Telge SIBK
Innebandy
H1 Telge IBS
Telge IBS - Herrar Division 1

Telge IBS spelar i Division 1 Mellersta säsongen 2017-18.


Den gångna säsongen nådde vi en sjundeplats i Division 1 Mellersta Svealand efter många riktigt bra matcher. I truppen finns ett stort antal spelare fostrade i Telge SIBK och vi har en spännande mix av starka, rutinerade spelare samt hungriga och talangfulla ungdomar.


Kommande säsong blir mycket intressant då herrlaget har ett nytt tränarpar i Dennis Ericsson och Johan Löf. Tillsammans med dessa tror vi att herrlaget tar ytterligare kliv i sin utveckling och aspirerar på kvalplats till Allsvenskan.

Två nya träningsmatcher spelade under helgen!
2017-08-14 20:20
Herrlaget spelade denna helg två träningsmatcher. I den första på lördagen blev det oavgjort mot divison 2 laget FBC Nyköping. En jämn tillställning där slutresultatet skrevs till 4-4. På söndagen ställdes man mot allsvenska topplaget Djurgårdens IF i Västergård Arena och där blev det förlust med 6-10. Matchinfo och någon form av referat kan läsas i nyheten.
Första träningsmatcherna spelade och förändringar i spelartruppen!
2017-08-10 11:37
Philip Nordström #70, fw
I helgen som var så spelade herrlaget sina två första träningsmatcher för säsongen. I den första matchen blev det förlust mot allsvenska FBI Tullinge med 3-5 och i den andra blev det vinst mot division 2-laget Tumba GOIF med 6-5. Kommande helg väntar två nya träningsmatcher mot Djurgården och FBC Nyköping.
Vi ska också passa på att meddela två förändringar i herrlagets trupp. Den första är att #70 Tim Isberg som anslöt inför förra säsongen och hade kontrakt även denna säsong väljer att lägga klubban på hyllan på grund av bristande tid och motivation. Den andra är att Philip Nordström som är en junior från de egna leden har erbjudits ett a-lags kontrakt och kommer att plockas upp i herrlaget. Philip har tränat med herrlaget under försäsongen och imponerat på träningar och även i sina första matcher som han gjorde mot Tullinge och Tumba vilket gör att han nu kommer tillhöra herrlagets trupp permanent under kommande säsong. Vi tackar därmed Tim Isberg för hans tid i klubben och hälsar Philip Nordström välkommen till herrlaget!
Intervju med herrlagets nya assisterande tränare Johan Löf!
2017-07-31 15:00
Johan Löf, Assisterande tränare

Då var herrlagets säsong igång på riktigt och under Måndagen kliver laget in i hall för en första inomhusträning. Vi har pratat med lagets nya assisterande tränare på samma sätt som med våran nya huvudtränare. Om ni klickar på länken nedan så kan ni läsa hela intervjun med lagets nya assisterande tränare Johan Löf.

Intervju med herrlagets nya huvudtränare Dennis Ericsson!
2017-07-30 12:00
Dennis Ericsson, Huvudtränare

Nu när herrlaget är redo att dra igång med säsongsupptakten inför kommande säsong så är det dags för lite uppdateringar även här på hemsidan. Under denna första helg så har diverse fyspass avklarats och veckan efter väntar träningar och två träningsmatcher. För ett dags sen gjorde vi intervjuer med våra nya tränare för att lära känna dem bättre och för att få deras syn på laget så här långt samt deras syn på den kommande säsongen.

Först ut här på hemsidan blir lagets nya huvudtränare Dennis Ericsson. Klicka på länken nedan för att läsa hela intervjun med honom.

Säsongen har startat för herrlaget!
2017-07-29 18:00

Nu är sommaruppehållet med egen träning över för herrlaget och upptakten inför säsongen 17/18 drar igång på allvar. Den här helgen bedrivs fystester för att se hur spelarnas fysiska status ser ut efter uppehållet och sedan kommer det rulla på med träningar och träningsmatcher ända fram till säsongsstart.

Under fliken matcher är alla träningsmatcher med tid och plats inlagda och även seriematcher som dock endast är preliminära än så länge. Kalendern är även den uppdaterad med tider för träningar och andra aktiviteter som vi i dagsläget vet om.

Truppläget i herrlaget inför 17/18! Vilka har tillkommit och vilka har lämnat!
2017-06-19 12:00
Herrlaget går nu på ett längre uppehåll från gemensamma träningar men fortsätter att köra på egen hand över sommaren. Då alla kommer köra på egen hand under en månads tid så kommer uppdateringarna här att minska och vi tyckte att det var på sin plats med en sammanfattning av truppläget i herrlaget inför nästa säsong som följer här nedan. Det kommer under veckan upp intervjuer med båda våra nya tränare som tidigare utlovats.
Femte nyförvärvet klart! Välkommen till Telge IBS Philip Bergman!
2017-06-14 12:00

Telge SIBK är väldigt glada över att kunna presentera herrlagets femte nyförvärv inför den kommande säsongen. Philip Bergman har skrivt på ett kontrakt med klubben och förstärker laget inför den kommande säsongen!

Philip är en spelare fostrad i Telge SIBK som sedan han lämnade föreningen spelat för Salems IF i deras juniorlag och nu senast i Ingarö IF som förra säsongen spelade i division 2 Stockholm där Philip gjorde 11 poäng på 18 matcher. Philip är en ung back född 1997 med utvecklingspotential och det ska bli spännande att se honom utvecklas vidare under de kommande säsongerna. Kontraktet är skrivet på två år och gäller därmed över säsongen 18/19.

