SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Telge SIBK
Innebandy
Dam SSL

Warberg IC - Telge SIBK
 
  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:sön 24 september, 16:00
Plats:Sparbanken Wictory Center, Exelplanen
Serie:Svenska Superligan Dam   Tabell >>
Samling:14:00
Seger med 6-4 (uppdaterad med länkar)
2017-09-25 13:45
Härligt glada miner. Foto: Gunnar Hoffsten, Pic-Agency

Tjejerna tar första trepoängaren för säsongen i och med vinsten med 4-6 på bortaplan mot Warberg efter periodsiffrorna 2-2, 1-1, 1-3.


Vi har haft ett par tuffa tredjeperioder i de inledande matcherna men den här gången hade vi bestämt oss för att ändra på den trenden och det lyckades vi med!

Matchen inleds med ett Warberg som drar igång en virvelvind av löpningar, men vi står emot bra och kommer in i matchen så sakteliga. Vi får med oss ett PP halvvägs in i perioden som resulterar i ledningsmålet genom Terese Ahlqvist. I bytet efter lägger vi bollen mot kassen och My Sjölander kan göra sitt första SSL-mål i karriären. Hastigt och lustigt leder vi med två mål, tyvärr förvaltar vi inte det riktigt bra utan släpper in Warberg i matchen igen då de gör både 1-2 och 2-2 inom loppet av en minut och tjugo sekunder, andra målet på straffslag. Speciellt surt när vi är riktigt nära att göra 0-3  när Malin Hellsén träffar stolpen sekunderna innan reduceringen. När Warberg ett par minuter senare får ytterligare en straff känns det skakigt. Erika Stigulfsdotter lyckas den här gången dock pressa straffskytten hårdare och bollen smiter tätt utanför. Vi klarar även av den efterföljande utvisningen.


Fem minuter in i andra återtar vi ledningen genom Therese Gustafsson och jag tycker vi kontrollerar matchen bra och har även bud på 2-4, men som så ofta är det just då Warberg lyckas hänga dit den och vi går till tredje med likaläge 3-3.


Tre minuter in i tredje tar Warberg ledningen i matchen för första gången och mönstret från tidigare omgångar upprepar sig... inte. Warbergs ledning blir inte långvarig då Clara Ekenström kliver fram högt upp i slottet och smäller upp bollen distinkt i krysset. Även för Clara var det första målet i SSL. Perioden fortsätter med böljande spel där utgången känns väldigt oviss. Med tre minuter kvar får Felicia Forsmark bollen i egen zon och skjuter fart med kraft in i slottet och avslutar med ett rejält skott i taket för 4-5. När Warberg sedan tar ut målvakten för att försöka forcera in en kvittering så kan Therese Gustafsson punktera matchen med 4-6 i tom bur.


Här hittar du mer om matchen:


LT 1

LT 2

SSL-nyheter

IB-nytt (highlights)

Matchfakta

Warbergs hemsida


<< Tillbaka

Kommande matcher
Lör 10/8 09:00
Tor 15/8 19:00
Sön 18/8 14:00
Sön 8/9 14:00
Spelade matcher
Sön 14/4 14:00
Ons 10/4 19:00
Lör 6/4 14:00
Mån 1/4 14:00
13 - 2  
 
 
Tack till våra huvudsponsorer:
Vi stödjer Telge SIBK!
 
Svenska Spel, anslut dig och hjälp oss!
 
telge.sibk på Instagram