Innebandy
Telge SIBK Herrar Div 2

Vinst mot Farsta - Telge 6:a i serien
2016-03-07 19:59

Matchen gäller enbart placering i tabellen, mittemellan de lag som skall kvala uppåt mot Allsvenskan och de lag som ramlar ur serien. Vinst för Telge så kan man klättra till 5 eller 6 plats (lite beroende på andra lags resultat under dagen). Så det lag som har mest fokus och energi vinner dagens match.

Matchen vände när Farsta tappade koncentrationen i tredje perioden och Telge hade energi att utnyttja det. Läs mera nedan.

Matchen startar i första perioden med ett relativt lugnt tempo med ganska få skarpa läge. När det efter drygt 10 minuter blev lite hårdare fighter tände matchen till. Viss hjälp var det också att domarna la bedömningen på en relativt tillåtande nivå, så publiken kunde njuta av ett spel utan för många avblåsningar. Telge har ett antal bra chanser som Farsta målvakten reflexfångar. Dock blir Farsta som kan göra matchens första mål 14 minuter in i perioden. Det står 0-1 efter första perioden.

Andra perioden bjuder upp till mer tempo och 6 minuter in i perioden blev det ett tråcklande med bollen i Farsta slottet, passningar fram och tillbaka och David kan som sista man lura in bollen i mål till 1-1 (pass Ludde). Som vanligt när man gör mål så får laget mer energi och några minuter senare, och med ett snabbt Telge anfall, så kan Mogge med ett instick snett bakom mål, få fram bollen till Carl Vingnäs som kan dra in bollen i mål. Mot slutet av perioden kan Farsta kvittera med ett turligt långskott till 2-2 och som är resultatet efter period 2. Att Telge fick energi efter sitt första mål visar skottstatistiken för andra perioden: 14-3.

Det som sedan hände i tredje perioden var att på 3 minuter punkterar Tegle matchen. Dock innan detta händer så är Mogge igång och gör sitt första mål. Mogge fångar upp en boll nära Farsta målvakten, håller i och rundar målvakten och in med bollen i mål till 3-2. Några minuter senare får Farsta sin första utvisning och under denna händer inte så mycket. Nästan direkt får Farts sin andra utvisning, och mot slutet av denna får Mogge chansen att stå, nästan vid backposition, och utan uppvaktning, och Mogge laddar och laddar och dra in bollen i mål. Det känns nu som om Farsta tappar koncentrationen och energin är hög hos Telge. En halv minut senare hittar Ludde ett pass tvärs över Farsta slottet och där står Matias och drar till med ett direktskott och bollen in i mål. Nu står det 5-2.

En halv minut senare krigar Fredrik till sig bollen i Farsta slottet, nära målvakten, och kan lyfta in bollen i mål till 6-2. Bara 2 minuter senare gör Telge ett snabbt anfall och Andreas får till ett bra pass fram till Jesper, som står nära mål, och Jesper kan enkelt vinkla in bollen i mål. Det står nu 7-2 och klockan står på 14 minuter in i tredje perioden. Telge har effektivt punkterat matchen på 3 minuter. Farsta får till en tröstreducering till 7-3, och som också blir slutresultat för matchen.

Med dagens match så är serien Herrar division 1 mellersta Svealand över för säsongen. Telge är på en hedrande 6:e plats och har lyckats att utveckla sitt spel så att man har spelat jämnt med de flesta lag. Ibland har det blivit uddamåls seger och ibland uddamåls förlust. Många spelare har utvecklat sitt spel. Vi ser fram emot nästa säsong, och då tror jag tror att vi kommer vara med och slåss om att komma bland de 4 bästa i serien och därmed kvala mot Allsvenskt spel.