SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Telge SIBK
Innebandy
Herrar Div 2

Bli medlem i Telge SIBK
BLI MEDLEM
Telge SIBK H3
Telge SIBK H3

Laget består av spelare som har spelat innebandy på olika nivåer. Uppdelningen är 18 personer som ingår i matchtruppen och 7 personer till som enbart ingår i träningstruppen. 


Laget leds av Mikael Celik. 

Bortamatch mot Trosa Edanö
2020-10-28 20:10
Förutsättningarna för denna match var inte på topp. Inställd träning pga sjukdom, flera spelare som inte kunde vara med på matchen pga sjukdom. Dessutom fick vi låna in två backar från juniorlaget, William och Pierre, som fick spela som forwards. Uppvärmningen visade att vi var aktiva men intensiteten saknades. 

Första perioden: 
Matchen började i halvdant tempo där båda lagen missade några lägen var. Bl.a såg vi Bylger och Hebbel missa väldigt bra lägen i höga slottet. Trosa fick några lägen att göra mål då vi inte jobbade hem ordentligt. Jimmy i kassen fick göra några fina räddningar.
11:20 så lyckas Trosa spräcka nollan när man får stå fri i slottet och sikta in sig. 
12:05 så petar Trosa in 2-0 efter slarv i egen zon av oss. 
14:07 så åker vi på vår första utvisning för dagen, Micke åker på en tvåa för otillåten trängning. Vi spelar bra i boxen där Trosa egentligen bara skapar ett bra läge från deras vänsterkant men som Jimmy gör en bra räddning på. 
När tiden rinner ut så har inte Trosa gjort mål, Micke blir inte tillsagd att kliva in och ingen reagerar på att tiden är slut. 13 sekunder hinner ticka innan Micke kliver in och precis när han gör det så lyckas Trosa göra 3-0 från deras högerkant. 
20 sekunder efter målet så åker Trosa ut för obstruktion. 
Lika säkert som att solen går upp på morgonen så gör vi mål på powerplay, 17 sekunder in. Josef och Riskula spelar bollen mellan varandra och sen lägger Josef in bollen till Hebbel i slottet som skjuter in den på volley(hög klubba?) I bortre krysset. 
Nu får vi lite energi, 17:51 så lyckas Camuset, dagens stjärna, brunka in en reducering till 3-2 när han vinner bollen i eget hörn och springer upp längs vänster kanten och ner bakom mål. Försöker sig på köksvägen men misslyckas först men skjuter in returen. Ett riktigt krigarmål! 
19:16 så lyckas vi kvittera till 3-3 och som många gånger tidigare så passar Josef till Hebbel som bågar med bollen och drar ett skott. 

Andra perioden:
Vi börjar andra perioden som vi började första, en del chanser för båda lagen, där vi slarvar år båda hållen och tillåter Trosa jaga upp oss. 
08:20 så åker William ut två minuter för slag. 
Trosa lyckas göra 4-3 när det återstår 3 sekunder av utvisningen. Trosaspelaren laddar skottet och vi försvarar inte ordentligt. 12:09 så gör Philip Lindius sitt tredje mål för dagen och utökar Trosas ledning till 5-3. 
14:50 så knuffar Pierre ut en Trosaspelare över sargen efter en närkamp och åker ut två minuter. 15:53 så gör Trosa mål genom ett skott från slottet. 
16:09 står Rasmus i den högra luckan i anfallzon och får en pass från Bylger. Rasmus nyper till direkt och får en perfekt träff. Bollen far upp i nättaket. 
16:55 så reducerar Josef till 6-5 med ett lågt stenhårt skott. Riskula spelar upp bollen till Narva som passar bollen till Josef dom kommer rusande i mitten. 
19:10 står Josef bakom mål och passar till Narva, som står framför mål, som skjuter in 6-6 på volley. 

