Innebandy
Telge SIBK Herrar Div 2

Hemmamatch och vinst mot Duvbo i H1
2015-12-17 19:42
Det blev storvinst mot Duvbo. Matchen gick i relativt lågt tempo fram till 13:e minuten i andra perioden. Då drog Telge upp tempot och avgjorde matchen på 3 minuter. Duvbo ligger under strecket i serien, strecket för att kunna hänga kvar i H1 och kämpar för att få poäng för att ta sig över strecket. Telge kämpar för att få poäng för att komma över slutspelsstrecket.

Period 1 börjar i ganska lugnt tempo. Telge har de flesta målchanserna i perioden och i den 10:e minuten får Robin bollen på mittplan och är just då bakom Duvbos så Robin kan ensam dra mot Duvbo målet och med dragning lura bort målvakten. I den 15:e minuten får vi spela boxplay och Duvbo får i väg ett antal skott men Rikard i mål plockar ner alla bollar som kommer farande. In i sista minuten fångar Jesper upp en förflugen boll som målvakten missat att få undan, och Jesper vispar in bollen i mål. Perioden slutar 2-0 till Telge, och skottstatistiken är 9-6.

Andra perioden får Duvbo en målchans när vi missar en rensning och kan reducera till 2-1. Tempot är fortsatt relativt lugnt. Telge försvar gör ett gediget jobb mot Duvbos som inte får till något vassare anfallsspel. Det är lite för mycket ensamjobb i Duvbo anfallen och inte så mycket passningsspel. Det passar vårt försvar bra då vi markerar och plockar ner bollföraren. 8 minuter in i matchen får Robin tag på bollen, driver in och sick-sackar mellan Duvbos backar och sätter bollen i målkrysset. 3-1 står det nu.

När klockan passerar 13 minuter så drar Telge upp tempot och får igång det snabba passningsspelet och på 3 minuter så går Telge från 3-1 till 6-1 och nästan punkterar matchen. 4-1 kommer när Jakob som back står högt och väl placerad i slottet, så när bollen kommer loss ifrån en sargkamp och rullar fram till Jakob så sätter han den direkt i mål. 1,5 minut senare drar Marcus på riktigt bra backskott som går i mål. 11 sekunder senare dra Oliver från backposition på ett skott mot mål och Robin gör påpassligt en lätt styrning och bollen in i mål.  Robins tredje mål och dagens hat trick fullbordat. Perioden slutar 4-1 till Telge, skott på mål 12-3.

Tredje perioden går ner i ett lugnare tempo och det dröjer 12 minuter in i perioden innan det händer något, men sen kommer fyra Telge målen som på ett snöre. Först ett typiskt Kim Kallin mål, får tag i bollen, bryter sig in förbi 2 spelare och in med bollen i mål. Nästa är ett snabbt pass från Ludde och Andreas sätter, från en ganska dålig vinkel, bollen i mål på ett direktskott. Nästa mål är ett snabbt pass-pass-pass anfallsspel i slottet och siste man är Kim som sätter bollen i mål. Sista målet är ett premiärmål för Pelle Hansson, som nu spelar de sista minuterna av H1 matchen. Ett snabbt anfall med pass fram till Pelle som smackar in bollen i mål. Perioden slutar 4-0 till Telge, skottstatistik sista perioden 14-7, och matchen slutar 10-1.

Sammanfattningsvis gör Telge en gedigen insats, även om motståndet inte var det svåraste. Telge nu upp över slutspelsstrecket, men fler lag har en match mindre spelad. Vi kan också notera att Telge hade hela 7 spelare som gjorde mål i matchen. Nästa match är bortamatch 8 januari mot Tumba.