Telge SIBK
Innebandy
Dam Div.1 (nya)
Fler tjejer önskas till vårt nya D1 lag
Telge SIBK söker ytterligare spelare till vårat damlag som kommer att spela i D1 kommande säsong. Vi söker spelare födda 2001 eller tidigare. Detta kommer också vara inkörsporten till vårt representationslag som spelar i SSL kommande säsong. 
Flera D1-spelare kommer att erbjudas träning med SSL-laget och spelare ifrån SSL-truppen kommer regelbundet spela matcher med D1-laget.

I D1-serien deltar också Strängnäs IBK, Katrineholms IBF, Järna SK, Nykvarns IF, FBC Nyköping, IFK Gnesta, Kolpenäs IBF, TrosaEdanö IBK och Endre IF U.

Vi har som målsättning att vara ett topplag som kommer att slåss om slutsegern, vi söker utespelare men också gärna en målvakt.

Träningstider 2017-18:

  • Måndagar 19:30-21:30 i Wasa Sporthall

  • Torsdagar 19:30-21:30 i Pershagenhallen

Missa inte denna chans att komma till ett riktigt bra lag med en härlig sammanhållning och bra tränare.

Vid intresse kontakta Magnus Lindberg tel 0709154569


D1-säsongen igång
2017-08-10 14:06
Hej,

På måndag 14 aug drar vi igång säsongen
Träningstiderna för D1 är måndagar kl.20:00-21:30 i Wasa Sporthall samt torsdagar kl.20:00-21:30 i Pershagenhallen. Vi kommer starta varje träning med fys som startar kl.19:30, vilket betyder att ni ska vara ombytta och klara då.

Vi ses på måndag. Vi kör fys tar lite snack kring säsongen och kör ett lättare pass för att känna på innebandybollarna.

Första tävlingsmatcherna blir DM i Eskilstuna lörd-sönd 2-3 september
Lörd 2/9  kl 11:00  TrosaEdanö - Telge
Lörd 2/9  kl 15:45  Telge - Nykvarn
Lörd 2/9  kl 18:45  Telge - Gnesta
Sönd 3/9 kl 14:30  Semifinaler om 1:a el 2:a i gruppen
Sönd 3/9 kl 18:00  Final.

Serien börjar borta mot Gnesta 23 sept kl 16:00 och
hemmapremiär blir lörd 30 september kl 16:30 mot Strängnäs.

/Magnus (och Leo)
Knapp förlust i seriefinalen
2016-11-13 22:26

Seriefinal borta mot Järna i Hölö.


På förhand en svår fight. JSKs återuppståndna A-lag har en rutinerad förstafemma med "hur många A-lagsmatcher som helst" och en medelålder långt över 30. Och i övrigt har JSK några bekanta ansikten som Telges tjejer spelar ihop med i JAS.


Telge börjar ändå bäst när Sarah sprätter upp en retur i nättaket efter bara 16 sek.

Och i debut-comebacken gör Jessica 0-2 efter 4:54.

Jessica visar sen att hon kommer bli en injektion och gör jättemycket nytta i laget.


Kanske kom ledningen lite för lätt för Järna reducerar mindre än 2min senare.


Det känns ändå stabilt för Telge och det är Telge som har mest och bäst spel i uppställt läge. Däremot är JSK vassare i kontringsspelet. Vilket ska visa sig i skottstatistiken.

Men sånt struntar Meghan i när hon drar in 1-3 från nästan halva plan.


I andra hittar Telge inte fram till mål så ofta och efter drygt halva perioden har Järna kvitterat. Kanske rättvist men snopet.

Då drar Fanny in 3-4 bara 7 sek senare och man börjar känna att det ändå ska vara Telges dag.

Men, men strax innan periodpaus hittar bollen in i Telges bur och det är kvitterat. Psykologiskt viktigt tror jag.


I sista perioden (eller näst sista om oavgjort står sig och det blir förlängning) har båda lagen sina chanser. Bl a har Telge friläge där bollen susar strax utanför!

När klockan står på 13:58 får JSKs Klara enkelt kliva in från hörnet i slottet och sätta ledningsbollen stenhårt i närmsta krysset. Snyggt, och vi som sett henne i vårt gemensamma JAS-lag vet att det är så hon gör. Trots Telge-forcering står sig resultatet.


Inte jätte-välspelat men underhållande och svängig match. Kul för oss som tittade på.


