Innebandy
Telge SIBK Herrar Div 2

Silvermedalj till herrlaget i DM!
2019-09-06 17:05
Herrlaget spelade i helgen DM i Vagnhärad för att försvara sin titel från förra säsongen. Förra säsongens finalmotståndare Flens IBF drog sig ur någon dag innan turneringen startade vilket ledde till att endast en match spelades i gruppspelet mot Torshälla IBK U som vi vinner med 7-1. I semifinalen besegrades Trosa Edanö IBK med 3-1. I finalen väntade nyblivna Division 1 laget IFK Gnesta. Tyvärr räckte vi inte ända fram utan föll i en svängig finalmatch mot IFK Gnesta med 3-4. Klicka på nyheten för att läsa kortare referat från matcherna.
Gruppspel
Telge SIBK - Torshälla IBK U 7-1(3-1,3-0,1-0)
Skottstatistik: 37-9
Tidig morgonmatch mot våran kommande seriekonkurrent Torshälla IBK U och den här matchen var det klasskillnad. Det var spel i princip mot ett mål där Torshälla stack upp i någon enstaka kontring och lyckas göra ett mål på en tilltrasslad situation. Vi inleder målskyttet tidigt och leder med 3-1 efter första perioden. Andra perioden präglas av fult spel efter att domarna tyvärr tappat matchen tidigt vilket eskalerade i andra med en femminutare för oss där vi ändå lyckas hålla tätt. Efter andra perioden står det 6-1 och matchen känns egentligen avgjord. Sista perioden spelas egentligen bara av, vi går ner i tempo och kontrollerar matchen in i mål och vinner sista perioden med 1-0. Några riktigt fina mål från våran sida och ett strukturerat försvarsspel ger en stabil 7-1 seger i svårspelade Lånestahallen.
Målskyttar Telge: Måns Ahlberg x2, Morgan Ahlberg, Jakob Leek, Tommy Cannerbo, Magnus Söderqvist, Matias Karkulahti

Slutspel-Semifinal
Telge SIBK-Trosa Edanö IBK 3-1(0-0,1-1,2-0)
Skottstatistik: 18-15
En tillknäppt match där det inte hände så mycket. Första perioden slutar 0-0 och finns väl egentligen inte så mycket att säga om den. Vi har mycket boll och möter ett ganska lågt stående Trosa men har problem att skapa målchanser. Trosa försvarar sig bra och täcker mycket skott men det går för våran del alldeles för långsamt. Period 2 bjöds vi på två mål först ett fint mål från våran del där #8 Måns Ahlberg styr in en långboll från #22 Matias Karkulahti. Därefter kommer Trosa in i protokollet genom att skicka in en boll från ett frislag i hörnet som vi styr in i eget mål. Tredje perioden fortsätter i samma anda. Mycket boll för oss och bra försvarsspel från Trosa som fredar sitt mål. Vi får däremot utdelning i powerplay två gånger om då Trosa åker på två 2-minutare och en 5-minutare för en allt annat än schysst tackling. Slutresultat 3-1, en stabil seger till slut där vi har svårt att skapa chanser men Trosa har det ännu svårare och gör endast ett mål med stor hjälp från oss själva.
Målskyttar Telge: Måns Ahlberg x2, Morgan Ahlberg

Final
Telge SIBK-IFK Gnesta 3-4(1-1,0-1,3-1)
Skottstatistik: 24-20
Final mot IFK Gnesta och det bjöds nu på ett motstånd av en högre kaliber än tidigare i turneringen. Vi gör mål tidigt och lagen byter chanser med varandra perioden igenom. Sent i perioden kvitterar Gnesta och vi går till periodvila med 1-1 på resultattavlan. Andra perioden börjar vi starkare och det känns som att vi håller på att ta över lite. Vi har skärpt till försvarsspelet och skapar bättre lägen men får inte riktigt utdelningen som vi behöver. Vi lyckas trots det peta in ett mål efter en tilltrasslad situation och leder inför den avslutande perioden matchen med 2-1. Trötthetstecken börjar dessvärre synas hos oss i slutet av andra och Gnesta får nu mer tryck och skapar farligare chanser på våra misstag i defensiven. Detta får de utdelning för i tredje och går efter halva perioden upp i ledning. Vi kvitterar i powerplay och matchen står och väger i slutet. Med tre minuter kvar åker vi på en tveksam utvisning som Gnesta utnyttjar och avgör matchen på. Med en sekund kvar blir det sedan fullständig kalabalik, vi slår en långboll därefter uppfattar inte undertecknad vad som sker. Tydligen en nick eller nånting som först blir ett frislag och sedan en straff. Tyvärr missar vi straffen och Gnesta vinner en jämn finalmatch med 4-3. Vi gratulerar IFK Gnesta till segern och tackar Trosa Edanö IBK för ett arrangemang under hela DM-helgen.
Målskyttar Telge: Måns Ahlberg, Morgan Ahlberg, Anton Malmqvist-Scott