Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Telge SIBK
Innebandy
Pojkar 03

TELGE SIBK P03 : 2018/19
Träningstider 2018/19:

Tisdagar 18:00-20:00 Wasa Sporthall
Torsdagar 19:00-21:15 Wasa Sporthall

Övrigt:


- - - - - - -
 
Instagram:
https://www.instagram.com/telgesibkp03/
 

Övrig info:

Nya spelare som vill spela med ett lag som tränar och spelar i en utvecklande, glädjefull och positiv miljö är välkomna.
Intresserade kan höra av sig till oss ledare (se kontaktfliken)


Bl.a. så söker vi aktivt efter en målvakt till laget, då vi bara har en för närvarande.Silver i Töjnan Tiger Cup!
2018-09-17 21:08
Straffvinst i Semifinalen mot Åkersberga.
Cuphelg återigen för P03.
Denna gång i Sollentuna för spel i Töjnan Tiger Cup.

Tre gruppspelmatcher vart det under lördagen, mot Töjnan, Åkersberga och Nacka samt tre slutspelsmatcher på söndagen mot Huddinge, Åkersberga och Bele/Barkarby.
Brons i Capri Sun Cup!
2018-09-02 14:37
Säsongen är bara två veckor in och P03 rivstartade med cup i Tumba.

Startfältet i Cupen var riktigt starkt med lag som Sundvall, Nykvarn, Linköping, Bele Barkarby, Huddinge och Vallentuna.

Så vi visste att det skulle bli tuffa matcher att starta säsongen med.
Stort Grattis till ärade Tigrar!
2018-08-20 20:33
Vi är glada över att sex spelare fostrade i Telge SIBK P03 har tagit en plats i Södermanlands TV-pucklag i Ishockey.

Stort Grattis till:

Samuel Ek
William Månsson
Linus Jonsson
Robin Petersén
Kristian Liptak
David Segh

Lycka till i November Grabbar!

En gång Tiger, Alltid en Tiger!!


Inför 2018/19!
2018-05-17 11:34

Planeringen inför 2018/19 är i full gång.


Det finns en massa roliga upplevelser som vi planerar att genomföra under nästa säsong.


Dessutom fortsätter vi att jobba med utveckling med alla våra spelare.

* 2 matcher/helg oavsett nivå

* 2-3 träningar/vecka för dem som vill träna mer oavsett nivå

* 100+ matcher som lag

* Regelbundna utvecklingssamtal

* Regelbundna målvaktsträningar med Stefan Flöjt (Futurica Sport & Education)

* Regelbunda teknikträningar

* Delta i 6-10 cuper


Vi har ett härligt och glatt gäng som tillsammans älskar utmaningar!


Vill du hänga på detta äventyr samtidigt som du utvecklas som innebandyspelare, så hör av dig till oss ledare!Silver i Buster Cup!
2018-05-02 13:39
För två år sedan så besökte vi Mora och Buster Cup, den gången så gick vi till en spännande final mot Sirius som vi förlorade i sudden death mot.

Att vi skulle göra något liknande denna gång trodde nog inte många, då det var flera spelare som inte kunde vara med denna helg, vilket gjorde att vi tog med två spelare från flicklaget för att ens kunna åka till Mora. 
Vi fick även en spelare sjuk dagarna innan cupen vilket gjorde att vi åkte med nio utespelare till cupen och dessutom hade vi hamnat i den tuffaste gruppen.

P03 vs Västerås
Förra året så åkte vi ut i kvartsfinalen mot Västerås i Mälarenergi Cup, vi vann skotten med 18-3 men förlorade matchen med 1-0.
Känslan under matchen vart att skulle det bli en repris då vi hade väldigt mycket boll och skapade flera chanser mot deras duktige målvakt, men fick inte in bollen. Tillslut så kom 1-0 med två minuter kvar av första perioden och i andra perioden så ökade vi på till 2-0 fyra minuter in på perioden, vilket stod sig matchen ut.
En stabil premiärmatch där vi spelade fin innebandy och hade full kontroll på matchen.
Skotten: 14-3 (7-1, 7-2) till Telge

P03 vs Sundsvall
Match mot ett av Sveriges bästa P03 lag, men vi var beredda att ge dem en fajt. Stabilt försvarsspel från båda lagen i den lilla hallen gjorde att första perioden hade få målchanser. I andra periodens femte minut så kom Sundsvalls ledningsmål. Minuten senare fick vi en spelare utvisad och spelade ett bra boxplay, men med tjugo sekunder kvar så ökade dem på till 2-0. 3-0 kom minuten därefter när vi spelade med huvudet nedsänkt. Time out och bättre spel och fokus sista sex minuterna. Vi fick bl.a en straff som vi missade. 
En tuff fight, men vi visade framförallt för oss själva att vi kan hota vilket lag som helst denna cup.
Skotten: 10-7 (3-2, 7-5) till Telge

