SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Telge SIBK
Innebandy
Herrar Div 3

Telge SIBK H3
Maggets lag i H3 öst 2021/2022

Laget består av spelare som har spelat innebandy på olika nivåer. Uppdelningen är 19 personer som ingår i matchtruppen och 4 personer till som enbart ingår i träningstruppen. 

 

I år har vi bilivit utsedda av Innebandy magazinets till att bli Maggets lag i Södermanlands div 3 östra.

Så här beskriver Innebandy magazinet sin satsning på Maggets lag:

 

 

 

 

Så bevakar vi lägre divisioner med "Maggets lag"

 

Tjena innebandyvänner!

Den senaste veckan har vi presenterat vår stora nyhet för säsongen 2021/22.

Innebandy är i första hand en utövarsport där alla är sin egen innebandy närmast. Det utmanar oss att försöka vara så breda och heltäckande som möjligt i vår bevakning.

Genom åren har vi testat olika koncept och nu är min känsla att vi har hittat rätt.

Maggets lag innebär att vi har valt ut totalt 114 lag - ett per serie i alla divisioner på distriktsförbundsnivå (H2-H6, D1-D3) samt ett per grupp i Juniorallsvenskan (HJ+DJ), som vi kommer att följa extra under säsongen. Detta gör att vi ger en löpande inblick i samtliga divisioner och dess serier. En storsatsning som vi aldrig varit i närheten av tidigare.

Hur har lagen valts ut? Många har anmält sig själva med inspirerande motiveringar, medan andra lag är sådana som vi tycker är intressanta av olika skäl. Det kan vara alltifrån förhandstippade topplag till unga underdogs, legendarer eller helt enkelt bara "sköna gäng".

Nedan hittar du länkar till alla lag som valts ut i seniordivisionerna. Under dagen idag går vi också ut med de utvalda JAS-lagen på sajten.

Häng med när vi följer Glenn Hyséns favoritlag IBK Alingsås (D1), H3-laget Rocklunda IBK med Dogge Doggelito som största supporter, IBF Kolmården "Wild Animals" och många fler!  

/Henrik Jansson, chefredaktör

 

 

Herrar division 3 laget leds iår av Mikael Celik.

 

Väl mött på våra matcher!

Referat: Telge SIBK U-lag - Järna SK 
Bäst till slut!
2022-03-20 18:30

Sista tre matcherna av serien behövde vi besegra serieledarna Nyköping, vinnarna av Div 3 Öst Nyfors som vi även hade två förluster mot och även Järna som vi hade två förluster mot.

 

Vi besegrar Nyköping i en sudden med 5-4 i en fartfylld match. Vi slår även Nyfors med 7-3 i en match där vi är klassen bättre och inför matchen matchen mot Järna har vi alltså allting i egna händer att ta hem seriesegern. 

 

Efter två tunga och känslomässiga vinster så var träningen lite uddlös och även uppvärmningen mot Järna var tafatt, dock så visste alla vad som stod på spel för när väl matchen var igång så var det tydligt vilket lag som var ute efter seriesegern. 

Dags för allt att avgöras!
2022-03-10 07:38
Telge SIBK - Järna SK

Äntligen seger mot antagonisterna Nyfors och som vi gjorde det.

Fantastiskt försvarsspel från första minut med en briljant Jimmy längst bak och skapade chanser i parti och minut.

Segern gör att vi inför våran sista match mot kommunsrivalerna Järna har allt i egna händer, seger är lika med serieseger och vi kommer behöva allt erat stöd på plats.

Matchens profil är åldermannen i laget som alltid tar sin roll på yttersta allvar och sällan missar en träning: Micke Hansson.

