Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Telge SIBK
Innebandy
Telge SIBK Herrar Div 2

Telge SIBK - Herrar Division 2
Telge SIBK A-lag

Telge SIBK spelar i Division 2 Sörmland säsongen 2019-20.


Föregående säsong åkte vi snöpligt ur Divison 1 Mellersta Svealand. En säsong som innehöll det mesta. En minst sagt trevande inledning med ett spel som inte alls stämde avlöstes av en bättre andra halva där vi hade häng till sista matchen.  Truppen består till stor del av spelare fostrade i Telge SIBK som kommer göra sitt yttersta för att klara återtåget till division 1 nästa säsong.

Silvermedalj till herrlaget i DM!
2019-09-06 17:05
Herrlaget spelade i helgen DM i Vagnhärad för att försvara sin titel från förra säsongen. Förra säsongens finalmotståndare Flens IBF drog sig ur någon dag innan turneringen startade vilket ledde till att endast en match spelades i gruppspelet mot Torshälla IBK U som vi vinner med 7-1. I semifinalen besegrades Trosa Edanö IBK med 3-1. I finalen väntade nyblivna Division 1 laget IFK Gnesta. Tyvärr räckte vi inte ända fram utan föll i en svängig finalmatch mot IFK Gnesta med 3-4. Klicka på nyheten för att läsa kortare referat från matcherna.
Två spännande spelare har skrivit på för herrlaget!
2019-08-31 23:59
Telge SIBK är glada över att kunna presentera två spelare till som är klara inför den kommande säsongen i vårat herrlag. Mattias Nordenadler och Anton Malmqvist-Scott har skrivit på och kommer spela med vårat herrlag nästa säsong.
Mattias har varit en del av vårat herrlag under några säsonger och fick förra säsongen sitt genombrott i herrlaget på riktigt då han var ordinarie under nästan hela säsongen i Division 1. Vi tror att han kan ta ytterligare kliv i sin utveckling och det ska bli spännande att se hans fortsatta utveckling under nästa säsong.
Anton är en egen produkt som nu skriver på sitt första kontrakt med herrlaget. 
Senior DM helg i Vagnhärad 31/8-1/9
2019-08-31 23:23
Senior-DM Telge SIBK H2 - Torshälla U (7-1)
I år står Trosa Edanö för DM arrangemanget i Vagnhärad.

Telges H2 spelar i Grupp 2 som från början bestod av 3 lag. Telge, Torshälla och Flen. Tyvärr drog sig Flen ur turneringen och gruppen det blev endast en match i gruppen. Vinst med 7-1 mot Torshälla U och vi är gruppsegrare. 

Målare:
Måns Ahlberg 2
Jacob Leek 1
Tommy Cannerbo 1
Matias Karkulahti 1
Magnus Söderqvist 1
Morgan Ahlberg 1

Matchens tÄLGe:
Matias Karkulahti

Söndag morgon och första matchen spelas mot Trosa Edanö. Vinnaren i matchen kommer med största sannolikhet möta IFK Gnesta i finalen kl. 16.00 i Hedebyhallen.

Telge - Trosa Edanö 3-1
Samtliga mål i matchen gjordes av Telge där en snygg klack av Cap ställde Weilow.

Målare:
Måns Ahlberg 2
Morgan Ahlberg 1

Matchens tÄLGe:
Rickard Weilow

Final kl. 16.00 mot IFK Gnesta


DM blir en alltmer urvattnad tillställning (snart slut på vattnet...), dags att tänka nytt än en gång så att klubbarna satsar lite. Prispengar till vinnarna kanske skulle kunna sätta lite krydda på turneringen.Två unga spelare klara för herrlaget till nästa säsong!
2019-08-30 14:47
Telge SIBK är väldigt glada över att kunna presentera ytterligare två pusselbitar i vårat lagbygge till den kommande säsongen. Den ena är Mattiece Myllyperkiö-Cortez som flyttas upp från de egna leden och den andra är ett nyförvärv i form av Philip Haglund som vi hälsar välkommen till Telge SIBK.
Truppläget i herrlaget inför säsongen 19/20! Summering av läget!
2019-08-29 18:01
Målvakter
#xx Christian Karlsson (Ny)
#35 Rikard Weilow
#xx Kristoffer Eriksson (Ny)