P03 vs Samuelsdal
Så vart det en avgörande gruppspelsmatch mot dalarnas distriktsmästare. Vi var tvungna att vinna för att bli tvåa i gruppen. Mardrömsstart med 0-1 redan efter en minut. Men minuten efter kvitterade vi, bara för att halvminuten senare ligga under igen. Tio minuter in på matchen fick dalalaget en spelare utvisad och vi gjorde ett bra PP med flera chanser och tillslut även ett 2-2 mål. Tre minuter återstod av perioden när vi fick en utvisad istället, då visade vi ingen pardon utan kontrade in både 3-2 och 4-2 med en man mindre.
Andra perioden vart en spännande historia med få chanser åt båda håll. Samuelsdal reducerade till 4-3 i början av perioden innan vi ökade på till 5-3 halvvägs in. 5-4 kom med tre minuter kvar och det vart lite för spännande. Men vi höll tätt och var vidare.
En grym kämpainsats av hela laget, där alla stod upp för varandra och gav allt.
Att vi dessutom hade cupens bästa klack i ryggen hela matchen gav oss mycket energi.
Skotten: 10-8 (7-5, 3-3) till Telge

P03 vs Björklinge
Kvartsfinal en måndag kväll i Ishallen mot upplandslaget Björklinge som hade vunnit sin grupp.
Återigen en mardrömstart där vi tappade bollen framför egna målet och 0-1 redan efter 13 sekunders spel. Men det här laget visade att inget rubbar kämpaglöden. 0-1 vart både 1-1 och 2-1 innan vi i spel fem mot fyra tryckte in 3-1. I andra perioden så ökade vi på till 4-1 och 5-1 och semifinalplatsen var vår.
Återigen en fin insats av hjältarna och flera snygga spelmål denna match och energi från klacken.
Skotten: 13-9 (7-5, 6-4) till Telge

P03 vs Gagnef
Semifinal mot Gagnef, ett lag som vann dem två högsta pojkserierna (Svår & medelsvår) i Dalarna.
Det vart en riktigt tuff match, där man började märka av tröttheten av allt kämpade innan. Motståndet var bra och starka i närkampsspelet och avvägde bra mellan press och styrning.
Första perioden slutade mållös efter att lagen mest känt på varandra. I andra perioden så fick vi en utvisning som Gagnef utnyttjade till att ta ledningen. Vi gav dock ej upp utan kvitteringen kom på ett frislag med sex minuter kvar. Kamp in i det sista, men det var Gagnef som hade dem vassaste chanserna precis i slutsekunderna. 
1-1 och straffar väntade. Mållöst efter tre straffrundor och sudden straffar. Väl där så gjorde vi mål och turneringens bästa målvakt räddade deras straff. FINAL!!
Att spelarna orkade hitta kraft även till denna tuffa fight var makalöst, återigen så måste vi tacka klacken för den energi den gav i denna match. 
Skotten: 13-10 (4-3, 9-7) till Gagnef

P03 vs Sundsvall
Final således mot våra gruppmotståndare Sundsvall. Vi hade redan gjort en bragd av att ta oss hela vägen till final. Men när väl matchen satte igång så såg man att resan dit hade kostat väldigt mycket i kraft. Spelarna krigade hårt i defensiven, men kraften för att sedan orka i offensiven fanns inte där. Sundsvall hade matchbilden igenom hela matchen, men vi krigade på. 0-1 kom i den sjunde minuten. Sedan stod det sig ändå tills en och en halv minut var kvar av matchen innan dem ökade på till 0-2. Strax innan hade vi haft vår bästa chans till kvittering. Vi tog time out och tog ut det sista vi hade i kraft för att försöka komma ikapp. Vi skapade tryck framåt men inte riktigt dem heta målchanserna.
Sundsvall vann helt rättvist denna match, att det bara vart 0-2 berodde på grymt målvaktsspel och stort hjärta av alla spelarna i försvarsspelet. Oavsett hur finalen slutade så hade vi redan vunnit nåt stort med detta gäng.
Skotten: 19-5 (11-1, 8-4) till Sundsvall

För dem som inte har koll på vårt lag, så förstår nog inte dem vilken insats denna cup var, att gång på gång visa vilket LAG och hjärta dem här spelarna har är sjukt. 
Att tjejerna dessutom fick bevisa för alla våra motståndare under cupen som tog ut segern i förskott bara för att vi hade två tjejer var också kul. Dem hade inte sett innan hur bra flickverksamhet det finns i vår klubb.

