SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Telge SIBK
Innebandy
Herrjuniorer/JAS

Telge SIBK HJ
Telge HJ

Telges Herrjuniorer är ett glatt gäng som är bryggan mellan föreningens ungdoms- och seniorlag. Med ett mycket bra samarbete nedåt med pojklagen och uppåt med både H3 och H2, så ges våra juniorspelare möjlighet att spela och träna i den miljö som passar individen bäst utifrån intresse och förmåga.

 

Träningstider 2023/24

 

Måndagar 20:00-21:30 Pershagenhallen

Onsdagar  18:30-20:00 Västergård A

Torsdagar  18:30-20:00 Viksberghallen

 

Följ oss på: Instagram telgesibkrodhj
 
Säsongen 2023/24 spelar vi i serien HJ20 Sörmland/Östergötland. 
 
Vi välkomnar nya spelare så om du är intresserad av att provspela i laget så kontakta gärna någon av våra lagledare nedan.
 
Vi ledare inom laget är: 
 

Tränare

Kenneth Öhman 070-318 14 61

Kenneth.Ohman@syvab.se

 

Lagledare

Jörgen Rogstam 076-8581545

jorgen.rogstam@telgesibk.se

 

Slobodan Klobucar   070-660 1198    
 

Joacim Adolfsson   070 540 02 10

 

 

 

Vi söker fler spelare
2023-06-04 20:33

Telge SIBK Herrjuniorer söker ambitiösa spelare födda 05-08 som vill vill utvecklas som spelare  och personer!

 

Vi kan erbjuda bra möjligheter att få spela med klubbens Herrjuniorer som bas och sedan kombinera med Röd C eller H3/H2. Vi har som ambition att vara en förening där man med rätt ambition får chansen att hela tiden ta nya steg i sin utveckling och maximera sin potential. Vi möjliggör det genom att ha bra samarbete mellan ungdoms-, junior- och herrlag (Division 3 och Division 2).

 

Vi söker spelare med ambitioner, vilja att utvecklas och som vill vara en del i en positiv förening med fantastiska grabbar. Känner du dig träffad? Skicka ett mail till oss så kontaktar vi dig!

 

Vi ser fram emot att höra om hur du vill utvecklas som spelare! 

 

Vill du veta mer, kontakta/maila: Joacim Adolfsson, joa@lk.nu

Summering av vecka 3
2020-01-24 18:21
Efter 3 träningar under vecka 3 så var det dags för 3 matchen under helgen. Fredag, lördag, söndag. 

På fredagen åkte vi hela vägen till Björkestahallen för att möta Nykvarn i Pojkar Röd B. 
Vi hade förhoppningar om att fortsätta med det fina spelet vi visade upp senaste matchen mot Nykvarn i denna serie men det blev precis tvärt om. Spelet stämde inte alls och kanske var det för att vi hade flera spelare som fick spela på ovana positioner av olika anledningar eller så var det fredagströttheten som tog ut sin rätt. Vi förlorade tillslut med 3-2 efter att vi i slutminutrarna tagit ut målvakten och lyckats reducera till 3-2 och faktiskt varit nära att kvittera men inte lyckades.
Slutresultat 3-2 till Nykvarn. 
Skotten 19-18 till Nykvarn. 

På lördagen gästades vi av Farsta i JAS serien. Efter en bra insats mot Salem senast så hoppades vi väl alla på en bra match mot Farsta då Farsta låg en placering före oss och skulle vi lyckas ta 3 poäng så skulle vi gå om Farsta i tabellen. 
Farsta startade klart piggats och vi slarvade och smack så stod det 2-0 till Farsta, vi lyckas göra 1 mål men Farsta gör 2 mål i första perioden och den slutade 4-1. 
Andra perioden kommer vi ut klart mycket starkare och lyckas göra 4-2 och 4-3. Men återigen så drar vi på oss en utvisning som såhär i efterhand när man kikat på filmen är helt oklar vart ifrån den kommer.... Men Farsta får PP och utnyttjar detta och resultatet efter andra perioden är 5-3 till Farsta. 
Inför tredje så kände vi ändå att vi hade kämparglöden uppe men den började tyvärr som den slutade med PP för Farsta och smack så satt 6-3. Dock gav vi inte upp efter detta, vi fortsatte kriga och skapade många fina chanser men denna match ville inte bollen in. Vi tröttnar rejält i slutet och tappar gnistan så Farsta smäller dit 2 mål innan slutsignalen ljuder. 
Slutresultat 9-3 till Farsta
Skotten 31-24 till Farsta

