Telge SIBK
Innebandy
SSL Damer

Välkommen till Damlagets lagsida
Säsongen 2017-2018 spelar vårt damrepresentationslag i SSL!
Sista omgången
2018-03-16 15:25
Nu kör vi!

Ett antal månaders slit med matcher och träningar är nu nedkokade till ett avgörande i sista omgången. Vi åker till Uppsala och ställs mot Sirius i IFU Arena.


Förutsättningarna är att vi måste vinna matchen och samtidigt hoppas på att Mora slår Jönköping, dessutom ska vi ta ikapp sex mål i målskillnad, ja egentligen sju då Jönköping gjort fler mål än vi.

Blandad kompott
2018-03-15 19:23

Slutspurten har inletts och fredagens match mot Endre gav tre härliga och välförtjänta poäng efter en spännande drabbning i Visby. Matchen slutar 4-3 till oss efter en dramatisk avslutning.


Söndagens hemmamatch gav inte samma känsla utan vi blev utmanövrerade av ett påläst och skickligt Dalen. Matchen vinns av Dalen med 5-0, däremot har vi lite flyt med andra resultat och kampen går vidare.

Referat: Malmö FBC - Telge SIBK
En poäng i Malmö
2018-03-05 10:09
Felicia testar i PP, foto Malmö FBC Facebook
Efter en målsnål drabbning där Malmö kvitterar i tredje och avgör i sudden blev det hemresa med en poäng i bagaget.

Både vi och Malmö missade en hel del samtidigt som det var två skickliga målvakter som vaktade burarna, men nog känns det som om vi borde petat in något till mål. Vi tog i alla fall in en poäng uppåt i tabellen och med resultaten i andra matcher så lever hoppet i högsta grad.
Referat: Telge SIBK - KAIS Mora IF
Förlust mot Mora
2018-02-26 14:32
Kauppi måljublar!

Serieledarna Mora på besök i Västergård Arena. En på förhand mycket tuff match som vi till slut förlorar med 4-7 efter periodsiffrorna 2-3, 2-1, 0-2.


Matchen lever dock länge och vi har straff för 5-5, men den räddas och Mora kan senare utöka ledningen för att punktera matchen i sista minuten i tom bur fram till 4-7.

Referat: Pixbo Wallenstam IBK - Telge SIBK
Nu är jag...
2018-02-20 16:33
Hanna gör mål på straff. Foto Per Wiklund
... så j-a trött på hedersamma uddamålsförluster. I helgens match mot serietvåan Pixbo är vi så värda att få ut något mer av allt slit och de bra saker vi gör.

Vi förlorar matchen med 3-2 efter periodsiffrorna 0-1, 3-0, 0-1. Vi är med i hela matchen och trycker på för kvittering ända in i kaklet, men får alltså vända hemåt utan belöning. Skottstatistiken är också jämn i alla perioder, totalt 23-24.
Tuff helg, men vi går framåt
2018-02-12 17:00
Jessika Hellsén målar

Fredagens och söndagens möte mot två av guldkandidaterna när säsongen startade gav oss en hel del förutom det viktigaste dvs poäng.


Bortamatchen mot Täby i fredags slutade 5-4 efter periodsiffrorna 1-3, 2-1, 2-0. I söndagens hemmamatch mot IKSU blev slutresultatet 2-8 efter periodsiffrorna 0-1, 0-4, 2-3.


Rent prestationsmässigt har vi tagit stora kliv den senaste tiden och spelar mer och mer ”SSL-mässigt” och det syns i stora delar av dessa matcher även om vi kan ta ytterligare kliv i den riktningen.

Johanna Larsson till FBI Tullinge på dubbellicens
2018-01-30 21:00
Johanna Larsson
Vi har kommit överens med Johanna Larsson och FBI Tullinge om att Johanna spelar i Tullinge på en dubbellicens från och med dagens datum.

Johanna satsar fullt ut på att hjälpa Tullinge i deras mål att nå Allsvenskt kval och att avancera i seriesystemet.

Vi önskar Johanna och Tullinge lycka till mot uppsatta mål!
Referat: Telge SIBK - Linköping IBK
Tre poäng efter ångestladdat möte
2018-01-29 13:15
Glada miner efter segern!

Trots en hel del nerver och lite skakigt spel kunde vi plocka alla tre poängen i den viktiga matchen mot Linköping efter periodsiffrorna 1-2, 1-0, 2-0.


