Herrjuniorer/JAS

Ny fight i Hj-serien.
2019-10-27 21:42
Då var det dags igen för match i Hj-serien där vi inför denna match fortfarande var obesegrade och det var något vi skulle fortsätta vara. Idag gästades vi av Onyx IBS.

Eftersom att Onyx endast kom med 9 utespelare denna match så gick vi upp i en hög press redan från start för att försöka trötta ut motståndarna tidigt.
Den utdelningen fick vi inte riktigt se, istället gav vi Onyx väldigt många kontringar som blev till farliga lägen och Onyx tog ledningen rättvist och lyckades peta in 3 bollar innan perioden var slut och vi lyckades endast göra 1. Onyx lyckades helt klart utnyttja våran höga press och vi lyckades inte utnyttja de chanserna vi lyckades skrapa fram genom våran höga press.
Skotten 12-10 till Onyx.

Period 2 startar vi desto bättre. Vi vågar hålla mera i bollen och när väl Onyx får låna bollen så lyckas våran höga press störa de så pass mycket så vi återvinner bollen väldigt tidigt. Vi skapar extremt många målchanser och målvakten i Onyx får jobba hårt perioden igenom. Vi lyckas kasta in 6 bollar i andra perioden och släpper in 1 mål. Klart godkänd andra period av oss. Dock skapas det en väldig irritation efter ett av våra mål som tog mycket fokus från båda lagen, tråkigt när det var en väl spelad match innan detta.
Skotten 22-9 till Telge.

Period 3 så pratade vi om den irritation som skapades i andra perioden att det var ingenting vi i Telge stod för. Men det tog tyvärr mera fokus från killarna än vad vi ledare hade velat. Onyx lyckas helt klart bättre än oss i tredje perioden men vi håller tätt bakåt en bra stund. Casper i målet gör en kanon insats och vi kan nog tacka honom ordentligt att inte Onyx gör fler mål än de lyckas göra. De kommer så nära som 7-5 men ca 5 minuter kvar av perioden och där väljer vi att ta time-out och lugna ner spelarna och spela på de 10 spelarna vi tror på ska lyckas bevaka segern. Onyx fortsätter efter time-outen att forcera men vi lyckas sno bollen och trycka dit 8-5 och då kändes det klart. Dock var det inte långt ifrån att vi lyckas göra 9-5 med några sekunder kvar men Phille väljer att skjuta bollen ner i sarghörnet istället för att göra mål, undra om man tänker på den missen innan han går och lägger sig inatt... Tur det inte betydde något.
Skotten 19-11 till Onyx.

Skotten totalt 43 - 40 till Telge.
Slutresultat 8-5 till Telge.

Ny seger där det vinnande konceptet denna match var andra perioden och våran höga press under hela matchen. Vi kommer ikapp och går iväg till 7-3 och det var nog tungt för Onyx som var 9 utespelare att tappa 3-1 ledning till 7-3 underläge. Det märktes att det var trötta ben i Onyxbåset i andra perioden. Skönt att vi fortsätter hitta sätt att vinna matcher i Hj-serien och även fast vi inte spelar på topp i 60 minuter så räcker det.