På söndagen reste truppen till Torshälla för match i HJ18 serien. Ett Torshälla som blandat och givit under säsongen med några fina insatser men några riktiga bottennapp precis som vi har gjort. Men denna match var det inge snack, så fort vi drog upp tempot så smälldes bollarna dit, de målen vi släpper in är ofokus från våran sida och nonchalant spel som gör att vi släpper in mål.
Slutresultat 10-5 till Telge
Skotten 44-29 till Telge

Vecka 4 så tog vi träningsledigt på måndagen för att sedan starta träningen på onsdagen med att titta på höjdpunkter från matchen mot Farsta innan vi gick över sargen. Torsdagen bestod av lite mera spelövningar för att fortsätta bygga på spelet och släppa bollen snabbare. Nu laddar vi för 3 matcher denna helg. Åby borta i HJ18 på lördag och Torshälla Borta i Pojkar röd BC på söndag morgon och Ledberg hemma på Söndagskvällen i JAS.
Nu har vi rullat igång vårsäsongen!
2020-01-12 14:01
så var det äntligen dags att dra igång vårsäsongen ordentligt. 3 matcher denna vecka och här kommer en summering av dessa. 

Onsdag 8 januari reste laget till Skogsängshallen för borta match mot Salem i Juniorallsvenskan grupp F. Det blev tillslut en trupp på 13 utespelare och 2 målvakter efter sjukdomar och Trosa som spelade match samtidigt i Herr div 2 som gjorde att manfallet blev ett faktum. 

Vi sätter upp en bra matchplan där vi diskuterade hur vi skulle störa Salems spel på bästa sätt. 
Efter en ganska händelsefattig första period där Salem har mycket boll och vi skapar några ströchanser så åker vi ut för ett slag och Salem får spela PP. Detta är något Salem var extremt duktiga på och 1-0 blev resultatet efter period 1. Dock drar vi på oss ytterliggare en utvsning precis innan period 1 tog slut. 

Period 2 startade vi alltså i boxplay och även där släpper vi in mål. 2-0 till salem. Men killarna fortsatte trots detta att kriga järnet varje byte och det skulle ge utdelning, vi gör både 2-1 och 2-2 i denna period och där väljer även Salem att ta time-out. Dock skulle vi dra på oss ytterliggare en utvisning och även där skulle vi släppa in mål, 3-2 till Salem som var ruggit effektiva i deras powerplay. Väldigt inövat och bra varianter, stort cred för detta. 

Nu var det frågan om vi skulle orka med i tempot och ösa på i period 3. Och ja det var precis vad vi gjorde, trots att Salem gör 4-2 så krigar vi vidare, vi reducerar och kvitterar och nu kändes det som att vi hade Salem i gungning. När vi sedan sätter dit 5-4 så var det rejält stressat i båda lagen ska tilläggas. Salem som med sitt fina spel och bollinnehav och Casper i vårat som storspelade matchen igenom. Tyvärr släpper vi in 5-5 med ca 30 sekunder kvar och det blev även slutresultatet. 

Slutresultat 5-5.
Skotten 38-21 till Salem. 

Snabb summering av matchen: Vi följer matchplanen perfekt, vi låter Salem hålla i bollen och när vi väl fick lägena så satte vi dit de. Vi släpper endast in 1 mål 5 mot 5. Vi gör 2 mål i powerplay. Fanns mycket positivt i denna match att ta med sig. 

Efter en lite halv dålig torsdagsträning så blev återigen dags för match på lördagen den 11 januari och nu var det hemma match i Västergård arena i HJ18 serien mot Nykvarn, DERBY! som vi längtat allihopa efter detta. Eller hade vi verkligen det? 

Denna matchrapport kommer bli kortvarig då det är svårt att hitta ljusglimtar i matchen. Nykvarn som var extremt taggade medans vi kändes mätta efter onsdagens bravader i Skogsängshallen. 
Nykvarn kom ut klart piggats och vi kom aldrig riktigt tillbaka efter detta. Med periodsiffrorna 1-2, 1-5, 2-2 så slutade matchen till favör Nykvarn 9-4. 

Slutresultat 9-4 till Nykvarn. 
Skotten 26-21 till Nykvarn. 

Summering: Dåligt rakt igenom mot ett spelskickligt och extremt duktigt Nykvarn för dagen så har vi absolut mer att bevisa i nästkommande matcher. Vi glömmer detta och tar med de få ljusglimtarna som vi lyckades skrapa fram. 