Ett silver som alla inblandade kommer vara stolta över i lång tid framöver!
Silverlaget:
William A, Joel, Ludvig, Olof, Elin, Ebba, Rasmus, Ahmad, Olle och William J


Guld i Örebro Cupen!
2018-04-09 10:49
Guld i Örebro Cupen 2018 efter finalseger mot Sirius!
I helgen så deltog P03 i Örebro Cupen och tog med sig Guld Pokalen hem efter en imponerande helg.

P03 - Skogsgymnastiken
Gruppspelet började på fredagen med match mot Skogsgymnastiken, ett lag som vann näst högsta pojkserien i Västmanland denna säsong.

Man tog kommandot direkt av matchen och hade väldigt högt bollinnehav, vårdade bollen inom laget bra trots lite studsigt och halt golv. Skogsgymnastik hade svårt att komma till några farligheter, speciellt då vi hade bra koll på deras två stora hot.
1-0 kom helt rättvist i den tredje minuten, men sen tog det stop. Trots bra spel och bra chanser så stod det 1-0 efter första perioden.

I andra perioden så fortsatte spelövertaget, bl.a. fick laget spela fem mot fyra och skapade flera chanser men skärpan var inte riktigt där. Istället så kunde motståndet utnyttja en av få chanser till att trycka in 1-1 med fyra minuter kvar.

Surt, då vi hade ett stort spelövertag igenom hela matchen, men vart lite för bekväma med boll och hotade för lite för att vinna matchen.
Skotten: 11-2 (6-0, 5-2) till Telge

P03 - Samuelsdal
På lördagen så väntade Samuelsdal, distriktmästare i Dalarna i en hall där det var snorhalt. Extremt svårt att få grepp på underlaget och det förstörde en hel del av vårt spelande spelstil. Vi fick övergå till en mer rakare innebandy en bit in i matchen som gav resultat efter att vi hade tappat 1-0 till 1-2 elva minuter in på första perioden. Tre mål innan pausen gav ledning med 4-2.

I andra perioden så bevakade vi matchen bra och höll Samuelsdal borta från målet bra och kunde gå till en 6-2 ledning innan Dalalaget reducerade till 6-3 med två minuter kvar.

En svår spelad match, då underlaget inte bjöd till förutsättningar till att kunna spela innebandy, men vi gjorde vad som krävdes och hade gruppledning inför sista omgången.
Skotten: 15-9 (7-5, 7-4) till Telge

P03 - Runsten
Gruppfinal mot Runsten från Gästrikland där dem bl.a var DM tvåa i P02 klassen.
Dem hade en stor och duktig målvakt och matchen vart en kamp mellan oss och honom då vi spelade en grym defensiv och stängde ner motståndets offensiv helt.
1-0 kom med 12 sekunder kvar på första perioden då vi slog in returen framför mål.

I andra perioden så bombade vi deras målvakt och 2-0 och 3-0 var helt i underkant.

Segern innebar gruppseger och kvartsfinalplats. En härlig laginsats där vi klev fram rejält när det väl gällde.
Skotten: 23-1 (10-1, 13-0) till Telge

P03 - Örebro
Kvartsfinal mot Örebro som hade slagit Sundsvall i sitt gruppspel. Mot oss hade vi både moståndare och domare som beställt sig för att allt var tillåtet vilket gynnade motståndet som gillade att slå med klubborna i närkamperna.
Men vi spelade med rätt fokus och malde ner motståndet i alla fall. 1-0 kom i den åttonde minuten och sedan kom 2-0 med åtta sekunder kvar av perioden.

I andra så fortsatte spelövertaget och vår fina defensiv, vilket gjorde det svårt för Örebro. 3-0 följdes av 4-0 innan Örebro reducerade till 4-1 med halv minuten kvar. Sex sekunder efter tekningen så ökade vi på till 5-1.

En bra match av oss där vi spelade bra försvar och hade mycket boll inom laget, jobbade oss in mer och mer och lät inget rubba vår fokus.
Skotten: 14-5 (4-3, 10-2) till Telge

P03 - Sundsvall
Semifinal således mot väldigt duktiga Sundsvall väntade, ett lag som har spelat final två ggr i Storvreta Cupen.
Det vart en tajt match från början med tuffa närkamper. Sundsvall började matchen bäst och hade flest chanser i den första perioden som slutade mållös.

I andra perioden så fick vi bättre fart i anfallsspelet och vågade lite mer. I femte minuten tog vi ledningen efter att ha vunnit bollen högt i planen. Sundsvall kvitterade dock i den nionde minuten när vi inte fick bort bollen i slottet. Sedan tog det en halv minut innan vi återigen tog ledningen på ett fräckt mål från bakom målet. Därefter höll vi emot bra mot pressen från motståndet och kunde vinna med 2-1 efter att vi missat tomt mål två ggr.

