Telge SIBK
Innebandy
Pojkar 99/00
Välkommen till Telge SIBK P99/00

Vi är ett lag med killar som är födda 99/00 och gillar att träna och spela innebandy. Vår ambition är att bli så bra som möjligt och att ständigt utveckla spelarna och laget genom bra träning och matchning.

Nu har säsongen 15/16 avslutats och vi är nu i full gång med försäsongsträningen som vi kör tillsammans med Telges H1 lag. 

Under säsongen 15/16 spelade vi i två serier i Sörmland. Där vi i Pantamera Pojkar Röd A slutade på tredje plats och i Pantamera Herrjunior 98-99 hamnade på andra plats. 

Under säsongen hade vi även spelare som deltagit i JAS laget som var ett samarbete tillsammans med Salems IF. Flera spelare har även fått möjligheten att spela och träna med Telges H2 lag under säsongen.


Målvakt se hit!
Om du är eller varit målvakt och söker nya utmaningar så tveka inte att kontakta oss. Vi tar gärna emot ytterligare en målvakt som komplement till våra två duktiga målvakter Emil och Oscar. Även för målvakterna ges det möjligheter att träna med HJA och även vara med på de målvaktsträningar föreningen erbjuder. Ytterligare information hittar ni här http://www.telgesibk.se/start/?ID=101026

 
De spelare som ingår i truppen kommer att spela matcher och träna i den miljö som är mest stimulerande för individen efter kunskap när det gäller teknik, fysik och taktik. Tveka inte att kontakta oss ifall du söker nya utmaningar och vill utvecklas med oss. 

Om du är en spelare som söker nya utmaningar och vill utvecklas i innebandy tillsammans med våra killar som gillar att träna och kämpa hårt så är du välkommen att kontakta oss.

Här på vår hemsida hittar ni kontaktuppgifter och information om laget.

Träningstider och platser finns i kalendern.

Vi kan också säga att cirkeln nu är sluten. Dessa båda lag började för många år sedan som ett gemensamt knattelag som sedan delades upp i P99 och P00. Spelare har kommit och gått under årens lopp men det finns fortfarande spelare som varit med på ända från knattetiden när matchtröjorna slutade vid knäna och var långärmade.

Silver i Axa floorball cup P99 - 2016
2016-05-09 13:44
Silvergrabbarna
Grundspel
Telge - Chodov (Tjeckien) 3-1
Salem P00 (Lilla Nyken) - Telge 5-1
Telge - Hagfors IBS 3-0
Pixbo - Telge 3-2

Vi slutar 2:a i grundspelet där matchen mot Pixbo till slut handlade om målskillnad. Där var det lagledare Putte som hade totalkoll på insläppta och gjorda mål, tack vare honom så kunde vi formera styrkorna och hålla oss lugna på plan.

Kvartsfinal
FBC Uppsala - Telge 3-4

Semifinal
Telge - Täby FC 2-1

Vinst i sudden där vi vågade mest, full fart framåt. En otroligt bra genomförd match av oss där Täby inte bjöds på särskilt många chanser till något ordnat spel. Här var det vi som höll i taktpinnen. En och annan klubba i motståndarlaget gick sönder efter matchen. Zone/Unihoc tackar för detta . . .

Final
Telge - Salem P00 (Lilla Nyken) 1-3 
Torsk i finalen mot Salem och faktum är att vi till slut tar en överraskande 2:a plats i Axa cupen 2016. 

Serieavslutning i HJB & PRA
2016-03-18 11:36
Då var det dags för dom avslutande matcherna i HJB och PRA. 
På fredag den 18:e mars kl 19.00 tar vi emot Torshälla IBK i Västergård Arena som blir säsongens sista match i HJB serien.

Vi hoppas att publiken flyttar fredagsmyset till Västergård Arena och passar på att värma upp inför damernas kommande kvalmatch på lördag. Fram med pukor och trumpeter.

På lördag den 19:e mars går sista färden till Gnesta för en avslutande match i PRA serien med matchstart kl. 13.30.


Telge P99/00 - IFK Gnesta på LiveArena
2016-02-05 12:54
Direktsändning på LiveArena
På söndag den 7 februari kl 14.00 (Matchstart kl 14.30) kommer vi filma och sända vår hemmamatch från Wasahallen mot IFK Gnesta. Sändningen kan ses via LiveArena. Det är lagets egna spelare och tillika MediaMaster Wille som kommer att fixa detta.