Men veckan var inte slut efter detta. Relativt direkt efter matchen mot Nykvarn åkte en liten skara människor efter HELA 11 spelare som tackade nej till matchen av olika anledningar så fick vi ihop 9 utespelare och 2 målvakter som tog resan till Trosa och Hedebyhallen för match i Pojkar röd B. 

Vi visste att detta inte skulle bli lätt då Trosa är ett lag som har blivit bättre och bättre under säsongen och har bra tålamod i spelet. Vi slet så gott vi kunde men när Trosa gått upp i en 4-0 ledning efter ca 2 perioder så ville iaf Rasmus Thorberg i laget vända på detta. Han visade att målskyttet sitter i än, och ska man citera pappa Thoberg "SKJUT" så var det precis vad Rasmus gjorde, 4 baljor slängde han in, 1 i andra perioden och 3 i sista perioden och 4a målsskytten såg till att vi fick med oss 1 poäng hem till Södertälje. 

Slutresultat 4-4. 
Skotten 24-13 till Trosa. 

Summering: Då manfallet var stort fanns inte mycket mer att göra än att låta Trosa få rulla boll och vi gå till anfall när vi fick chansen, och Ja, utan Rasmus på plan denna dag så hade nog Trosa vunnit. Bra krigarinsats hela matchen igenom av samtliga killar på planen denna dag. 

Summering av vecka 2
Vi gör en kanonmatch rent taktiskt mot Salem, kanske SÄSONGENS bottennapp mot Nykvarn och en riktigt krigarinsats mot Trosa vilker ger oss 2 av 9 möjliga poäng denna vecka. Vi är absolut inte nöjda, det finns mer att hämta. Nu tar vi lite helg innan det drar igång med 3 träningar och 3 matcher under vecka 3. 
Storvretacupen 2019 Klass P03L
2019-12-30 13:59
Då har laget varit iväg och spelat Storvretacupen och här kommer en liten summering av en av klasserna vi ställde upp i, nämligen P03L

Vi hamnade i en grupp med Strömsbro IF, Habo/Bankeryd och FBC LO. 

Match nr 1 stod Habo/Bankeryd för. Vi började väldigt stelt och dåligt organiserat spel men växte in i matchen allt eftersom. Vi förde spelet allt eftersom och lyckades sätta dit våra lägen tillslut. 
Skotten 19-16 till Habo/bankeryd.
Slutresultat 4-2 till Telge. 

Match nr 2 stod Strömsbro If för moståndet. En sen matchstart kl 22:50 och ett lag som nästan samtliga killar redan hade spelat 3 matcher under dagen. Vi skulle bara vinna denna match om vi spelade som vi vet att vi kan men här tog energin innan matchen börjat. Det märktes direkt och vi fick kriga för att vinna denna match. Deras målvakt var extremt duktig och de krigade för allt de var värda. 
Skotten 23-13 till Telge
Slutresultat 4-2 till Telge

Match nr 3 och gruppfinal mot FBC LO. Ett FBC LO som inte var särskilt intresserade av att spela innebandy och spelade en innebandy som vi inte var vana vid. Domarna gjorde sitt bästa för att hålla nivån och låta spelet rulla vidare. En spelade väljer i ett läge i matchen att Rappa till Rasmus T på benet och det gick inte obemärkt för domarna, rött kort och vi fick spela Powerplay i 5 minuter. Det lyckades vi utnyttja och ta hem sista gruppspelsmatchen också. 
Skotten 27-10 till Telge
Slutresultat 4-3 till Telge. 

Gruppsegrare ( som vanligt ) och A-Slutspel väntade på söndagsmorgonen kl 08:00. 

I åttondelsfinalen väntade Gammelstads IF. De var klart mycket piggare än oss, de tog ledningen och utnyttjade våra misstag, de hade inte många skott på mål medans vi förde matchen och spelade runt bollen fint stundtals under matchen. Men som många gånger tidigare under cupen så lyckades vi inte utnyttja bollinnehavet och våra lägen. Matchen slutade 5-5, orättvist kan tyckas men gör man inte mål på sina lägen så var det ett faktum att straffläggning skulle avgöra denna åttondelsfinal. Kanske var nerverna kvar efter ett förlorat straffdrama från igår kväll i HJB för denna gång skulle vi också förlora. Vi blev återigen utslagna efter en straffläggning. 
Skotten 21-9 till Telge
Slutresultat efter straffläggning 7-6 till Gammelstads IF. 

