Serie:Svenska Superligan Dam   Tabell >>
Samling:12:30
Förlust mot Mora
2018-02-26 14:32
Kauppi måljublar!

Serieledarna Mora på besök i Västergård Arena. En på förhand mycket tuff match som vi till slut förlorar med 4-7 efter periodsiffrorna 2-3, 2-1, 0-2.

Matchen lever dock länge och vi har straff för 5-5, men den räddas och Mora kan senare utöka ledningen för att punktera matchen i sista minuten i tom bur fram till 4-7.

Vi sätts under press direkt när Mora både gör 0-1 och 0-2 tidig i matchen. När vi sedan åker på en tvåa känns det som om trean lurar runt hörnet. Mora har ett skott i insidan av stolpen men det är vi som gör målet efter en vass kontring signerad Felicia Forsmark som spelar över till Therese Gustafsson som smäller in den. Vi håller stången resterande tid av box-play och med fullt lag får vi frislag i hörnet där vi spelar fram till skottläge från bakplan och Alexandra Vänskä drar direkt och Johanna Kauppinen håller sig framme på returen och slår in kvitteringen med en snygg volleybackhand. Mora återtar ledningen efter ett par minuter och vi avslutar perioden olyckligt med ett självmål i sista minuten. 2-4 inför andra.

Vi kommer ut i andra med bra energi och i fjärde minuten spelar vi oss ur pressen bra och gör en riktigt bra spelvändning där vi kommer fram tre mot två när Felicia driver upp och passar till Åsa Tjusberg som hotar men släpper vidare till Tess som sätter den i öppen kasse. En viktig reducering till 3-4 och riktig kontakt. Mora får i sjunde minuten sedan in 3-5 målet efter ett misstag, men vi reser oss och kör vidare. Belöningen kommer i tolfte minuten när vi kontrar genom Tess som frispelats från halvplan av Åsa, Tess avslutar kliniskt och fullbordar sitt hat-trick för 4-5. Båda lagen skapar chanser för ytterligare mål, men perioden slutar med ledning för Mora med 4-5.

I tredje perioden tilldöms vi en straff efter drygt två minuter och Åsa får förtroendet att lägga den. Amanda Hill i Moras kasse är dock med på noterna och räddar. I det efterföljande PP-spelet är Mora bra och spelar av mycket tid vilket inte ger oss någon större möjlighet att etablera något spel. Mora går upp i tvåmålsledning igen. 4-6 kommer efter ett frislag i hörnet där vi inte är riktigt med, avslutet sitter snyggt i bortre krysset. Vi arbetar hårt för att komma närmare och med ett par minuter kvar plockar vi målvakten. Tyvärr får vi inte till det och Mora kan sätta sista målet i tom bur med halvminuten kvar. Slutresultat 4-7.