SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Telge SIBK
Innebandy
Herrar Div 3

Trosa Edanö IBK -U
4 - 9
Telge SIBK U-lag
Trosa Edanö IBK -U4 - 9Telge SIBK U-lag

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:tis 26 oktober, 20:00
Plats:Hedebyhallen
Serie:Herrar Division 3 Öst   Tabell >>
Samling:19:00
H3. Vi är proffs, därför har vi tisdagsmatcher....
2021-10-27 14:45
Telge-Trosa

Glädjen efter vinsten mot Mariefred i helgen har knappt hunnit lägga sig innan det är dags för nästa match. Vi klassas som proffs och då är det ok att spela match en tisdagskväll kl 2000. Kan inte finnas så många andra anledningar till att man lägger en match den dagen och tiden i Trosa.

 

Trosa Edanö som inför matchen låg på delad andra plats med oss och hade match så sent som i söndags där man torskade stort mot serieledarna Nyfors, 15-7.

Trosa, som har många individuellt skickliga spelare, är ett lag som kommer att slåss om direktplatserna till fortsättningsserien, men i denna match visar sig att taktik alltid kommer att spela roll i en match bland topplagen. 

Första perioden:

Redan andra bytet i matchen så kommer första målet. Rasmus Elmessaar, Trosa, har kontroll på boll på vår vänster sida efter pass från Tom Nyberg. Han får stå och sikta in sig utan att någon kliver på och till slut så dra han på ett skott mot bortre kryss. 

3.09 får vi ett frislag på vänstra sidan av halvplan, Robert Camuset passar över till Markus Riskula på högra sidan som slår en direktpass till Rasmus Johansson, Rasmus kliver in banan och skjuter ett skott från distans och en skymd Rikard Rosén i trosamålet får plocka bollen ur mål.

5.10 får Anders Sköld en pass från Milad Keryakes, Sköld lyckas komma förbi Trosa spelaren nära sargen vid mittplan och skjuter ett distansskott och även denna gång får Rosén plocka ut bollen ur mål. 

6.10 är det ännu en gång ett distansskott som letar sig in i mål. Denna gång har vi ett frislag i höger anfallsshörn där Björn Danielsson och Max Ahlberg sätter igång frislaget och Max passar upp bollen till Dennis Sundgren i backposition och 1-3 är ett faktum.

Vi börjar satsa lite mer på distansskott och 8 minuter in så skjuter Fromholz från sin backplats, Rosén räddar men släpper en retur där Max Ahlberg och Adam Blomberg försöker knacka in bollen men Trosa försvaret lyckas hålla bollen borta från mål.

10 minuter in så får tredjefemman (Iskander Sauma, Anton Bylger, Daniel Rask, Sköld, Milad) till ett bra tryck i anfallszon när bollen rullar mellan alla spelare. Iski, bakom mål passar upp till Bylger, till vänster om målet, som får till ett bra skott men skjuter precis utanför.

11 minuter in får förstafemman (Jonny Narva, Rasmus, Josef Celik, Camuset, Riskula) till en bra press när Trosa har bollen, det slutar med att Narva hittar Celik i målgården, han dribblar bort Rosén och skjuter en backhand men Rosén hinner tillbaka och gör en jätteräddning. 

14.52 slår Melker Colling, Trosa, en långboll från sitt egna höger hörn upp mot vårt mål. Bollen studsar lite konstigt vid backarnas fötter och Trosas Tom Nyberg lyckas skjuta på halvvolley in den i mål. 

15.47 skjuter vi på täckande spelare mitt i slottet, Trosa ställer om snabbt och kommer upp med bollen på vänster sida genom Björn Ahlbom, han passar in i slottet där William Olsson får stå och sikta in sig och han gör inget misstag. 3-3.

19.18 får trejdefemman återigen bra rull där Trosa inte hänger med och det slutar med att Willam Karlsson tränger in Bylger i sarg och får en två minuters utvisning. 

Vi lyckas inte förvalta detta innan periodpaus. 

 

Skottstatistik: 8-10

 

Andra perioden:

Pausen pratade vi om att hålla oss till vår taktik i anfall och att första respektive andra femman går över till 2-2-1 i försvar.

Första halvan av perioden händer inte så mycket. Spelet går fram och tillbaka med väldigt få målchanser.

9.52 så åker Celik och Olsson ut för hårtspel när de springer ihop lite på mittplan. 

Detta skakar liv i matchen igen, vi rullar runt bollen i 20 sekunder innan Max springer från högersidan till vänstersidan och får en pass utav Fromholz, vilket skapar ett missförstånd mellan backarna i Trosa och Max får kliva in och skjuta ostört, Rosén lämnar en retur och Björn petar in bollen till 4-3.

11.46 får vi ett frislag i vänster hörn, Max passar bollen till Björn som skjuter ett skott och bollen flyger upp i en båge där Trosamålvakten Rosén inte får koll på var bollen tar vägen och den studsar in bakom honom och in i mål.

12.15 så blir det rörigt i vårt försvar när en dubbling går helt fel, Trosa kan passa bollen in i slottet där Mattias Sjökvist står relativt ostört och han i sin tur passar ut till höger där Casper Olsson kan skjuta in 4-4 i nästintill öppet mål.

Vi fortsätter försöka skapa chanser men vi slutar skjuta distansskott samt att vi kommer ifrån hela vårt spel.

Andra perioderna har varit vår akilleshäl i samtliga matcher hittills och även i denna match, även om vi vinner den med 2-1.   

 

Skottstatistik: 5-6

 

Tredje perioden: 

Enkla instuktioner. Följ taktiken och börja skjuta igen.

2 minuter in så får andrafemman på en bra skvens när man rullar runt bollen och Max är så när att göra 4-6 men Rosén gör en riktigt bra räddning i sann hockey anda.

14.21 får vi ett frislag i höger hörn där Max passar upp bollen till Sundgren i backpostion som sedan hittar till Björn som återigen skjuter från distans och hattricket är ett faktum.

14.39 får vi till en snabb omställning och Bylger skär in mellan back och center mitt i banan, han går till vänster och slår en pass till höger där Rask kan skjuta ett direktskott in i mål. 14 sekunder senare får vi frislag pga av felaktig tekning utav Trosa. Camuset och Riskula passar varandra, därefter kliver Camuset upp med bollen och passar Celik i slottet, han slår till bollen direkt med ryggen mot mål och den studsar över Roséns vänsterfot och in i mål.

17.52 får förstafemman bra rull igen. Celik kommer runt sin back och passar Narva, i slottet, och han drar till ett kanonskott i högra krysset. 

 

Skottstatistik: 5-13

Totalt: 18-29

 

Sammanfattning: 

När vi spelar strukturerat så är vi riktigt bra. Vi skapar många chanser och motståndarna kommer inte till några riktiga lägen. När vi har haft bra kontroll en längre stund så börjar misstagen komma, och det är detta vi behöver övervinna. att fortsätta hålla oss till planen.

Vi vinner matchen rättvist och vi kommer fortsätta ånga på mot fler segrar. 

 

Stjärnligan:

Dennis Sundgren ***

Björn Danielsson **

Max Ahlberg *

 


<< Tillbaka

 
 
Tack till våra huvudsponsorer:
Vi stödjer Telge SIBK!
 
Svenska Spel, anslut dig och hjälp oss!
 
telge.sibk på Instagram