SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Telge SIBK
Innebandy
Telge SIBK Herrar Div 2

Telge SIBK - Herrar Division 2
Telge SIBK A-lag

Telge SIBK spelar i Division 2 Sörmland säsongen 2020-21.


Förförra säsongen åkte vi snöpligt ur Divison 1 Mellersta Svealand, och förra säsongen avbröts våra möjligheter till att kvala tillbaka, av Covid-19-pandemin.  

Truppen består till stor del av spelare fostrade i Telge SIBK som kommer göra sitt yttersta för att klara återtåget till division 1 nästa säsong.

Två talangfulla spelare klara för herrlagets kommande säsong!
2021-07-16 22:13
Gustav Bäckström & Johannes Ygberg Foto: Roland Osbeck

Telge SIBK är väldigt glada över att kunna presentera två spelare till som är redo för spel med herrlaget den kommande säsongen. Johannes Ygberg och Gustav Bäckström är klara för spel med herrlaget den kommande säsongen!

 

Johannes är fostrad i Telge SIBK men spelade under junioråren i Salems IF. Han anslöt till herrlagets trupp under säsongen 2019/2020 från nämnda Salems IF. Förra säsongen blev det 1 poäng på 5 matcher innan pandemiavbrottet stängde ner säsongen. Totalt har det blivit 6 poäng på 12 matcher under hans två första säsonger med herrlaget.

 

Gustav är en egen produkt som vandrat hela vägen genom föreningens ungdomslag upp i herrlaget. Debuten skedde under säsongen 2019/2020 och inför förra säsongen lyftes han upp i herrlaget på permanent basis. Steget över till herrlagsspel har han skött med bravur och förra säsongen blev det 3 poäng på 5 matcher. Totalt i herlaget har det hittils blivit 11 poäng på 13 matcher.

Två av herrlagets trotjänare klara för ytterligare en säsong!
2021-07-14 12:00
Jakob Leek & Joham Talvio Foto: Roland Osbeck

Telge SIBK är väldigt glada över att kunna presentera två spealre till som kommer representera herrlaget den kommande säsongen. Johan Talvio och Jakob Leek som är två av lagets mest rutinerade spelare fortsätter i herrlaget!

 

Johan gjorde debut i herrlaget redan 2007/2008 och har spelat många år i herrlaget. Det har blivit några äventyr på annat håll genom åren i bland annat Salems IF och Tumba GOIF men sedan 2018/2019 har han återigen varit en del av vårat herrlag. Förra säsongen gjorde han 3 poäng på 5 matcher och totalt genom åren har det blivit 99 poäng på 125 matcher.

 

Jakob är en egen produkt som förutom en kortare utflykt i Salems IF under säsongen 2012/2013 så har han funnits i föreningen sedan 90-talet. Debuten i herrlaget kom redan säsongen 2008/2009 och sedan dess har det totalt blivit 106 poäng på 186 matcher. Förra säsongen blev det inga poäng men väl 6 matcher spealde innan säsongen avbröts.

Två målvakter klara för herrlagets kommande säsong!
2021-07-12 22:05
Rikard Weilow & Casper Fältö Foto: Roland Osbeck & Idrottsfoto

Telge SIBK är väldigt glada över att kunna presentera två viktiga spelarförlängningar till herrlagets kommande säsong. Målvakterna Rikard Weilow och Casper Fältö är klara för spel till den kommande säsongen!

 

Rikard har varit en av herrlagets målvakter under många säsonger. Debuten i Telge SIBK:s herrlag skedde säsongen 2012/2013 då han anslöt i samband med sammanslagningen med Södertälje IBK. Förutom en säsong med Trosa Edanö IBK så har han varit bofast som en av lagets målvakter sedan dess. Förra säsongen blev det 5 matcher och 1 assist. Totalt har det blivit 3 poäng på 102 matcher vilket gör han till den målvakt med flest matcher i herrlaget genom tiderna.

 

Casper är fostrad i Trosa Edanö IBK men kom till föreningens juniorlag säsongen 2018/2019 och har sedan dess tagit steget upp till herrlaget. Debuten i herrlaget skedde under säsongen 2019/2020 och inför förra säsongen lyftes han upp permanent i herrlaget. Förra säsongen hann han göra 2 matcher och totalt har det blivit 4 matcher och 0 poäng i herrlaget. 

