Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Telge SIBK
Innebandy
Damer Div 1

Telge SIBK D1/JAS säsongen 2018/19
Välkommen till lagsidan för Telge SIBK D1 och Juniorallsvenskan!

Säsongen 2018/19 kommer vi kriga på tre fronter:

  • Division 1 (Södermanland/Östergötland)
  • Juniorallsvenskan
  • DJ18-SM
Vi har en klar målbild framför oss där vi kommer vara ett mycket konkurrenskraftigt lag i samtliga tre tävlingar.

Vilka kommer då att leda laget på den resan? Där har vi glädjen att presentera två nyrekryteringar till tränarposterna - Peter Nilsson och Tobias Borg! För de som är bekanta med Telge är det här säkert två välkända namn, Peter har en lång och framgångsrik bakgrund inom Telge och är kanske bäst känd som tränare för damlaget, som han bland annat ledde till SSL-spel två gånger om. Tobias kommer senast från ett uppdrag som målvaktstränare för Telges SSL-damer.

Ytterligare nytt för säsongen är att spelartrupperna för D1 och JAS går samman och bildar en gemensam trupp.

Intresserade spelare är varmt välkomna att höra av sig till någon av tränarna för mer info!
Referat: Telge SIBK U-lag - Nykvarns IBF Ungdom 
Härliga vinster i helgen för vårt D1 lag
2019-03-03 19:35
Denna helgen har vi spelat två matcher.
Lördagen börjar med att att vi spelar mot Solfjäderstaden/Bergs IK. Det börjar inte så bra för våra motståndare då de har "glömt" sitt ställ hemma så de fick spela i vårat bortaställ. Ett bra tips om man vill slippa tvätta. Solfjäderstaden kommer med 9 spelare. Med tanke på hur få de var borde vi satt betydligt flera mål. Vi dras ner lite av det lugna tempo som råder på planen tyvärr. Det är inte helt fel då vi på söndagen möter Nykvarn som är ett betydligt starkare lag.
Inte våran bästa match med vi vinner med 3-1.

Söndagen kommer och vi tar emot Nykvarn i vår hemmaborg. Vi har vunnit 3 matcher innan mot dem så denna sista vill vi verkligen vinna också. Men vi vet att det inte kommer bli lätt. Vi känner oss starka med en vinst på lördagen i ryggen.
Derbyvinst för våra DJ/JAS-tjejer
2019-02-09 10:42

Derbyvinst för våra DJ/JAS-tjejer i fredags kväll!

I fredagskvällens DJ/JAS hemma i Västergård Arena drog våra tjejer längsta strået mot Nykvarn. Segersiffrorna blev 3-1 efter en spelmässigt mindre bra match från båda lagen.


Kanske var det just derbykänslan som spökade. Med segern går våra tjejer upp på tredje plats i serietabellen med häng på andraplatsen som behövs för vidare avancemang.


Vi håller tummarna för laget som spelar igen nästa fredag i Linköping.

Härlig vinst för D1 hemma mot Boxholm
2018-11-18 18:52
Damerna i division 1 tog hem helgens match i Västergård Arena med stora siffror!!!
11-6 blev slutresultatet mot Boxholm 😍

Vi hade spelövertag i hela matchen men Boxholm envisades med att kontra in bollar och efter två perioder stod det 5-5. i tredje perioden var vi dock omutbara!

På bilden ser vi dagens poängplockare⭐️⭐️
#forzatelge🔴⚪️
Sista slaget för säsongen, en intressant resa.
2018-02-27 14:47

Efter att ha jobbat med D1 laget sen oktober var det dags för sista matchen för säsongen, det var Nyköping borta. Ett Nyköping som senast gjorde det jobbigt för oss, men vi gick segrande ur denna fight. Hur skulle detta sluta, då vi har haft en del problem under slutet av säsongen.

På menyn stod en riktig utmaning i Nykvarn.
2018-02-21 06:46
Nu var det åter dags för en tuff match, där Nykvarn stod på andra sidan i deras hall. Denna uppgift skulle bli svår att lösa. Vi själva hade haft en bra träningsvecka och vi var i gott mod och skulle göra allt i vår makt för att få med oss samtliga poäng från denna match.
Som sagt, serien skall nu avgöras.
2018-02-15 13:26

Tre matcher på två helger, hur skulle det gå. Det började med en seriefinal borta mot Järna sedan var det dags för ett dubbelmöte med Endre, på Gotland. Hur var våran form?

En dag på jobbet.
2018-01-30 08:23

Efter en träningsvecka där närvaron var halvbra så var det dags för nytt möte med Trosa i vår Borg. Förra matchen mot Trosa så gjorde dom livet surt för oss, skulle detta bli en likadan match.

Första perioden går nog inte till historieböckerna som den mest tempofyllda matchen, där vi gör det mesta stillastående medan Trosa springer på.  Det tar fyra minuter innan Trosa hänger dit deras första mål. Perioden fortsätter som den startade, där vi inte får fart på bollen eller dojorna. När vi äntligen får till uppspelet så hänger vi dit kvitteringen, det tar bara en minut till då vi hänger dit ledningsmålet. Denna period blir ganska avslagen och inga fler mål faller.

I pausen var budskapet rakt, dom som vill fortsätta att spela får visa detta på plan. Vi börjat lite knackigt men ju längre denna period pågår så blir det lite bättre hela tiden. Fyra minuter in så får vi till en snygg kombination och 3–1 på tavlan till oss. Det blir ställningskrig ett tag, när perioden börjar gå mot sitt slut så får åter till en kontring. 4–1 till oss efter två perioder

I periodvilan så var budskapet åter tydligt, vi måste släppa på bromsarna och köra. Denna period blir spelmässigt bäst. Vi gör 5–1 målet fyra minuter in i perioden som blir det sista för dagen. När hesa Fredrik ljuder så står det 5–1 till oss.

Summeringen av detta är när vi får fart på allt vi gör så är vi svår stoppade, men vi måste få till detta i sextio minuter.
I januari så kommer serien avgöras.
2018-01-24 13:54

Vi som många andra lag har haft ledigt. Direkt efter nyår så drog vi igång med träningarna och första matchen efter årsskiftet var Kolpenäs i vår borg, ett Kolpenäs som under denna säsong har haft det jobbigt att ta poäng.
Match 2 var det Katrineholm i deras borg, som vid senaste möte blev en målfest där Katrineholm gick segrare ut med 10–13. En revansch kanske.


Julfika på torsdagsträningen v51
2017-12-19 20:12
Hej,

På torsdag kör vi en kombinerad träning med julfika. Vi ledare fixar med oss dryck och tilltugg 🌲🎅

Ses som vanligt 19:30 i Pershagenhallen!

/Ledarna 
Info Gotlandsresa
2017-12-19 20:11
Hej,

Som info så kan medföljande föräldrar och andra intresserade boka resa/hotell för samma pris som spelarna/ledarna.

Priser:
Hotell Scandic Visby
700:-/dubbelrum
900:-/trippelrum
600:-/enkelrum

Båten
Ungdom 260:-/tur och retur
Äldre än 26 år 324:-/tur och retur
Bil 476:/tur och retur
Mat på båten 95:-/person

Bokas genom Daniel Bengtsson via mail.
daniel.bengtsson@destinationgotland.se


Daniel Bengtsson
Destination Gotland
Scandic Visby
0707-191312


/Kirsi
Träning efter nyår
2017-12-19 13:08

Vi kommer att köra ett pass på tisdag den 2/1 kl. 20.00-21.30
Samling kl.19.30. Samtliga spelare är välkomna, vi kommer även kör ihop med 01/02 laget.

