Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Telge SIBK
Innebandy
Dam Allsvenskan

Välkommen till Damlagets lagsida

Säsongen 2018-2019 spelar vårt damrepresentationslag i Allsvenskan (västra).  

Truppen växer...
2018-06-25 09:05

Efter Midsommarhelgen är det dags att presentera ännu ett par nya spelare. Även denna gång handlar det om ett par lovande tjejer från 00-kullen, och även här har dom rötterna i Nykvarns IF.

 

Det handlar om Elin Källström och Linnea Lindermyr som valt att satsa vidare tillsammans med oss i Telges organisation. Elin kom till oss redan under förra säsongen, och fick då chansen att prova på spel i SSL. Här har vi en hårt jobbande forward som vi tror kommer att ta stora kliva framåt i utvecklingen. Linnea är ny för oss och är en forward med poängkapacitet som vi tror mycket på inför framtiden.

 

Kul att du valde att spela vidare med oss Elin, och välkommen till klubben Linnea!

Bekanta ansikten tillbaks i Telge...
2018-06-20 16:16

Ett par välbekanta ansikten är nästa nyförvärv som vi presenterar. Det är systrarna Emelie och Sarah Schoning vilka spelat med oss tidigare, men som förra säsongen spelade i Nykvarn.

 

Emelie är en tuff back som efter en lång tids skadefrånvaro gjorde comeback förra året, men som nu är fit for fight och kommer att stärka upp vår defensiv på ett bra sätt. Sarah är en spelare som kan användas både back och forward, vilket hon testade på då hon spelade med oss i den Allsvenska säsongen då vi gick upp i SSL. Vi tror att båda två kommer att ta chansen ordentligt, och utvecklas mycket framöver.

 

Vi är mycket glada att se Emelie och Sarah tillbaks i Telgetröjan igen!! Välkomna!!

Vi bygger vidare...
2018-06-18 08:25

Alla spelare i nästa års trupp kommer såklart inte utifrån, och till vår A-trupp för säsongen så har vi glädjen att presentera två unga tjejer som flyttas upp från vårt D1/JAS-lag, nämligen Josefine Krogh och Wan Elander


Jossan är en målvakt som vi tror mycket på inför framtiden och hon har spelat med oss under alla år. Wan är en speedig forward som kom till oss från Nacka/Wallenstam under fjolåret, och spel med A-truppen kommer självklart att utveckla henne ännu mer.

 

Välkomna till A-truppen, Jossan och Wan!

Ett comebackande nyförvärv...
2018-06-11 12:05

Nästa nyförvärv vi presenterar är en “gammal” bekant, nämligen Melanie Callin. Minnie har haft

ett litet uppehåll pga en fotskada, men känner sig nu hel nog och sugen på att spela bandy igen. Minnie spelade senast för Thorengruppen, där hon var med och gav oss en tuff match under säsongen vi kvalade oss upp i SSL. Vi är glada att ha henne tillbaks i moderklubben igen, och kommer med sin rutin att vara väldigt nyttig för vårt unga lag.

 

Välkommen tillbaks i röd/vitt, Minnie!!

Nybygget fortsätter....
2018-06-08 08:29

Idag är det dags att presentera två nyförvärv som kommer till oss från Nykvarn. Från den duktiga 00-kullen så kommer Maja Höög och Wilma Löwenthal, och här har vi ett par tjejer som vi känner kommer att fightas direkt för att ge sig rätt in i hetluften i Västra Allsvenskan. Vi har ju också stora förhoppningar på vårt DJ18-lag där Maja och Wilma kommer att ha viktiga roller, och här har vi ju i Telge goda traditioner att upprätthålla, där Innebandyfesten är ett självklart mål för laget.

 

Vi hälsar Maja och Wilma hjärtligt välkomna till Telge!!

Damtruppen börjar ta form...
2018-06-04 11:00

Nu har det varit tyst under en lång tid, men jag kan försäkra att vi jobbat på för att säkra upp truppen 😊

 

Först ut att presenteras inför nästa säsong är två kända ansikten, nämligen Jessika Hellsén och Elin Aronsson.

 

Jessika är en kulturbärare av stora format för vårt Telge, då hon är den som varit med i laget längst. En speedig forward som kanske hade sin bästa säsong förra året i SSL, och kommer att bli mycket viktig för oss även i år. En spelare som alltid ger järnet och som med sitt goda humör alltid sprider energi till övriga gruppen. Vi är mycket glada att Jessika valde att ”krita på” för ytterligare två säsonger med oss!

 

Elin är en rutinerad målvakt som kommer tillbaks till oss från Linköping, och hon var ju senast hos oss under säsongen 2016/2017 där hon hjälpte oss att ta klivet upp i SSL. Det har varit viktigt för oss att hitta en stabil och rutinerad sista utpost, och i Elin så vet vi att vi har en tjej som kommer att hålla ihop vårt unga lag på ett mycket bra sätt, och som är en bra förebild för våra yngre målvakter som är på väg upp.  Välkommen tillbaks till Telge, Elin!