Tredje perioden:
Vi kommer ut i tredje men helt annan attityd jämfört med de tidigare perioderna. 01:41 så står Rasmus snett bakom mål och slänger in bollen på mål, på något sätt så studsar bollen in i mål. Lite tråkigt att matchvinnande mål räknas som självmål. 
I samband med målet så åker Trosa ut på en protest mot domslut. Vi får bra rull i powerplay men vi lyckas inte få in bollen i mål. 
10:18 gör Josef 8-6 till oss, efter att Narva står och brukar framför mål och bollen hittar ut till Josef som slår in bollen med en backhand. 
Trosa orkar inte hänga med längre och 14:28 åker man ut på en upprepad förseelse. 14:56 så går bollen som ett snöre genom laget och Seth hittar Hebbel, mitt i slottet, som får sikta in sig och skjuta in 9-6. 
18:18 så passar Seth bollen ner till Rasmus och fortsätter löpa. Rasmus passar tillbaka och Seth skjuter ett direktskott som går in. 
18:55, ännu en gång står Josef bakom målet och slår en pass till Narva som skjuter in 11-6. 
19:46 åker Riskula på en tvåa för slag. 

Sammanfattning:
Vi gör en dålig uppvärmning som gör att vi inte har rätt fokus från start. Vi håller oss inte till taktiken långa stunder som gör att vi hamnar i konstiga situationer både offensivt och defensivt. Vi tar flera helt onödiga utvisningar. Fortfarande är vi inte helt trygga med varandra vilket märks så fort vi ligger under så blir det en negativ ton på bänken, dock så var det bättre denna match jämfört med förra. Men när vi gör det vi ska så går det riktigt bra vilket är det vi ska ta med oss. 

Matchens stjärnor:
Robert Camuset ***
Josef Celik **
Jonny Narva *

Bonus stjärnor till Pierre Jacob och William Johansson som båda fick spela som forwards fastän dom egentligen är backar. 
Bortamatch mot Standard
2020-10-18 19:48
En tidig seriefinal. Vi åker till Eskilstuna med 15 man, varav två inlånade från A-laget. Anton Malmqvist-Scott och Henrik Brunsärn. 
Med två övertygande segrar i bagaget så vår humöret på topp innan matchstart. 

Första perioden:
Matchen börjar med ett högt tempo och stressigt spel från båda lagen. Efter 08:12 så utnyttjar Standard luckorna i vårt slarviga försvarspel. 
Några minuter senare så åker Standard ut och i det efterföljande powerplayet så gör vi mål genom Hebbel på pass från Josef, tid 13:52. 
Jimmy, dagens stjärna, gör några svettiga räddningar i första men resultatet står sig perioden ut. 

I periodpausen så lägger vi fokus på att spela vårt spel och att vi behöver peppa varandra. 

Andra perioden:
02:36 så utnyttjar Standard ännu ett misstag och gör 2-1. Därefter så är det väldigt låg nivå på spelet med mycket gnäll på domarna och varandra. Detta var synonymt under hela matchen från båda lagen. 
Vi får några bra chanser bl.a med friläge för både Rask och Bylger men deras målvakt var på hugget idag. 
14:02 så lyckas Josef skarva in en stenhård pass från Hebbel. 
14:58 så gör Bylger mål på pass från Kaski. 
Vi lyckas inte hålla tätt resten av perioden utan 18:23 så lyckas Södertälje bekanten Stefan Zumaeta kvittera. 

Samma dialog i periodpausen. 

Tredje perioden:
Ännu en gång så lyckas Standard ta ledningen tidigt i perioden. Denna gång så slår man till 05:34. 
06:04 åker Standard ut för hårt spel och som många gånger tidigare denna säsong så får vi in ett mål i powerplay, denna gång bara 22 sekunder in. 06:26 är det Bylger som får in den på pass från Kaski. Sen är den en lång period med chanser åt båda håll och tjafs med domarna men 18:12 så hittar Brunsärn en lucka till Johnny, som debuterade idag, och han skjuter in bollen i mål. 
Sista 1:48 så trycker Standard på och efter en turlig studs och en bra pass så får man fram bollen till en spelare som står helt ensam inne i målområdet som talar in den i mål med 5 sekunder kvar på tredje. 

Övertid:
Spelet går fram och tillbaka och efter två minuter så åker en Stardard spelare ut på två minuter. Powerplayet får bra tryck men vi lyckas inte få in bollen, utan efter 03:36 så åker vi på vår första tvåa när Riskula åker på en fasthållningsutvisning. 
Standard lyckas hålla i bollen under kontroll och sen får dom powerplay. 04:42 så lyckas vi vinna bollen och kontra. Josef hittar fram till Hebbel som skjuter men målvakten räddar, bollen åker upp i luften och varken försvararen eller målvakten lyckas hindra bollen från att gå in i mål. Vinst!