För ytterligare info och kommande matcher se nedanstående länk.

http://sports.livearena.com/Content/Index/47871    


Storvreta B-final GULD Telge P99 / 27-29 december 2015
2016-01-07 20:30

Fler bilder (+27) >>
Storvreta i bilder
Telge SIBK P99/00 avslutade 2015 med spel i Storvreta Cup grupp P99. Totalt var det 3 ledare och 17 spelare som åkte (9 st -00, 7 st -99 och 1 st -01) Oscar D från P01 var med och delade på målvaktsjobbet med Emil. Motståndare i gruppspelet var Värmdö IF (förlust 5-1) , IK Sirius (förlust 4-0) och IK Frej (Oavgjort 5-5). A-slutspelet missades slutligen på målskillnad där det hängde på ifall vi eller Frej skulle gå vidare till A-slutspelet i vår sista match.

I den sista och avgörande matchen för A-slutspel mot Frej går vi upp i en 3-0 ledning men i slutet av första så händer det som inte får eller hända. Frej gör mål precis innan pausvila. Det här läget känner vi igen sedan många gånger tidigare, det är så otroligt viktigt för känslan att kunna hålla tätt bakåt i slutsekunderna men det lyckades vi inte med denna gång. IK Frej går till paus med hopp och ökat självförtroende medans vi blir lite ängsliga och tappar flytet. 

Frej kämpar sig upp till 3-3 efter åtta minuter in i andra halvlek för att sedan ta ledningen med 4-3 i samma minut. Nu vaknar vi till och lyckas reducera till 4-4 och även ta ledningen. Det står nu 5-4 till Telge när det är sju långa minuter kvar av matchen. Vi ser ut att kunna reda ut stormen men så närmar sig slutsekunderna än en gång och Frej lyckas med en kvittering och matchen slutar 5-5. Vi hamnar i B-slutspelet på sämre målskillnad. Självklart skulle vi avgjort matchen tidigare men Frej kämpade och gav aldrig upp vilket betalade sig till slut.


Kvartsfinal - B-slutspel

I B-slutspelets kvartsfinal kl 21.50 på måndagen den 28/12 ställs vi mot Västerås IBS i Stenhagens sporthall som kan liknas vid en skokartong. Inget kul ställe att spela på. Det bästa där är nog omklädningsrummen som är generöst tilltagna. Matchen vinner vi med 3-1 (2-1 i paus).

Efter matchen så sker något som ALDRIG någonsin hänt. Grabbarna duschar, vaxar håret och klär på sig på mindre än fem minuter för att hinna med bussen tillbaka till Celsiusskolan där vi bor. Förmodligen så var det närvaron av vårt F99/00-lag som lockade till denna rekordtid. Det anmärkningsvärda var väl att Emil som inte ens var ombytt till matchen inte hann med samma buss :) .


Semifinal - Straffdramatik

Semifinal mot Älvsjö AIK väntade oss på tisdag morgon kl.09.00.
Skulle vi hinna ladda om batterierna och komma till sängs tillräckligt snabbt?

Matchen mot Älvsjö var lite speciell eftersom Teo som är en gammal Telgespelare nu fanns i motståndarlaget. Mest nervöst var det för Teo som dagen till ära var Älvsjös kapten. En snygg gest av Älvsjö. Ställningen är 2-2 efter första halvlek och matchen står och väger. Älvsjö tar ledningen med 3-2 efter 3 minuter in i andra och efter ytterligare 4 minuter lyckas vi reducera till 3-3 genom Henke på assist av Mattiece. Sedan drabbas vi av en oförklarlig utvisning som det visar sig vara liggande spel?? Vi reder ut detta och matchen slutar 3-3 och kommer att avgöras på straffar. Efter lite förvirring så visar det sig att det är fem straffskyttar som ska plockas ut. Dessa blir i tur och ordning #1-Matte, #2-Mattiece, #3-Phille, #4-Simon, #5-Lucas

Telge vinner straffläggningen efter att Älvsjö endast lyckades med en straff och Telge satte två straffar. Med väldigt god vilja skulle man kunna säga att det bara var Telge som satte sina straffar. För Teo fd Telge visade kyla och var den ende i Älvsjö som satte sin straff. Släkten är värst brukar man ju säga. Våra hjältar i straffdramat var Matte som satte en grymt snygg straff där målisen var ute och köpte korv. Simon snärtade in sin straff i nätmaskorna efter att han väntat ut målisen som låg raklång på golvet. Som Oscar uttryckte det på bänken "Kyla är hans andra namn" :) . Lucas behövde aldrig lägga sista straffen eftersom allt redan var klart.