Backar
#16 Mattias Nordenadler
#17 Andreas Fränzel
#22 Matias Karkulahti
#98 Jonathan Edelsvärd (Ny)
#27 Filip Andersson (Ny)
#2 Johan Talvio (Ny)

Forwards
#4 Andreas Lindgren
#7 Tommy Cannerbo
#9 David Larsen
#21 Robin Berglund
#8 Måns Ahlberg
#95 Morgan Ahlberg
#24 Philip Haglund (Ny)
#25 Anton Malmqvist-Scott (Ny)
#23 Carl Vingnäs (Ny)
#6 Magnus Söderqvist (Ny)
#xx Mattiece Myllyperkiö-Cortez (Ny)
#11 Jakob Leek (Ny)

Ledare
Kari Koskinen (Huvudtränare)
Roland Fränzel (Sportansvarig/Assisterande tränare)
Mikael Wikner (Lagledare)
Marcus Andersson (Lagledare)

Nyförvärv
Jonathan Edelsvärd (Nykvarns IBF), Christian Karlsson (Tumba GOIF), Kristoffer Eriksson (Telge SIBK U), Filip Andersson (Telge SIBK U), Johan Talvio (Telge SIBK U), Philip Haglund (FBI Tullinge), Anton Malmqvist-Scott (Telge SIBK U), Carl Vingnäs (Telge SIBK U), Magnus Söderqvist (Telge SIBK U), Mattiece Myllyperkiö-Cortez (Telge SIBK JAS), Jakob Leek (Telge SIBK U)

Spelarförluster
Philip Gustafsson (IFK Gnesta), Samuel Sundman (Klubb ej klar), Alexander Lundström (Strängnäs IBK), Marcus Lundberg (Nykvarns IBF), Sebastian Högback (Klubb ej klar), Hjalmar Fahlgren (Älvsjö AIK IBK), Giovanni Palumbo (Älvsjö AIK IBK), Edvin Engbom (Klubb ej klar), Axel Lindell Nilsson(Klubb ej klar), Filip Rönnqvist (Värmdö IF), Albin Fröberg (Farsta IBK), Kim Callin (Slutar?), Philip Nordström (Flyttar för studier), Linus Jonsson (Värmdö IF)

Kommentar
När man åker ur en serie så är det naturligt att det sker stora spelarförändringar. Vissa spelare vill inte gå ner en division, vissa funderar över att lägga av och andra stannar kvar. 

Vill börja med en kommentar kring de som lämnat. Vi i Telge vill passa på att önska er alla lycka till i era nya klubbar, ett extra stort lycka till däremot vill vi skicka med till #2 Alexander Lundström. En egen produkt som spelat i Telge hela sin innebandykarriär och utvecklats till en bärande spelare i vårat herrlag. Till nästa säsong blir det Allsvenskan med Strängnäs IBK för Alex och det ska bli väldigt spännande att se dig prova lyckan på högre nivå. Du är väl värd chansen och vi önskar dig ett stort lycka till.

De nya spelarna är som ni säkert märkt främst från de egna leden. Många spelare som tidigare tillhört H1 men som valt att trappa ned av olika anledningar gör nu comeback i herrlaget. De spelarna vet vi var vi har någonstans.
Nyförvärv till herrlaget! Välkommen till Telge SIBK Jonathan Edelsvärd!
2019-08-29 10:36
Telge SIBK är väldigt glada över att kunna presentera ett nyförvärv inför den kommande säsongen. Jonathan Edelsvärd har skrivit på för föreningen och förstärker laget inför den kommande säsongen!

Jonathan som varit i Telge tidigare under sina ungdomsår då han spelade i föreningens framgångsrika P98-lag kommer närmast från Nykvarns IBF som han tillhört de senaste säsongerna. Förra säsongen var han del i det Nykvarnslag som spelade upp sig till Allsvenskan. Med Jonathan i laget får vi en spelskicklig back med bra blick för spelet som kan driva spelet.
Vi vet att det finns en stor potential i Jonathan som vi hoppas kunna få ut under nästa säsong och det ska bli spännande att se vad han kan uträtta i herrlaget den kommande säsongen.
Två rutinerade spelare återvänder till herrlaget!
2019-08-28 23:46
Telge SIBK är glada över att kunna presentera ytterligare två spelare i vårat herrlag till den kommande säsong. Det är två bekanta namn med närmare 300 matcher sammanlagt i herrlaget som nu återvänder efter att ha tillhört vårt U-lag under föregående säsong. Jakob Leek och Johan Talvio har skrivit på och kommer spela med Telge SIBK under den kommande säsongen.
Målfarligt brödrapar klara för ännu en säsong i herrlaget!
2019-08-27 23:30
Telge SIBK är väldigt glada över att kunna meddela att ytterligare två spelare med stor erfarenhet från Division 1-nivå kommer fortsätta spela med herrlaget den kommande säsongen. Morgan Ahlberg och Måns Ahlberg har skrivit på och spelar med herrlaget nästa säsong.
Morgan har varit en tongivande spelare i herrlaget under flera år som fortsatt utvecklas år för år och som fortfarande kan bli bättre. Med åtta säsonger i herrlaget och över 100 poäng på de säsongerna har han även samlat på sig värdefull rutin och med sin snabbhet och teknik kommer vi säkerligen få se många poäng från hans klubba kommande säsong. 
Vinst för herrlaget i säsongens första träningsmatch!
2019-08-18 09:00
Herrlaget spelade i Torsdags säsongens första träningsmatch när IBF Offensiv Lidingö var på besök i Västergård Arena. IBF Offensiv Lidingö spelar i Division 2 Stockholm där de förra säsongen slutade på åttonde plats i samma serie.

