SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Telge SIBK
Innebandy
Dam Allsvenskan

Välkommen till Damlagets lagsida
Telge SIBK Dam allsvenskan

Säsongen 2020-2021 spelar vårt damrepresentationslag i Allsvenskan (östra).  

Ny tränare klar för Allsvenska damlaget
2021-04-30 17:39

Det är med stor gläjde vi äntligen kan presentera damlagets nya tränare.

 

Viktor Matsenius

 

Hela föreningen är oerhört glada över detta. Viktor har skrivit ett kontrakt på 2+1 år.

 

Vem är då Viktor?

-  Jaha, Viktor Matsenius heter jag, 44 år gammal och bor i ett medelstort hus i Uppsala tillsammans med min familj, Bestående av sambon Therese samt barnen Milo 11 år och Nova 14 år.

Arbetar som Idrottslärare på en högstadieskola i Uppsala, ett yrke som jag stortrivs med! Har även i kombo med lärarjobbet varit ansvarig för NIU Uppsala 2012-2018!
 
Hur länge har du hållt på med innebandy?
- Har en spelarbakgrund under -90 och -00 talet där jag representerat Uppsala City, Storvreta i SSL och även Grasshoppers och Rychenberg i NLA och NLB.
Lade klubban på hyllan 2005 och flyttade till Växjö för att starta upp ett innebandygymnasium där och i kombination med det träna Ingelstads damer i SSL som då var nykomlingar!
Som tränare har jag haft den stora förmånen att ha fått träna både damer och herrar i SSL och allsvenskan där jag i Synnerhet älskar och har gjort resan från allsvenskan mot SSL många ggr, närmare bestämt 8ggr, med Örebro, Årsta IBK, FBC Uppsala(Sirius idag) TTIBK och Växjö Vipers! I SSL har jag tränat lag som Warberg IC med ett SM brons där vi åkte ut mot min moderklubb Storvreta och Sirius Herr!
På Damsidan har jag tränat Ingelstad och FBC Uppsala i SSL!
Har också hunnit med att träna lag som Västerås och Visby med på herrsidan och Bele/Barkarby och Storvreta på damsidan vilket också vart mina två senaste klubbadresser!
Som ni märker har jag pysslat litegrann med innebandy i livet och har ännu inte slutat brinna för sporten!
 
Hur tycker du det känns att komma till Telge SIBK?
Ser mycket fram emot att hoppa på er resa och bidra med det jag kan tillföra, erfarenhet, ledarskap och utveckling!
 
Återigen välkommen Viktor

 

 

Utlåning Therese Gustafsson
2020-12-05 09:18
Telge SIBK & Västerås Rönnby IBK har kommit överens om följande:

Telge lånar ut Tess till och med 17/1 -21.
Vi är glad att Tess får möjligheten att återigen få spela innebandy. Tess kommer alltså få spela med Rönnbys SSL lag.

Vi hoppas att vår egen serie kommer igång så snart som det är möjligt.

Lycka till Tess!
Det som nästan hela innebandysverige väntat på är nu här!
2020-10-21 20:38
Telge SIBK har äntligen efter mycket arbete lyckats lösa så vi kan ha publik till helgens match mellan Telge och Åkersberga IBF. 

Biljetter köper du via vår hemsida. I biljettpriset ingår dryck & bulle.

Tänk på att läget är inte som det har varit. Vi har tagit smittspridning på stort allvar och gjort allt vi kan för att vi ska kunna på ett säkert sätt kunna ta in publik. Lyssna därför på de funktionärer och matchvärdar när det kommer till hur du får röra dig i hallen. För allas säkerhet.

Varmt välkomna!
Kaptenstrion är utsedd
2020-09-25 17:24
Säsongen närmar sig med stormsteg och redan nu på söndag beger vi oss mot Uppsala för att ta oss an Sirius. Vi har naturligtvis utsett en kaptenstrio som utan tvekan kommer att leda laget på ett bra sätt under säsongen!
Olivia flyttas upp i A-truppen!
2020-09-22 18:11
Ytterligare en spelare flyttas upp i damlaget nedifrån. Denna gång är det den skarpa right-skytten Olivia Hellsing!