Summering av P03L. 

Tröttheten tog ut sin rätt under samtliga matcher under cupen, Vi kom aldrig upp i nivå här heller, trots spelövertag i samtliga matcher så kom aldrig den islossning vi var vana vid. Grabbarna kämpade på fint trots detta och det märkes allt eftersom turneringen gick att killarna gjorde var de kunde med skador osv som uppkom under turneringens gång. 
Storvretacupen 2019 klass HJB
2019-12-30 13:45
Då har laget varit iväg och spelat Storvretacupen och här kommer en liten summering av en av klasserna vi ställde upp i, nämligen HJB. 

Vi hamnade i en grupp med Djurgården, Farsta och Storvreta. 

Match nr 1 stod Djurgården för motståndet. Ett djurgården som var helt klart piggare än oss i första perioden. Vi kom in i matchen lite för sent och lyckades komma så nära som 3-4. Tyvärr förlust men det ska ändå tilläggas att det var rättvist med tanke på hur sent in i matchen vi vaknade till liv. 
Skotten 20-17 till Djurgården. 
Slutresultat 4-3 till Djurgården. 

Match nr 2 stod Storvreta för motståndet. Storvreta var helt klart ett samspelt lag och där vi fick spela försvarsspel stora delar av matchen. Vi lyckades inte alls komma fram till några vassa avslut medans Storvreta rullade bollen fint och hade tålamod under matchens gång. 
Skotten 20-7 till Storvreta. 
Slutresultat 6-0 till Storvreta. 

Match nr 3 stod Farsta för motståndet. Vi var tvungna att ta minst 1 poäng för att bli 3a i gruppen. Farsta med sina 9 spelare kämpade på extremt bra och var bra mycket hungrigare än oss. De gick ifrån till en ledning med 5-2 men då vaknade Telges lagmaskin och vi lyckades med ca 50 sekunder kvar kvittera till 5-5 och det blev också slutresultatet. 
Slutresultat 5-5. 

Vi blev därmed 3a i gruppen och fick spela B-slutspel. 

I åttondelen så fick vi möta Visby. Där vi i under hela matchen hade bollen till 90 % och Visby gick på kontringar. Det kändes som att vi hade kontroll på matchen men att vi slarvade och släppte in några enkla mål när de fick kontra. 
Skotten 29-18 till Telge. 
Slutresultat 7-4 till Telge. 

Vi gick då vidare och det blev dags för kvartsfinal mot Björklinge. 
Björklinge som var klart mycket bättre än Visby och ville rulla bollen. Vi hade ett större tålamod under denna match med bollen men deras målvakt var extremt duktig och tog de vassa lägena där det bara skulle vara mål. 2-2 efter fulltid och Straffar fick avgöra matchen. Tyvärr lyckades Björklinge dra det längsta strået under straffläggningen och vi blev utslagna. 
Skotten 21-16 till Telge. 
Slutresultat efter straffläggning 3-2 till Björklinge. 

Summering av Storvretacupen i Klass HJB. 
VI hade väldigt mycket matcher under kort tid och då även spelade i Klass P03L så fick många spelade dubbla. Det gjorde att vårat spel blev lidande och vi lyckades inte komma upp i någon hög nivå under någon match egentligen. Men killarna gav verkligen allt i alla matcher och det räckte till en kvartsfinal i B-slutspelet. Vi har fått många bra svar vad vi behöver fortsätta träna på och jag tror trots ett tidigt uttåg att killarna hade roligt under hela helgen. 

Ny fight i Hj-serien.
2019-10-27 21:42
Då var det dags igen för match i Hj-serien där vi inför denna match fortfarande var obesegrade och det var något vi skulle fortsätta vara. Idag gästades vi av Onyx IBS. 

Eftersom att Onyx endast kom med 9 utespelare denna match så gick vi upp i en hög press redan från start för att försöka trötta ut motståndarna tidigt.
Den utdelningen fick vi inte riktigt se, istället gav vi Onyx väldigt många kontringar som blev till farliga lägen och Onyx tog ledningen rättvist och lyckades peta in 3 bollar innan perioden var slut och vi lyckades endast göra 1. Onyx lyckades helt klart utnyttja våran höga press och vi lyckades inte utnyttja de chanserna vi lyckades skrapa fram genom våran höga press. 
Skotten 12-10 till Onyx. 