Herrlagets första nyförvärv klart! Välkommen till Telge SIBK Martin Thunholm!
2021-07-10 12:00
Martin Thunholm

Telge SIBK är väldigt glada över att kunna presentera herrlagets första nyförvärv inför den kommande säsongen. Martin Thunholm har skrivit på för föreningen och förstärker Telge SIBK:s herrlag inför den kommande säsongen!

 

Martin inledde sin innebandykarriär i Onyx IBK där han spelade hela vägen upp i junioråldern. Därefter blev det Trosa Edanö IBK där han spelat för deras herrlag i Division 2. Totalt har det under de två säsonger han spenderat där blivit 31 poäng på 22 matcher. Vi har också fått se Martin i Telges tröja då han spelade med det JAS-lag som vi hade tillsammmans med Trosa Edanö IBK så vi har fått förmånen att se han på nära hand under en tid. Martin är en lovande spelare som vi tror mycket på inför framtiden. Med sina offensiva färdigheter har han en hög poängkapacitet som vi ser fram emot att se honom utveckla ytterligare under den kommande säsongen med Telge SIBK:s herrlag.

Rutinerad backduo klara för ytterligare en säsong med herrlaget!
2021-07-08 12:00
Andreas Fränzel & Matias Karkulahti

Telge SIBK är väldigt glada över att kunna presentera ytterligare två förlängningar för vårat herrlag och den här gången är det dags för två av spelarna som varit me dlängst i herrlaget. Andreas Fränzel och Matias Karkulahti är klara för fortsatt spel med herrlaget!

 

Andreas gjorde sina första herrlagsmatcher säsonge 2007/2008 och har sedan dess varit en del av herrlagets resa upp och ner några gånger mellan Division 1 och Division 2. Förra säsongen 4 poäng på 6 matcher och totalt har det blivit 126 poäng på 241 matcher vilket är fler matcher än vad någon annan gjort i Telge SIBK:s herrlag.

 

Matias är från början en egen produkt som spenderat nästintill hela sin innebandykarriär i Telge SIBK. Debuten i herrlaget gjordes säsongen 2009/2010 och sedan dess har han varit en av lagets ledande backar. Förra säsongen hann han göra 3 poäng på 4 matcher och totalt har det blivit 102 poäng på 186 matcher i herrlaget.

Två viktiga spelare förlänger med herrlaget!
2021-07-06 12:00
Tommy Cannerbo & Jonathan Edelsvärd Fotograf: Roland Osbeck

Telge SIBK är väldigt glada över att kunna presentera ytterligare två förlängningar för vårat herrlag. Tommy Cannerbo och Jonathan Edelsvärd är klara för en fortsättning med vårat herrlag den kommande säsongen!

 

Jonathan anslöt till laget inför säsongen 2019/2020 från Nykvarns IBF och blev snabbt en av lagets mer framträdande backar. Han har under ungdomsåren även spelat med Telge SIBK:s ungdomslag. Förra säsongen blev det 1 poäng på 5 matcher från sin backplats och totalt har han under sina två säsonger i laget stått för 11 poäng på 18 matcher.

 

Tommy gjorde sin första säsong i herrlaget 2016/2017 då han anslöt från Nykvarns IBF och har med sin höga poängkapacitet sedan dess varit en nyckelspelare i herrlaget. Förra säsongen hann han skrapa ihop 7 poäg på 6 matcher. Totalt har det hittils blivit imponerande 119 poäng på 71 matcher för herrlaget.

 

 

Herrlagets åldermän klara för fortsatt spel ännu en säsong!
2021-07-04 12:00
David Larsen & Måns Ahlberg Fotograf: Roland Osbeck

Telge SIBK är väldigt glada över att kunna presentera att lagets två äldsta spelare är klara för en ny säsong med Telge SIBK:s herrlag. Måns Ahlberg och David Larsen är klara för den kommande säsongen med Telge SIBK:s herrlag!

 

David som har spelat hela sin innebandykarriär i Telge SIBK gjorde debut i herrlaget säsongen 2007/2008 och har sedan dess mer eller mindre varit bofast i laget. Förra säsongen gjorde han 5 poäng på 6 matcher vilket känns lovande inför den kommande säsongen. Totalt har det blivit 67 poäng på 177 matcher i herrlaget.

