Bragden i Västergård
2019-10-20 11:15
Så var det då äntligen dags att spela match mot några av våra lagkamrater i Trosa Edanö IBK i juniorserien (HJ18).

Trosa hade spelat match tidigare under dagen och var få killar till en början men mot matchstart trillade det in flera killar. Hade vi en fördel för det ?

Period 1 rivstartar med att vi direkt efter teknik gör 1-0, 5 sekunder tog det. Men det var ungefär det vi producerade framåt också den perioden. Trosa var riktigt taggade och spelade fin innebandy stundtals. Vi kom upp i några anfall och skapade några fler farliga målchanser under perioden men vi gör inga fler mål. Dock gör Trosa 3 mål i denna period och första perioden slutar 1-3 till Trosa.
Värt att nämna är att vi skjuter 12 skott utanför mål i denna period, vi saknade skärpan framåt medans trosa var extremt effektiva på de lägena de fick.
Skotten 11-10 till Trosa.

Period 2 börjar vi i boxplay och där fick vi se en riktig delikatess av Tom Nyberg i Trosa som bakom målet zorrar in 4-1. Vi får ytterligare en utvisning och där tar Trosa Time-out. Taktiskt rätt kan man tycka vid detta läge då de faktiskt gör 5-1 i powerplay. Vi spelar extremt dåligt denna period medans Trosa fortsätter att ösa på framåt och arbetar för varandra. Vi däremot spelade precis tvärt om tyvärr. Trosa vinner tillslut perioden med 4-0 och efter 2 perioder står det 7-1 till Trosa. Positivt är att vi lyckas döda 2 boxplay under periodens gång där vi spelar i 3-5 i nästan 2 minuter.
Skotten 11-9 till Telge.

Period 3. I omklädningsrummet så tar coach ton med stora bokstäver. Men det som gjorde skillnad kan ha varit våran materialare som sa några fina och väl valda ord precis innan vi skulle gå ut och spela period 3, var det dessa ord som gjorde att bragden blev möjlig?
För period 3 är en bragd som nog ingen av spelarna, ledare eller publik kommer att glömma.
Vi går ut och får börja med ett powerplay och reducerar till 2-7 efter 1:15 in i perioden. vi gör 3-7 redan efter 2:46 och vi börjar få energi. Trosa utökar dock sin ledning efter 4:53 till 3-8. MEN vi gav oss inte i tredje perioden. Vi fortsatte ösa på och gör 4-8 och 5-8 inom loppet av 50 sekunder. Detta gav oss energi medans Trosa började bli nervösa. Vi fick vänta till den magiska minut 10 där vi gör 6-8 10:00, 7-8 10:09 och 8-8 10:18. Vi har kvitterat och gjort 7 mål på 10 minuter. Men det tar inte slut där. Trosa går ner sig totalt efter detta, time-out var inget allternativ då de använde den i period 2. Vi gör 9-8 och 10-8 innan klockan hade slagit till 15 minuter. Vi gör alltså 9 mål inom loppet av 15 minuter. VILKEN BRAGD!
Skotten 19-5 till Telge.

Skotten totalt 40-24 till Telge.
Slutresultat 10-8 till Telge.

Hur summerar man det här? Vi gör alltså 9 mål i sista perioden inom loppet av 15 minuter. När hände detta senast i innebandy? Det går inte att säga något annat än RESPEKT till grabbarna som gör jobbet och tror på att vändningen var möjlig. Vilken energi och tempo vi spelar med i sista perioden. Detta är absolut något vi alla kommer minnas för all framtid. Riktigt häftigt att få uppleva på plats.