Dam Allsvenskan

Välkommen till Damlagets lagsida
Telge SIBK Dam allsvenskan

Säsongen 2018-2019 spelar vårt damrepresentationslag i Allsvenskan (västra).

Telgefostrad junior kritar på
2020-08-09 19:27
Spelarna har nött på stenhårt och efter ett kortare uppehåll här på hemsidan är vi äntligen tillbaka med glädjande nyheter! Vår Telgefostrade Elin ”BP” Blomqvist Palm har nämligen flyttats upp i Allsvenskantruppen.
Polly Hammarstrand förlänger!
2020-06-29 12:08
Ännu en viktig kugge i försvaret har valt att förlänga med oss. Denna gång är det Polly Hammarstrand som valt att krita på ett nytt kontrakt med oss, något som vi med säkerhet vet kommer vara av stor betydelse kommande säsong!
Ny sportchef på damsidan!
2020-06-21 10:24
Det är inte bara spelare som utgör pusslet inför kommande säsong. Vi kan glädjande meddela att vi gjort klart med en ny sportchef på damsidan som kommer gå in i rollen tillsammans med Peter Nilsson, och det är ingen mindre än Ola Rosander!
Junior skriver på
2020-06-13 13:24
Förra säsongen fick Telgefostrade Ebba Andersson, född -02, spela med den allsvenska truppen. Ju längre in på säsongen vi kom, desto mer speltid fick Ebba som uppvisade en hel del potential, och nu skriver hon alltså på för A-laget!
Viktig kugge i offensiven förlänger!
2020-06-08 16:02
Vi kan glädjande fortsätta presentera spelare som förlänger med oss, och näst ut på tur är den offensiva kuggen Sarah Schoning som föregående säsong hamnade på en tredje plats i den interna poängligan med sina 5+8!
Nästa förlängare ut på tur
2020-06-03 20:52
Nästa spelare på tur att förlänga sitt kontrakt är en viktig byggsten inte minst i det offensiva spelet. Det är Maja Höög, som den gångna säsongen vann den interna poängligan, som kritat på ett nytt kontrakt!
Hörnsten i lagbygget på plats!
2020-06-02 10:37
Det är inte bara nya spelare som väljer spel hos oss, utan vi har även en hel del spelare som väljer att förlänga kontrakt. En av de spelarna är ingen mindre än Josefine Krogh!
Ytterligare förstärkning på anfallssidan!
2020-05-11 19:26
Nästa tjej att skriva på är en tjej som utan tvekan kommer bidra med en hel del framåt. Det är Rebecka Jansson som valt spel i Telge vilket vi är oerhört glada över! I Rebecka får vi en snabb spelare med en blick för spelet som få kan matcha. Håll koll på Janne, att se henne på plan med sina spetskvaliteter är en fröjd för ögat!
Strid-duon är fullbordad!
2020-05-09 16:13

För några veckor sedan kunde vi meddela att backlöftet Emma Strid skrivit på för oss. Det är med stor glädje vi nu hälsar systern Josefine Strid, som väljer att gå i systers rätta spår, varmt välkommen till oss! I Josefine får vi en ung, spelförstående forward som precis som sin syster besitter en stor potential.

Hemvändare nummer två
2020-05-04 17:02
Den andra hemvändaren som skrivit på är en forward som senast kommer från Rönnby och SSL, en tjej som besitter ett otroligt skott och utan tvekan kommer bidra med någon poäng eller två. Vi är oerhört glada över att kunna presentera Tess Gustafsson som gör comeback i Telge!
Den första av två hemvändare
2020-05-01 10:51
Som ni säkert sett på sociala medier så blev det tidigare i veckan klart med två tjejer som vänder hem till Telge. Den första av dem är en erfaren back som senast kommer från FBC Nyköping, och som senast bar Telgetröjan säsongen 2012-13. Vi snackar naturligtvis om ingen mindre än Pernilla Lövgren!
Nästa nyförvärv klart!
2020-04-27 18:19
Arbetet inför nästa säsong rullar vidare och för ett par dagar sedan blev det klart med ännu ett nyförvärv. Denna gången är det backlöftet Emma Strid (född -01) som kritat på för klubben! I Emma får vi en stabil spelare som inte drar sig för mycket, en allsidig back med stor potential.
Gnestatrio klar för Telge!
2020-03-29 15:47
Från vänster: Wera Nygren, Ella Nilsson och Alice Lott.
Säsongen fick som ni säkert redan vet ett abrupt slut i och med coronasmittan. Tråkigt nog missar vi kvalet, men arbetet inför nästa säsong är redan i full gång. I veckan skrev de första nyförvärven på!

Det är (från vänster) Wera Nygren, Ella Nilsson och Alice Lott, födda -03, som kritat på för Telge. Tre unga, lovande talanger som med sin fart och energi har mycket att ge, men även hämta hos oss. Vi tog ett snack med tjejerna:
Coach B och Kapten Jessica
2020-03-18 17:51
Härom dagen fick vi återigen gästa radio P4 Södertälje.
Denna gången vart det lite snack om Convid-19.
Hela klippet hör du på länken nedan:
Lör 14/3 13:00
Sön 8/3 12:30