Dam Allsvenskan

Välkommen till Damlagets lagsida
Telge SIBK Dam allsvenskan

Säsongen 2021-2022 spelar vårt damrepresentationslag i Allsvenskan (östra).

Svenska cupen
2022-09-06 18:46

Ebba Andersson stannar i Telge SIBK!
2022-07-11 12:00

Förlängning 🔥

Ebba, född-02, har spelat i Telge SIBK hela sin karriär och vi är mycket glada att hon väljer att fortsätta på det spåret. Ebba kom in underifrån kring jul förra säsongen och visade att hon ville vara med och kriga om en plats. Nu är hon med från start vilket är en väldigt viktig förlängning i den numera betydligt yngre truppen än förra säsongen. Ebba besitter ett mycket fint spelsinne från sin numera backplats och ett riktigt vasst skott med bra tryck som vi garanterat kommer få se mer utav framöver!

Julia Södergren förlänger med Telge SIBK!
2022-07-08 12:00

Förlängning 🔥

Julia, född-05, är en spelare från vårat eget led och har till en börjar tillhört vårt D1 lag under säsongen 21/22. Men Julia visade ganska snabbt att hon vill vara med och kriga om en plats i det Allsvenska laget, dit hon även avancerade sig och tillhörde slutet av säsongen. I Julia har vi en oerhört spelskicklig back som gillar att sätta upp sina forwards i bra lägen och en har riktigt fin smartness i spelvändningar och offensivt etablerat spel.

Jennifer Ekman klar för Telge SIBK!
2022-07-07 11:32

Nyförvärv 🔥

”Jenna”, född-02, har redan under säsongen 21/22 haft en dubbel licens med Telge SIBK och visat att hon hör hemma i Allsvenskan och är villig att göra det hårda jobbet för att fortsätta att utvecklas. Så vi är nu riktigt glada över att ”Jenna” valt att göra det i Telges färger redan från start inför säsongen 22/23!

Wera Nygren signar seniorkontrakt med Telge SIBK!
2022-07-06 13:23

Förlängning 🔥

Wera, född-03, har tillhört Allsvenskan truppen redan säsongen 21/22 och har nu även valt att förlänga sitt kontrakt vilket vi är riktigt glada över. I Wera får vi en spelskicklig och hårt arbetande tvåvägscenter med en bra blick för spelet som redan under förra säsongen tagit stora kliv framåt i sin utveckling.

Anna Flensburg till Telge SIBK!
2022-07-04 14:20

Äntligen dags att dra igång presentaioner av nyförvärv och förlängningar. Först ut på listan så ska vi presentera säsongens första nyförvärv 🔥

Vi hälsar Anna Flensburg varmt välkommen till Telge SIBK!

Anna, född 2003, kommer från Trosa Edanö IBK, som även är hennes moderförening. Hon är en duktig tvåvägscenter med framtiden framför sig. Anna har nu valt ”testa sina vingar” och vi är riktigt glada över att hon valt att göra det hos oss i Telge SIBK.

2022-05-20 16:07

Tack till Caroline Rosenberg för din tid i Telge SIBK 🔥

Carro har valt att byta lag och vi önskar henne ett stort lycka till i sin nya klubb!

2022-05-19 16:48

Tack till Josefine Krogh för din tid i Telge SIBK 🔥

Jossan har valt att spela för en ny klubb nästa säsong och vi önksar henne stort lycka till!

2022-05-18 11:40

Tack till Polly Hammarstrand för din tid i Telge SIBK 🔥

Vi önskar Polly ett stort lycka till i framtiden!

2022-05-12 16:19

Tack till Therese "Tess" Gustafsson för din tid i Telge SIBK 🔥

Tess har valt att byta klubb och vi önskar henne ett stort lycka till i framtiden!

Säsongen 21/22
2022-04-08 14:45
📸: Roland Osbeck, @sportphoto.wiki

[Reposted - telgesibkdam instagram]:

Tack.❤️

Tack för allt ert supporterstöd den här säsongen, från början till slut.  Så som ni sluter upp bakom oss i år och inte minst under de avgörande matcherna i kvalet är magiskt! Publikrekord för vår del i Västergård i lördags, och igår (onsdags) var ni med och bidrog till en mer än fullsatt bortahall! Vi är så tacksamma för er och hur ni hjälpt till att lyfta oss i år! Tusen tusen tack.

Tyvärr slutade kvalet igår och det blir fortsatt spel i allsvenskan nästa säsong. Vi sliter på bra hela matchen igår, varenda en av oss, men möter ett vasst lag som drar det längsta strået i två matcher. Besvikelse och tomhet idag, men vi har visat hela säsongen vilken nivå vi besitter och vilken potential som finns och bara växer i det här laget! Många som fått ny viktig erfarenhet i år, både med allsvenskt spel och kvalspel - Det är något vi tar med oss inför framtiden och bygger vidare på!

Nu bryter vi ihop och blickar så småningom framåt.

Återigen Tack för säsongen 21/22. Vi hörs snart! ❤️

Vidare till Play off 2!
2022-03-25 18:11

Den första Playoff serien blev minst sagt jämn mot ett hårt jobbade Örnsköldsvik. Med deras man-man spel hade Telges damer en svår uppgift att knäcka och fick jobba en hel del med att komma på lösningar som man kanske tidigare under säsongen inte behövt. Trotts detta och att ha börjat båda matcherna med ett 1-0 underläge tidigt i matcherna efter några första slarviga och aviga minuter, så lyckades man jobba sig in i det och gå segrandes ur de båda fighterna. Slutresultat 5-2 och 1-4, vilket även betyder 2-0 i matcher och Telges damer är vidare till Play Off 2!

Där står det även redan klart att Åkersberga IBF kommer stå för motståndet efter att de vunnit två raka matcher mot IBK Dalen med 2-8 respektive 5-4.

Vi säger varmt välkomna till Västergård Arena lördag den 2/4 kl.: 14.00 för det första mötet i bäst utav tre i Play off 2!

Som tidigare kommer även matcherna sändas via Sportbladet/aftonbladet tv!

SSL-kval !
2022-03-22 18:58
Foto: Roland Osbeck, Sportphoto.wiki 📸

SSL-kvalet för damerna är i full gång, man har spelat en match hittills i det första play off:et (utav två) i bäst av 3 matcher. Örnsköldsvik står för motståndet och första matchen i VGA slutade 5-2 till hemmalaget efter en jämn och spännande match, där sista målet spelades in i öppen kasse.

Imorgon väntas Örnsköldsvik på bortaplan i Skyttis Arena kl.: 19.30.

Se matchen på plats eller via denna länk: Örnsköldsvik IBK - Telge SIBK 🌟

2022-03-16 19:59
Foto: Roland Osbeck, Sportphoto.wiki 📸

Efter en 5-1 seger över Huddinge IBS på bortaplan i lördags blev det konstaterat att Telges damer vinner serien i Allsvenskan Östra säsongen 21/22! 🔥