Planeringsmöte
2018-05-31 08:26
Hej,

På måndag den 4/6 kl 18:30-19:30
Kör vi ett planeringsmöte.
Där efter kör vi ett innebandypass mellan 19:30-20-30

Från och med måndag den 4/6 så kommer vi köra två inomhus pass i veckan.
Måndagar och torsdag.
Sista omgången
2018-03-16 15:25
Nu kör vi!

Ett antal månaders slit med matcher och träningar är nu nedkokade till ett avgörande i sista omgången. Vi åker till Uppsala och ställs mot Sirius i IFU Arena.


Förutsättningarna är att vi måste vinna matchen och samtidigt hoppas på att Mora slår Jönköping, dessutom ska vi ta ikapp sex mål i målskillnad, ja egentligen sju då Jönköping gjort fler mål än vi.

Blandad kompott
2018-03-15 19:23

Slutspurten har inletts och fredagens match mot Endre gav tre härliga och välförtjänta poäng efter en spännande drabbning i Visby. Matchen slutar 4-3 till oss efter en dramatisk avslutning.


Söndagens hemmamatch gav inte samma känsla utan vi blev utmanövrerade av ett påläst och skickligt Dalen. Matchen vinns av Dalen med 5-0, däremot har vi lite flyt med andra resultat och kampen går vidare.

Referat: Malmö FBC - Telge SIBK
En poäng i Malmö
2018-03-05 10:09
Felicia testar i PP, foto Malmö FBC Facebook
Efter en målsnål drabbning där Malmö kvitterar i tredje och avgör i sudden blev det hemresa med en poäng i bagaget.

Både vi och Malmö missade en hel del samtidigt som det var två skickliga målvakter som vaktade burarna, men nog känns det som om vi borde petat in något till mål. Vi tog i alla fall in en poäng uppåt i tabellen och med resultaten i andra matcher så lever hoppet i högsta grad.
Referat: Telge SIBK - KAIS Mora IF
Förlust mot Mora
2018-02-26 14:32
Kauppi måljublar!

Serieledarna Mora på besök i Västergård Arena. En på förhand mycket tuff match som vi till slut förlorar med 4-7 efter periodsiffrorna 2-3, 2-1, 0-2.


Matchen lever dock länge och vi har straff för 5-5, men den räddas och Mora kan senare utöka ledningen för att punktera matchen i sista minuten i tom bur fram till 4-7.

Referat: Pixbo Wallenstam IBK - Telge SIBK
Nu är jag...
2018-02-20 16:33
Hanna gör mål på straff. Foto Per Wiklund
... så j-a trött på hedersamma uddamålsförluster. I helgens match mot serietvåan Pixbo är vi så värda att få ut något mer av allt slit och de bra saker vi gör.

Vi förlorar matchen med 3-2 efter periodsiffrorna 0-1, 3-0, 0-1. Vi är med i hela matchen och trycker på för kvittering ända in i kaklet, men får alltså vända hemåt utan belöning. Skottstatistiken är också jämn i alla perioder, totalt 23-24.
Tuff helg, men vi går framåt
2018-02-12 17:00
Jessika Hellsén målar

Fredagens och söndagens möte mot två av guldkandidaterna när säsongen startade gav oss en hel del förutom det viktigaste dvs poäng.


Bortamatchen mot Täby i fredags slutade 5-4 efter periodsiffrorna 1-3, 2-1, 2-0. I söndagens hemmamatch mot IKSU blev slutresultatet 2-8 efter periodsiffrorna 0-1, 0-4, 2-3.


Rent prestationsmässigt har vi tagit stora kliv den senaste tiden och spelar mer och mer ”SSL-mässigt” och det syns i stora delar av dessa matcher även om vi kan ta ytterligare kliv i den riktningen.

Johanna Larsson till FBI Tullinge på dubbellicens
2018-01-30 21:00
Johanna Larsson
Vi har kommit överens med Johanna Larsson och FBI Tullinge om att Johanna spelar i Tullinge på en dubbellicens från och med dagens datum.

Johanna satsar fullt ut på att hjälpa Tullinge i deras mål att nå Allsvenskt kval och att avancera i seriesystemet.

Vi önskar Johanna och Tullinge lycka till mot uppsatta mål!
Spelade matcher
Lör 17/3 15:40
11 - 4  
Sön 11/3 16:00
0 - 5  
Fre 9/3 19:00
3 - 4  
Lör 3/3 13:00
2 - 1  
Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
Telge SIBK, 25/06 09:13 
Telge SIBK, 20/06 16:20 
Telge SIBK, 18/06 08:41 
 
Tack till våra huvudsponsorer:
Våra Guldsponsorer
Vi stödjer Telge SIBK!
Svenska Spel, anslut dig!
 
telge.sibk på Instagram
 
Vi stödjer Svenska Innebandyförbundet:
Se matcherna live: