SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Telge SIBK
Innebandy
Telge SIBK Herrar Div 2

Telge SIBK - Herrar Division 2
Telge SIBK A-lag

Telge SIBK spelar i Division 2 Sörmland säsongen 2020-21.


Förförra säsongen åkte vi snöpligt ur Divison 1 Mellersta Svealand, och förra säsongen avbröts våra möjligheter till att kvala tillbaka, av Covid-19-pandemin.  

Truppen består till stor del av spelare fostrade i Telge SIBK som kommer göra sitt yttersta för att klara återtåget till division 1 nästa säsong.

Inför Telge SIBK-Katrineholms IBF: Matchens profil
2020-10-24 08:00
Fotograf: Roland Osbeck
Herrlaget tog en stabil seger mot Nykvarns IF förra helgen i en match som man förutom några sekunder i första perioden kontrollerade på ett stabilt sätt. Till den här helgen väntar en tidig seriefinal mot Katrineholms IBF som har gått rent i serien så här långt. Senast besegrade de Onyx med 7-5. Vi kommer från och med den här matchen börja släppa in publik på matcherna igen. Man köper biljett här på hemsidan, inga biljetter kommer att säljas i dörren. Vi kommer heller inte ha någon kiosk öppen under matchen. Matchen kommer även att sändas via innebandy.tv som vid tidigare hemmamatcher. Inför matchen pratade vi lite med en av herrlagets mer rutinerade spelar, Johan Talvio för att höra hans tankar om bland annat den kommande matchen.
Inför Nykvarns IF-Telge SIBK: Matchens profil
2020-10-17 07:30
Fotograf: Roland Osbeck
Förra helgens match mot Torshälla IBK slutade med en vinst i förlängning efter ett sent insläppt mål i spel en man mer. Ett surt resultat men trots allt två poäng med oss hem från Eskilstuna. Till helgen väntar en välbekant motståndare i form av Nykvarns IF. Förra säsongen blev det fyra tuffa möten där vi avgick med segern i tre av mötena.I och med matchen mot Torshälla så jubilerade våran målvakt Rikard Weilow genom att göra sin hundrade tävlingsmatch för herrlaget. Han är tolfte spelaren att passera den milstolpen men den första målvakten som ansluter sig till skaran av spelare som gjort mer än etthundra tävlingsmatcher. Därför kändes det passande att prata lite med honom om hans år i laget och den kommande matchen.
Inför Torshälla IBK-Telge SIBK: Matchens profil
2020-10-09 18:30
Fotograf: Roland Osbeck
Det blev en tredje raka seger för herrlaget då IFK Gnesta kämpades ner och slutsiffrorna skrevs till 10-4. En tuff match där vi till slut drar ifrån i sista perioden. Nu väntar ytterligare en nygammal bekantskap i form av Torshälla IBK som likt IFK Gnesta ramlade ur Division 1 föregående säsong. Efter tre omgångar står Torshälla på tre poäng men kommer garanterat stärkta efter förra veckans storseger mot Onyx IBS. Matchen mot Torshälla IBK spelas i STIGA Sports Arena på lördag 10/10 kl 13:00. Ingen publik tillåts på matchen men kan ses via Torshällas webbkanal. Inför matchen pratade vi lite med en av lagets yngre spelare Gustav Bäckström för att lyssna på hans tankar inför den kommande matchen bland annat.
Inför Telge SIBK-IFK Gnesta: Matchens profil
2020-10-03 10:00
Fotograf: Roland Osbeck
Efter en inledning på säsongen med två bortamatcher är det nu dags för herrlaget att spela hemmapremiär i Västergård Arena. Tyvärr kan vi inte ta in någon publik på matchen men kommer att sända den via webben ( www.innebandy.tv ). Det blev vinst även i säsongens andra bortamatch mot ett Strängnäs IBK U med 6-3 som dagen till ära förstärkt sig med en av allsvenskans bästa spelare. Den här helgen spelar herrlaget mot IFK Gnesta på söndag 4/10 kl 14:00 i Västergård Arena. Ett IFK Gnesta som har inlett säsongen med en vinst och en förlust och vi förväntar oss en tuff match på Söndag. Vi pratade inför matchen lite med Andreas Lindgren för att få hans syn på den kommande matchen och tidigare matcher.
Inför Strängnäs IBK U-Telge SIBK: Matchens profil
2020-09-26 12:00
Fotograf: Roland Osbeck
Det blev seger i premiären för herrlaget efter en tuff match i Hedebyhallen. Nu på söndag åker laget till Strängnäs för att spela säsongens andra bortamatch. Strängnäs IBK U står för motståndet i Thomas Arena på Söndag 27/9 kl 11:00. Strängnäns U är nya i Division 2 efter att ha vunnit Division 3 föregående säsong och i första matchen förlorade man mot Onyx IBS. Inför matchen pratar vi lite med Jonathan Edelsvärd som stod för en fin insats i premiären för att höra hans tankar om den kommande matchen och hur han ser på årets säsong.
Seger för herrlaget i seriepremiären!
2020-09-22 08:00
Herrlaget begav sig i Lördags till Hedebyhallen i Vagnhärad för säsongspremiär. Det blev en svängig match av traditionellt premiärsnitt med mycket vilja och mindre finess.

Ett laddat Trosa Edanö mötte herrlaget med en hög press och gjorde tidigt 1-0 vilket skapade momentum för hemmalaget. Vi lyckas reda ut saker och ting och växer successivt in i matchen. När första perioden är över så leder vi med 3-1 och det känns som vi har kommit in i matchen efter en trevande inledning.

Andra perioden får vi inte riktigt till det framåt och vi har svårt att skapa lägen. Individuella misstag och slarv gör att Trosa kommer tillbaka i matchen och vinner perioden med 3-1. Således lika inför sista akten med 4-4 på resultattavlan.

I sista perioden svänger det friskt. Först gör vi två snabba mål sedan gör Trosa två snabba mål och därefter gör vi ytterligare två mål innan halva perioden spelats. Därefter kontrollerar vi matchen på ett stabilare sätt än tidigare. Trosa försöker men skapar inte alltför många farliga målchanser och trots att de får chansen i powerplay på slutet reder vi ut matchen och vi vinner med 8-6. 

En på många sätt klassisk premiärmatch som vi nämnde tidigare med mycket vilja men där skärpan ibland saknades. Positivt att vi ändå vinner matchen och att vi stänger ner den på ett förtjänstfullt sätt när det drar ihop sig. Även kul att se Jens Karlsson-Lindblom göra tre mål i sin första match i Telgetröjan.

Målskyttar Telge: Jens Karlsson-Lindblom x3, Andreas Lindgren x2, Andreas Fränzel, Tommy Cannerbo, Robin Berglund
Inför herrlagets premiär: Intervju med huvudtränare Henrik Gustavsson
2020-09-19 08:00
Henrik Gustavsson
Herrlaget har haft en lång försäsong efter det bittra slutet på föregående säsong som avslutades i förtid och med missad uppflyttning på målskillnad. Efter det har laget bytt tränare och några spelare har tillkommit medans andra lämnat. Sommaren har spenderats till att göra laget redo för seriestart som i början av försäsongen alltid känns  långt borta. Men nu står vi där, premiärdag i Division 2 Södermanland och dags för match mot Trosa Edanö IBK i Hedebyhallen Lördag 19/9 kl 15:00. Vi tog och pratade med lagets huvudtränare Henrik Gustavsson inför premiären för att hans tankar om försäsongen och det som komma skall.
Herrlagets lagkaptener den kommande säsongen!
2020-09-18 18:00
Fotograf: Roland Osbeck
Premiären närmar sig och det är nu endast dagar kvar till serien rullar gång igen efter ett långt uppehåll. Vi kan nu passa på att presentera vilka spelare i herrlaget som kommer vara lagkaptener den kommande säsongen.

Mattias Nordenadler kommer vara lagets lagkapten under den kommande säsongen. Mattias gjorde sin debut i herrlaget säsongen 16/17 och står därmed redo för sin femte säsong med herrlaget. Under dessa är har vi fått se honom växa från junior till en av lagets viktigaste backar med en given roll i startuppställningen. Vid sin sida som assisterande lagkapten kommer han ha Morgan Ahlberg som redan förra året klev in i den rollen. Morgan gör sin tionde säsong med herrlaget den kommande säsongen och är en av de som varit med länge i herrlaget som en av de bärande spelare.
Henrik Brunsärn skriver på för Telge SIBK:s herrlag!
2020-09-18 12:00
Fotograf: Roland Osbeck
Telge SIBK är glada över att kunna presentera ännu en pusselbit i  herrlagets lagbygge inför den kommande säsongen. Henrik Brunsärn har skrivit på ett kontrakt med herrlaget och ansluter inför den kommande säsongen!
Henrik är en egen produkt som spelat i föreningens ungdomslag hela vägen upp till juniorlaget.
Han är ett nytt ansikte i vårat herrlag men har genom spel i föreningens juniorlag och reservlag under flera säsonger tränat mycket med herrlaget men ännu inte fått göra debut. Förra säsongen spelade han endast ett fåtal matcher med vårat reservlag då militärtjänstgöring kom emellan. Henrik är en tuff back som är stark i det defensiva spelet som även brukar kunna göra en del mål. Med sin träningsvillighet och vilja att utvecklas så tror vi han kan ta rejäla kliv framåt den kommande säsongen och vi är glada att han valt att skriva på för vårat herrlag inför den kommande säsongen.
Ung talangfull back flyttas upp i Telge SIBK:s herrlag!
2020-09-17 12:00
Theo Harmaala Hollsten
Telge SIBK är glada över att kunna presentera ännu en del i lagbygget inför den kommande säsongen. Theo Harmaala Hollsten har skrivit på ett kontrakt med herrlaget och flyttas upp från juniorlaget inför den kommande säsongen!
Theo är en egen produkt född 2003 som gått den långa vägen genom klubbens ungdomslag hela vägen upp till herrlaget. Förra säsongen tillhörde han vårat juniorlag där han var en av det lagets viktigaste backar. Han fick även göra debut i herrlaget under förra säsongen då han var med och spelade en match i Division 2 mot Flens IBF. 
Till den kommande säsongen anser vi att han är redo för större uppgifter och vara en del av herrlagets trupp redan vid säsongsstart. Theo är en spelare vi tror mycket på inför framtiden och vi ser fram emot att se honom fortsätta utvecklas under den kommande säsongen med spel i vårat herrlag.
Johannes Ygberg förlänger med Telge SIBK:s herrlag!
2020-09-16 12:00
Fotograf: Roland Osbeck
Telge SIBK är glada över att kunna presentera en förlängning med herrlaget inför den kommande säsongen. Johannes Ygberg har skrivit på ett kontrakt med klubben och är klar för fortsatt spel den kommande säsongen!

Johannes är en egen produkt som anslöt till herrlaget under förra säsongen från Salems IF:s juniorlag efter några säsonger i deras organisation. Totalt blev det 8 matcher och 5 poäng under säsongen i herrlaget. Han fick även under säsongen chansen att känna på spel på högre nivå genom en dubbellicens med IFK Gnestas Division 1-lag. 

Johannes är en ung back med offensiva färdigheter med mycket utvecklingspotential som vi tror kommer ta ytterligare kliv framåt under sin andra säsong på seniornivå. 
Talangfull junior skriver på för Telge SIBK:s herrlag!
2020-09-15 12:00
Fotograf: Roland Osbeck
Telge SIBK är väldigt glada över att kunna presentera ännu en spelare som har skrivit på för vårat herrlag inför den kommande säsongen. Gustav Bäckström lyfts upp från juniorlaget och kommer spela med vårat herrlag den kommande säsongen!
Gustav är en egen produkt som spelat alla sina ungdomsår i klubbens ungdomslag. Förra säsongen fick han göra debut i herrlaget och gjorde det så pass bra att han fick chansen i flertalet matcher under säsongen. Totalt blev det under förra säsongen 8 matcher och 8 poäng med herrlaget. Den här säsongen anser vi att han är redo för att ta steget fullt ut och spela med herrlaget från säsongsstart. Gustav är ett framtidsnamn med stor potential som vi tror väldigt mycket på och som vi redan i år tror kommer ta stora kliv framåt. Vi är väldigt glada att han väljer att fortsätta spela med oss och ser fram emot att se honom fortsätta utvecklas i herrlaget.
Herrlagets truppbygge fortsätter! Jakob Leek fortsätter i Telge SIBK!
2020-09-14 12:00
Fotograf: Roland Osbeck
Telge SIBK är väldig glada över att kunna presentera ännu en förlängning för vårat herrlag inför den kommande säsongen. Jakob Leek har skrivit på ett nytt kontrakt och är redo för ännu en säsong i Telges herrlag!

Jakob är en egen produkt från början som förutom en halv säsong på annat håll spelat alla sina innebandymatcher i Telge SIBK. Detta gör att han varit i föreningen som spelare i mer än två decennium vilket endast kan matchas av David Larsen på herrsidan. Debuten i herrlaget skedde säsongen 2008/2009 och sedan dess har det blivit 180 matcher för herrlaget i seriesammanhang vilket ger en fjärde plats i listan över flest matcher genom tiderna. På de matcherna har de totalt blivit 106 poäng. Med Jakobs signatur på plats säkrar vi upp viktig rutin och lagbygget börjar snart bli komplett. 
Morgan Ahlberg fortsätter med Telges herrlag!
2020-07-25 12:00
Fotograf:Roland Osbeck
Telge SIBK är glada över att kunna meddela ännu en viktig förlängning för herrlaget inför den kommande säsongen. Morgan Ahlberg har skrivit på och är klar för en fortsättning med Telge SIBK!
Morgan gjorde debut i herrlaget 2011 och har sedan dess gjort nio raka säsonger med herrlaget. Nästa säsong blir således hans tionde och hittills har det hunnit bli 156 matcher och 130 poäng vilket ger en sjätte plats på listan över de som gjort flest poäng någonsin i herrlaget. Morgan har länge varit en av lagets bästa offensiva spelare vilket hans poängsnitt vittnar om. Förra säsongen blev det 24 poäng på 14 matcher då han missade några matcher på grund av en efterhängsen skada. Vi är övertygade om att det poängsnittet kommer vara minst lika bra den kommande säsongen och är nöjda över att kunna presentera ännu en viktig del i vårt pågående lagbygge inför säsongen 2020/2021.
 
Tack till våra huvudsponsorer:
Vi stödjer Telge SIBK!
 
Svenska Spel, anslut dig och hjälp oss!
 
telge.sibk på Instagram