Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Telge SIBK
Innebandy
Dam Allsvenskan

Välkommen till Damlagets lagsida

Säsongen 2018-2019 spelar vårt damrepresentationslag i Allsvenskan (västra).  

Arbetet fortgår med säsongen 2019-2020
2019-05-22 19:57
Vi har jobbat i tysta ett tag nu. Men vi har inte legat på latsidan.  Vi har precis avslöjat vårt senaste tillskott. Vi hälsar Bruno Lundberg välkommen som tränare för vårt allsvenska damlag. Bruno har en gedigen meritlista som tränare. 

Försäsongen är nu igång och vi kommer presentera flera nyheter inom kort. 

Stay tuned!


Lyckad double-header och match mot legendarisk klubb…
2018-10-26 15:09

Förra helgens dubbla hemmamatcher mot Söderlagen Fröjered och Hovslätt slutade ju på bästa sätt, då vi bärgade 6 pinnar rätt in på kontot!

På Lördagen var alltså Fröjered på besök, i en match där Josefine Krogh fick göra debut i Allsvenskan, och det gjorde hon med den äran! Jossan agerade som en trygg och säker sista utpost, och stöttade laget till en övertygande seger med hela 9-4... 

En vinst och en torsk, och två hemmatcher på gång...
2018-10-19 16:47

Efter en helgs uppehåll är det återigen dags för lite action, och det smäller inte bara en gång utan det är en double-header, med två hemmamatcher samma helg.

Vår Västra serie går ju i par med den Södra serien, och i förra omgången för två veckor sedan så var vi ju på en road-trip i södra Sverige som slutade med en vinst och en förlust. 

Segermatchen kom på Lördagen i Hässleholm då vi vann matchen mot nykomlingen Röke med 4-3.

Premiärförlust och Road-Trip...
2018-10-05 09:03
Förra helgens premiär mot Skoghall var en match där vi lärde oss en hel del. Storfavoriten Skoghall visade att man inte har råd med att slarva för mycket, och att inte bjuda på något, för då straffas man obönhörligt. Skoghall visade sig vara numret för stort för oss, men jag tycker ändå att vi stod upp bra över 60 minuter! Peter och teamet kommer att jobba med tjejerna framöver för att putsa bort det onödiga slarvet, och att se till att vara mer noggranna i det vi gör över hela banan. Jag tror att laget bara kommer att bli bättre och bättre under säsongen, och ser ljust på framtiden, trots premiärförlusten. 
Seger i genrepet, och seriepremiär...
2018-09-27 08:34

Efter en del uddamålsförluster på försäsongen så avrundade laget med en 5-2-seger på bortaplan mot Storvreta under Onsdagskvällen, vilket ger en positiv känsla inför helgen. Det har varit en något rörig avslutning på försäsongen, och i säsongspremiären på Lördag står vårt unga lag inför en riktigt härlig utmaning  då Skoghall kommer på besök. 

När visslan ljuder kl. 14.00 på Lördag så står alltså Skoghall på andra sidan, och det är ett lag som har höga ambitioner inför säsongen, där uppflyttning för dom är ett självklart mål. För vårt unga lag blir det något att sätta tänderna i, men samtidigt en bra värdemätare, där vi garanterat ska sälja oss dyrt!


Kom och stötta oss på Lördag, och bekanta er med den i många delar helt nya truppen!

Grattis Jenna till U19-platsen!!
2018-08-29 09:21

Ny i truppen för i år är Jenna Taivaloja, som är en Järnatjej som nu är tillbaks i Södertälje efter en utflykt till Mora. I dagarna blev det dessutom klart att Jenna kommer att vara med i den Finska U19-trupp som till helgen möter Sverige i Borgå/Porvoo. 

Från föreningens håll så vill vi bara säga ett stort grattis, Jenna, till u-landslagsplatsen !!
En comeback....
2018-08-16 16:36
Lina
Efter en välbehövlig semester så kommer här lite mer nyheter kring damtruppen. Vi är mycket glada att kunna presentera en spelare som beslutat att göra comeback, nämligen Angelina Callin

Lina är välkänd i våra kretsar då hon representerat Telge under många säsonger, där hon senast spelade med oss under säsongen i Allsvenskan då vi gick upp till SSL. För vårt unga lag kommer Linas rutin att betyda väldigt mycket, så vi är mycket glada att se henne i Telgetröjan ännu en gång!
Truppen växer...
2018-06-25 09:05

Efter Midsommarhelgen är det dags att presentera ännu ett par nya spelare. Även denna gång handlar det om ett par lovande tjejer från 00-kullen, och även här har dom rötterna i Nykvarns IF.

 

Det handlar om Elin Källström och Linnea Lindermyr som valt att satsa vidare tillsammans med oss i Telges organisation. Elin kom till oss redan under förra säsongen, och fick då chansen att prova på spel i SSL. Här har vi en hårt jobbande forward som vi tror kommer att ta stora kliva framåt i utvecklingen. Linnea är ny för oss och är en forward med poängkapacitet som vi tror mycket på inför framtiden.

