SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Telge SIBK
Innebandy
Dam Allsvenskan

Fröjereds IF - Telge SIBK
 
  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 08 februari, 15:00
Plats:Sparbankshallen, T-holm
Serie:Damer Allsvenskan Västra   Tabell >>
Samling:13:30
Damlaget fortsatt obesegrade 2020
2020-02-09 18:15

I helgen begav vi oss södert för att ta oss an Fröjered i ett returmöte. Ett ungt lag precis som oss som gått bra på senaste tiden och fått med sig bra resultat mot olika topplag. På förhand såg det alltså ut att bli en jämn match.


Matchen går igång och vi tar tidigt tag i takpinnen. Vi har våra lägen, men en keeper som är alert i Fröjeredskassen stänger igen. Fröjered växer sig in i matchen mer och mer men det är ändå vi som lyckas ta ledningen och även trycka in 2-0 i boxplay innan första perioden är slut. En period vi är långt ifrån nöjda med.

Andra perioden börjar ungefär som första slutar. Vi spelar inte som vi vill eller kan men lyckas ändå utöka till 3-0 på ett frislag. Fröjered har bland annat ett ribbskott och flera andra vassa lägen men en vaken Jossan i kassen håller oss kvar i matchen. Inför sista leder vi med 3-0 mot alla odds.


Inför sista görs en del ändringar och bland annat Alice Lott får debutera i Telgetröjan, och som hon tar för sig! Drygt fyra minuter in i perioden får vi spela powerplay och gör det på bästa möjliga sätt, 4-0 av Elin Wemmer. Men Fröjered ger sig inte där. De hinner reducera till både 4-1 och 4-2, och fortsatte att forcera för att komma ikapp. Men Empa ville annat, så hon skickar iväg en ballongboll mot bortre som letar sig in fint. 5-2 är ett faktum med dryga 4 minuter kvar. Syster Sarah är inte sämre hon som fastställer slutresultatet 6-2 i spel 4 mot 6. 


En match som svänger där resultatet inte alls speglar matchbilden. Stundtals ser det bra ut och vi lyckas förvalta våra lägen, vilket i slutändan är det som ger oss vinsten. Men tre poäng är tre poäng, och vi återtar förstaplatsen i Allsvenskan Västra med totalt 32 inspelade poäng! Värt att notera att Maja står för 2+3 poäng denna match! 

Nästa helg väntar nya bortamatch, då mot serietvåan Västra Mälardalen!


<< Tillbaka

Kommande matcher
Spelade matcher
Lör 11/3 12:30
4 - 5  
Sön 5/3 14:00
5 - 4  
Sön 26/2 14:00
3 - 4  
Fre 17/2 19:40
3 - 7  
 
 
Tack till våra huvudsponsorer:
Vi stödjer Telge SIBK!
 
Svenska Spel, anslut dig och hjälp oss!
 
telge.sibk på Instagram