Sammanfattning:
Varken vi eller Standard gör en bra match. 
Vi slarvar mycket både i anfall och i försvar som leder till flera missade lägen för oss och flera chanser för Standard. 
Långa stunder är det negativ inställning på bänken som leder till att vi stressar varandra och att vi börjar fokusera på domarna och motståndarna. Detta är något för coachen att jobba med. 
Det vi ska ta med oss är att fastän vi inte når upp till normalläge så lyckas vi vinna. 

Matchens stjärnor:
Jimmy ***
Camuset **
Rask *
Hedersstjärnor till både Scott och BrunsärnVinst igen mot Galagowear!
2020-10-11 20:52
Lagen möttes redan tisdag för två veckor sen i en träningsmatch. Likt den matchen och som mot Nykvarn så tog vi tag i matchen från första sekunden. Dock så fick Galagowear inte chansen att komma tillbaka denna gång. 

Första perioden:
Fastän flera klagar på att uppvärmningen såg lite loj ut så såg inte första bytena likadant ut. Vi jobbar metodiskt och ställer upp så som vi ska. Efter 05,42 så snor Josef bollen från försvararen i Galagowear efter en hög press. Han springer runt mål och slår en hård pass till Narva som får göra sitt första seriemål. 
Två minuter senare så får vi ett powerplay. En sekund senare så har Josef hittat Hebbel och det står 2-0. 
09,50 så gör Camuset 3-0 på pass från Hebbel, detta efter bra rull av hela femman. 
16,26 så gör Seth 4-0 på pass från dagens stjärna Bylger. 
Bylger hinner även göra 5-0 med 45 sekunder kvar efter ett exemplariskt uppbyggnad av ett anfall. Kaski gör sitt första av fyra assist för dagen. 
Vi hade väldigt bra kontroll på första perioden, där vi styrde spelet dit vi ville. 

Andra perioden:
Galagowear börjar press lite högre upp på banan men vi håller oss kyliga och fortsätter spela vårt spel. 
04,09 så åker Galagowear ut för obstruktion och 05,56 sätter Seth boll i mål efter en väldigt fin pass Josef. 
07,30 åker Galagowear ut för tredje gången och man märker av en viss frustration på plan. 
08,24 så skjuter Hebbel in bollen i mål på pass från Kaski. 
11,03 så gör Hebbel ditt tredje för dagen efter förarbete av Josef. Detta var tredje skottet för Telge i andra perioden. 
Fram tills detta så har vi haft bra kontroll på matchen för vi jobbar hårt och står rätt.
12,06 så får Galagowear till slut till en reducering, detta efter en kontring. Vi blir lite väl offensiva och fastnar med 4 man på sista fjärdedelen av plan. 8-1!
Ingen behöver egentligen säga något, utan vi alla vet att vi behöver återgå till spelidén. 
13,55 så gör Bylger sitt andra mål för dagen, pass Kaski.
15,58 så lyckas Galagowear göra sitt andra mål när vi gör det väldigt svårt för oss. Man snor bollen, via en hög press, bakom mål och lyckas på något sätt få in den i vid första stolpen. 
18,45 åker Josef ut för slag men vi rider ut andra perioden utan att släppa in fler mål. 
Andra perioden började vi svikta lite på strukturen vilket straffade sig ett par ggr. Det positiva var att laget höll ihop utan att det vart gnäll på varandra. 

Tredje perioden:
Vi klarar av dom sista 45 sekunderna i numerärt underläge och 02,03 så gör Bylger sitt tredje för dagen och även denna gång på pass från Kaski. 
Galagowear lyckas göra ett tredje mål när vi gör det för svårt för oss själv i anfallzon. Målvakten kastar ett långt utkast som lyckas gå mellan alla våra spelare och anfallaren lyckas skjuta bollen förbi Jimmy. 
06,40 åker Raas ut för slag 2 min. Men boxen lyckas ännu en gång hålla tätt. 
09.13 så gör Josef sitt första för dagen på pass från Hebbel. Dom två blir poängbäst med fem poäng var idag. 
17,51 åker Galagowear ut igen. Vi spelar runt bollen i powerplayet utan egentligen försöka göra mål. 
Tredje perioden blir inte så dramatiskt. Några tendenser till fult spel från båda lagen men domarna lyckades hålla matchen under kontroll. 
Sista halva perioden så spelar vi bara ut bollen och drar ner tempot så att inte Galagowear ska kunna komma ikapp. 

