SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Telge SIBK
Innebandy
Herrar Div 3

Telge SIBK U-lag
7 - 5
Nykvarns IF U-lag
Telge SIBK U-lag7 - 5Nykvarns IF U-lag

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 13 november, 13:30
Plats:Västergård Arena A
Serie:Herrar Division 3 Öst   Tabell >>
Samling:12:30
"Derby"
2021-11-14 19:01

Vi visste redan på torsdagsträningen att flera inte skulle kunna delta på matchen mot Nykvarn, bl.a så visste vi redan att Casper Fältö från H2 laget skulle få stå då Jimmy inte var tillgänglig. 

Planen var att coach Celik skulle ta en av de 6 backplatserna till match och med det så fick han vara med på träningen för att få en träning innan match men under träningen så gick Björn sönder och på fredagen så var Dennis tvungen att tacka nej till lördagsmatchen pga jobb. Vi fick göra en korrigering då vi var nere på 4 backar så vi lånade även in Johan Talvio från H2 och på det viset fick coach Celik agera reservspelare. 

 

Rykterna från Nykvarn var att man skulle låna in 5 man från H2 men väl till match så var det sjukstuga och Nykvarn dök upp med 9 man.

 

Första perioden:

3 minuter in så får vi vår första riktiga målchans när vi har etablerat spel i offensiv zon. Bylger har bollen i högra fickan och passar in den i slottet där Kaski står. Han passar bollen tillbaka till Talvio som står vid mittcirkel som i sin tur ser hur Bylger springer mot Nykvarn målet. Passen från Talvio sitter mitt på bladet men Bylger kommer för nära mål för att lyckas skjuta bollen förbi Nykvarn målvakten, Hugo Morelius. 

30 sekunder senare krånglar Nykvarn till det vid mittplan och Bylger tar fart med bollen. Även Johnny springer med och när Bylger närmar sig mål så passar han ut till Johnny men bollen hamnar bakom honom och situationen dör ut istället. 

6.43 springer Tim Isberg, Nykvarn, upp med bollen på vänstersida i en halvkontring. När han närmar sig Talvio så stannar han upp och vänder tillbaka men slår till bollen så att den halvstudsar mot borte stolpen och in. Pass Dennis Fagerlund. 

7.26 så krigar Max och Adam med några Nykvarn spelare i offensiva högerhörnet. Max får med sig bollen gör ett klassiskt innebandymål när han bågar från hörnet och in i banan. 

8.36 vinner Ola Bergqvist, Nykvarn, bollen i egen zon och passar bollen till Viggo Claesson. Viggo löper med bollen på höger sida och väljer att skjuta mot mål. Bollen är perfekt placerad och går in i mål. 10.45 så ökar Nykvarn ledningen när Jesper Ångström passar Victor Stening och han får till en bra skott.

Spelet går fram och tillbaka där vi får några bra skott på mål men inga riktigt farliga lägen. 

19.44 får vi till bra tryck i anfall. Josef står med bollen i Gretzkys kontor, han passar till Camuset som har kommit ner på sin vänsterkant. Camuset passar direkt upp till Talvio, som har tagit några steg in mot slottet, som skjuter direkt och bollen går in mål. 

 

Skottstatistik: 12-4

 

Andra perioden:

Instruktionen under periodpausen är att vi måste få mer rörelse på de som inte har bollen samt att inte stå bredvid varandra när vi har bollen men istället ta ny yta. 

Vi får fart direkt och redan 1.41 får vi till ett fint klapp-klapp-spel. Talvio slår en djupledspassning till Kaski, till höger om Nykvarnmålet. Han passar direkt till Bylger på högersidan. Bylger slår en krosspassning till Johnny som endast behöver styra in bollen i mål. 3-3.

6.17 får Nykvarn till bra rörelse på bollen och sina gubbar. Bollen hamnar hos Gustav Boström på vänstersidan och han passar in till Jacob Landbergsson, som har sprungit in i slottet. Vi har inte hängt med rörelsen och han kan ostört skjuta bollen in i krysset. 

Efter 10 minuter blir Milad tvungen att kliva av p.g.a känningar i låret. 

13.35 springer Viggo Bergqvist bakom Sköld nere vid kortsidan, han stannar inte upp ordentligt utan trycker Sköld över sargen och med den har vi matchens första utvisning. 2 minuter för otillåten trängning. Vi får bra rull på PPet och i sann Ovechkin anda så passar Talvio till Bylger, som skjuter ett direktskott som flyger in i mål. Tid 14.04. 

15:49 så får vi bra press i anfall och Kaski hittar till Johnny som kan göra sitt andra för dagen. 

17.42 vinner Sköld bollen i vårt högerhörn, han passar över till coach Celik, som har ersatt Milad. Celik väljer att slå en ballongboll mot Nykvarnmålet. Isberg missbedömer bollbanan och den studsar förbi honom och fram till Narva som kan skjuta in bollen i mål. 

 

Skottstatistik: 6-4

 

Tredje perioden: 

Fortfarande gäller samma instruktioner om att få mer rörelse på spelarna utan boll samt att även få upp snacket på plan.

Nykvarn startar tredje med att flytta upp laget lite mer och utmana våra backar. 

04.36 så passar Ola Bergqvist till Jesper Ångström, Jesper får ännu en gång stå ostört och skjuta in bollen i mål och därmed reducera ställningen till 6-5.

7.32 släpper det lite för Josef och han har lite show i höger anfallshörn. Han snurrar upp två spelare i Nykvarn och passar in framför mål där Rask endast behöver hålla fram klubban för att få in bollen i mål. 8.01 åker Camuset ut 2 minuter för slag när han springer ifatt Nykvarn spelaren och försöker ta bollen. 

Casper i mål för göra två bra räddningar och vi lyckas med att inte släppa in något mål. 

Vi spelar disciplinerat resten av perioden och det blir inga fler mål. 

 

Skottstatistik: 9-11

Totalt: 27-19

 

Sammanställning: 

Jag är inte orolig någon gång under matchen att vi ska förlora. Det vi faller på under matcher är vår passivitet och det märktes även idag. Så fort vi inte var alerta som så klev Nykvarn fram. Däremot när vi är alerta så är vi riktigt starka. T.ex Max oerhörda arbete längs sarg, Bylgers hemarbete så fort motståndarna försöker kontra eller Narvas grisande framför motståndarmålet. Finns mycket jag kan nämna. Jag ser framemot matchen mot Nyfors där vi ska få alla pusselbitar att falla på plats!

 

Stjärnligan:

Anton Bylger ***

Robert Camuset **

Adam Blomberg *

 

Vi tackar även Talvio och Casper för deras hjälp!

 

 

 


<< Tillbaka

 
 
Tack till våra huvudsponsorer:
Vi stödjer Telge SIBK!
 
Svenska Spel, anslut dig och hjälp oss!
 
telge.sibk på Instagram