Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Telge SIBK
Innebandy
Damer Div 1

Telge SIBK D1/DJ säsongen 2020/21
Telge SIBK D1
Välkommen till lagsidan för Telge SIBK D1 och Juniorallsvenskan!

Även säsongen 2020/21 kommer vi kriga på tre fronter:

  • Division 1 (Södermanland/Östergötland)
  • DJ18-SM (gruppspel i december med Nykvarns IBF)
  • JASD17 (seriespel med Nykvarns IBF)
Vi har en klar målbild framför oss där vi kommer vara ett mycket konkurrenskraftigt lag i alla tävlingarna.

Vilka kommer då att leda laget på den resan? Där har vi glädjen att presentera - Peter Nilsson och Ola Rosander! 
För de som är bekanta med Telge är det här säkert två välkända namn, Peter har en lång och framgångsrik bakgrund inom Telge och är kanske bäst känd som tränare för damlaget, som han bland annat ledde till SSL-spel två gånger om. Ola kommer från att vara tränare i både Järna och Telge för de spelar som nu bildar stommen i D1.

Intresserade spelare är varmt välkomna att höra av sig till någon av tränarna för mer info!
Guld i JAS elit cup, samarbete med Nykvarns.
2020-08-28 09:44
I helgen tog tjejerna guld i säsongens första turnering!

Efter att gått obesegrade genom hela turneringen så avslutade dem på bästa sätt genom att vinna finalen med 5-1.

En riktig bra helg även på sidan av planen med mycket skratt och grym energi.

Vi tackar arrangören, domarna och motståndarna för en bra helg i Örebro.
Träningsmatch mot FBI Tullinge
2020-06-23 19:31
Nu på torsdag den 25/6 kommer vi spela träningsmatch mot FBI Tullinge.
Som alla säkert förstår kommer vi ej ha publik under matchen.
MEN, vi kommer sända matchen på: https://www.facebook.com/telgesibk.se

Vi ses på Facebook!
Samarbete i JAS kommande säsong!
2020-04-29 17:44
Säsongen som var fick våra damjuniorer tråkigt nog dra sig ur JAS pga spelarbrist. Kommande säsong är det spelare födda tidigast -03 Som får vara med och göra upp. Vi kommer nu med glädjande besked om att vi kommer att ingå i ett samarbete med Nykvarn i vad som ser ut att bli ett storslaget lag!
Vinst i DJ DM
2019-09-08 19:22
Vi säger stort grattis till våra tjejer som vann över Trosa i finalen i Hedebyhallen. 0-3 slutar matchen. Båda lagen kämpade väl men Telge var snäppet bättre. Bra kämpat av alla. 
Två vinster i dagens träningsmatcher
2019-08-18 18:19
Idag har laget varit i Vagnhärad och gästat Trosa Edanös borg, Hedebyhallen. Två träningsmatcher stod på programmet och Trosa stod först för motståndet. Trosa som gör premiär i D2 kommande säsong efter ett uppehåll på damsidan på seniornivå.
13:30 viner pipan och matchen är igång. Vi har ett fint spel och Trosa får inte låna bollen allt för mycket. Efter 8:12 gör den fd Trosaspelaren Jenni Pienimäki 0-1 till oss. 19:55 får hon in sin andra kasse. Grymt jobb. Andra period flyter på bra men förblir mållös tills Elin BP sätter 0-3 (15:14). Tredje perioden steppar Trosa upp sig lite och vi tappar lite markeringar och Trosa gör 1-3.  Olivia hittar ett läge och ser till att vi får 1-4 (10:50). Trosa lyckas tyvärr peta in ett mål till och matchen slutar 2-4.

Efter en kort vila står AIK redo på plan för att möta oss. Vi är hemmalaget denna matchen.
Vi tar kommandot direkt och visar var skåpet ska stå.  Målen duggar tätt i början.
1-0 (00:54 Elin BP) 2-0 (1:14 Tilda)  3-0 (5:19 Elin W) 4-0 (6:16 Ester)
Emelie känner sig lite trött och vill vila i två minuter efter en otillåten trängning. Vi håller tätt hela boxplay utan problem.
Andra perioden startar och vi väntar tills klockan slår 04:20 innan Elin BP gör mål. AIK har turen med sig och gör 5-1 efter 9:36. Vi får ett frislag på offensiv planhalva. Lina slår ett perfekt frislag till Elin W och 6-1 är ett faktum (10:42). Ester tycker att målskillnaden är för liten och dra till med 7-1 (13:14). Vi blir lite för modiga och självsäkra så AIK får till 7-2 och 7-3 i snabb takt.  Vi är glada att andra slutar och AIK inte lyckas få in flera.
Tredje perioden, det märks att vi är lite trötta. 100 minuter på planen tar ut sin rätt. Vi har bollen största delen av tiden. AIK har några snabba kontringar som vi lyckas hålla undan. En målfattig period. Endast ett mål görs och detta av Ebba när det återstår 54 sekunder av matchen. Matchen slutar 8-3 till Telge

Två härliga vinster en söndag i Vagnhärad
Referat: Telge SIBK U-lag - Nykvarns IBF Ungdom 
Härliga vinster i helgen för vårt D1 lag
2019-03-03 19:35
Denna helgen har vi spelat två matcher.
Lördagen börjar med att att vi spelar mot Solfjäderstaden/Bergs IK. Det börjar inte så bra för våra motståndare då de har "glömt" sitt ställ hemma så de fick spela i vårat bortaställ. Ett bra tips om man vill slippa tvätta. Solfjäderstaden kommer med 9 spelare. Med tanke på hur få de var borde vi satt betydligt flera mål. Vi dras ner lite av det lugna tempo som råder på planen tyvärr. Det är inte helt fel då vi på söndagen möter Nykvarn som är ett betydligt starkare lag.
Inte våran bästa match med vi vinner med 3-1.