Referat: Telge SIBK U-lag - Eskilstuna Nyfors IK
Tredje gången gillt
2022-03-06 20:02
Telge SIBK - Eskilstuna Nyfors IK

Glädjen från förra veckans sudden vinst mot serieledarna FBC Nyköping höll i sig till torsdagens träning. Glada miner och tagga spelare är det man vill ha på både träning och match. Träningen kanske inte var den bästa men den var viktig inför helgens drabbning mot seriesegrarna från vår division 3 öst serie. 

 

Vi fick se oss besegrade båda gångerna vi möttes. Första matchen med 7-10 efter att Nyfors vänt matchen i andra halvan av matchen och i andra mötet så förlorade vi med 5-2 när vi hade flera spelare på frånvarolistan.
Nyfors hade under torsdagen förlorat mot FBC Nyköping med 6-2 och behövde en vinst för att ha en chans på serieseger, vilket även vi behövde för en chans på seriesegern så det var en hel del på spel utöver prestige. 

Allt i egna händer och Matchens profil
2022-03-05 19:45
PG

 

Efter en riktigt skön övertidsseger mot FBC Nyköping förra helgen och ett revanschsuget FBC som slog Nyfors under torsdagskvällen har vi nu hamnat i den gynnsamma positionen att vi har seriesegern i egna händer. Dock är det två segrar som krävs och två riktigt bra prestationer.

En som verkligen varit ett riktigt bra tillskott till truppen under våren och stått på huvudet i tid och otid under matcherna är helgens Matchens profil: Philip Gustafsson

 

Stort välkommen tillbaka till Telge och denna gång H3. Debuten nu avklarad efter Standard borta och FBC hemma i helgen som var, lite tankar kring din egna och lagets insatser?

-Stort TACK, det känns sjukt bra att vara tillbaka i TELGE. Många sköna personer i hela föreningen. Hänga med grabbarna i laget, hälsa på glada spelare och ledare i Hammers som tränar innan oss och många fina möten uppe i Västergård en matchhelg. Det ger mycket POSITIV ENERGI!! Standardmatchen gör vi det bra 5mot5 och vinner. Tunnt på folk, vi krigade på bra. Men alldeles för många utvisningar äter upp oss och förlorar udda målet. Vi åkte på en tung skada på Max och fick möblera om i femmorna, tex flytta upp Anders till forward som gör en sinnessjukt bra match i defens som back, täcker skott och krigar, räddade flera klara kassar! Matchen mot Nyköping senast såg riktigt bra ut. Skapade många farliga lägen framåt hela matchen, trots att dom backade hem och satte sig 5 pers i eget mål. Vi har bra tålamod och maler ner dom med bra bollrull. Bakåt känns vi riktigt stabila, grabbarna är jävligt aggresiva och vinner många närkamper på egen planhalva. Många skott täcks bort tidigt och dom gör det lätt för mig att vara målvakt! ALLA krigar för varandra och visar hjärta.

 

Ett par träningar och två matcher har du nu hunnit med i laget, så vad är dina första intryck av gruppen?

-Jävligt roligt är det! Mycket bra gäng, positivt överraskad. Sköna personer på sidan och riktigt bra innebandyspelare. Full fart på träningar och matcher med tuffa närkamper och fint lir. Grym inställning, alla gör sitt bästa hela tiden. Gillar de, ser lovande ut! Säsongen och serien börjar nu dra ihop sig där vi slog FBC efter övertid förra helgen som sedan slog våra motståndare till helgen i en tämligen enkel seger under torsdagskvällen, så serieseger är fortfarande vidöppen men två segrar är ett måste för att nå ikapp FBC.

 

Vad tror du om avgörandet nu och dom två avslutande matcherna?

-Ska bli sjukt kul att få avsluta säsongen med 2 tunga figher hemma i Västergård. Först den överlägsna ettan från grundserien i Nyfors. Sen den lika klara tvåan Järna i ett tufft derby. Vi går in som underdogs, men har SPARAT de två bästa matcherna till sist. Ett stort hjärta och krig för varanda i 120 minuter! Hade vi varit en travhäst hade det stått såhär i tränarintervju: Nu lättar vi på balansen. Dags att ta av de tunga vinterbroddarna, blir barfota runtom. På med jänkarvagnen. Tussarna i öronen har varit orörda hela säsongen, men nu är det dags, dom ska RYCKAS och det kommer ge en galen effekt!

