slott, 15minuter in så gör vi 0–5, 17minuter in 0–6. Mitt i vår målkavalkad så hänger Strängnäs dit deras enda mål för dagen. Innan perioden är över så har vi hängt dit sjuan. När hesa Fredrik ljuder så har vi 1–7 på tavlan


Taktiken inför tredjeperioden var åter igen, låt bollen göra jobbet.
Denna period hinner knappt börja innan vi startar nästa kavalkad, där vi gör åtta mål under en och samma period. När denna period är över så har vi vunnit med 1–15 mot Strängnäs.

Summeringen av detta är att vi gör det riktig bra fast vi bara fick ihop nio spelare. Vi har även en hel del bra skytte ute ifrån som är svårt att försvara sig emot.


Vi tackar Strängnäs, domarna och publiken

Ett trög startat Tåg
2017-11-26 19:43

En träningsvecka som kanske inte var den bästa, nu var det dags för ny hemma match. Det var Nyköping som kom på besök till vår borg.

Period 1 hann knappt starta innan vi gör vårt första mål för dagen, 2–0 målet tar inte det heller så lång tid in i matchen. Nu tappar vi farten och tempot. Innan perioden är över så har Nyköping både reducerat och kvitterat.
I pausen vilan så bestämde vi att vi skulle sätta fart på tempot, både på fötterna och på bollen.

Period 2 börjar betydligt bättre, där vi nu börjar få fart på allt vi gör, vi gör både 3–2 och 4–2 innan Nyköping arbetar sig in i matchen. På en minut så gör dom 4–3 och 4–4, men samtidigt så skapar vi fler målchanser än tidigare. 16 minuter in i perioden så får Nyköping med sig ett PP, nu är riktigt på tårna, där vi bryter en passning och får till ett friläge, där vi inte gör några misstag. På tavlan står det 5–4 till oss.
I periodvilan så var fokuset på att fortsätta jobba klart alla situationer.

Vi fortsätter på ett bra sätt att spela i period 3, det tar bara några minuter innan vi gör vårt sjätte mål för dagen. Nu kommer ett antal utvisningar, där vi tillslut får med oss ett PP, där vi knappt hinner sätta igång det, innan det ringer. Nu är det åter dags för en utvisning, där vi får en tvåa i mot oss. Den hinner knappt starta innan Nyköping hänger dit en reducering. Innan perioden är slut så har vi tryckt dit vårt åttonde mål och en hel del utvisningar. När hesa Fredrik ljuder så har vi vunnit matchen med 8–5.

Summeringen av denna match är att vi kanske behöver en period på oss innan vi kommer igång. Nyköping gjorde det svårt för oss långa stunder, men vi orkade trumma på som tillslut blev avgörandet.

Vi tackar Nyköping, domarna och publiken

Ett derby som hade allt och lite till.
2017-11-19 18:22

Efter en bra träningsvecka så var det dags för ett riktigt derby, där Nykvarn kom på besök i vår borg.
Ett Nykvarn som senast spelade i Allsvenskan och hade många bra spelare, hur skulle detta sluta?
Vi själva mönstrade ett komplett lag som var enormt taggat för uppgiften och direktiven var klara till laget, hur vi skulle spela.

I period 1 så är det Nykvarn som styr händelserna och skapar en hel del målchanser, 0–1 till Nykvarn kommer på ett instick i mitten och dom styr in målet. Det tar bara 2 minuter innan det var dags igen för Nykvarn, då vi inte får till ett uppspel och Nykvarn inte gör några misstag. Perioden fortsätter Nykvarn att äga, då vi har svårt att skapa chanser. Från ingenstans så får vi till några passningar och hänger dit en reducering.
Perioden slutar med 1–2 underläge och det var Nykvarn så styrde händelserna, där vi hade det svårt att få till vårt spel. I periodpausen så var direktiven enkla, driv på tempot och sluta fuska i allt vi gör.

Perioden hinner knappt starta innan Nykvarn gör 1–3 målet, men efter detta mål så växlar vi upp och börjar skapa en hel del målchanser, så när vi gör 2-3 4 minuter in i perioden så känns det att vi börja ta över matchen. Så när vi gör kvitteringen 9 minuter in i perioden så är vi med på riktigt, tyvärr så innan denna period är över så hänger Nykvarn dit 3–4 målet. Under denna period så visar vi att börja göra rätt saker, både försvarsspelet och anfallsspelet. I pausen så var diskussionerna bra, budskapet var enkelt, nu går vi för det utan att fuska i grundspelet.

Som sagt var, det tar 2 sekunder innan vi har åter kvitterar. Nu står matchen och väger, där vi håller ihop vårt försvarsspel och håller Nykvarn utanför oss, när vi vinner bollen så går vi för det. 10 minuter in i sista perioden så hänger vi dit ledningsmålet. Tre minuter senare så får vi med oss en två, där vi hittar tålamodet och hänger dit 6–4 målet. Glädjen blir kortvarig, då Nykvarn hänger dit deras femte mål för kvällen och presens ökar mot vårt mål. Mitt i deras press så får vi till en kontring, där vi fri med målvakten zorrar vi in 7–5 målet. Detta blir matchen sista mål. När hesa Fredrik ljuder så står det 7–5 till oss i ett derby mot Nykvarn.

Summeringen av denna match är att den hade allt, fart, mål, närkamper. Jag är enormt stolt över att vi aldrig viker ner oss, vi jobbar efter vår plan samt att två av målen sticker ut.

Vi tackar Nykvarn, domarna och publiken för en härlig match

Ingen DJAS träning på tisdag
2017-11-11 16:51
Träningen är inställt på tisdag på grund av seriematch.
Spelade matcher
Lör 24/2 14:00
6 - 2  
Sön 18/2 17:00
6 - 3  
Sön 11/2 09:00
2 - 6  
Lör 10/2 13:00
4 - 5  
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
 
Tack till våra huvudsponsorer:
Våra Guldsponsorer
Vi stödjer Telge SIBK!
Svenska Spel, anslut dig!
 
telge.sibk på Instagram
 
Vi stödjer Svenska Innebandyförbundet:
Se matcherna live: