Innebandy
Herrar Div 3

Vinst igen mot Galagowear!
2020-10-11 20:52
Lagen möttes redan tisdag för två veckor sen i en träningsmatch. Likt den matchen och som mot Nykvarn så tog vi tag i matchen från första sekunden. Dock så fick Galagowear inte chansen att komma tillbaka denna gång.

Första perioden:
Fastän flera klagar på att uppvärmningen såg lite loj ut så såg inte första bytena likadant ut. Vi jobbar metodiskt och ställer upp så som vi ska. Efter 05,42 så snor Josef bollen från försvararen i Galagowear efter en hög press. Han springer runt mål och slår en hård pass till Narva som får göra sitt första seriemål.
Två minuter senare så får vi ett powerplay. En sekund senare så har Josef hittat Hebbel och det står 2-0.
09,50 så gör Camuset 3-0 på pass från Hebbel, detta efter bra rull av hela femman.
16,26 så gör Seth 4-0 på pass från dagens stjärna Bylger.
Bylger hinner även göra 5-0 med 45 sekunder kvar efter ett exemplariskt uppbyggnad av ett anfall. Kaski gör sitt första av fyra assist för dagen.
Vi hade väldigt bra kontroll på första perioden, där vi styrde spelet dit vi ville.

Andra perioden:
Galagowear börjar press lite högre upp på banan men vi håller oss kyliga och fortsätter spela vårt spel.
04,09 så åker Galagowear ut för obstruktion och 05,56 sätter Seth boll i mål efter en väldigt fin pass Josef.
07,30 åker Galagowear ut för tredje gången och man märker av en viss frustration på plan.
08,24 så skjuter Hebbel in bollen i mål på pass från Kaski.
11,03 så gör Hebbel ditt tredje för dagen efter förarbete av Josef. Detta var tredje skottet för Telge i andra perioden.
Fram tills detta så har vi haft bra kontroll på matchen för vi jobbar hårt och står rätt.
12,06 så får Galagowear till slut till en reducering, detta efter en kontring. Vi blir lite väl offensiva och fastnar med 4 man på sista fjärdedelen av plan. 8-1!
Ingen behöver egentligen säga något, utan vi alla vet att vi behöver återgå till spelidén.
13,55 så gör Bylger sitt andra mål för dagen, pass Kaski.
15,58 så lyckas Galagowear göra sitt andra mål när vi gör det väldigt svårt för oss. Man snor bollen, via en hög press, bakom mål och lyckas på något sätt få in den i vid första stolpen.
18,45 åker Josef ut för slag men vi rider ut andra perioden utan att släppa in fler mål.
Andra perioden började vi svikta lite på strukturen vilket straffade sig ett par ggr. Det positiva var att laget höll ihop utan att det vart gnäll på varandra.

Tredje perioden:
Vi klarar av dom sista 45 sekunderna i numerärt underläge och 02,03 så gör Bylger sitt tredje för dagen och även denna gång på pass från Kaski.
Galagowear lyckas göra ett tredje mål när vi gör det för svårt för oss själv i anfallzon. Målvakten kastar ett långt utkast som lyckas gå mellan alla våra spelare och anfallaren lyckas skjuta bollen förbi Jimmy.
06,40 åker Raas ut för slag 2 min. Men boxen lyckas ännu en gång hålla tätt.
09.13 så gör Josef sitt första för dagen på pass från Hebbel. Dom två blir poängbäst med fem poäng var idag.
17,51 åker Galagowear ut igen. Vi spelar runt bollen i powerplayet utan egentligen försöka göra mål.
Tredje perioden blir inte så dramatiskt. Några tendenser till fult spel från båda lagen men domarna lyckades hålla matchen under kontroll.
Sista halva perioden så spelar vi bara ut bollen och drar ner tempot så att inte Galagowear ska kunna komma ikapp.

Vi gör en mycket stabil insats och det som är mest kul är att alla börjar lida på varandra mer och mer. Detta gör att spelet kommer bli ännu mer stabilt ju fler matcher vi spelar. Vi spelar runt bollen på hela laget och inte enbart bland forwards.