/Leo Lundgren

Vinst i sudden mot Endre
2016-10-16 22:47
Vi startar matchen bra och visar på bra spel, och sätter både 1-0 (Fanny) och 2-0 (Hanna) innan 10 minuter gått av första perioden. Mot slutet av perioden får vi en utvisning och Endre kan utnyttja ett backskott som Jossan räddar, men som tar på en anfallares ben och studsar in - oflyt.

I andra tappar vi vårt fina raa spel och börjar spela svårt med sikte på avgörande pass i mitten som Endre bryter allt för ofta och får bra kontringslägen stup i ett. Trots att Fanny hänger dit 3-0 i början av perioden lyckas Endre komma ifatt och det står 3-3 efter period 2. 

I period 3 är vi på igen, men Endre lyckas sticka upp och ta ledningen i början av perioden. Därefter har vi bra tryck, men kan inte få in bollen. Till slut efter en fin inbrytning hänge Eliona upp den i krysset och det är utjämnat. Vi trycker på för att vinna i ordinarie tid, men det vill sig inte. Dock kliver Hanna fram och sätter sitt andra mål för dagen och extra poängen är säkrad.

Summering, vi spelar riktigt bra och har oavgjort  trots 4 raka boxplay i första och andra perioden på ett par riktigt underliga domslut vilket är mycket starkt. Vi borde ha vunnit i ordinarie, men 2p är godkänt trots allt.
Vinst mot Gnesta
2016-10-16 22:42
Matchen startar lite trevande, men efter 1 periods lite försiktigt spel drar vi upp tempot och har full kontroll på matchen. Den slutar 5-1 (1-0, 2-0, 2-1) tack vare en storspelande Gnesta målis och viss oskärpa i avsluten. Det kunde ha blivit större siffror. Målskyttar: Elina 2, Hanna 1, Malin 1 och Isabella 1.
Stolpe ut och mål emot oss i slutekunderna hemma mot Nykvarn...
2014-12-21 22:32

Efter en lysande start drog vi kortaste strået i ännu en underhållande match av våra D2 damer. Ledning med 4-1 efter första perioden gjorde att vi tyckte livet lekte och att detta skulle nog gå vägen.


Nykvarn ville dock annat och andra perioden ändrade karaktär där Nykvarn började spela runt men ändå höll vi bra ihop. Ett mål i perioden men till Nykvarn gjorde att vi såg ändå med tillförsikt fram emot sista perioden. 


I tredje gick det fram o tillbaka men Nykvarn var mer aggresiva framåt och det gav utdelning men vi satte 5-5 och började förbereda oss för Sudden Death.  Här ville Nykvarn annorlunda och satte 5-6 fjorton sekunder innan full tid. Bittert men inget att göra åt. Men en bra innebandymatch var det som sagt.


Vad vi kommer ihåg bäst var nog Hannas suveräne straff där hon fintade ut målvakten, rundade henne och lyfte elegant in 3-0. Matchen prestation utan tvekan!

D2 seger efter SD borta mot Trosa Edanö
2014-12-15 09:57

Det blev en tight tillställning i Hedebyhallen när Trosa Edanö tog emot oss nu i helgen.

Telge tog hyggligt lätt ledningen med både 0-1 och 0-2 efter en respektive fyra minuter.


Det var inte oförtjänt att vi ledde efter först perioden men i andra tog Trosa över initiativet och flyttade upp spelet. Dock var det vi som satte 0-3 och mer blev det inte.


I tredje blev det en riktigt bra innebandymatch där "vår" Pernilla i Trosa gjorde både 1-3 och 2-3 inom sex minuter. Efter det stod matchen och vägde och många var vi som trodde det var klart när vi fick med oss en hård femminuters utvisning efter fjorton minuter. Där visade Ari vad han kan som coach när han instruerade sina tjejer om snabba anfall för att få till minst ett  oavgjord resultat. Efter arton och en halv minut lyckades de också med ett mönsteranfall där bollen satt otagbart i målet. Lett att deppa där men bara att förbereda sudden Death.


I SD tog vi över spelet och tolv sekunder innan full tid visade Cecilia vad hon kan när hon ensam gick hela vägen och stötte upp segermålet! Riktigt skönt för oss!.


Pris till matchens lirare fick Jossan i målet mycket välförtjänat då hon räddade oss många  gånger om. Tack även till F99/00 som matchar sina tjejer väl i D2.

Säker seger hemma mot Gnesta idag!
2014-12-07 22:42

D2 tjejerna öppnade riktigt tråkig och långsamt i första perioden där inget verkade stämma. Sedan började man att rulla boll och möta passningarna och se då kom även målen trillande.


Det var väl inget topplag vi mötte men några individuella och snabba spelare var ändå med och lyfte motståndet.