Söndagen kommer och vi tar emot Nykvarn i vår hemmaborg. Vi har vunnit 3 matcher innan mot dem så denna sista vill vi verkligen vinna också. Men vi vet att det inte kommer bli lätt. Vi känner oss starka med en vinst på lördagen i ryggen.
Derbyvinst för våra DJ/JAS-tjejer
2019-02-09 10:42

Derbyvinst för våra DJ/JAS-tjejer i fredags kväll!

I fredagskvällens DJ/JAS hemma i Västergård Arena drog våra tjejer längsta strået mot Nykvarn. Segersiffrorna blev 3-1 efter en spelmässigt mindre bra match från båda lagen.


Kanske var det just derbykänslan som spökade. Med segern går våra tjejer upp på tredje plats i serietabellen med häng på andraplatsen som behövs för vidare avancemang.


Vi håller tummarna för laget som spelar igen nästa fredag i Linköping.

Härlig vinst för D1 hemma mot Boxholm
2018-11-18 18:52
Damerna i division 1 tog hem helgens match i Västergård Arena med stora siffror!!!
11-6 blev slutresultatet mot Boxholm 😍

Vi hade spelövertag i hela matchen men Boxholm envisades med att kontra in bollar och efter två perioder stod det 5-5. i tredje perioden var vi dock omutbara!

På bilden ser vi dagens poängplockare⭐️⭐️
#forzatelge🔴⚪️
Sista slaget för säsongen, en intressant resa.
2018-02-27 14:47

Efter att ha jobbat med D1 laget sen oktober var det dags för sista matchen för säsongen, det var Nyköping borta. Ett Nyköping som senast gjorde det jobbigt för oss, men vi gick segrande ur denna fight. Hur skulle detta sluta, då vi har haft en del problem under slutet av säsongen.

På menyn stod en riktig utmaning i Nykvarn.
2018-02-21 06:46
Nu var det åter dags för en tuff match, där Nykvarn stod på andra sidan i deras hall. Denna uppgift skulle bli svår att lösa. Vi själva hade haft en bra träningsvecka och vi var i gott mod och skulle göra allt i vår makt för att få med oss samtliga poäng från denna match.
Som sagt, serien skall nu avgöras.
2018-02-15 13:26

Tre matcher på två helger, hur skulle det gå. Det började med en seriefinal borta mot Järna sedan var det dags för ett dubbelmöte med Endre, på Gotland. Hur var våran form?

En dag på jobbet.
2018-01-30 08:23

Efter en träningsvecka där närvaron var halvbra så var det dags för nytt möte med Trosa i vår Borg. Förra matchen mot Trosa så gjorde dom livet surt för oss, skulle detta bli en likadan match.

Första perioden går nog inte till historieböckerna som den mest tempofyllda matchen, där vi gör det mesta stillastående medan Trosa springer på.  Det tar fyra minuter innan Trosa hänger dit deras första mål. Perioden fortsätter som den startade, där vi inte får fart på bollen eller dojorna. När vi äntligen får till uppspelet så hänger vi dit kvitteringen, det tar bara en minut till då vi hänger dit ledningsmålet. Denna period blir ganska avslagen och inga fler mål faller.

I pausen var budskapet rakt, dom som vill fortsätta att spela får visa detta på plan. Vi börjat lite knackigt men ju längre denna period pågår så blir det lite bättre hela tiden. Fyra minuter in så får vi till en snygg kombination och 3–1 på tavlan till oss. Det blir ställningskrig ett tag, när perioden börjar gå mot sitt slut så får åter till en kontring. 4–1 till oss efter två perioder

I periodvilan så var budskapet åter tydligt, vi måste släppa på bromsarna och köra. Denna period blir spelmässigt bäst. Vi gör 5–1 målet fyra minuter in i perioden som blir det sista för dagen. När hesa Fredrik ljuder så står det 5–1 till oss.

Summeringen av detta är när vi får fart på allt vi gör så är vi svår stoppade, men vi måste få till detta i sextio minuter.
I januari så kommer serien avgöras.
2018-01-24 13:54

Vi som många andra lag har haft ledigt. Direkt efter nyår så drog vi igång med träningarna och första matchen efter årsskiftet var Kolpenäs i vår borg, ett Kolpenäs som under denna säsong har haft det jobbigt att ta poäng.
Match 2 var det Katrineholm i deras borg, som vid senaste möte blev en målfest där Katrineholm gick segrare ut med 10–13. En revansch kanske.


Kommande matcher
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Telge SIBK, 27/09 11:03 
Telge SIBK, 23/09 10:33 
Telge SIBK, 01/09 16:18 
Telge SIBK, 26/08 09:14 
Telge SIBK, 09/08 17:05 
 
Tack till våra huvudsponsorer:
Vi stödjer Telge SIBK!
 
Svenska Spel, anslut dig!
 
telge.sibk på Instagram