Dam Allsvenskan

Pixbo vinnare i målrik match
2015-02-16 21:00

Period 1

Matchen börjar i ett hyggligt tempo och det är Pixbo som hittar den fösta riktiga farligheten i fjärde minuten men Linnéa Bergman hinner emellan.

Minuten senare jobbar Lotta Ekstrand till sig skottläge men Agnes Lindblom i Pixbos mål räddar.

I sjätte minuten löser Pixbo upp vårt försvar med en frislagsvariant men skottet räddas av Linnéa.

Vi försöker vara konstruktiva med boll och i åttonde minuten har vi ett bra uppspel som avslutas med skott på mål men Agnes Lindblom står i vägen. Strax efteråt pressar Malin Hellsén Pixbo till ett riktigt bra hemjobb för att avstyra läget.

Efter 8.26 åker Lisa Hulting ut 2 minuter och Pixbo sätter upp PP men vi kontrar nästan omedelbart, tyvärr får vi inte till det där sista.

Vårt BP är bra och den lilla tighta boxen håller emot ända till Isabell Krantz trampar in från backposition och trycker in skottet bakom en skymd Linnéa. 0-1 efter 10.12.

Vi svarar bra och omedelbart men åker på en kontring som Linnéa kan rädda.

I fjortonde minuten kliver Lotta in mot mål men skottet går i burgaveln.

Malin Hellsén tar rejäl fart i bytet efter och rinner igenom Pixbos försvar, slutligen serverar hon Cissi Asplund öppet mål och Cissi gör inget misstag utan kvitterar till 1-1 efter 14.11.

Direkt efter målet kommer vi i en hastigt uppkommen tre mot etta men stressar bort läget en aning.

I sjuttonde minuten är Lotta framme igen och den här gången dansar bollen på mållinjen innan Pixbo får bort den.

Pixbo återtar ledningen efter 18.13 genom Johanna Dahlin som ensam med Linnéa inte gör något misstag.

Ledningen utökas sånär sekunderna senare men då är Linnéa tät och istället kan vi kvittera igen efter att Terese Ahlqvist vänt bort sin spelare och serverat Cissi öppet mål. Cissi har näsa för var hon ska befinna sig och gör inget misstag den här gången heller, 2-2 efter 19.13.

Period 2

Efter två minuter vänder Pixbo spelet snabbt och kommer i läge men avslutet missas.

I tredje minuten släpper vi till i slottet och Pixbos spelare vandrar in och drar en karamell i underkant ribba.

Halvminuten senare kommer ändå ledningsmålet när Johanna Dahlin knackar in 2-3 med backhand, tid 3.23.

Vi fortsätter jobba hårt och det ger resultat när Emma Tällö jobbar in bollen efter frislag i hörnet. Sandra Seth står för assisten och 3-3 på tavlan efter 5.18.

Carro Rosenberg som missat ett par matcher på grund av skada var tillbaka och i sjätte minuten visar hon upp ett skönt hemjobb i samband med kontringsläge för Pixbo.

Nästa mål kommer efter 8.51 och är Pixbo, återigen är det Johanna Dahlin som sätter den, 3-4.

Tolfte minuten blir olycksalig, först gör Sara Helin 3-5 och sedan Alicia Fylke 3-6, både gångerna tappar vi boll lite väl enkelt och blir straffade.

Tremålsledningen gör att Pixbo växer samtidigt som Telge naturligtvis blir aningen tyngda- Men jag skrev i mina noteringar; Telge ger inte upp, aldrig! Det stämde den här gången också, vi fortsätter att jobba och efter 15.48 reducerar Lotta Ekstrand till 4-6 på passning från Johanna Norin.

Minuten senare köttar Lisa fram bollen till Emma som köttar in bollen och vips är vi med i matchen igen, 5-6 efter 16.50.

Vi är riktigt nära kvittering i artonde minuten när Johanna Norin får fritt läge, tyvärr kommer hon med sin rightfattning ”fel” och Agnes Lindblom är följsam och står för en fin räddning.

Tyvärr avslutas perioden med ett mål för Pixbo till 5-7 med endast 5 sekunder kvar.

Period 3

Lika illa som andra slutade börjar tredje, efter 20 sekunder gör Pixbo 5-8 genom Johanna Dahlin som därmed satte sitt fjärde mål för dagen.

Luften går ur oss en aning och Pixbo skapar flera lägen men försvaret och Linnéa håller emot bra.

Efter 3.26 åker Pixbo på en tvåa men vårt PP blir resultatlöst.

6.57 in i perioden sätter så Sara Helin 5-9 i ett friläge.

I det här läget spelar Pixbo avslappnat och kontrollerat. Vi kommer i alla fall till några lägen där bland annat Malin gör en bra prestation som avslutas med skott och rejäl kamp om returen.

I femtonde minuten har Pixbo rejäl lekstuga i vår zon men det blir inget avslut av det. I sextonde och sjuttonde minuten står Linnéa för två härlig räddningar.

17.47 åker Cissi ut på en tvåa och vi orkar inte stå emot utan vi har 5-10 genom Sara Helin som fullbordar hattricket och avslutar målskyttet för idag.

I sista minuten tilldöms vi en straff som Sandra Lindholm lägger men trots fina dragningar kan en inhoppande Sara Hjorting rädda. Det efterföljande PP:t är bra med tre direktskott från Sandra som jag tror alla är på mål, men tyvärr inte i mål.

Matchen slutar 5-10.