 

Måns gjorde debut i herrlaget 2009/2010 och har sedan dess gjort 172 poäng på 108 matcher vilket göra han till den spelare som gjort näst mest poäng i herrlagets historia. Måns återvända till herrlaget under säsongen 2018/2019 efter några säsonger på utflykt i bland annat Älvsjö AIK. Förra säsongen blev det 8 poäng på 6 matcher innan säsongen stängdes ner på grund av pandemin.

Två nyckelspelare spelar vidare med herrlaget!
2021-07-02 12:00
Andreas Lindgren & Robin Berglund Fotograf: Roland Osbeck

Telge SIBK är väldigt glada över att kunna presentera att två nyckelspelare i herrlaget valt att fortsätta spela med Telge SIBK. Robin Berglund och Andreas Lindgren kommer representera Telge SIBK:s herrlag även den kommande säsongen!

 

Robin gjorde sin första säsong med herrlaget säsongen 2014/2015 och förutom en kortare utflykt i Onyx IBK samma säsong spelat med Telge SIBK:s herrlag. Förra säsongen blev det endast 1 match då lite skador kom ivägen för fortsatt spel men samtidigt blev det ändå 3 poäng på den matchen. Totalt har det genom åren blivit 110 poäng 94 matcher.

 

Andreas anslöt till herrlaget från Hölö-Mörkö IF under den något turbulenta säsongsinledningen 2017/2018 och har sedan dess varit en viktig spelare i herrlaget. Förra säsongen hann det bli 7 poäng på 6 matcher. Totalt har han hunnit komma upp i 61 poäng på 59 matcher under sina säsonger med herrlaget.

Poängstark duo klar för den kommande säsongen!
2021-06-30 12:00
Jens Karlsson-Lindblom & Jonathan Neander Fotograf: Roland Osbeck

Telge SIBK är väldigt glada över att kunna presentera att två nyförvärv från den förra säsongen är klara för en fortsättning med herrlaget. Jens Karlsson-Lindblom och Jonathan Neander som båda anslöt inför förra säsongen från IFK Gnesta är klara för fortsatt spel med Telge SIBK:s herrlag!

 

Jonathan är spelare som är fostrad i Telge SIBK med flera säsonger bakom sig i herrlaget som återkom efter några säsonger i IFK Gnesta. Jonathan var lagets poängbästa spelare förra säsongen med sina 11 poäng på 6 matcher. Debuten i herrlaget skedde så tidigt som säsongen 2009/2010 och totalt har det för Jonathan blivit 57 poäng på 82 matcher i herrlaget.

 

Jens anslöt från sin moderklubb IFK Gnesta inför den föregående säsongen och fick snabbt en viktig roll i laget med sina stora offensiva kvalitéer. Totalt blev det 10 poäng på 6 matcher under hans första säsong i herrlagetoch vi ör övertygade om att han kommer fortsätta bidra med mycket poäng den kommande säsongen.

Första spelarna klara för herrlagets kommande säsong!
2021-06-28 12:00
Mattias Nordenadler & Morgan Ahlberg, Fotograf: Roland Osbeck

Vi inleder presentationen av herrlagets spelartrupp för den kommande säsongen med förra säsongens kaptensduo som är klara för ännu en säsong med herrlaget. Telge SIBK är väldigt glada över att kunna presentera att Morgan Ahlberg och Mattias Nordenadler kommer spela med Telge SIBK:s herrlag den kommande säsongen!

 

Morgan Ahlberg gjorde sina första matcher för herrlaget 2011/2012 och har sedan dess varit med på en resa som tagit herrlaget upp till Division 1 två gånger och dessvärre tillbaka till Division 2. Förra säsongen hann det bli 10 poäng på 6 matcher innan säsongen stängdes ner. Totalt har det för Morgan blivit 140 poäng på 162 matcher i herrlaget.

 

Mattias Nordenadler blev utsedd till lagkapten förra säsongen och har trots sin ringa ålder redan varit en del av herrlaget under en lång tid. Debuten i herrlaget skedde säsongen 2016/2017 och sedan dess har han varit en del av vårat herrlag. Förra säsongen hann det bli 2 poäng på 6 matcher vilket gör att han totalt landar på 15 poäng på 72 matcher i herrlaget. 