Herrlagets lagkaptener för säsongen 17/18 utsedda!
2017-06-10 12:00

Bygget inför nästa säsong i herrlaget börjar närma sig sin slutfas och truppen är i det närmaste satt. Inför nästa säsong så kommer herrlaget ha tre lagkaptener som även kommer fungera som seplarråd och leda laget.


Kapten kommer att vara Marcus Lundberg som nästa säsong gör sin tredje säsong i A-laget och har under sina år i laget växt ut till en naturlig ledare. En av de assisterande kaptenerna nästa säsong kommer att vara Matias Karkulahti som varit en av kaptenerna under många säsonger och som nästa säsong gör sin åttonde säsong i A-laget. Den andra assisterande kaptenen kommer att vara Tommy Cannerbo som anslöt under förra säsongen och som nästa säsong gör sin andra säsong i A-laget.

Viktiga pjäser i herrlagets ledarstab fortsätter!
2017-06-09 15:25

Telge SIBK/IBS är väldigt glada över att kunna meddela att Ronney Hägg och Marcus Andersson fortsätter i herrlagets ledarstab kommande säsong.

Ronney har varit materialförvaltare för herrlaget de senaste fyra säsongerna och kommer att fortsätta att hålla ordning på materialbitarna även nästa säsong. Marcus har funnits med runt herrlaget under några år i olika roller och kommer till nästa säsong få utökade befogenheter som lagledare men kommer även fortsätta som speaker på lagets hemmamatcher och jobba vidare med mediala biten kring laget.

Fjärde nyförvärvet klart! Välkommen till Telge IBS Patrick Gustafsson!
2017-05-26 15:00

Telge SIBK är väldigt glada över att kunna presentera herrlagets fjärde nyförvärv inför den kommande säsongen. Patrick Gustafsson har skrivt på ett kontrakt med klubben och förstärker laget inför den kommande säsongen!

Putte är likt tidigare nyförvärv en hemvändare med Telge SIBK som moderlubb. Förra säsongen spelade han med Tumba GOIF i samma serie som herrlaget och stod där för fina 31 poäng på 22 matcher. Han har tidigare även spelat division 1 innebandy med Nykvarns IF. Putte är en tuff spelare med ett bra skott och hög poängkapacitet vilket vi fick se under förra säsongen.  Kontraktet är skrivet på två år och gäller därmed över säsongen 18/19.

Tredje nyförvärvet klart! Välkommen till Telge IBS Tobias Lagestam!
2017-05-25 15:00

Telge SIBK är väldigt glada över att kunna presentera herrlagets tredje nyförvärv inför den kommande säsongen. Tobias Lagestam har skrivt på ett kontrakt med klubben och förstärker laget inför den kommande säsongen!

Tobias är ytterligare en hemvändare med Telge SIBK som moderklubb som efter några år på annat håll återvänder. Tobias har de tre senaste säsongerna varit en del av IBF Faluns organisation då han gått gymnasiet där uppe. Han har framförallt spelat i deras JAS-lag där han förra året gjorde 12 poäng på 16 matcher men har även fått känna på spel i deras division 1 lag. Han är en väldigt snabb spelare med bra potential och det ska bli spännande att se honom fortsätta utvecklas i Telge IBS kommande säsonger. Kontraktet är skrivet på två år och gäller därmed över säsongen 18/19.

Storväxt målvakt förlänger med Telge IBS!
2017-05-19 15:00
#30 Adam Blomberg, målvakt
Telge SIBK är väldigt glada över att kunna meddela att #30 Adam Blomberg har skrivit på ett nytt kontrakt med klubben.
Adam har trots sin unga ålder redan varit en viktig del av herrlaget i flera säsonger. Han är en målvakt som tack vare sin storlek täcker väldigt mycket och är också väldigt lugn på plan vilket spiller över på utespelarna. Det ska bli spännande att se Adam fortsätta utvecklas i Telge. Det nya kontraktet är skrivet på ett år och gäller därmed över säsongen 17/18.
Intervju med sportansvarig på herrsidan!
2017-05-12 13:00
Nu när herrlaget har fått tränarne på plats inför nästa säsong så passade vi på att prata lite med sportansvarige på herrsidan Roland Fränzel samt Claes Lundberg som hjälpt till med rekryteringen under våren om läget i truppen, serieindelningen och en del annat.
Ny huvudtränare till herrlaget! Välkommen till Telge IBS Dennis Ericsson!
2017-05-09 21:35
Dennis Ericsson, Huvudtränare
Telge SIBK är väldigt glada över att kunna presentera herrlagets nya huvudtränare inför kommande säsong. Dennis Ericsson har skrivt på ett kontrakt med Telge SIBK på två år som därmed gäller över säsongen 18/19 och kliver in som huvudtränare för herrlaget omgående.
Kommande matcher
Spelade matcher
Lör 19/8 15:00
5 - 3  
Tor 17/8 19:30
9 - 5  
Sön 13/8 13:00
6 - 10
Lör 12/8 17:00
4 - 4  
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Telge SIBK, 18/08 10:00 
Telge SIBK, 15/05 21:14 
Telge SIBK, 01/05 21:30 
Telge SIBK, 19/04 18:05 
 
Tack till våra huvudsponsorer:
Guldsponsorer
Vi stödjer Telge SIBK!
 
telge.sibk på Instagram