Vi gör en mycket stabil insats och det som är mest kul är att alla börjar lida på varandra mer och mer. Detta gör att spelet kommer bli ännu mer stabilt ju fler matcher vi spelar. Vi spelar runt bollen på hela laget och inte enbart bland forwards. 

Matcherna tre stjärnor. 
Bylger ***
Camuset **
Josef *

Från förra matchen
Mackan A ***
Jimmy **
Riskula *


H2 Serien 18/19 avslutad
2019-03-15 12:15
H2 Säsongen 18/19
Då var årets säsong avslutad. Det har varit väldigt mycket upp och ned bland resultaten och korsdrag i målprotokollen. Till slut blev det en 6:e placering i serien med 10 lag. Siktet var att nå en 4:e plats och slutspel men det ville sig inte riktigt efter några onödiga förluster. 

Nu får vi titta framåt mot nästa säsongen och hålla igång benen ett tag till där träningarna kommer att samköras med våra andra lag i föreningen.
H2 - Bortaseger mot IK Standard
2018-11-11 22:45
Det inkasserades tre nya pinnar till H2 kontot i Eskilstuna mot IK Standard. 

Vid lördagens match gick vi ner på folk innan matchen ens börjat och dessutom med en coach som satt tillbakalutad i en solstol på sydligare breddgrader.

Med två keeprar och 11 utespelare blev det puls på samtliga spelare snabbt och dessutom mål i första bytet efter 36 sekunder av firma Calle/Mange. IK Standard kvitterar och går sedan förbi när deras #87 presenterar sig för första gången med en macka genom slottet som dom rakar in.
Mr #87 skulle visa sig vara IK Standards enda och skarpaste verktyg i lådan (4+2) medans vi förfogar över fler skarpslipade verktyg. 
Ny match och nya tag mot Ekbackskyrkan.
2018-10-26 10:45
Efter en minst sagt svängig bortamatch senast mot Flen så är det dags att komma  in på rätt spår igen. Att förlora mot Flen när vi gör ändå gör 10 mål känns riktigt surt, men en match består av 3 x 20 minuter och är inte över förrän den feta damen sjunger. 

Nu blir det i alla fall match på fullstor plan i Västergård Arena och ingen liten skokartong. Nu går vi för tre poäng och tar sikte uppåt. 

Viktigt!
Nytt för i år är att vår kiosk i hallen är kontantlös så nu till en början är det betalning via SWISH som gäller.  Längre fram kommer vi även kunna ta kortbetalning.


Välkomna till Västergård Arena!
Dax för derbymatch och nya tag efter förlust mot Onyx
2018-10-12 12:00
Efter förra helgens bortamatch mot Onyx i Rosvalla som slutade med förlust 11-6  taggas det för ny match i Västergård. 

På lördag 13 oktober kl. 13.00 är det dax för säsongens första H2 derby när Nykvarn kommer på besök till Västergård Arena. 

Viktigt!
Nytt för i år är att vår kiosk i hallen är kontantlös så nu till en början är det betalning via SWISH som gäller.  Längre fram kommer vi även kunna ta kortbetalning.

Välkomna till Västergård Arena!
Vinst i H2 premiären mot Trosa Edanö.
2018-10-01 13:37
Då var premiären mot Trosa Edanö i H2 avklarad. 
Vinst med 8-6  där det blev onödigt spännande men det gäller att göra mål på lägen som uppstår och när det sedan döms mål för att det fladdrar till i nätet i en tilltrasslad situation framför vårt mål så blir det lite extra nerv i matchen. Sånt som händer . . .

Riktigt roligt att minionerna är inblandade i fyra av målen framåt med Alex i spetsen som gjorde premiärens första mål och dessutom sitt eget första i H2 sammanhang som även Emil S lyckades med. 