Period 2 startar vi desto bättre. Vi vågar hålla mera i bollen och när väl Onyx får låna bollen så lyckas våran höga press störa de så pass mycket så vi återvinner bollen väldigt tidigt. Vi skapar extremt många målchanser och målvakten i Onyx får jobba hårt perioden igenom. Vi lyckas kasta in 6 bollar i andra perioden och släpper in 1 mål. Klart godkänd andra period av oss. Dock skapas det en väldig irritation efter ett av våra mål som tog mycket fokus från båda lagen, tråkigt när det var en väl spelad match innan detta. 
Skotten 22-9 till Telge. 

Period 3 så pratade vi om den irritation som skapades i andra perioden att det var ingenting vi i Telge stod för. Men det tog tyvärr mera fokus från killarna än vad vi ledare hade velat. Onyx lyckas helt klart bättre än oss i tredje perioden men vi håller tätt bakåt en bra stund. Casper i målet gör en kanon insats och vi kan nog tacka honom ordentligt att inte Onyx gör fler mål än de lyckas göra. De kommer så nära som 7-5 men ca 5 minuter kvar av perioden och där väljer vi att ta time-out och lugna ner spelarna och spela på de 10 spelarna vi tror på ska lyckas bevaka segern. Onyx fortsätter efter time-outen att forcera men vi lyckas sno bollen och trycka dit 8-5 och då kändes det klart. Dock var det inte långt ifrån att vi lyckas göra 9-5 med några sekunder kvar men Phille väljer att skjuta bollen ner i sarghörnet istället för att göra mål, undra om man tänker på den missen innan han går och lägger sig inatt... Tur det inte betydde något. 
Skotten 19-11 till Onyx. 

Skotten totalt 43 - 40 till Telge. 
Slutresultat 8-5 till Telge. 

Ny seger där det vinnande konceptet denna match var andra perioden och våran höga press under hela matchen. Vi kommer ikapp och går iväg till 7-3 och det var nog tungt för Onyx som var 9 utespelare att tappa 3-1 ledning till 7-3 underläge. Det märktes att det var trötta ben i Onyxbåset i andra perioden. Skönt att vi fortsätter hitta sätt att vinna matcher i Hj-serien och även fast vi inte spelar på topp i 60 minuter så räcker det.
Match borta mot Strängnäs i klass B.
2019-10-27 14:18
Denna söndag fick vi åka till Thomas Arena och spela mot duktiga Strängnäs P03 på röd nivå klass B. 

Dock hade vi ett kraftigt manfall men lyckades dock skrapa ihop till 9 utespelare och 2 målvakter. 

Strängnäs börjar klart piggats men vi håller emot länge men skapar nästan ingenting framåt. Strängnäs gör både 1-0 och 2-0 innan period 1 är slut. Vi måste börja ha mera tålamod med bollen och börja spela bollen till varandra och det lyckas vi göra och gör faktiskt 2-1 relativt tidigt i andra perioden. Dock verkade detta bara pågå i några få minuter då Strängnäs fortsätter spela bollen fint till varandra och vi slarvar alldeles för mycket. Strängnäs gör 3-1 och 4-1 innan vi hinner reagera knappt. 
Inför tredje perioden valde vi att kliva högre upp på motståndaren för att störa deras uppspel och det gav riktigt bra effekt. Vi skapade lägen efter lägen och lyckas göra 3 mål till men det räcker tyvärr inte. Vi förlorar med 5-4 men gör en jätte fin tredje period trots få spelare så orkade vi forcera. 

Skotten 21 - 18 till Telge. 
Slutresultat 5-4 till Strängnäs. 

Vi ledare får kanske ta på oss lite av förlusten då vi såg att Strängnäs inte alls klarade av när vi satte press på deras backar. Hade vi gjort det från början så kanske matchen hade slutat annorlunda. Vi gör ändå en bra match där vi skapar mycket chanser och Strängnäs målvakt får jobba hårt för att inte släppa in flera mål. 
Jas-match mot huddinge
2019-10-27 14:13
Äntligen match i JAS-serien igen och denna gång gästades vi av Huddinge i västergård Arena. 

Vi pratade om att direkt sätta igång benen och vara taggade för vi såg och vet att Huddinge är ett bra lag och här skulle vi inte få någonting gratis. 

OJ OJ OJ vad vi fick äta upp detta direkt. 0-4 redan efter 4.48 i första perioden och där tar vi time-out och skakar liv i grabbarna. Då börjar vi helt plötsligt spela innebandy, arbeta för varandra och skapar chanser framåt. Om vi bortser från första perioden så är det vi som är det bättre laget stundtals matchen igenom. Vi kontrollerar bollen på ett moget sätt som vi inte gjort under tidigare matcher och skapar massvis med målchanser där vi kan tycka att vi borde satt minst 2 mål till som bara ska vara mål. Tyvärr lyckas vi inte med detta och matchen slutar återigen med förlust. 