En arbetsseger, där vi åkte på en skada med sex minuter kvar och fick avsluta på nio man. Tajt defensiv igen, kryddat med bra beslut i anfallsspelet mot ett bra lag gav resultat.
Skotten: 10-8 (3-5, 7-3) till Telge

P03 - Sirius
Final därmed mot ett av Sveriges bästa lag, Sirius, som vunnit mot oss dem tre senaste mötena efter att vi vann dem två första genom åren.
Sirius öppnade bäst och skapade tre bra chanser på dem två första minuterna. Men bra målvaktsspel såg till att dem inte fick ledningen. Istället så bröt vi oss igenom i den femte minuten och fick in 1-0 trots hård bevakning. Minuten senare så spelade vi oss igenom deras försvar och tryckte in 2-0. Uppsala laget gav inte upp utan pricksköt in 2-1 med tre minuter kvar av perioden. Dock med minuten kvar, så ökade vi på till 3-1, ett psykologiskt viktigt mål.

Det var även det fjärde målet som kom redan efter 47 sekunders spel av andra perioden, ett långskott som studsade in bakom en skymd målvakt och vi hade verkligen medvind nu. Resten av perioden så spelade vi moget och vårdat, bra beslut med boll och tajt defensiv. Dem ggr som vi missade i försvaret så stod det en vägg i målet istället. 4-1 höll sig sedan matchen ut och Guldet var vårt!

Återigen en grym laginsats, vi fick spela på nio man hela finalen, men alla slet för varandra. En grym tajt defensiv gav Guld (sju insläppta mål på sex matcher). Mycket fint spel i alla matcherna och laget växte för varje match trots att motståndet vart bättre och bättre. Helt värdig slutsegrare av Örebro Cupen 2018.
Skotten: 15-9 (8-6, 7-3) till Telge

Segerlaget:
Gustav, William J, William A, Ahmad, Léon, Ludvig, Set, Olle, Olof, Christoffer och Noah!

Tänka bredd = Framgång!
2018-03-25 18:56
Efter en säsong där Telge SIBKs ledande arbete med samarbete över laggränser på Röd Nivå gett stora framgång spelmässigt, utvecklingsmässigt men även resultatmässigt så kan vi glädjas över våra framgångar.

Röd A - (P02/03) - GULD
Röd AB - (P02/03) - GULD
Röd BC - (P02) - Brons
Röd C - (P03) - Silver
Röd CD - (P03) - Silver
Röd D - (P03) - Silver
Röd DE - (P03) - GULD
Röd F - (P03/04) - Brons
Röd FG - (P03/04) - Silver
Röd G - (P03/04) - GULD
Röd GH - (P03/04) - Silver
Röd H - (P04) - Brons
Röd HI - (P04) - Silver

I P03 så har vi jobbat flera säsonger med bredd, vilket gjort att även om vi tappat ledande spelare till ishockey och fotboll senaste säsongerna så håller vårt lag hög klass på Sverige nivå.

Ju bättre bredd - desto bättre blir vi tillsammans!

Så håll huvudet högt killar över denna grymma säsong som ni gjort och som legat som grund för dem stora framgångar som vi haft på hela Röd Nivå.

Mot framtiden tillsammans!!
Storvreta Cupen - Dag 3 - BRONSET!!
2018-01-05 21:11
Bronslaget: Theo, Olle, Ahmad, Ludde, Gustav, Elliot, Tobbe, Adam, Leon, William A, Dante, Noah, Olof och Christoffer
Då var det dags för sista dagen och spel om medaljerna.
För motståndet stod Sirius för. Laget som dels vunnit dem två senaste åren men också besegrade laget i första gruppspelsmatchen med klara 7-2.

P03S mot Sirius - Semifinal.
Matchen spelades även den i fina Fyrishov A. 
Vi öppnar lite nervöst och med för stor respekt för motståndet. Ett svagt uppspel gav hemmalaget en spelvändning som dem utnyttjade utan pardon. Diagonalare och direktskott - pang - ribba in och 0-1 efter en minuts spel. Inte den starten vi ville ha. Nästa mål kom i den tredje minuten då Siriusspelarna var klart hungrigare efter ett skott och var först på returen två ggr innan man sköt in 0-2. Därefter så höll vi uppe spelet bättre, klev på lite mer mot Sirius andra femma och fick mer spel därefter. Dock vart vi lite för heta i pressen och gick bort oss i den elfte minuten vilket gav dem en 2-1 läge och att ge Sirius en kontring lärde vi oss i den första matchen att det betyder mål bakåt. 0-3 vart 0-4 två minuter senare när dem återigen vann duellen framför mål och vi inte kunde få bort bollen två ggr innan dem tryckte in den i mål. 
En svag första period gav ett helt rättvist 4-0 ledning till hemmalaget.