Nu är det bara att titta framåt mot ny träningsvecka och nästa helgs bortamatch mot Onyx. 
H2 premiär i Västergård Arena Söndag 30/9 kl. 16.00
2018-09-28 18:40
Då var det äntligen dags för premiär tek i H2 Sörmlandsserien. På söndag den 30:e september tar vi emot Trosa Edanö IBK i Västergård Arena.  

Som nykomling i divison 2 blir det i år spännande och se vad vi kan ställa till med för dom andra lagen i serien. Siktet är inställt på den övre halvan som inte alls känns omöjligt med den spelartrupp vi har.  Truppen har en skön blandning av spelare med rutin från spel i högre divisioner och yngre spelare från Telges JAS trupp. 

Viktigt!
Nytt för i år är att vår kiosk i hallen är kontantlös så nu till en början är det betalning via SWISH som gäller.  Längre fram kommer vi även kunna ta kortbetalning.


Välkomna till Västergård Arena!
Träningsmatch H2 Telge - Balrog
2018-09-23 22:30
Lördag den 22:a september var det dags för träningsmatch mot Balrog som förra säsongen ramlade ur H1. 

På grund av sjukdom och annat bokat åkte vi upp till Balrogs borg med två femmor och två målvakter. Balrog rullade runt på tre femmor. 

Slutresultat 8-8
 
och mest ork kvar efter matchen hade Telges två femmor även om det var en och annan som kört alternativ sommarfys. 
Ny tränare för Telges H2 lag
2018-09-05 18:30
Tony Mannila
Vi välkomnar Telges nygamla H2 tränare Tony Mannila som kommer vara den som styr skutan genom H2 serien.  Tony är sedan några veckor klar som tränare för laget och har därmed hunnit med att leda ett antal träningar.

Laget har en bra mix av spelare där det finns mycket rutin ifrån div. 1 spel så sent som förra säsongen och även juniorer från JAS laget.  

Vi ser fram emot en spännande säsong där seriepremiären sker i Västergård Arena mot Trosa Edanö IBK den 30:e september.  
Nu kör Telge SIBK H2 igång säsongen 18/19
2018-08-22 16:15
Torsdag den 23 augusti kl 20.00 startar säsongen upp. 

Samling i Pershagenhallen kl. 20.00 för information och upptaktsmöte med nya tränaren för H2.

Första seriematchen är planerad till 30:e september på hemmaplan i Västergård Arena då vi möter Trosa Edanö IBK.

Serien består av följande lag:

Telge SIBK
Trosa Edanö IBK
Onyx
Nykvarn
Flens IBF
Ekbackskyrkan IBK
FBC Nyköping
IFK Gnesta
Katrineholms IBF
Telge SIBK - Seriesegrare H3 Norra.
2018-03-09 16:45
Seriesegrare H3 Norra
Efter att näst sista omgången spelats är det klart att Telge SIBK står som seriesegrare i H3 Norra,  vår lokalkonkurrent Galagowear spelade bort Torshällas chanser genom sin bortaseger.

Endast en match återstår och den spelas borta på lördag den 10:e mars mot IK Standard i den underdimensionerade Hållstahallen.  Matchen är inte helt betydelselös även om det kan verka så. Årets poängkung ska ju koras och det är jämt skägg i interna poängligan. Det gäller att hålla sig på plan för vissa spelare.

Samtidigt med seriesegern passar vi på att tacka vårt H1 lag för samarbetet som fungerat perfekt under den gångna säsongen. 
Tre träningsmatcher avklarade
2017-09-12 20:46
Lördagen den 9:e september spelades två träningsmatcher i Vagnhärad där Trosa Edanö H2 och IBF Offensiv Lidingö H2 stod för motståndet. 

Resultat:
Trosa - Telge 6 - 5
Trosa - Lidingö 5 - 5
Telge - Lidingö 7 - 4 


Tidigare spelad träningsmatch 22/6

Trosa - Telge 6 - 2
BLI MEDLEM
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Fys, Gröndal, 13/04 19:00
Träning, Viksbergshallen, 15/04 20:00
Fys, Gröndal, 20/04 19:00
Träning, Viksbergshallen, 22/04 20:00
Nyheter från föreningen
 
Tack till våra huvudsponsorer:
Vi stödjer Telge SIBK!
 
Svenska Spel, anslut dig och hjälp oss!
 
telge.sibk på Instagram