Här är ledarstaben som ska leda herrlaget den kommande säsongen!
2021-06-09 19:00
Henrik Gustavsson

Då var det dags att presentera den ledarstab som kommer leda herrlaget den kommande säsongen. Telge SIBK är väldigt glada över att kunna presentera att Henrik Gustavsson fortsätter som huvudtränare. Henrik kom in som tränare inför förra säsongen och satte snabbt sin prägel på laget och hann på den korta tid som säsongen pågick inleda en spännande resa med herrlaget. Att förlänga med Henrik var väldigt viktigt för föreningen då vi tror starkt på den vägen som han satte herrlaget på förra säsongen och det ska bli spännande att följa hans arbete nästa säsong som vi är övertygade kommer hjälpa herrlaget att ta sig till nästa nivå!

 

Vid sin sida kommer han ha Johan Clasén som assisterande tränare som även han anlände inför den föregående säsongen. Förra säsongen dubblade han tränaruppdraget med herrlaget genom att vara med i Farsta IBK:s herrjuniorer men till den här säsongen kliver han över till fullo vilket stärker våran ledarstab ytterligare.

 

I ledarstaben finns även vår lagledare Mikael Wikner som gör ett oumbärligt jobb med att rådda med allt runtomkring laget som även han fortsätter kommande säsongen. 

Herrlaget har startat förberedelserna inför kommande säsong!
2021-06-09 10:00

Efter ännu en minst sagt snöplig avslutning på säsongen som vi inte behöver gräva mer i så har herrlaget efter de lättade restriktionerna startat upp sin gemensamma verksamhet igen. På hemsidan har det varit tyst och i ärlighetens namn har det inte funnits så mycket att rapportera om.

 

Men nu har de första träningarna hållits och förberedelserna inför den kommande säsongen har rullat igång på allvar. Tystnaden ska brytas och vi tycker det börjar bli dags att presentera spelare och ledare som kommer representera herrlaget den kommande säsongen. Målet har varit att behålla så stora delar av den trupp och ledarstab som ledde serien vid avbrottet som möjligt men även försöka förstärka truppen ytterligare för att vid seriestart ställa ett så slagkraftigt lag på banan som möjligt. Håll utkik på hemsidan för det kommer börja hända grejer, många spelare har skrivit på för en ny säsong, ledarstaben är klar och det första nyförvärvet har kritat på. Under kvällen kommer den första presentationen och vi inleder med att presentera ledarstaben som kommer leda laget den kommande säsongen!

Inför Telge SIBK-Katrineholms IBF: Matchens profil
2020-10-24 08:00
Fotograf: Roland Osbeck
Herrlaget tog en stabil seger mot Nykvarns IF förra helgen i en match som man förutom några sekunder i första perioden kontrollerade på ett stabilt sätt. Till den här helgen väntar en tidig seriefinal mot Katrineholms IBF som har gått rent i serien så här långt. Senast besegrade de Onyx med 7-5. Vi kommer från och med den här matchen börja släppa in publik på matcherna igen. Man köper biljett här på hemsidan, inga biljetter kommer att säljas i dörren. Vi kommer heller inte ha någon kiosk öppen under matchen. Matchen kommer även att sändas via innebandy.tv som vid tidigare hemmamatcher. Inför matchen pratade vi lite med en av herrlagets mer rutinerade spelar, Johan Talvio för att höra hans tankar om bland annat den kommande matchen.
Inför Nykvarns IF-Telge SIBK: Matchens profil
2020-10-17 07:30
Fotograf: Roland Osbeck
Förra helgens match mot Torshälla IBK slutade med en vinst i förlängning efter ett sent insläppt mål i spel en man mer. Ett surt resultat men trots allt två poäng med oss hem från Eskilstuna. Till helgen väntar en välbekant motståndare i form av Nykvarns IF. Förra säsongen blev det fyra tuffa möten där vi avgick med segern i tre av mötena.I och med matchen mot Torshälla så jubilerade våran målvakt Rikard Weilow genom att göra sin hundrade tävlingsmatch för herrlaget. Han är tolfte spelaren att passera den milstolpen men den första målvakten som ansluter sig till skaran av spelare som gjort mer än etthundra tävlingsmatcher. Därför kändes det passande att prata lite med honom om hans år i laget och den kommande matchen.
Kommande matcher
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Telge SIBK, 24/09 12:19 
Telge SIBK, 20/09 15:52 
Telge SIBK, 08/09 20:29 
Telge SIBK, 28/08 09:50 
 
Tack till våra huvudsponsorer:
Vi stödjer Telge SIBK!
 
Svenska Spel, anslut dig och hjälp oss!
 
telge.sibk på Instagram