I den andra så började vi gå in mer i duellerna, vart bättre själv med boll och fick fler och längre anfall nu medans Sirius fick klart färre chanser nu när vi stod upp mer. Vi fick en utvisning i den fjärde minuten som vi klarade av galant. I den nionde minuten kunde dock Sirius öka på till 5-0 från kanten från deras skarpskytt i sitt favoritläge. Men vi fortsatte att spela bra innebandy och i den elfte minuten fick vi chansen att spela fem mot fyra. Där visade vi klass och tryckte in 5-1.

En förlust som svider då vi inte gick in och krigade rejält i första perioden och då blir det tufft mot ett lag som Sirius, i en semifinal måste man vilja offra en tå om det behövs för att lyckas. Stort moral av killarna att spela upp sig rejält i den andra perioden. Nästa gång ser vi till att göra två såna perioder.
Skotten: 14-8 (9-3, 5-5) till Sirius

Summering P03L:
Ett ungt lag som visade att man lärt sig att spela ihop under höstens sammarbetsmatcher. Defensiven man visade upp under cupen var imponerande. Det som saknades var lite mer punsch och rejälare beslut framåt. Men ett klart godkänt insats med gruppseger och 8-delsfinal i A-slutspelet!

Summering P03S:
Vi fick verkligen chansen denna cup att få möta riktigt bra lag och visade att vi kan vara minst lika bra som dem. Det enda laget vi inte räckte till mot var Sirius där vi fick med oss mycket nyttigt att ta med oss hem för fortsättningen. Kul att se hur spelet växte under helgen och vi vet att det finns en hel del till att klämma ur grabbarna än det dem visade dessa dagar.
Ett Brons är ett helt klart godkänt insats!

Storvreta Cupen - Dag 2
2018-01-05 20:08
Efter första dagen så var laget i P03S tvungna att vinna mot Gävle på morgonen samt att ta poäng mot Luleå för att ta sig vidare till A-slutspel. För P03L gänget så skulle poäng mot Farsta räcka för A-slutspel.


P03S mot Gävle - Gruppspel
Match kl 08:00 var det som gällde. För motståndet stod Gästriklands bästa lag, Gävle. Två lag som var tvungna att vinna för att ha chans för A-slutspel.

Man öppnade frenetiskt och var helt klart det mer vaknare laget denna morgon. 1-0 efter en minut vart 2-0 efter två minuter och tillslut 4-0 efter fem minuter. Gävle reducerade på en kontring till 4-1 men det stoppade inte den röda maskinen. 5-1 och 6-1 trycktes in innan periodpausen.

I andra perioden så vart spelet mer jämnt och trots chanser åt båda håll så vart det inga fler mål i matchen.

En drömstart gav en väldigt viktig tre poängare. Nu hade laget allt i egna händer inför matchen mot Luleå.
Skotten: 20 - 10 (13-4, 7-6) till Telge

P03L mot Farsta - Gruppspel 
Det skulle räcka med en poäng mot Farsta för att säkra minst en andra plats i gruppen och A-slutspel. För Farstas del kunde bara vinst ge avancemang.
Men om det var allvaret som gjorde det vet jag inte, men första perioden var väldigt chansfattigt och tillknäppt. Närmast en chans var Farsta med en rökare i ribban. Men 0-0 stod sig perioden ut.

I andra perioden så fortsatte det stabila försvarsspelet som gjorde att stockholmarna inte kom till farliga chanser. Dem fick en som höll på att studsa in men räddades i luften. Samtidigt så började laget skapa en hel del chanser framåt och var nära ett ledningsmål flera ggr.
Men inget av lagen lyckades med att göra mål och matchen slutade 0-0.

Då vi efter matchen fick veta att Ludvika vänt 0-3 till 4-3 seger mot Vide så var vi inte bara vidare, vi vart gruppetta! Ett insläppt mål på tre matcher visade prov på starkt försvarsspel.
Skotten:  10-4 (2-1, 8-3) till Telge

P03S mot Luleå - Gruppspel
Poäng skulle ge avancemang medans Luleå behövde vinna då dem hade sämre målskillnad.
Vi fick en bra start med stort spelövertag och 1-0 efter tre minuters spel. Men Luleå hade sin #73, kontring och 1-1 efter fyra minuter. 1-2 i den sjätte minuten när dem bröt ett uppspel och vände spelet. Skott och bollen rullade sakta och retfullt in. I elfte minuten en kontring igen och ett skott i bortre krysset 1-3, tre mål av samma spelare. Surt då vi var det spelförande laget. Men med halv minuten kvar av perioden så fick Luleå en avvaktande utvisning på sig, vi plockade målvakten ochh sköt in viktiga 2-3.