Olivia är en ung spelare som med sina 19 år besitter en enorm utvecklingspotential. Som rightfattad spelare utgör hon ett hot överallt på banan. Med sitt sylvassa skott och välutvecklade spelförståelse kommer Olivia komplettera truppen på ett oerhört bra sätt!
Träningsmatcher i Västergård arena
2020-08-18 06:48
Helgen är räddad!

Damerna har ordnat så hemmaborgen blir fylld med innebandy hela helgen.
8st bra matcher. 7st SSL lag. Innebandy på högsta nivån, kan det bli bättre. 

Ja, det blir det. Alla matcher sänds på Telge SIBK nya kanal. 
Här får du möjligheten att köpa varje match för sig eller hela helgen i ett bra paket. 
All vinst tillfaller samtliga deltagande lag för att hålla ner kostnaden.
(du behöver skapa ett konto för att kunna köpa matcherna)

Så bänka dig framför datorn, plattan eller mobilen hela helgen så ses vi på webben

Tyvärr tillåter vi ingen publik i hallen.
Telgefostrad junior kritar på
2020-08-09 19:27
Spelarna har nött på stenhårt och efter ett kortare uppehåll här på hemsidan är vi äntligen tillbaka med glädjande nyheter! Vår Telgefostrade Elin ”BP” Blomqvist Palm har nämligen flyttats upp i Allsvenskantruppen.
Polly Hammarstrand förlänger!
2020-06-29 12:08
Ännu en viktig kugge i försvaret har valt att förlänga med oss. Denna gång är det Polly Hammarstrand som valt att krita på ett nytt kontrakt med oss, något som vi med säkerhet vet kommer vara av stor betydelse kommande säsong!
Ny sportchef på damsidan!
2020-06-21 10:24
Det är inte bara spelare som utgör pusslet inför kommande säsong. Vi kan glädjande meddela att vi gjort klart med en ny sportchef på damsidan som kommer gå in i rollen tillsammans med Peter Nilsson, och det är ingen mindre än Ola Rosander!
Junior skriver på
2020-06-13 13:24
Förra säsongen fick Telgefostrade Ebba Andersson, född -02, spela med den allsvenska truppen. Ju längre in på säsongen vi kom, desto mer speltid fick Ebba som uppvisade en hel del potential, och nu skriver hon alltså på för A-laget!
Viktig kugge i offensiven förlänger!
2020-06-08 16:02
Vi kan glädjande fortsätta presentera spelare som förlänger med oss, och näst ut på tur är den offensiva kuggen Sarah Schoning som föregående säsong hamnade på en tredje plats i den interna poängligan med sina 5+8!
Nästa förlängare ut på tur
2020-06-03 20:52
Nästa spelare på tur att förlänga sitt kontrakt är en viktig byggsten inte minst i det offensiva spelet. Det är Maja Höög, som den gångna säsongen vann den interna poängligan, som kritat på ett nytt kontrakt!
Hörnsten i lagbygget på plats!
2020-06-02 10:37
Det är inte bara nya spelare som väljer spel hos oss, utan vi har även en hel del spelare som väljer att förlänga kontrakt. En av de spelarna är ingen mindre än Josefine Krogh!
Ytterligare förstärkning på anfallssidan!
2020-05-11 19:26
Nästa tjej att skriva på är en tjej som utan tvekan kommer bidra med en hel del framåt. Det är Rebecka Jansson som valt spel i Telge vilket vi är oerhört glada över! I Rebecka får vi en snabb spelare med en blick för spelet som få kan matcha. Håll koll på Janne, att se henne på plan med sina spetskvaliteter är en fröjd för ögat!
 
Tack till våra huvudsponsorer:
Vi stödjer Telge SIBK!
 
Svenska Spel, anslut dig och hjälp oss!
 
telge.sibk på Instagram