Skotten 23 - 22 till Huddinge
Slutresultat 4-2 till Huddinge. 

Ja, vad ska man säga efter denna match. FÖRSTA PERIODEN ÅTERIGEN. Vi har stora problem att starta matchen på rätt sätt medans motståndarna är extremt taggade från början. Dock rycker vi upp oss rejält och spelar väldigt fin innebandy stundtals. Tyvärr ger det oss inga poäng men vi blir bättre och bättre för varje match och det är någonting vi får ta med oss. Vi kämpar vidare i JAS och vi alla vet att snart har vi våra första poäng. 
Tuff bortamatch mot Katrineholm i Hj-serien
2019-10-27 14:04
Så kom då "äntligen" bortamatchen mot Katrineholm. Onsdag 19:30 matchstart....

Vi hade 14 utespelare och 2 målvakter med oss som skulle se till att fortsätta behålla serieledningen i serien. Katrineholm hade försökt på sociala medier att få matchen till en publikfest och det tycker jag ändå att de lyckas med. Mycket folk på läktaren och bra inramning med intro osv. Katrineholm har tyvärr förlorat en nära vän till laget så innan matchen hölls en tyst minut för killen som gått bort. 

Men om vi ska prata om matchen så hade den flera olika sidor. Vi startar väldigt starkt och tar ledningen tidigt och lyckas gå iväg till en 4-1 ledning och det kändes som att vi hade bra koll på matchen. Tyvärr så var det 2 domare som verkade gillade att ta utvisningar så matchen igenom så fick båda lagen träna på att spela boxplay och powerplay. Vi fortsätter dock arbeta vidare och kontrollera matchen och gör egentligen det vi behöver. Katrineholm reducerar några gånger men då lägger vi en växel och går ifrån igen. Vi går ifrån till en ledning med 9-5 och då känns det avgjort. Dock måste det tilläggas att Katrineholm tar ut målvakten med 5 minuter kvar att spela och det är vågat gjort för att försöka komma ikapp. Dock gör de bara 1 mål på dessa 5 minuter och vi håller vårat försvar väldigt tight och bra. 

Skotten totalt 45-27 till Katrineholm.
Slutresultat 9-6 till Telge. 

Ska man summera matchen ska man inte titta på skottstatistiken för det är väldigt många skott som kommer långt utifrån som William i målet får se och enkelt kunna plocka in i handskarna. Vi gör en okej borta match mot Katrineholm en onsdagkväll där flertalet spelare är trötta efter skola osv. Vi tar med oss 3 poäng och effektiviteten hos oss denna match. 
Match mot Onyx P04 i Klass BC
2019-10-27 13:57
Så var det återigen match i klass BC. 

Vi möter ett starkt Onyx P04 som är väldigt spelskickliga och vill spela innebandy. 
Vi har stora problem i början av matchen att skapa någonting framåt medans Onyx gör det väldigt bra genom att rulla bollen snabbt och hjälper varandra. Vi skapar inte mycket framåt och frustration skapas på bänken. Onyx gör 1-0 och det var välförtjänt. Vi fortsätter arbeta vidare och börjar så smått komma in i matchen mer och mer. Dock utökar Onyx sin ledning till 2-0 och då börjar vi hänga med huvudena ännu mer. Vi reducerar dock i tredje perioden till 2-1 och då får vi energi och börjar skapa lägen efter lägen men bollen vill inte in. Vi provar och tar ut målvakten men tappar bollen på mittplan och Onyx gör 3-1 och det blir även slutresultatet tyvärr. 

Skotten totalt 20-17 till Telge. 
Slutresultat 3-1 till Onyx. 

Onyx vinner matchen rättvist då de spelar bollen väldigt fint medans vi försöker spela någon sorts innebandy som man gjorde när man var 10 år. Vi valde att inte spela bollen utan vi skulle göra det helt på egen hand. Men vi tar med oss den starka forceringen från tredje perioden där det lika gärna kunde fått in 2-2.
Bragden i Västergård
2019-10-20 11:15
Så var det då äntligen dags att spela match mot några av våra lagkamrater i Trosa Edanö IBK i juniorserien (HJ18). 

Trosa hade spelat match tidigare under dagen och var få killar till en början men mot matchstart trillade det in flera killar. Hade vi en fördel för det ? 