Jakten på kvitteringen skulle börja, men istället så kommer deras back flygande längs kanten, tar sig in i slottet och skjuter in 2-4 en minut in på andra perioden. Då såg det mörkt ut, och vi började spela mer desperat då vi visste att vi behövde två mål. Spelet låste sig helt enkelt, men på nåt sätt så lyckades laget ändå hitta ett väg ut. 3-4 i den fjärde minuten på en snabb kontring och med fyra minuter kvar så tryckte vi in en retur till 4-4. Vilket stod sig matchen ut. Vi var vidare!

Det kändes skönt att lyckas ta den där poängen, men det vart onödigt hårt. Men all heder till Luleå som gav det hela en rejäl fight.
Skotten: 14-10 (10-6, 4-4) till Telge

P03S mot Sandviken - 8-delsfinal
Åttondelsfinal mot duktiga Sandviken, näst bästa laget i Gästrikland var det som gällde.
En jämn början där man trots ett bra PP i den tredje minuten inte fick utdelning. Men i den sjätte minuten kom 1-0 på ett snyggt backmål. Halv minuten senare så kom nästa backmål och det stod 2-0 och Sandviken tog time out. I tolfte minuten så lyckades Sandviken reducera till 2-1 och det var full spänning inför andra perioden.

I andra perioden så visade laget prov på moget spel då man kontrollerade matchen igenom hela perioden och släppte inte till några chanser för motståndet. Istället kom 3-0 i den nionde minuten vid ett frislag då vi fick matchens tredje backmål.

Stabil insats mot ett bra lag. Välförtjänt kvartsfinal plats bärgad efter tre fina backmål.
Skotten: 10-4 (4-3, 6-1) till Telge

P03L mot Bele/Barkarby - 8-delsfinal
En tuff åttondelsfinal väntade mot spelskickliga Bele/Barkarby, som bl.a spelade final i Onyx Cupen i höstas.
Trots att B/B var spelförande och lite större så höll våra små killar upp spelet bra. Men i den fjärde minuten kom 0-1 när dem hittade in framför mål med ett instick och var tyngre i duellspelet. I nionde minuten så tappade vi boll vid ett uppspel som gav ett friläge och snöpligt 0-2.

I tredje minuten av andra perioden så fick man chansen i spel fem mot fyra och gjorde det bra, men fick återigen ingen utdelning. Man hade några fina chanser till reducering men den sista skärpan saknades. Istället tappade vi boll vid mittplan i den tolfte minuten och B/B fick ett nytt friläge och fastställde resultatet till 0-3.

Vi visste att det skulle bli tufft, men det var kul att se hur vi ändå kunde stå upp mot detta motstånd. Två egna slarv gav två baklängesmål, annars hade det bara varit 0-1. Killarna i P03L visade att man hade vuxit under dagarna.
Skotten: 8-8 (4-5, 4-3)

P03S mot M-Team (FIN) - Kvartsfinal
En sen kvartsfinal på Fyrishovs A-plan väntade laget mot ett finskt lag som vann sin grupp bl.a före duktiga Rotebro.
Man öppnade riktigt bra och hade stort spelövertag och gjorde 1-0 redan i andra minuten. Sedan hade man chanser till fler mål, men det var istället finnarna som kvitterade i den elfte minuten på ett långskott som retfullt letade sig in vid första stolpen. Men det tog en halv minut innan vi återigen vann bollen högt och kontrade in 2-1. Lite över minuten senare kom lagets snyggaste mål denna cup. Långt utkast till en fri forward som på volley klippte till och skickade upp bollen stenhårt i bortre krysset.

I andra perioden så försökte finnarna med hög press, men dem lyckades inte få fram några vettiga chanser utan vi kontrollerade matchen. I nionde minuten hade vi chansen att stänga matchen i PP, men ingen utdelning. Istället så tryckte vi in två mål i sista minuten när M-Team chansade med att spela utan målvakt.

En stabil seger, det var klasskillnad på lagen. Hade finnarna vunnit hade det varit ett rån.
Skotten: 17-7 (11-6, 6-1) till Telge

Storvreta Cupen - Dag 1
2018-01-05 18:37
26 spelare fördelade på två lag åkte till Uppsala för att delta i Världens Största Innebandy Cup - Storvreta Cupen.

För tre år sedan så gick laget obesegrat igenom tio matcher i turneringen, och året efter åkte man ut snöpligt i en kvartsfinal som man dominerade, men inte lyckades förvalta.

Nu var det dags igen att få uppleva äventyret i Uppsala, efter att förra året ha spelat Gothia Cup istället.


