Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Telge SIBK
Innebandy
Dam Allsvenskan

Välkommen till Damlagets lagsida
Telge SIBK Dam allsvenskan

Säsongen 2018-2019 spelar vårt damrepresentationslag i Allsvenskan (västra).  

Ytterligare förstärkning på anfallssidan!
2020-05-11 19:26
Nästa tjej att skriva på är en tjej som utan tvekan kommer bidra med en hel del framåt. Det är Rebecka Jansson som valt spel i Telge vilket vi är oerhört glada över! I Rebecka får vi en snabb spelare med en blick för spelet som få kan matcha. Håll koll på Janne, att se henne på plan med sina spetskvaliteter är en fröjd för ögat!
Strid-duon är fullbordad!
2020-05-09 16:13

För några veckor sedan kunde vi meddela att backlöftet Emma Strid skrivit på för oss. Det är med stor glädje vi nu hälsar systern Josefine Strid, som väljer att gå i systers rätta spår, varmt välkommen till oss! I Josefine får vi en ung, spelförstående forward som precis som sin syster besitter en stor potential.

Hemvändare nummer två
2020-05-04 17:02
Den andra hemvändaren som skrivit på är en forward som senast kommer från Rönnby och SSL, en tjej som besitter ett otroligt skott och utan tvekan kommer bidra med någon poäng eller två. Vi är oerhört glada över att kunna presentera Tess Gustafsson som gör comeback i Telge!
Den första av två hemvändare
2020-05-01 10:51
Som ni säkert sett på sociala medier så blev det tidigare i veckan klart med två tjejer som vänder hem till Telge. Den första av dem är en erfaren back som senast kommer från FBC Nyköping, och som senast bar Telgetröjan säsongen 2012-13. Vi snackar naturligtvis om ingen mindre än Pernilla Lövgren!
Nästa nyförvärv klart!
2020-04-27 18:19
Arbetet inför nästa säsong rullar vidare och för ett par dagar sedan blev det klart med ännu ett nyförvärv. Denna gången är det backlöftet Emma Strid (född -01) som kritat på för klubben! I Emma får vi en stabil spelare som inte drar sig för mycket, en allsidig back med stor potential. 
Gnestatrio klar för Telge!
2020-03-29 15:47
Från vänster: Wera Nygren, Ella Nilsson och Alice Lott.
Säsongen fick som ni säkert redan vet ett abrupt slut i och med coronasmittan. Tråkigt nog missar vi kvalet, men arbetet inför nästa säsong är redan i full gång. I veckan skrev de första nyförvärven på!

Det är (från vänster) Wera Nygren, Ella Nilsson och Alice Lott, födda -03, som kritat på för Telge. Tre unga, lovande talanger som med sin fart och energi har mycket att ge, men även hämta hos oss. Vi tog ett snack med tjejerna:
Coach B och Kapten Jessica
2020-03-18 17:51
Härom dagen fick vi återigen gästa radio P4 Södertälje.
Denna gången vart det lite snack om Convid-19.
Hela klippet hör du på länken nedan:
Referat: Fröjereds IF - Telge SIBK
Damlaget fortsatt obesegrade 2020
2020-02-09 18:15

I helgen begav vi oss södert för att ta oss an Fröjered i ett returmöte. Ett ungt lag precis som oss som gått bra på senaste tiden och fått med sig bra resultat mot olika topplag. På förhand såg det alltså ut att bli en jämn match.


Matchen går igång och vi tar tidigt tag i takpinnen. Vi har våra lägen, men en keeper som är alert i Fröjeredskassen stänger igen. Fröjered växer sig in i matchen mer och mer men det är ändå vi som lyckas ta ledningen och även trycka in 2-0 i boxplay innan första perioden är slut. En period vi är långt ifrån nöjda med.

Ung talang på dubbellicens till Telge!
2020-02-05 20:59
Alice Lott på dubbelicens från Gnesta
I veckan blev det klart att truppen förstärks på backsidan i form av Alice Lott, född -03! Alice kommer att spela på dubellicens hos oss och kommer ursprungligen från IFK Gnesta. Som spelare besitter Alice en spelförståelse som utmärker sig i jämförelse med jämngamla, vilket kommer att komma till stor nytta. Vi tog ett snack med Alice;
Referat: Sävsjö IBK - Telge SIBK
6/6 poäng och upp i serieledning i Damallsvenskan!
2020-01-12 17:48
Lördag morgon rullade bussen ner mot Småland för dubbelhelg mot lag i den södra serien. På lördagen gästade vi Hovslätt i en match som vi vinner med 7-2. En match som börjar skakigt men som vi sedan växer in i och kan stänga igen. Dagen därpå rullade bussen en timme söderut mot metropolen Sävsjö. Den matchen vinner vi med siffrorna 4-2 efter en tveksam insats, men tre poäng är tre poäng! Totalt sex poäng in på kontot och serieledningen är ett faktum! 
Ett fantastiskt stort tack till våra grymma supportrar som följer oss riket runt och överröstar ALLT! Utan Er är vi inget!😄😄
Vinst i dagens bortamatch!
2019-12-22 16:27
Damerna avslutar året med 3 blytunga poäng efter en vinst mot Lockerud. Tjejerna slet på verkligen bra idag och slitet gav utdelning. Matchen slutar 4-5 till Telge och bussen på väg hem är full av leenden.
Med denna vinst önskar vi alla en riktigt god jul och ett gott nytt år!
Nygammal spelare
2019-12-04 10:59
Vi är mycket glada att kunna presentera att Jenna Taivaloja är "nästan" tillbaka i Telges trupp!
Jenna var med på matchen mot serieledarna Rönnby och gjorde en bra match och bidrog till flera poäng. Det var en härligt vinst för Telge! Vi hoppas på flera fina insatser från Jenna under säsongen.

Jenna går på dubbellicens från Täby FC IBK. Vi är mycket glada och tacksamma för en suveränt handläggande från Täby och innebandyförbundet som har gjort detta möjligt.

Foto från @sportphoto.wiki 


Referat: Telge SIBK - Linköping IBK
Sur förlust!
2019-11-23 17:25
Dagens match mot Linköping IBK så förlorar vårt damlag med uddamål. Matchen slutar 2-3.
Vi gör tyvärr inte det vi ska på planen och en del dåliga beslut tas. Linköping utnyttjar det till fullo. 
I tredje perioden kommer några av våra tjejer som varit och spelat en match i division 1 och energinivån höjs en aning men det räcker tyvärr inte till. 

Vi biter ihop och kommer igen! 


Referat: IBF Linköping - Telge SIBK
Alla matcher innebär inte framgångar i tabellen.
2019-11-10 16:48
Idag vart det en tung förlust för damlaget. Men det innebär inte att vi går lottlösa ur det. Vi får se saker vi behöver träna hårdare på för att utveckla oss bätte. Ibland går det inte som planerat helt enkelt. Matchen slutade 9-4 till IBF Linköping.

Nästa match är hemma på lördag mot IBF Örebro kl 14:00. 
Köp din biljett redan idag! 
 
Tack till våra huvudsponsorer:
Vi stödjer Telge SIBK!
 
Svenska Spel, anslut dig!
 
telge.sibk på Instagram