Serie:H3:A   Tabell >>
Samling:10:00
Bäst till slut!
2022-03-20 18:30

Sista tre matcherna av serien behövde vi besegra serieledarna Nyköping, vinnarna av Div 3 Öst Nyfors som vi även hade två förluster mot och även Järna som vi hade två förluster mot.

Vi besegrar Nyköping i en sudden med 5-4 i en fartfylld match. Vi slår även Nyfors med 7-3 i en match där vi är klassen bättre och inför matchen matchen mot Järna har vi alltså allting i egna händer att ta hem seriesegern.

Efter två tunga och känslomässiga vinster så var träningen lite uddlös och även uppvärmningen mot Järna var tafatt, dock så visste alla vad som stod på spel för när väl matchen var igång så var det tydligt vilket lag som var ute efter seriesegern.

Första perioden:

Som vanligt börjar vi matchen bra och den svaga uppvärmningen märktes inte av. 4.01 in i perioden står Josef bakom Järnamålet och passar upp till Björn, som står i fickan, han tar några steg in och skjuter en projektil upp i nättaket. 4.19 blir det flipperspel i anfallszon mellan båda lagen och det slutar med att Sundgren får bollen till Narva som skjuter bollen in i vänstra krysset.

Vi fortsätter kontrollera spelet och Järna kommer inte till några farliga lägen. 10.58 bryter Josef en passning av Järnas högerback. Han passar direkt till Bylger, som har börjat springa, Bylger kommer 2 mot 1 med Björn. Bylger kommer ner till målgården och förbi backen och slår en pass till Björn som i sin tur passar in i mitten där Camuset kommer rusande och han behöver bara styra in bollen i mål. Resten av perioden fortsätter vi kontrollera, där vi flera gånger får in instick i slottet men skotten är för dåligt riktade.

Andra perioden:

I pausen är fokus på att fortsätta med insticken i slottet och även vänsterforwardens uppgift i försvar. Vi byter även in Rask istället för Kaski.

3.41 får Järna tryck i vår försvarszon. Joacim Yderström får bollen bakom mål, han passar upp till en rusande Jahmeel Ejdeskog som kan skjuta in reducering 3-1.

Vi fortsätter spela vårt spel och 7.36 spelar Sundgren upp bollen upp till Max som slår ner den i hörnet. Iski tar emot och passar tillbaka till Max som skjuter direkt. Edwin Fasth räddar men Adam är framme och slår in returen.

Järna börjar forechecka mer aggressivt men vi känner oss trygga med vårt spel. Efter 14 minuter får Yderström bollen på vänsterkanten och slår en krosspass till Ejdeskog som skjuter direkt. PG gör en fenomenal räddning när han slänger sig från höger till vänster.

Tredje perioden:

Vi är inte helt nöjda med perioden och enda orden som sägs är att segern ska hem så alla behöver lyfta sig ett snäpp.

2.11 slår Iski en lobbpass in till Adam, framför mål, och han smashar in bollen. 3.46 vill inte Rask och Narva vara sämre så Rask gör likt Iski och slår en lobbpass till Narva som skjuter in bollen i mål. Vi byter in Kaski istället för Max efter detta.

11.25 slår Riskula bollen till Josef i mittplan. Han han försöker dribbla bort Järnabacken men tappar bollen ner i hörnet. Josef går in hårt i närkampen och vinner bollen, han dribblar även bort forwarden som kommer för att hindra honom. Därefter slår han en pass till Bylger, som står helt ensam i slottet och han kan enkelt skjuta in 7-1.

13.15 slarvar vi i uppspelet och Albin Elg kan sno bollen på vår högersida. Han passar in i slottet där Andreas Peterback står helt ensam och kan skjuta in reduceringen. 14.01 hjälper Josef till med en dubbling i eget hörn och vinner bollen. Han passar upp till Bylger. Han och Björn utmanar Järnabackarna. Bylger passar över till Björn som skjuter direkt och vi har slutresultatet 8-2.

Sammanfattning:

Som någon i omklädningsrummet sa efter matchen. Hög lägstanivå! Vi vinner matchen för att vi har en hög lägstanivå. Vi spelar inte lika bra som vi har varit i andra matcher men vi är mycket bättre ändå. Vi kommer till bra lägen flera gånger men får inte till det sista. Försvarsmässigt är vi helt outstanding. Järna gör mål på ett slarvigt uppspel och en försvarmiss när vi inte jobbar hela vägen i försvar. Utöver det har de två grade A lägen som PG räddar.

Skottstatistik: 26-19 (9-3.8-10.9-6)