P03S mot Sirius - Gruppspel
I första matchen ställdes man direkt emot dem två årens senaste slutsegrare Sirius. 
Trots att laget öppnade bra och respektlöst så hade man svårt att få till avslut på mål medans hemmalaget var klart bättre på det. 0-1 kom i den tredje minuten när dem fick komma loss med ett kantskott. Sedan slog vi bort ett uppspel rakt på en Siriusspelare och det vart 0-2 i den åttonde minuten. Två kontringsmål gav 0-4 efter första perioden.

I andra perioden så spelade man upp sig, men motståndet var effektiva på sina kontringar, tre kontringsmål gav 0-7 innan vi reducerade två ggr. Men spelet i andra perioden var mycket bättre och lovade gott för fortsättningen.

Tung start, där man stundtals spelade riktigt bra, men motståndet var klart vassare, samt att man inte har råd att bjuda på kontringar mot ett lag som Sirius.
Skotten: 18-11 (12-2, 6-9) till Sirius.

P03L mot Ludvika - Gruppspel
Laget som bestod av nio spelare födda 04:a ställdes mot dalalaget Ludvika i sin första match.
Man spelade stabilt försvarsspel och var effektiva framåt. I den andra minuten fick laget ett frislag i mitten av deras planhalva. Pass och pang sa det bara och 1-0. I den tionde minuten kom sedan även 2-0 på en kontring och ett hårt och välplacerat kantskott.
I den tredje så fortsatte det fina försvarsspelet, medans man inte skapade lika mycket framåt, men man började perioden med att öka på till 3-0 efter ett fint dragskott från slottet i samband med ett frislag i sarghörnet. I den tionde minuten fick Ludvika en spelare utvisad, trots mycket fint PP-spel med flera chanser, så tyvärr missade man målet på dem avsluten, annars hade det stått 4-0.
Men 3-0 slutade matchen välförtjänt och laget hade fått en kanonstart.
Skotten: 8-7 (4-4, 4-3) till Ludvika

P03S mot Erikslund - Gruppspel
Ännu ett tufft motstånd väntade i match två. Stockholms bästa lag just nu - Erikslund.
I en väldigt tajt första period där båda lagen spelade stabilt försvarsspel så gjorde Erikslund perioden enda mål, när vi tappade markeringen helt framför egna målet. 

I början av andra perioden så var pressen hög mot Erikslunds målvakt som var rena pantern i målet, målchans efter målchans gav ingen utdelning mot ett nerpressat Stockholmslag. Men i takt med att tiden gick så vart vi tvungna att chans i slut minuterna och det utnyttjade dem direkt. Två kontringsmål med minuten mellan varandra gav 0-3. Med minuten kvar så fick vi chansen att reducera i spel fem mot fyra. Men skärpan var väldigt svag och man var inte ens nära att reducera.

Tung förlust då vi gör en riktigt bra match mot ett sådant bra motstånd, men vi stötte på en målvakt i högform som vi inte lyckades överlista. En poäng minst hade varit klart rättvist.
Skotten: 10-10 (2-3, 8-7)

P03L mot Vide - Gruppspel
En väldigt sen andra match mot ett storväxt Vide. Men återigen så spelar man ett bra försvarsspel och vågar stå upp mot det större motståndet. I andra minuten fick upplandslaget en utvisning, men även denna gång trots bra PP spel så vart det ingen utdelning. Däremot så tog Vide ledningen med 1-0 i den åttonde minuten när man snabbt spelvände med ett utkast som frispelade deras forward som gjorde mål.

I andra perioden så fick man återigen chans i spel fem mot fyra utan utdelning tyvärr. Men i den tredje minuten vann man boll högt, hittade in i slottet och skickade in 1-1. Därefter så låg Vide på för ett ledningsmål och skotten ven förbi målet med jämn mellanrum. Men laget slet för varandra och lyckades hålla 1-1 tiden ut.

En tuff match, men en stark defensiv gav en poäng. Bra moral i laget som kämpade för varandra i alla lägen.
Skotten: 12-7 (4-3, 8-4) till Vide
DM - Fy Sjutton va bra vi är!!
2017-12-11 17:26
Två helger av DM spel i Södertäljes hallar är över.

Första helgen deltog vi i P02 klassen och tog återigen ett Brons och i helgen som var så stod vi som arrangörer i P03 klassen i klassiska Wasa Sporthall och försvarade vår Silvermedalj från förra året.

Vi använde oss av 20 spelare under P03 helgen och fick med oss ett välförtjänt Silver!!

