Herrjuniorer/JAS

Tuff bortamatch mot Katrineholm i Hj-serien
2019-10-27 14:04
Så kom då "äntligen" bortamatchen mot Katrineholm. Onsdag 19:30 matchstart....

Vi hade 14 utespelare och 2 målvakter med oss som skulle se till att fortsätta behålla serieledningen i serien. Katrineholm hade försökt på sociala medier att få matchen till en publikfest och det tycker jag ändå att de lyckas med. Mycket folk på läktaren och bra inramning med intro osv. Katrineholm har tyvärr förlorat en nära vän till laget så innan matchen hölls en tyst minut för killen som gått bort.

Men om vi ska prata om matchen så hade den flera olika sidor. Vi startar väldigt starkt och tar ledningen tidigt och lyckas gå iväg till en 4-1 ledning och det kändes som att vi hade bra koll på matchen. Tyvärr så var det 2 domare som verkade gillade att ta utvisningar så matchen igenom så fick båda lagen träna på att spela boxplay och powerplay. Vi fortsätter dock arbeta vidare och kontrollera matchen och gör egentligen det vi behöver. Katrineholm reducerar några gånger men då lägger vi en växel och går ifrån igen. Vi går ifrån till en ledning med 9-5 och då känns det avgjort. Dock måste det tilläggas att Katrineholm tar ut målvakten med 5 minuter kvar att spela och det är vågat gjort för att försöka komma ikapp. Dock gör de bara 1 mål på dessa 5 minuter och vi håller vårat försvar väldigt tight och bra.

Skotten totalt 45-27 till Katrineholm.
Slutresultat 9-6 till Telge.

Ska man summera matchen ska man inte titta på skottstatistiken för det är väldigt många skott som kommer långt utifrån som William i målet får se och enkelt kunna plocka in i handskarna. Vi gör en okej borta match mot Katrineholm en onsdagkväll där flertalet spelare är trötta efter skola osv. Vi tar med oss 3 poäng och effektiviteten hos oss denna match.