Period 1 rivstartar med att vi direkt efter teknik gör 1-0, 5 sekunder tog det. Men det var ungefär det vi producerade framåt också den perioden. Trosa var riktigt taggade och spelade fin innebandy stundtals. Vi kom upp i några anfall och skapade några fler farliga målchanser under perioden men vi gör inga fler mål. Dock gör Trosa 3 mål i denna period och första perioden slutar 1-3 till Trosa. 
Värt att nämna är att vi skjuter 12 skott utanför mål i denna period, vi saknade skärpan framåt medans trosa var extremt effektiva på de lägena de fick. 
Skotten 11-10 till Trosa. 

Period 2 börjar vi i boxplay och där fick vi se en riktig delikatess av Tom Nyberg i Trosa som bakom målet zorrar in 4-1. Vi får ytterligare en utvisning och där tar Trosa Time-out. Taktiskt rätt kan man tycka vid detta läge då de faktiskt gör 5-1 i powerplay. Vi spelar extremt dåligt denna period medans Trosa fortsätter att ösa på framåt och arbetar för varandra. Vi däremot spelade precis tvärt om tyvärr. Trosa vinner tillslut perioden med 4-0 och efter 2 perioder står det 7-1 till Trosa. Positivt är att vi lyckas döda 2 boxplay under periodens gång där vi spelar i 3-5 i nästan 2 minuter. 
Skotten 11-9 till Telge. 

Period 3. I omklädningsrummet så tar coach ton med stora bokstäver. Men det som gjorde skillnad kan ha varit våran materialare som sa några fina och väl valda ord precis innan vi skulle gå ut och spela period 3, var det dessa ord som gjorde att bragden blev möjlig? 
För period 3 är en bragd som nog ingen av spelarna, ledare eller publik kommer att glömma. 
Vi går ut och får börja med ett powerplay och reducerar till 2-7 efter 1:15 in i perioden. vi gör 3-7 redan efter 2:46 och vi börjar få energi. Trosa utökar dock sin ledning efter 4:53 till 3-8. MEN vi gav oss inte i tredje perioden. Vi fortsatte ösa på och gör 4-8 och 5-8 inom loppet av 50 sekunder. Detta gav oss energi medans Trosa började bli nervösa. Vi fick vänta till den magiska minut 10 där vi gör 6-8 10:00, 7-8 10:09 och 8-8 10:18. Vi har kvitterat och gjort 7 mål på 10 minuter. Men det tar inte slut där. Trosa går ner sig totalt efter detta, time-out var inget allternativ då de använde den i period 2. Vi gör 9-8 och 10-8 innan klockan hade slagit till 15 minuter. Vi gör alltså 9 mål inom loppet av 15 minuter. VILKEN BRAGD! 
Skotten 19-5 till Telge. 

Skotten totalt 40-24 till Telge. 
Slutresultat 10-8 till Telge. 

Hur summerar man det här? Vi gör alltså 9 mål i sista perioden inom loppet av 15 minuter. När hände detta senast i innebandy? Det går inte att säga något annat än RESPEKT till grabbarna som gör jobbet och tror på att vändningen var möjlig. Vilken energi och tempo vi spelar med i sista perioden. Detta är absolut något vi alla kommer minnas för all framtid. Riktigt häftigt att få uppleva på plats. 
Nyförvärv nr 3 klart för Juniorlaget.
2019-10-18 15:32
Juniorlaget har gjort klart med säsongens tredje nyförvärv. 

Vi hälsar Max Kjellgren välkommen till klubben. 

Max kommer närmast från Nynäshamn där han spelat i sina ungdomsår och hann även debutera för deras a-lag innan han valde att ta klivet över till oss. 

Max är född 2003 och har redan hunnit visa att han har ett bra skott och en vilja som få spelare besitter på planen. Han är en lång och stark spelare med ett bra spelsinne. 

Coach Fredrik kommenterar nyförvärvet:
Det är alltid roligt med nya spelare till laget och att just Max väljer att kliva över till oss är extremt roligt. Vi har fått se Max nu under några träningar och ser stor potential i honom. Han har ett driv i sig som få spelare besitter. Det tar alltid lite tid för nya spelare att komma in i ett nytt lag och hur vi vill spela innebandy men låt han få några matcher så kommer han snart visa upp sina fina handleder och skott. 