DM P02:

Gruppspelet börjades med match mot regerande mästarna Nykvarn P02 och killarna gjorde en grym match från start mot ett chockat motstånd. 8-1 speglade matchen mer än resultatet 6-3.
Skotten: 16-11 till Telge

I andra matchen stod svårspelade Flen/Malmköping P02 för motståndet. Trots att laget inte kom upp i nivå denna match så hittade man vägar till att vinna med 4-3.
Skotten: 19-17 till Telge

Sista gruppspelsmatchen var mot Strängnäs P02 som behövde vinna för att gå vidare, annars skulle Flen/Malmköping gå vidare. Det vart en jobbig match för oss, där Elliot i motståndarlaget spökade för oss gång på gång. Men återigen hittade vi en väg till att vända underläge 4-3 till seger med 5-4 i slutminuten. Vilken härlig moral vi har i laget!
Skotten: 16-11 till Telge

Semifinal därmed mot våra bröder i P01/02. Vi startade riktigt bra och gjorde en grym första period och ledde rättvist med 1-0. I andra perioden så började motståndet växa in i matchen och det var helt jämnt inför sista perioden. Vi tog ledningen med 2-1 och gjorde ett bra PP men fick inte in 3-1. Istället så kom 2-2 halv minuten efter PP och tio sekunder senare 2-3 och en minut senare 2-4 och matchen var avgjord. 
Skotten: 17-14 till P01/02

P01/02 pressade sedan Nykvarn i finalen där det stod 0-1 med sju minuter kvar av tredje perioden innan Nykvarn gjorde två mål i tom bur och vann Guldet.

Men ett starkt Brons tog vi med oss!


DM P03:

Match mot Onyx öppnade DM för oss och trots stort bollinnehav så ville det inte lossna framåt, och det vart alldeles för spännande i slutet, men vi höll ut till en 2-1 seger trots 15-4 övertag i skott.

I andra matchen så spelades den moraliska finalen mot regerande mästarna Nykvarn. Vi öppnade starkt och respektlöst och var väl värda ett mål i början. Men dem växte in i matchen eftersom vi inte fick utdelning och avslutade perioden starkt och gjorde 1-0 och 2-0 innan pausvilan. 0-3 trettio sekunder in på andra perioden och matchen var i princip död. Det märktes mentalt och även om killarna kämpade så saknades det där extra för att rubba ett starkt motstånd som Nykvarn. 2-5 förlust tillslut.
Skotten 16-12 till Nykvarn

Avgörande gruppspelsmatch om andra platsen således mot Torshälla. Men laget tog kommandot från början och gav inte Torshälla någon chans till att bygga upp nåt spel. 2-1 efter första perioden var nog dem mycket nöjda med. Men det rullade på med mål i andra och en helt rättvis 7-1 seger tillslut.
Skotten: 17-6 till Telge


På söndagen så spelades slutspelet och p.g.a. USM-kval m.m så saknades det nio spelare för oss.
Men killarna som var med hade ett mål, att ta sig till Final!

För motståndet stod Mariefred som hade vunnit sin grupp. Ett hårt kämpande lag.
En chansfattig första period slutade 0-0, men i andra så började vi få fram fler chanser av vårt spelövertag och kunde rättvist göra både 1-0 och 2-0.
Direkt i början av tredje kom 2-1 och Mariefred fick upp ett hopp, men laget visade upp rutin och såg till att chanserna vart få för motståndet och 2-1 stod sig perioden ut. Vi var i Final igen!!
Skotten: 15-9 till Telge

I finalen väntade således Nykvarn, ett av Sveriges bästa 03-lag.
Men killarna stod upp och slutade aldrig kämpa. Man hade känning med 2-4 ett tag och lyckades även göra fem mål framåt. Ett välförtjänt Silver av ett lag som använde sig av 20 spelare under helgen.

Stort Grattis till ett välförtjänt Guld till Nykvarn!

Silverlaget 2017:
William A, Dante, Theo, Olof, William J, Pierre, Joel, Adam, León, Gustav, Gustav B, Set, Andrew, Tobias, Alfred A, Ahmad, Olle, Christoffer, Noah och Elliot.Bilder: Telge - Strängnäs, 8/10
2017-10-09 08:25

Fler bilder (+15) >>

Brons i Onyx Cupen!
2017-09-25 21:24
Tredje Cupen för säsongen. Onyx Cupen i Nyköping väntade under helgen.

Sju lag anmälda, så gruppspelet bestod av sex matcher där alla lagen mötte varandra. Fyra första lagen gick sedan vidare till Semifinal och vinnarna där till en final.

På lördagen väntade fyra matcher i Rosvalla Arena.
Finalen i Telge Cupen 2017 - P03
2017-09-12 22:46
Hela finalen som spelades i Telge Cupen 2017 i P03 klassen i sin helhet mellan Nykvarn och Telge.
Kommande matcher
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
 
Tack till våra huvudsponsorer:
Våra Guldsponsorer
Vi stödjer Telge SIBK!
Svenska Spel, anslut dig!
 
telge.sibk på Instagram