Kia lyste idag med tre mål och två pass. Malin och Elin satte två bollar vardera och de andra målen sattes av Evelina, Melanie och Cornelia.  Trots fina prestationer av utespelarna får målvaktsdebutanten (eller var det andra?) Jennifer Boyaci (F01/02) redaktörens utnämning för planens bästa spelare. Vilka räddningar och tigersprång och så särskilt i första perioden! Där har föreningen ännu ett målvaktslöfte på gång!

  

Hemmaseger mot Onyx för D2 i dag
2014-11-23 18:11

En bra match där Telges tjejer drog längsta strået och vann med 5-2. Segern var inte självklar då Onyx tjejer ville mycket och störde oss en hel del. Det var först fram emot slutet av andra perioden när Telge gjorde 3-1 som vi vågade tro på seger.


Elin B satte två kassar idag och Evelina L gjorde ett mål och två pass. Jessica gjorde ett mål. Ett mål fick vi också till skänks då ett frislag gick i egen kasse från Onyx.


Ohotad seger borta mot Flen med 1-6
2014-11-17 00:31

I lördags var det bortamatch mot Flen under ledning av Elin B. Det grejade tjejerna med den äran och vann med 1-6. Matchen rapporterades vara lite stökig med hemmalaget stabilt placerade i försvarsboxen. Trots detta fixade Cornelia och Evelina tre mål vardera. De yngre tjejerna från F99/00 gjorde ännu en gång ett storslaget jobb även om poängskörden blev begränsad denna dag. 


D2 ångar på. I helgen bortaseger mot Katrineholm!
2014-11-02 22:49

Det blev seger med hela 4-9 borta mot KIB i lördags. Hemmalaget tog ledningen med 1-0 och senare ledde de 3-1 efter första perioden. En snabb upphämtning i öppningen av andra perioden och jämnt helt till tredje perioden då vi ökade på rejält.


Tre mål av Carro R satte effektivt stopp för KIB idag. Kul också med Ebba K som satte två kassar. Inte dåligt av en 99:a!


Red.

Vinst mot Katrineholm med 9-4
2014-11-02 12:29
Det var tydligt till en början att Katrineholm var mest taggade att vinna denna match, men efter lite justeringar i första periodpausen samt att vi bestämde oss att vi åker inte 30 mil för att förlora så tog vi tag i spelet. våra "småtjejer" klarade sig bra, och man släppte inget mål bakåt. I sista perioden var det bara ett lag på banan och segern blev till slut ganska enkel.
Kolpenäs fich stryk med 0-5
2014-10-25 17:40

Efter två perioder hade vi inte slagit hål på nollan fastän vi hade flera stolskott och frilägen. Däremot släppte det bra i tredje och vi gjorde fem mål efter tidvis bra spel.

Jätteskoj att de unga tjejerna nu vågar spela ut och skapar lgen i massor. Vi hoppas även att Linas knä inte tog för mycket stryk efter tacklingen över sargen! Vi håller tummarna!

Första segern i hamn
2014-10-19 17:55

Telges D2-lag hade i lördags hemmapremiär i seriespelet. Nykvarns U-lag sattes rejält på plats med hela 12-2. Även om motståndet inte var det tuffaste så fungerade spelet tidvis riktigt bra med fina kombinationer och en hel del bra skott.


Telges förstärkningar från F99/00 skötte sig jättebra med avtryck i både mål- och passingsprotokollet. Ingen tvekan om att dessa kommer att synas i seriespelet framöver. Andra bra prestationer kom från Elin B som gjorde fem mål framåt och Lina C som passade till fem av målen.

Premiären avklarad
2014-10-19 17:46

Premiärmatchen mot Nykvarns satsande damlag blev förlust med 0-5. Det syntes ganska långt att vi inte tränat ihop på riktigt i upptakten men vi tror det skall bli bättre framöver. Vi som var där tyckte resultatet var lite i överkant även om Nykvarns seger ej kan bestridas.

 

Kommande matcher
Spelade matcher
Lör 25/2 12:15
5 - 1  
Sön 19/2 15:00
1 - 7  
Lör 18/2 17:30
4 - 5  
Lör 11/2 12:00
7 - 6  
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Telge SIBK, 18/08 10:00 
Telge SIBK, 15/05 21:14 
Telge SIBK, 01/05 21:30 
Telge SIBK, 19/04 18:05 
 
Tack till våra huvudsponsorer:
Guldsponsorer
Vi stödjer Telge SIBK!
 
telge.sibk på Instagram