SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Telge SIBK
Innebandy
Herrar Div 3

Telge SIBK U-lag
7 - 10
Eskilstuna Nyfors IK
Telge SIBK U-lag7 - 10Eskilstuna Nyfors IK

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:sön 03 oktober, 09:30
Plats:Västergård Arena A
Serie:Herrar Division 3 Öst   Tabell >>
Samling:08:30
Förlust mot serieledarna
2021-10-03 12:37

Det är en bra stämning i laget inför matchen mot E-Tuna Nyfors. Detta efter en bra dialog innan torsdagsträningen, en bra träning och första spelarrådet. 

Uppvärmningen visar att laget är taggad för match och första perioden visar att vi kan hålla en väldigt hög nivå när vi vill men i andra perioden visar Nyfors varför de är serieledarna med en effektivitet i nivå med Grekland då de vann EM-guld 2004. 

Första perioden:

Perioden hinner knappt starta matchen och efter 42 sekunder så hittar Björn Danielsson bollen till Markus Kaski som slår in 1-0. 

Vi fortsätter spela kontrollerat och strukturerat. Nyfors kommer igång efter ca 5 min då man har börjat hitta en liten lucka i vårt försvarsspel men man kommer ändå inte till en direkt farlig målchans. 

Istället får Max Ahlberg mål på pass från Johnny Jacobsson (06.05).

07.45 så får Nyfors straff när Björn försöker vinna bollen i målgården och slår på Nyforsspelarens klubba. Stefan Bergman visar varför han leder målligan i serien och reducerar. 

Vi börjar täppa igen luckan bättre som gör att Nyfors inte kommer till några farliga målchanser. Vi visar offensivt hur mycket spel det finns i laget men samtidigt så missar vi väldigt många fina lägen att utöka ledningen men till slut (16.36) så lyckas Anton Bylger göra 3-1 efter en spelvändning. Pass Elias Iski Saume. 

Det händer inte så mycket mer i perioden utan vi avslutar kontrollerat. 

 

Skottstatistik: 10-3

 

Andra perioden:

Periodsnacket handlar om att fortsätta vara aggressiva och aktiva i försvaret. 01:59 så kommer första utvisningen i matchen när Kaski hamnar i efterkälken och försöker lösa det men låser motståndarens klubba. Vi ställer upp i en box men är inte aktiva nog vilket gör att Bergman får sikta in sig från pointen och gör 3-2 på pass från Oliver Fahlman (02.38).

Nyfors börja röra sig mer i andra perioden och får mer yta när dom utnyttjar vår passivitet i olika situationer. 

09.14 hamnar Niklas Åberg, Nyfors, bakom våra spelare och slår ett par gånger vilket resulterar att han får två minuter för upprepade förseelser. Vi ställer upp och försöker få rull på PPet. 09.45 får Bylger en tvåa för fasthållning. Frågan är varför motståndaren har klubban i armvecket på Bylger....

Här händer något i laget. Stressnivån går upp och fokus skiftar från att spela kontrollerat till att börja hetsa upp oss och tappa i positionerna. Nyfors utnyttjar det ordentligt och gör 3 snabba mål. 

10.38 gör Martin Andersson mål på pass från Saku Turunen. 

11.14 gör Andreas Ravetti mål på pass från Rasmus Feingold.

11.29 gör Turunen mål på pass från Bergman. 

13.27 åker Markus Riskula på en två för hårt spel. 

14.38 så sätter Chris Kämpe 3-6 på pass från Bergman.

15.51 fortsätter Nyfors målfest genom Andersson på pass från Feingold. 

17.08 lyckas vi till slut få ett litet avbrott i Nyfors målkavalkad när Jonny Narva styr Robert Camusets skott. 18.31 så lyckas Andersson komplettera sitt hattrick på pass från Daniel Granberg. 

19.47 så åker kapten Åberg ut igen för upprepade förseelser. 

En mycket märklig period där vi missar väldigt mycket och blir stressade i försvar.

Tempot är högt och vissa personer på plan hänger inte med vilket gör att många situationer missbedöms. 

 

Skottstatistik: 8-10

 

Tredje perioden: 

Snacket under paus handlar om att hitta tillbaka till vårt spel igen. 

Vi ställer för PP och efter 01.10 så lyckas Kaski skjuta in bollen på ett direktskott efter pass utav Lucas Lindgren. Lucas trampar samtidigt på motståndarens klubba och skadar sig. Ett tråkigt avslut på debuten för Lucas. 02.03 så åker den gamle räven Mikael Räisänen, Nyfors, ut för fasthållning. Vi lyckas inte göra något mål i PP fastän vi får några bra lägen. Tyvärr är siktet på våra klubbor inte rätt inställt denna morgon. 09.32 så får Fahlman ett frislag mitt i slottet men blir irriterad på våra spelare och knuffar Bylger. Domarna väljer att visa ut Fahlman för hårt spel 2 min. 

Räisänen förvaltar frislaget väl och utökar Nyfors ledning till 5-9 på pass från Feingold. 

13.11 så lyckas Turunen göra 5-10 när vi inte hänger med i svängarna, pass Fahlman.

16.46 så reducerar Max på pass från Adam Blomberg. 

19.14 så åker Andersson i Nyfors ut för slag och vi lyckas göra mål 30 sekunder senare genom Kaski på pass från Camuset. 

 

Skottstatistik: 14-5

Totalt: 32-18

 

Summering:

Vi gör en bra match men och vi är bättre sett till hela matchen. 

Detta var första matchen vi körde 2-2-1, vilket gjorde att det blev lite förvirrat vissa stunder, speciellt i andra perioden när Nyfors fick lite mer med sig. 

Detta var även första matchen för vi hade spelare som fick börja på bänken och vissa som fick sitta under matchen. 

Vi åker på 3 utvisningar och Nyfors straffar oss på varje medans vi gör mål på 2 av 5. Detta visar att vi har något viktigt att träna på kommande träning. 

 

Stjärnligan:

Johnny Jacobsson ***

Max Ahlberg **

Lucas Lindgren *


<< Tillbaka

 
 
Tack till våra huvudsponsorer:
Vi stödjer Telge SIBK!
 
Svenska Spel, anslut dig och hjälp oss!
 
telge.sibk på Instagram