 

Med vänlig hälsning Ledarna

En bra dag på jobbet med få medarbetare.
2017-12-19 12:54

Efter en hård träningsvecka så var det dags för oss att bege oss till Strängnäs. Vi själva var något desarmerad på grund av sjukdomar och annat, så inför denna match så fick vi ihop 9 spelare. När vi senast möttes så gjorde dom livet surt för oss, där vi gick ifrån i sista perioden. Hur skulle detta sluta.


Period 1 börjar inte i ett rasande tempo, men vi gör många bra saker, så när målen kom så tog det bara 30 sekunder mellan 0–1 och 0–2. Perioden fortsätter ungefär likadant, när det återstår 30 sekunder så hänger vi dit 0–3 på ett snyggt skott.

Mantrat i periodvilan var glasklart, låt bollen göra jobbet och håll ihop laget i försvaret.
Matchen fortsätter med ett ganska lågt tempo, men vi tillåter inte Strängnäs få några farliga mållägen. Mitt i denna period så smäller det, 10 minuter in så gör vi 0–4 från lågt slott, 15minuter in så gör vi 0–5, 17minuter in 0–6. Mitt i vår målkavalkad så hänger Strängnäs dit deras enda mål för dagen. Innan perioden är över så har vi hängt dit sjuan. När hesa Fredrik ljuder så har vi 1–7 på tavlan


Taktiken inför tredjeperioden var åter igen, låt bollen göra jobbet.
Denna period hinner knappt börja innan vi startar nästa kavalkad, där vi gör åtta mål under en och samma period. När denna period är över så har vi vunnit med 1–15 mot Strängnäs.

Summeringen av detta är att vi gör det riktig bra fast vi bara fick ihop nio spelare. Vi har även en hel del bra skytte ute ifrån som är svårt att försvara sig emot.


Vi tackar Strängnäs, domarna och publiken

Ett trög startat Tåg
2017-11-26 19:43

En träningsvecka som kanske inte var den bästa, nu var det dags för ny hemma match. Det var Nyköping som kom på besök till vår borg.

Period 1 hann knappt starta innan vi gör vårt första mål för dagen, 2–0 målet tar inte det heller så lång tid in i matchen. Nu tappar vi farten och tempot. Innan perioden är över så har Nyköping både reducerat och kvitterat.
I pausen vilan så bestämde vi att vi skulle sätta fart på tempot, både på fötterna och på bollen.

Period 2 börjar betydligt bättre, där vi nu börjar få fart på allt vi gör, vi gör både 3–2 och 4–2 innan Nyköping arbetar sig in i matchen. På en minut så gör dom 4–3 och 4–4, men samtidigt så skapar vi fler målchanser än tidigare. 16 minuter in i perioden så får Nyköping med sig ett PP, nu är riktigt på tårna, där vi bryter en passning och får till ett friläge, där vi inte gör några misstag. På tavlan står det 5–4 till oss.
I periodvilan så var fokuset på att fortsätta jobba klart alla situationer.

Vi fortsätter på ett bra sätt att spela i period 3, det tar bara några minuter innan vi gör vårt sjätte mål för dagen. Nu kommer ett antal utvisningar, där vi tillslut får med oss ett PP, där vi knappt hinner sätta igång det, innan det ringer. Nu är det åter dags för en utvisning, där vi får en tvåa i mot oss. Den hinner knappt starta innan Nyköping hänger dit en reducering. Innan perioden är slut så har vi tryckt dit vårt åttonde mål och en hel del utvisningar. När hesa Fredrik ljuder så har vi vunnit matchen med 8–5.

Summeringen av denna match är att vi kanske behöver en period på oss innan vi kommer igång. Nyköping gjorde det svårt för oss långa stunder, men vi orkade trumma på som tillslut blev avgörandet.

Vi tackar Nyköping, domarna och publiken

Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
 
Tack till våra huvudsponsorer:
Våra Guldsponsorer
Vi stödjer Telge SIBK!
Svenska Spel, anslut dig!
 
telge.sibk på Instagram