Matchen inledning präglades av klassisk försäsongsspel med mycket spring och inte mycket till skönspel. Gästerna tog ledningen med matchens första skott och gick till periodvila med en 1-0 ledning. Andra perioden inleddes på samma sätt då gästande Lidingö återigen gjorde mål i första bytet. Mycket chanser för herrlaget men stabilt målvaktsspel i Lidingö höll målkolumnen tom för hemmalaget. Till slut började däremot det relativt stora spelövertaget betala sig och bollarna trilla in och efter andra perioden stod det 3-3. Sista perioden fortsatte ge mycket lägen och med bättre skärpa hade det kunnat bli fler mål men slutresultatet skrivs till 6-3 i hemmalagets favör.
Målskyttar Telge: Morgan Ahlberg x2, Anton Malmqvist-Scott, Måns Ahlberg, Philip Haglund, Andreas Lindgren
Tre målvakter klara för spel med herrlaget kommande säsong!
2019-07-11 08:00
Telge SIBK är glada över att kunna presentera herrlagets målvaktsbesättning till den kommande säsongen. Rikard Weilow, Kristoffer Eriksson och Christian Karlsson har alla skrivit på för herrlaget och kommer representera laget kommande säsong.
Rikard har under flera säsonger varit en av målvakterna i vårat Division 1-lag och kommer från en stark säsongsavslutning där han stod många matcher och hade en stor del i lagets starka vårsäsong. Kristoffer Eriksson är en spelare ur de egna leden som efter några år på annat håll kom tillbaka till föreningen inför förra säsongen och spelade med U-laget i Division 2. Till nästa säsong tillhör han herrlaget och kommer konkurrera om målvaktsplatsen. Den tredje målvakten är ett nyförvärv som även han kommer från de egna leden, Christian Karlsson som tidigare tillhört herrlaget ansluter närmast från Tumba GOIF. Christian som även är landslagspelare för Thailand är en reaktionssnabb målvakt som ytterligare spetsar till våran målvaktsbesättning.
Två rutinerade trotjänare fortsätter i herrlaget!
2019-07-10 08:00
Telge SIBK är glada över att kunna presentera två till spelare från vårat Division 1-lag som fortsätter spela med herrlaget i Division 2 den kommande säsongen. Andreas Fränzel och David Larsen har skrivit på för föreningen och fortsätter i herrlaget.
Två av de mest rutinerade spelarna i herrlaget som båda gjorde debut i herrlaget säsongen 2007/2008. Sedan dess har de tillsammans samlat ihop nästan 400 matcher och ungefär 175 poäng. David som kan spela på alla positioner är med sitt tuffa spel alltid jobbig att möta och kommande säsong kan de säkerligen bli fler mål från hans klubba i Division 2. Andreas har varit en av våra mer defensiva spelare i Division 1-laget med mycket spel i boxplay men som kommande säsong i Division 2 kan bidra mer i det offensiva spelet.
Poängstarkt radarpar tillbaka i herrlaget!
2019-07-08 08:00
Telge SIBK är väldigt glada över att kunna meddela att två spelare som varit viktiga delar av vårat herrlag i flera år nu är klara för spel i herrlaget återigen efter en säsong i U-laget. Carl Vingnäs och Magnus Söderqvist har skrivit på och kommer spela med herrlaget kommande säsong.
Inför förra säsongen så valde de båda att kliva ner och spela med U-laget i Division 2 men nu är de tillbaka i herrlaget. Tillsammans har de i herrlaget gjort ungefär 350 matcher och stått för närmare 250 poäng genom åren. Föregående säsongen i U-laget så gjorde Magnus 45 poäng på 17 matcher i Division 2 och det ska bli spännande att se vad de kan åstadkomma när de nu kommer tillbaka till herrlaget kommande säsong.
Två viktiga spelare fortsätter i herrlaget!
2019-07-01 22:18
Telge SIBK är väldigt glada över att kunna meddela att ytterligare två spelare från förra säsongens H1-lag fortsätter med herrlaget. Matias Karkulahti och Andreas Lindgren har skrivit på och kommer spela med herrlaget den kommande säsongen.
Matias är en av de mer rutinerade spelarna i laget med närmare 200 tävlingsmatcher för herrlaget och har de senaste säsongerna varit en av de ledande backarna i laget. Med sina ledaregenskaper kommer han vara väldigt viktig för laget kommande säsong. Andreas anslöt till laget i början av förrförra säsongen och slog sig snabbt in i laget med sin snabbhet och målfarlighet. Förra säsongen blev det inte lika mycket mål men till kommande säsong är vi övertygade om att målen kommer bli desto fler igen.
Träningsmatch för herrlaget mot IBF Västerås!
2019-06-30 00:25
Herrlaget spelade tidigare i veckan en träningsmatch inför uppehållet för att känna lite på matchspel och låta den nya tränaren Kari Koskinen få testa laget i matchspel.

Det blev en svängig match på det svårspelade golvet i Bombardier Arena mot ett IBF Västerås anförda av våran tidigare tränare Nicklas Jonsson som föregående säsong slutade på femte plats i Division 1 Västra Svealand. Efter att vi gått ikapp i sista perioden till 5-5 så kom 6-5 på ett frislag med en sekund kvar, en väldigt lång sekund ska tilläggas. Glädjande saker i den här matchen som vi tar med oss är att försvarsspelet såg bra ut och en debut i herrlaget från ett gäng juniorer som alla stod för fina insatser.
Slutresultat: IBF Västerås - Telge SIBK 6-5
Målskyttar Telge: Morgan Ahlberg x2, Tommy Cannerbo, Anton Malmqvist-Scott, Akseli Laitinen
Kommande matcher
Spelade matcher
Lör 25/1 18:45
9 - 4  
Lör 18/1 15:45
19 - 4  
Lör 4/1 16:00
Sön 15/12 14:15
9 - 5  
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Telge SIBK, 26/01 19:04 
Telge SIBK, 24/01 12:06 
Telge SIBK, 02/12 22:12 
 
Tack till våra huvudsponsorer:
Vi stödjer Telge SIBK!
 
Svenska Spel, anslut dig!
 
telge.sibk på Instagram