Vi önskar Max varmt välkommen till oss och hoppas han ska trivas och fortsätta utvecklas hos oss här i Telge SIBK. 
Dubbelhelg i Linköping.
2019-10-13 21:14
Denna helg åkte laget till Linköping där vi skulle spela 2 matcher. 
Lördagen så var det Hj-serien och moståndet var Linköping.
Söndag så var det JAS-serien och motståndet stod Ledberg för. 

Linköpingsmatchen visade vi upp massa olika sidor av oss som lag. 
Första 10 minutrarna i matchen spelar vi otroligt fin innebandy och tar ledningen med 2-0. Linköping växer in i matchen och lyckas reducera, kvittera och ta ledningen innan vi hinner reagera äns. Oj vad det kan svänga spelmässigt ibland. Vi lyckas dock peta in kvitteringen i slutet på perioden och det var viktigt. 
Vi gör varsitt mål i period 2 och matchen står och väger åt båda håll. 
Period 3 så är det ställningskrig och inget av lagen vågar riktigt kliva framåt. Men när vi väl petat in 5-4 och Linköping börjar gå mot ett kvitteringsmål så lossnar det rejält för våran del. Vi gör 6 mål i sista perioden och vinner matchen med 10-4. 

Skotten: 35 - 26 till Telge
Slutresultat 10-4 till Telge. 

Summering av matchen är väl att vi spelar bra innebandy stundtals och lyckas straffa Linköping ordentligt i sista perioden. Vi har mycket innebandy i oss och vi lyckas ta fram det i vissa delar av matchen. 

Så var det då äntligen dags för JAS-match igen och nu stod Ledberg för motståndet. Ledberg som har fostrat många unga duktiga killar och lyckats väldigt bra i JAS-sammanhang senaste åren. 

Vi gör en helt okej första period där vi släpper in 4 bollar och gör 2 mål framåt. Vi kände alla att vi hade något att bygga på och att vi gör en bra första period. Men oj vad fel vi hade. Vi är inte alls med i resten av matchen, vi lät Ledberg göra precis vad de ville. Vi förlorar med 13-2 tillslut och ja, det var precis det matchen visade också. Ledberg ville spela innebandy och vi ville inte göra jobbet för varandra. 

Skotten: 45 - 22 till Ledberg.
Slutresultat: 13-2 till Ledberg

Summeringen av matchen är att Ledberg hade en första femma som gjorde minst 9 mål. De var ruskigt effektiva och lyckades luckra upp vårat försvar ordentligt. Vi slarvar med bollen när vi väl får låna den av Ledberg och vi kämpar inte för varandra tyvärr. Vi glömmer denna matchen helt enkelt och arbetar vidare mot nya matcher och nya mål. 
Serie-premiär röd nivå klass BC
2019-10-13 21:06
Nu var det äntligen dags för serie-premiär på röd nivå. 
Denna match stod Torshällas duktiga 04 gäng för motståndet och uppgiften vi hade framför oss var helt klart tufft. 

Period 1 börjar väldigt avvaktande från båda lagen där vi båda lagen känner på varandra till en början och Torshälla tar ledningen. Vi replikerade relativt snabbt ändå och det står 1-1 efter första perioden. 
skotten 4 - 4. 

Period 2 är skotten och anfallsspelet period. Vi pratar om att ändra om vissa saker i anfallszonen och oj vad utdelning vi får. Vi rullar bollen fint och lyckas sätta dit 6 bollar i denna period. Vi spelar väldigt fint stundtals och det ger utdelning. 
Skotten 16 - 4 till Telge. 

Period 3 så går vi in med en betryggande ledning och spelar lite på resultatet kan man säga. Vi fortsätter skjuta mycket men har inte riktigt samma utdelning som i andra perioden. Vi lyckas dock peta in 3 bollar till. 
skotten 10 - 2 till Telge. 

Skotten totalt: 30 - 10 till Telge
Slutresultat: 10-2. 

Summeringen av matchen är att vi börjar trevande men växer in i matchen och skönt att vi får hål på motståndaren när vi spelar så fin innebandy stundtals. 
Spelade matcher
Ons 15/5 19:30
Fre 8/3 19:00
6 - 8  
Sön 3/3 10:00
2 - 8  
Tis 20/2 19:15
7 - 4  
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Telge SIBK, 25/05 14:59 
Telge SIBK, 23/05 16:18 
Telge SIBK, 21/05 20:37 
 
Tack till våra huvudsponsorer:
Vi stödjer Telge SIBK!
 
Svenska Spel, anslut dig och hjälp oss!
 
telge.sibk på Instagram