 

Stort lycka till i helgens match och slutdelen av säsongen!

-Stort tack, FORZA TELGE!

 

Så nu är det dags för allt att avgöras och vi hoppas få så mycket stöd som möjligt utav er på plats under våra sista två hemmamatcher.

Vi börjar redan nu på söndag när Eskilstuna Nyfors IK gästar Västergård Arena med matchstart 10:30.

Referat: Telge SIBK U-lag - FBC Nyköping U-lag
Seriefinal i en haltande tabell
2022-02-28 06:58
Telge SIBK - FBC Nyköping

I söndags gästades erat kära Telge H3 utav serieledarna från Nyköping FBC. Det märktes redan på torsdagsträning att det blev lite tuffare tag i närkamperna och hornen i pannan började synas mer och mer, vilket även tydligt märktes på matchdagen då det verkade vara ett väldigt fokus både på promenaden samt på uppvärmningen. 

Ett sent beslut gjorde att det blev en ändring i buren och PG fick starta trots lite skavanker som hade stoppat honom från spel tidigare i veckan och detta visade sig vara ett genidrag från för dagen coach Milad.

Referat: Torshälla IBK U-lag SVART - Telge SIBK U-lag
Snabbt tillbaka upp på segertåget
2022-02-24 00:35
Torshälla IBK - Telge SIBK

På samlingen innan träningen så pratar vi om matchen mot Standard och att vi behöver ha coachen på bänken och att vi behöver ett bättre fokus på uppvärmningen samt under matchen. Träningen är bra med ett högt tempo. 

 

Uppvärmningen och stämningen innan matchstart visar att alla vill visa att förlusten mot Standard var en onödig förlust och att vi kan bättre.

Vi startar matchen på två femmor för att få upp ett tempo som passar oss bättre. 

Referat: IK Standard  - Telge SIBK U-lag
Bortamatch igen
2022-02-23 22:51
IK Standard - Telge SIBK

Efter några tränig med lite sämre deltagande, men minst 15 man, så hade vi en träning med 20 utespelare och 2 målvakter. Träningen var riktigt bra med högt tempo och bra spel, ett gott tecken inför matchen borta mot Standard.
 
Standard som är ett lag vi har spelat jämt med tidigare säsonger och även denna match skulle vara det. Vi har ännu en gång svårt att få ihop tillräckligt med folk till matchen och ännu en gång får coach spela. PG gör även sin debut och gör en riktigt bra match. 

Omgång 2 i H3As Matchens profil:
2022-02-11 07:19
Anton Anjou-Hebbel

Efter en skön första seger där vi till slut vinner en komfortabel seger där vi dessvärre bjuder in Katrineholm i matchen igen i den andra perioden (6-1 3-7 5-0 periodsiffrorna)  är det nu äntligen dags för match igen.

Imorgon lördag beger sig våra krigare till vad som börjar bli vårat andra hem A2 Arena i Eskilstuna för att ta sig an Standard IK kl 11:00.

I förra matchen mot Katrineholm var vi glada över att ha en comebackande Anton Anjou-Hebbel tillbaka i laguppställningen att han dessutom lyckades hitta rätt 6gånger gjorde ju inte det hela sämre. Vi tog oss ett snack med Matchens profil:

Referat: Katrineholms IBF U-lag - Telge SIBK U-lag
Stormigt värre
2022-02-07 18:08
Katrineholm IBK - Telge SIBK

Bortamatchen mot Katrineholm blev första matchen i fortsättningsserien då matchen hemma mot Nyfors blev uppskjuten pga Covid. 