Final - Segrare!

Final mot Järfälla i B-hallen Fyrishov. Den här matchen bjöd inte på något skönspel precis. Något som ofta drabbar oss är att vi spelar dåligt mot sämre lag. Man kan undra varför vi alltid faller ihop istället för att blomma ut och spela som vi kan göra. Från bänkens håll så kändes det från första stund att detta skulle vi bara ta. Sedan blev det ju onödigt jämt, så här illa får det inte spelas mot det motståndet med deras målis var riktigt på hugget och var duktig. Vi vinner finalen med 2-0. TjiiiHoo!


Sammanfattningsvis så får man säga att det blev en lyckad utflykt till Uppsala. Vi spelade i P99 gruppen och laget vi åkte med hade fler -00:or än -99:or + en -01:a.
Celsiusskolan var ett bra boende och där vi bodde grannar med F99/00.
Stort tack till alla föräldrar och supportrar i Uppsala och på hemmaplan.   


      

Krav på glasögon
2015-08-25 15:02
Det finns även andra fabrikat och färger . . .
Enligt nya regler ska spelare födda år 2000 och senare använda godkända skyddsglasögon. Detta gäller även för träning i vårt lag och ifall man deltager i träning med annat lag i Telge Sibk. Låt oss ledare slippa påminna er spelare om detta eftersom det bara käkar energi.


Nu rullar det igång . . . Träning
2015-08-17 14:16
Fysträningen har varit igång nu någon vecka och nu kommer vi även köra inomhus med premiärträning i nya VG Arena på tisdag den 18:e augusti med start kl.20.00. 

Idag måndag den 17:e är det obligatorisk fysträning för samtliga spelare i P99/00 tillsammans med HJ-A bakom Wasahallen klockan 19.00.

//Micke
Sommarträning
2015-06-30 10:51
Nu är den gemensamma försäsongsträningen avslutad och nu fortsätter träningen under eget ansvar inför kommande innebandysäsong 15/16.

För att samtliga spelare nu ska komma tillbaka så väl förberedda som möjligt när vi slår samman dem båda lagen P99 och P00 till en gemensam trupp är det viktigt att hålla igång med egen träning under sommaruppehållet.

De dokument som är bifogade med mailet är exempel på några pass som ni spelare kan genomföra. I dagboken antecknar ni aktivitet/längd/tid för det pass ni utfört. 

Vid uppstart (datum kommer senare) efter semestern lämnas dagboken in till oss ledare. Vi kommer därefter utföra fys och konditionstest. 

Dokumenten finns här på vår hemsida under länken Dokument.

Kör hårt nu boys och ha en riktigt skön sommar med sol och bad.


Hälsningar från oss ledare i P99/00

Tony, Micke, Putte
Jonas, Oscar,Bengt
Försäsongsträning
2015-06-09 12:23
Bööööj-sträck-Bööööj . . . .
Vi kör försäsongsträning följande dagar:

Måndagar 19:00-20:00 Wasa Sporthall (Inomhus) / Utomhus fr.o.m 15 juni 
Onsdagar 19:00-20:00 Wasa Sporthall (Utomhus)
Spelade matcher
Sön 8/5 18:50
1 - 3  
Sön 8/5 17:10
2 - 1  
Sön 8/5 13:50
3 - 4  
Lör 7/5 22:10
3 - 2  
Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
Telge SIBK, 11/12 04:00 
Telge SIBK, 04/12 10:01 
Telge SIBK, 18/11 22:26 
 
Tack till våra huvudsponsorer:
Våra Guldsponsorer
Vi stödjer Telge SIBK!
Svenska Spel, anslut dig!
 
telge.sibk på Instagram
 
Vi stödjer Svenska Innebandyförbundet:
Se matcherna live: