Domare

Vill du prova på att vara innebandydomare och samtidigt tjäna en slant?
2019-08-29 14:56
Varje säsong behövs nya domare och för oss på föreningsnivå är det vi själva som fixar domare till sammandrag mm. Nu behöver vi några fler domare och då betalar vi även utbildningskostnaden för dessa.  Att döma matcher är även bra för den egna utvecklingen då man lär sig reglerna i detalj samt att man ställs inför snabba beslut som är en god erfarenhet i allmänhet.

Just nu är följande utbildning för "Matchledare"på gång:
04 september, kl 18:00 - kl 21:00 i Björkestahallens cafeteria, Nykvarn.
För mer information, kontakta:
Jan Berg hos SÖIBF på 070-5491116
Hos oss i Telge SIBK kan du prata med Leo Lundgren leo.lundgren@telgesibk.se  eller Göte Rosth gote.rosth@gmail.com  ifall du vill veta mer om domargärningen.

Läs också mer och anmäl dig via: https://www.innebandy.se/sodermanland/inlaegg/lista/dags-att-anmala-sig-till-en-domarkurs/
Meddela även vårt sekretariat v/Eva B "eva.bratland@telia.com" eller 0708-641106 ifall du anmäler dig.
Matchledare (4h) Rekommenderad för Grön-, men tillåtet att döma upp t.o.m. Blå nivå. Den här utbildningen är öppen för nybörjare och riktar sig främst till dig som vill döma de allra yngsta spelarna på det som inom Svensk Innebandy kallas grön nivå. Att bli matchledare är perfekt för dig som vill prova på hur det är att vara domare men det går bra att fortsätta på den här nivån fler säsonger. Fokus i utbildningen ligger på att ge dig de verktyg som krävs för att ta de första och ibland svåra stegen i din domarkarriär. Du får kunskap om innebandyns regler, hur du ska röra dig på planen och en inblick i hur du leder barn och ungdomar. Som innebandydomare ska du gå en kurs varje år och det är ditt distrikt som beslutar vilka matcher du får döma efter att ha gått utbildningen. Kursen innehåller: Regelkunskap, Ledarskap & Kommunikation, Placering.