 

Kul att du valde att spela vidare med oss Elin, och välkommen till klubben Linnea!

Bekanta ansikten tillbaks i Telge...
2018-06-20 16:16

Ett par välbekanta ansikten är nästa nyförvärv som vi presenterar. Det är systrarna Emelie och Sarah Schoning vilka spelat med oss tidigare, men som förra säsongen spelade i Nykvarn.

 

Emelie är en tuff back som efter en lång tids skadefrånvaro gjorde comeback förra året, men som nu är fit for fight och kommer att stärka upp vår defensiv på ett bra sätt. Sarah är en spelare som kan användas både back och forward, vilket hon testade på då hon spelade med oss i den Allsvenska säsongen då vi gick upp i SSL. Vi tror att båda två kommer att ta chansen ordentligt, och utvecklas mycket framöver.

 

Vi är mycket glada att se Emelie och Sarah tillbaks i Telgetröjan igen!! Välkomna!!

Vi bygger vidare...
2018-06-18 08:25

Alla spelare i nästa års trupp kommer såklart inte utifrån, och till vår A-trupp för säsongen så har vi glädjen att presentera två unga tjejer som flyttas upp från vårt D1/JAS-lag, nämligen Josefine Krogh och Wan Elander


Jossan är en målvakt som vi tror mycket på inför framtiden och hon har spelat med oss under alla år. Wan är en speedig forward som kom till oss från Nacka/Wallenstam under fjolåret, och spel med A-truppen kommer självklart att utveckla henne ännu mer.

 

Välkomna till A-truppen, Jossan och Wan!

Ett comebackande nyförvärv...
2018-06-11 12:05

Nästa nyförvärv vi presenterar är en “gammal” bekant, nämligen Melanie Callin. Minnie har haft

ett litet uppehåll pga en fotskada, men känner sig nu hel nog och sugen på att spela bandy igen. 


Minnie spelade senast för Thorengruppen, där hon var med och gav oss en tuff match under säsongen vi kvalade oss upp i SSL. Vi är glada att ha henne tillbaks i moderklubben igen, och kommer med sin rutin att vara väldigt nyttig för vårt unga lag.

 

Välkommen tillbaks i röd/vitt, Minnie!!

Nybygget fortsätter....
2018-06-08 08:29

Idag är det dags att presentera två nyförvärv som kommer till oss från Nykvarn. Från den duktiga 00-kullen så kommer Maja Höög och Wilma Löwenthal, och här har vi ett par tjejer som vi känner kommer att fightas direkt för att ge sig rätt in i hetluften i Västra Allsvenskan. Vi har ju också stora förhoppningar på vårt DJ18-lag där Maja och Wilma kommer att ha viktiga roller, och här har vi ju i Telge goda traditioner att upprätthålla, där Innebandyfesten är ett självklart mål för laget.

 

Vi hälsar Maja och Wilma hjärtligt välkomna till Telge!!

Damtruppen börjar ta form...
2018-06-04 11:00

Nu har det varit tyst under en lång tid, men jag kan försäkra att vi jobbat på för att säkra upp truppen 😊

 

Först ut att presenteras inför nästa säsong är två kända ansikten, nämligen Jessika Hellsén och Elin Aronsson.

 

Jessika är en kulturbärare av stora format för vårt Telge, då hon är den som varit med i laget längst. En speedig forward som kanske hade sin bästa säsong förra året i SSL, och kommer att bli mycket viktig för oss även i år. En spelare som alltid ger järnet och som med sitt goda humör alltid sprider energi till övriga gruppen. Vi är mycket glada att Jessika valde att ”krita på” för ytterligare två säsonger med oss!

 

Elin är en rutinerad målvakt som kommer tillbaks till oss från Linköping, och hon var ju senast hos oss under säsongen 2016/2017 där hon hjälpte oss att ta klivet upp i SSL. Det har varit viktigt för oss att hitta en stabil och rutinerad sista utpost, och i Elin så vet vi att vi har en tjej som kommer att hålla ihop vårt unga lag på ett mycket bra sätt, och som är en bra förebild för våra yngre målvakter som är på väg upp.  Välkommen tillbaks till Telge, Elin!

Planeringsmöte
2018-05-31 08:26
Hej,

På måndag den 4/6 kl 18:30-19:30
Kör vi ett planeringsmöte.
Där efter kör vi ett innebandypass mellan 19:30-20-30

Från och med måndag den 4/6 så kommer vi köra två inomhus pass i veckan.
Måndagar och torsdag.
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
 
Tack till våra huvudsponsorer:
Våra Guldsponsorer
Vi stödjer Telge SIBK!
Svenska Spel, anslut dig!
 
telge.sibk på Instagram