Telge SIBK Herrar Div 2

Inför Telge SIBK-IFK Gnesta: Jakob Leek passerar 200 matcher i herrlaget
2022-02-25 12:00

Det är dags för grunderseriens sista hemmamatch för herrlaget. Slutspel stundar inom kort och vi ser med spänning fram mot säsongens avgörande. Till helgen väntar IFK Gnesta i Västergård Arena kl 13:45 och vi ska passa på att i samband med den matchen uppmärksamma en jubilar. Jakob Leek gjorde debut i herrlaget 2008 och passerade med förra helgens match 200 seriematcher i herrlaget. Han är den andra spelaren i herrlagets historia att nå denna milstolpe och vi valde att prata en stund med han inför helgens match om åren som gått och mer nutida händelser.

Namn: Jakob Leek

Ålder: 30 år

Nummer: 6

Position: Center

Tidigare klubbar: Salems IF

Antal seriematcher i Telge SIBK:s herrlag: 200

Antal poäng i Telge SIBK:s herrlag: 114

Tja Jakob! Vi börjar med en klassisk och kanske lite uttjatad sportfråga. Grattis till 200 matcher, hur känns det här?

- Det känns bra. Lite av en milstolpe att passera 200 matcher och bli medlem i den exklusiva klubben där bara Andreas Fränzel ingår än så länge. Men snart blir det troligtvis en till om han får hålla sig hel resten av säsongen.

Du gjorde debut i herrlaget 2008 och förutom en avstickare i Salems IF en halv säsong och en säsong med vårat utvecklingslag har du varit en del av herrlaget i väldigt många år och sett många olika upplagor av laget. Hur står sig den här säsongens lag mot tidigare upplagor?

- Skulle nog säga att det är en av de bättre Division 2 upplagorna vi har haft. Svårt att jämföra med Division 1 åren då vi hade några riktigt bra lag och spelare. Där framförallt första säsongen med Peter Nilsson och Kim Callin som tränare (2015/2016) sticker ut som det kanske bästa. Med spelare som Jesper Engström och Kevin Haglund så var det en slagkraftig Telgeupplaga.

Något särskilt minne, ögonblick eller säsong som sticker ut lite extra under dina år i herrlaget?

- Många minnen men om man skalar ner det till tre som sticker ut lite extra så är det som ligger närmast till hands säsongen när vi gick upp i ettan och var ute på Gotland och härjade. Samma år vände vi ett 0-5 underläge i Frejahallen och lyckades vinna en match som man fortfarande kommer ihåg. Att lyckas få ett hattrick innan man fyller 30 i herrlaget var väl också trevligt.

Ja du fick göra ditt första hattrick i herrlaget senast vi mötte IFK Gnesta. Berätta om målen?

- Första målet var i powerplay. Man har fått spela ett powerplay i år och då blev det mål direkt efter en fin passning från Jonathan Neander. Andra målet var ett klassiskt blunda skjuta skott om jag minns rätt. Tredje så lurade Mogge hela försvaret och passade sedan mig på öppet mål så det var bara peta in den i öppen kasse.

Nu väntar Gnesta igen så vi kanske får se ett till hattrick innan säsongen är över. IFK Gnesta har vi haft ganska jämna matcher mot den här säsongen. Vad tror du om matchen?

- Det gäller att inte bjuda in dem, de har en del spetsiga spelare som kan ställa till det för oss om vi ger dem chansen. Det gäller att vi gör vårat jobb så kommer det gå vägen och förhoppningsvis ska inte jag behöva göra tre mål för att vi ska vinna.

I förra omgången blev det seger borta mot Torshälla IBK på bortaplan med 9-2. Tankar om matchen?

- Det var tight ett tag sedan vet jag inte vad som hände med Morgan som satte en väldig fart plötsligt och gjorde massvis med mål. I slutändan blev det inte så spännande utan en ganska komfortabel seger i slutändan.

Vi toppar serien och säkrade seriesegern för två omgångar sedan. Vad tycker du om säsongen i stort så här långt? Någon spelare som du tycker stuckit ut lite extra under säsongen?

- Vi har stått för en väldigt stabil säsong med en hög lägsta nivå trots en relativt stor rotation på spelare. Det har varit jämnt vissa matcher men vi har lyckats lösa det och vinna matcherna ändå vilket är en styrka. Tycker ingen spelare har stuckit ut speciellt utan det har varit en väldigt spridd poängproduktion och gedigna laginsatser. Men fick jag välja någon så säger jag Gustav Bäckström som vuxit ut till en nyckelspelare i laget.

Då ska vi avsluta med sista frågan. När spelare har passerat 100 matcher har vi bett dem ta ut en drömkedja som de spelat med i Telge SIBK. Men när Andreas Fränzel passerade 200 matcher fick han ta ut tre kedjor och två målvakter så vi tänkte att du ska göra detsamma. Vi vill även ha en tränare till laget.

Målvakter: Philip Gustafsson, Peter Tammi
En dynamisk målvaktsduo. Kommer garanterat vara med att bidra till god stämning i laget.

1:a kedja: Andreas Fränzel, Matias Karkulahti, Jakob Leek, Carl Vingnäs, Måns Ahlberg

Kommentar: Mycket Telge matcher, känns hyggligt balanserat och ett skönt gäng.

2:a kedja: Rasmus Walfridsson, Oliver Söderman, Pelle Hansson, Daniel Hernandez, Kevin Haglund

Kommentar: Överlägset bästa kedjan offensivt, hade varit enkelriktat framåt om den spelat ihop

3:e kedja: Alexander Lundström, Johan Talvio, Thomas Prim, Kim Callin, Robin Berglund

Kommentar: Börjar med att bygga upp med ett otroligt starkt industribackpar och en skön kreativ kedja framåt. Kul med Prim i laget som man tävlade med på krysskotten på uppvärmningen med om åtråvärda priser.

Tränare: Peter Nilsson

Kommentar: Tror han hade sytt ihop det här laget på ett bra sätt

Maskot: Marcus Andersson

Kommentar: Kommentarer överflödiga känns som det inte behövs någon närmare förklaring.

Då tackar vi Jakob Leek för den här intervjun och blickar framåt mot helgens match i Västergård Arena där herrlaget på Lördag kl 13:45 tar emot i IFK Gnesta i säsongens sista hemmamtch i grundserien. Vi hoppas att så många som möjligt dyker upp och stöttar laget på plats!

Torsk mot Ledberg2019-01-20 22:37
Herrlaget segrare i DM!2018-09-03 15:35