 

Vi fick ännu en träning innan första matchen och det märks att det är månadskiftet Januari/Februari då sjukdomarna härjar lite överallt. Vi fick till en bra torsdagsträning fastän vi saknade 5 backar bl.a. 

 

Att ta sig till Katrineholm i storm för att spela match slår aldrig fel och det gjorde det inte heller denna gång. Till denna match har vi även gjort klart med en nygammal spelare i Anton Anjou-Hebbel och en ny men familjärt ansikte i Jacob Sjölin. Båda har tränat med laget ett par gånger och vill ta en tröja för att hjälpa oss ta i kampen om första platsen. Inför matchen får vi ett par återbud som resulterar i att coach Celik får ännu en gång ta på sig matchstället. 

 

 

Deadline day!
2022-02-01 08:52
Philip Gustafsson

På sista dagen utav transferfönstret så smäller vi in en värvningsbomb i form utav divsion 1 meriterade målvakten Philip Gustafsson som spetsar till truppen till slutskedet utav H3A.

Ingen match idag!
2022-01-23 16:00

Dessvärre har matchen idag blivit uppskjuten efter sent upptäckta Covid fall i motståndarlagets trupp. 
Vi återkommer med nytt speldatum och laddar inför nästa helgs bortamatch mot Katrineholm!

Äntligen dags för fortsättningsserien, och ny Matchens profil!
2022-01-21 23:00
Jacob Sjölin

Nu gäller det!

Dags för H3:A att dra igång för våran del och till helgen väntar vår första match i serien då våra antagonister från H3Öst Nyfors väntar.

Vi har under uppehållet jobbet på att sätta våra femmor samt special teams och det är nu det äntligen sätts på prov på riktigt.

Truppen har även den spetsats till med några nyförvärv där vi jobbar på att få alla spelklara till helgen drabbning.

En som är helt spelklar och även tränat med laget en längre period men äntligen ska få göra matchdebut är ingen mindre än Jacob Sjölin som vi tagit oss ett litet prat med:

 

 

Referat: Telge SIBK U-lag - Trosa Edanö IBK U-lag
Spela av grundserien
2021-12-19 13:29

Ännu en vecka med samma utmaningar, vem ska stå och vilka kan spela. Det är så illa att vi även har problem att få ihop det till träning men till slut löser vi både träning och match med några familjära ansikten som ställer upp.

 

Till träningen så ställer Kaski upp och ställer sig i ena målet. Till match så ställer Rasmus upp och även Björn gör comeback efter några matchers skadefrånvaro. Även Trosa har svårt att få ihop folk men väl till start så står båda lagen med två femmor. 

 

Då varken coach Celik eller kapten Camuset är tillgängliga så tar Max på sig ansvaret som både coach och även bindeln då han blev vald som assisternade kapten. Han skötte sig förträffligt i båda rollerna.  

 

Sista omgångens Matchens profil
2021-12-17 19:07
Björn Danielsson

Två riktigt sköna vinster mot Torshälla och Mariefred samtidigt som andra resultat gått våran väg har vi nu redan säkrat våran topp tre plats vilket var målet med första delen av säsongen och vi nu får spela i H3A med första match sista helgen i januari.

Men innan det så ska vi spela den sista matchen innan uppehållet nu på lördag när vi gästas utav Trosa och vi ska fortsätta bygga på våra bra delar och ta oss med vidare.

Matchens profil inför höstsäsongen är ett av säsongens nyförvärv som även har ett förflutet i morgondagens motståndare, Björn Danielsson:

Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
Telge SIBK, 10/05 16:44 
Telge SIBK, 25/04 15:00 
Telge SIBK, 29/03 12:00 
Telge SIBK, 17/03 00:48 
 
Tack till våra huvudsponsorer:
Vi stödjer Telge SIBK!
 
Svenska Spel, anslut dig och hjälp oss!
 
telge.sibk på Instagram