Matchen inleds bra från vår sida och vi tar en tidig ledning, men efter kvittering i mitten av perioden svänger matchen aningen och Linköping tar över för att ta ledningen i slutet av perioden.


Vi kommer tillbaka och kvitterar i andra perioden, för att sedan avgöra i tredje perioden med ytterligare två mål.

Referat: Karlstad IBF - Telge SIBK
Storseger på bortaplan!
2018-01-21 11:59
Sola skiner i Karlstad
Det blev en härlig lördag eftermiddag i Karlstad när vi slog tillbaka hemmalaget med hela 1-8 efter periodsiffrorna 0-1, 0-2, 1-5.

Tendensen var rätt tydlig redan från start, men med tanke på hur fort det kan gå i innebandy var jag nervös ända fram till 1-6 målet, då kändes det helt klart i min mage.
Hanna Berg till Telge på dubbellicens
2018-01-19 16:20
Hanna Berg

Vi är glada att meddela att Hanna Berg ansluter till Telge SIBK på en dubbellicens från Nacka Wallenstam IBK.

 

Hanna är en spännande spelare med gedigen innebandyutbildning i botten och med fina spetskvalitéer som grädde på moset. Vi har haft ögonen på Hanna en längre tid och nu föll bitarna på plats för att komma till oss på en dubbellicens. Det ska bli roligt att följa hennes utveckling på den här nivån.

Amanda Svärd till Telge på dubbellicens
2018-01-17 21:00
Amanda Svärd

Vi är glada att meddela att Amanda Svärd ansluter till Telge SIBK på en dubbellicens från Trosa Edanö IBK.


Amanda är en ung lovande spelare med en mycket intressant potential. Hon är tillbaka från rehabilitering av sin skada, en rehab hon delvis kört i vår grupp de senaste månaderna. Hon är med andra ord redan inne i gruppen och vi ser fram emot att se henne fortsätta utvecklas i vår miljö.

Första hemmasegern!
2018-01-14 10:00
3 poäng bärgade!
Hemmamöte mot bottenkollegan Warberg och det var Do or Die som gällde. En svängig match i protokollet, men som vi äger på planen.
Trots spelövertaget och ledning med 7-4 i tredje perioden blir det oerhört spännande innan slutsignalen ljuder. Vi vinner till slut med 8-7 efter periodsiffrorna 2-3, 3-1, 3-3.
En extremt viktig seger och speciellt viktigt att vi plockar alla tre poängen. Gapet uppåt minskar och med påfyllt självförtroende jagar vi vidare.
Dubbla förluster
2018-01-09 13:00
Fokus på bollen. Foto Hannu Högberg Rönnby

Serien vände under trettonhelgen och vi avverkade två matcher, hemmamatch mot Jönköping och bortamatch på Rönnby. Tyvärr slutade båda matcherna med förlust, 3-4 respektive 1-6.


I matchen mot Jönköping håller vi jämna steg hela matchen men har inte riktigt förmågan att skapa tillräckligt många heta chanser för att förtjäna fler mål och då räcker det inte. Mot Rönnby dippar vi rejält periodvis och släpper till alldeles för mycket av de spelvändningar vi vet att Rönnby älskar.


Läget är tufft men en sak är dock säker, vi ger aldrig upp!


Sofie Karlsson till Telge
2017-12-21 11:15
Sofie Karlsson

Vi välkomnar Sofie Karlsson tillbaka till Telge SIBK! Sofie ansluter till truppen omedelbart och är redo att göra avtryck i matchspel direkt.


Hon har alltid haft näsa för målet och vi är övertygade att den egenskapen kommer hjälpa oss att klättra i tabellen den andra halvan av serien.


Sofie lämnade Telge för spel i högsta serien för fem år sedan och har sedan dess representerat Huddinge IK och nu senast Täby FC. Hon har gjort en bra bit över hundra matcher i högsta serien och bidragit med många poäng och mycket energi.

Spelade matcher
Lör 17/3 15:40
11 - 4  
Sön 11/3 16:00
0 - 5  
Fre 9/3 19:00
3 - 4  
Lör 3/3 13:00
2 - 1  
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
 
Tack till våra huvudsponsorer:
Våra Guldsponsorer
Vi stödjer Telge SIBK!
Svenska Spel, anslut dig!
 
telge.sibk på Instagram
 
Vi stödjer Svenska Innebandyförbundet:
Se matcherna live: