Telge SIBK
Innebandy
Pojkar 03

TELGE SIBK P03 : 2017/18
Träningstider 2017/18:

Måndag: Fyspass
Onsdag: 17:00-19:00 Västergård Arena
Torsdag: 17:45-20:00 Wasa Sporthall


Övrigt:
6-8/4 Örebro Cupen
14/4 GGIK Invitational 
29/4-1/5 Buster Cup 
10-13/5 Axa Floorball Cup

- - - - - - -
 
Instagram:
https://www.instagram.com/telgesibkp03/
 

Övrig info:

Nya spelare som vill spela med ett lag som tränar och spelar i en utvecklande, glädjefull och positiv miljö är välkomna.
Intresserade kan höra av sig till oss ledare (se kontaktfliken)


Bl.a. så söker vi aktivt efter en målvakt till laget, då vi bara har en för närvarande.Storvreta Cupen - Dag 3 - BRONSET!!
2018-01-05 21:11
Bronslaget: Theo, Olle, Ahmad, Ludde, Gustav, Elliot, Tobbe, Adam, Leon, William A, Dante, Noah, Olof och Christoffer
Då var det dags för sista dagen och spel om medaljerna.
För motståndet stod Sirius för. Laget som dels vunnit dem två senaste åren men också besegrade laget i första gruppspelsmatchen med klara 7-2.

P03S mot Sirius - Semifinal.
Matchen spelades även den i fina Fyrishov A. 
Vi öppnar lite nervöst och med för stor respekt för motståndet. Ett svagt uppspel gav hemmalaget en spelvändning som dem utnyttjade utan pardon. Diagonalare och direktskott - pang - ribba in och 0-1 efter en minuts spel. Inte den starten vi ville ha. Nästa mål kom i den tredje minuten då Siriusspelarna var klart hungrigare efter ett skott och var först på returen två ggr innan man sköt in 0-2. Därefter så höll vi uppe spelet bättre, klev på lite mer mot Sirius andra femma och fick mer spel därefter. Dock vart vi lite för heta i pressen och gick bort oss i den elfte minuten vilket gav dem en 2-1 läge och att ge Sirius en kontring lärde vi oss i den första matchen att det betyder mål bakåt. 0-3 vart 0-4 två minuter senare när dem återigen vann duellen framför mål och vi inte kunde få bort bollen två ggr innan dem tryckte in den i mål. 
En svag första period gav ett helt rättvist 4-0 ledning till hemmalaget.

I den andra så började vi gå in mer i duellerna, vart bättre själv med boll och fick fler och längre anfall nu medans Sirius fick klart färre chanser nu när vi stod upp mer. Vi fick en utvisning i den fjärde minuten som vi klarade av galant. I den nionde minuten kunde dock Sirius öka på till 5-0 från kanten från deras skarpskytt i sitt favoritläge. Men vi fortsatte att spela bra innebandy och i den elfte minuten fick vi chansen att spela fem mot fyra. Där visade vi klass och tryckte in 5-1.

En förlust som svider då vi inte gick in och krigade rejält i första perioden och då blir det tufft mot ett lag som Sirius, i en semifinal måste man vilja offra en tå om det behövs för att lyckas. Stort moral av killarna att spela upp sig rejält i den andra perioden. Nästa gång ser vi till att göra två såna perioder.
Skotten: 14-8 (9-3, 5-5) till Sirius

Summering P03L:
Ett ungt lag som visade att man lärt sig att spela ihop under höstens sammarbetsmatcher. Defensiven man visade upp under cupen var imponerande. Det som saknades var lite mer punsch och rejälare beslut framåt. Men ett klart godkänt insats med gruppseger och 8-delsfinal i A-slutspelet!

Summering P03S:
Vi fick verkligen chansen denna cup att få möta riktigt bra lag och visade att vi kan vara minst lika bra som dem. Det enda laget vi inte räckte till mot var Sirius där vi fick med oss mycket nyttigt att ta med oss hem för fortsättningen. Kul att se hur spelet växte under helgen och vi vet att det finns en hel del till att klämma ur grabbarna än det dem visade dessa dagar.
Ett Brons är ett helt klart godkänt insats!

Storvreta Cupen - Dag 2
2018-01-05 20:08
Efter första dagen så var laget i P03S tvungna att vinna mot Gävle på morgonen samt att ta poäng mot Luleå för att ta sig vidare till A-slutspel. För P03L gänget så skulle poäng mot Farsta räcka för A-slutspel.


P03S mot Gävle - Gruppspel
Match kl 08:00 var det som gällde. För motståndet stod Gästriklands bästa lag, Gävle. Två lag som var tvungna att vinna för att ha chans för A-slutspel.

Man öppnade frenetiskt och var helt klart det mer vaknare laget denna morgon. 1-0 efter en minut vart 2-0 efter två minuter och tillslut 4-0 efter fem minuter. Gävle reducerade på en kontring till 4-1 men det stoppade inte den röda maskinen. 5-1 och 6-1 trycktes in innan periodpausen.

I andra perioden så vart spelet mer jämnt och trots chanser åt båda håll så vart det inga fler mål i matchen.

En drömstart gav en väldigt viktig tre poängare. Nu hade laget allt i egna händer inför matchen mot Luleå.
Skotten: 20 - 10 (13-4, 7-6) till Telge

P03L mot Farsta - Gruppspel 
Det skulle räcka med en poäng mot Farsta för att säkra minst en andra plats i gruppen och A-slutspel. För Farstas del kunde bara vinst ge avancemang.
Men om det var allvaret som gjorde det vet jag inte, men första perioden var väldigt chansfattigt och tillknäppt. Närmast en chans var Farsta med en rökare i ribban. Men 0-0 stod sig perioden ut.

I andra perioden så fortsatte det stabila försvarsspelet som gjorde att stockholmarna inte kom till farliga chanser. Dem fick en som höll på att studsa in men räddades i luften. Samtidigt så började laget skapa en hel del chanser framåt och var nära ett ledningsmål flera ggr.
Men inget av lagen lyckades med att göra mål och matchen slutade 0-0.

Då vi efter matchen fick veta att Ludvika vänt 0-3 till 4-3 seger mot Vide så var vi inte bara vidare, vi vart gruppetta! Ett insläppt mål på tre matcher visade prov på starkt försvarsspel.
Skotten:  10-4 (2-1, 8-3) till Telge

P03S mot Luleå - Gruppspel
Poäng skulle ge avancemang medans Luleå behövde vinna då dem hade sämre målskillnad.
Vi fick en bra start med stort spelövertag och 1-0 efter tre minuters spel. Men Luleå hade sin #73, kontring och 1-1 efter fyra minuter. 1-2 i den sjätte minuten när dem bröt ett uppspel och vände spelet. Skott och bollen rullade sakta och retfullt in. I elfte minuten en kontring igen och ett skott i bortre krysset 1-3, tre mål av samma spelare. Surt då vi var det spelförande laget. Men med halv minuten kvar av perioden så fick Luleå en avvaktande utvisning på sig, vi plockade målvakten ochh sköt in viktiga 2-3.

Jakten på kvitteringen skulle börja, men istället så kommer deras back flygande längs kanten, tar sig in i slottet och skjuter in 2-4 en minut in på andra perioden. Då såg det mörkt ut, och vi började spela mer desperat då vi visste att vi behövde två mål. Spelet låste sig helt enkelt, men på nåt sätt så lyckades laget ändå hitta ett väg ut. 3-4 i den fjärde minuten på en snabb kontring och med fyra minuter kvar så tryckte vi in en retur till 4-4. Vilket stod sig matchen ut. Vi var vidare!

Det kändes skönt att lyckas ta den där poängen, men det vart onödigt hårt. Men all heder till Luleå som gav det hela en rejäl fight.
Skotten: 14-10 (10-6, 4-4) till Telge

P03S mot Sandviken - 8-delsfinal
Åttondelsfinal mot duktiga Sandviken, näst bästa laget i Gästrikland var det som gällde.
En jämn början där man trots ett bra PP i den tredje minuten inte fick utdelning. Men i den sjätte minuten kom 1-0 på ett snyggt backmål. Halv minuten senare så kom nästa backmål och det stod 2-0 och Sandviken tog time out. I tolfte minuten så lyckades Sandviken reducera till 2-1 och det var full spänning inför andra perioden.

I andra perioden så visade laget prov på moget spel då man kontrollerade matchen igenom hela perioden och släppte inte till några chanser för motståndet. Istället kom 3-0 i den nionde minuten vid ett frislag då vi fick matchens tredje backmål.

Stabil insats mot ett bra lag. Välförtjänt kvartsfinal plats bärgad efter tre fina backmål.
Skotten: 10-4 (4-3, 6-1) till Telge

P03L mot Bele/Barkarby - 8-delsfinal
En tuff åttondelsfinal väntade mot spelskickliga Bele/Barkarby, som bl.a spelade final i Onyx Cupen i höstas.
Trots att B/B var spelförande och lite större så höll våra små killar upp spelet bra. Men i den fjärde minuten kom 0-1 när dem hittade in framför mål med ett instick och var tyngre i duellspelet. I nionde minuten så tappade vi boll vid ett uppspel som gav ett friläge och snöpligt 0-2.

I tredje minuten av andra perioden så fick man chansen i spel fem mot fyra och gjorde det bra, men fick återigen ingen utdelning. Man hade några fina chanser till reducering men den sista skärpan saknades. Istället tappade vi boll vid mittplan i den tolfte minuten och B/B fick ett nytt friläge och fastställde resultatet till 0-3.

Vi visste att det skulle bli tufft, men det var kul att se hur vi ändå kunde stå upp mot detta motstånd. Två egna slarv gav två baklängesmål, annars hade det bara varit 0-1. Killarna i P03L visade att man hade vuxit under dagarna.
Skotten: 8-8 (4-5, 4-3)

P03S mot M-Team (FIN) - Kvartsfinal
En sen kvartsfinal på Fyrishovs A-plan väntade laget mot ett finskt lag som vann sin grupp bl.a före duktiga Rotebro.
Man öppnade riktigt bra och hade stort spelövertag och gjorde 1-0 redan i andra minuten. Sedan hade man chanser till fler mål, men det var istället finnarna som kvitterade i den elfte minuten på ett långskott som retfullt letade sig in vid första stolpen. Men det tog en halv minut innan vi återigen vann bollen högt och kontrade in 2-1. Lite över minuten senare kom lagets snyggaste mål denna cup. Långt utkast till en fri forward som på volley klippte till och skickade upp bollen stenhårt i bortre krysset.

I andra perioden så försökte finnarna med hög press, men dem lyckades inte få fram några vettiga chanser utan vi kontrollerade matchen. I nionde minuten hade vi chansen att stänga matchen i PP, men ingen utdelning. Istället så tryckte vi in två mål i sista minuten när M-Team chansade med att spela utan målvakt.

En stabil seger, det var klasskillnad på lagen. Hade finnarna vunnit hade det varit ett rån.
Skotten: 17-7 (11-6, 6-1) till Telge

Storvreta Cupen - Dag 1
2018-01-05 18:37
26 spelare fördelade på två lag åkte till Uppsala för att delta i Världens Största Innebandy Cup - Storvreta Cupen.

För tre år sedan så gick laget obesegrat igenom tio matcher i turneringen, och året efter åkte man ut snöpligt i en kvartsfinal som man dominerade, men inte lyckades förvalta.

Nu var det dags igen att få uppleva äventyret i Uppsala, efter att förra året ha spelat Gothia Cup istället.


P03S mot Sirius - Gruppspel
I första matchen ställdes man direkt emot dem två årens senaste slutsegrare Sirius. 
Trots att laget öppnade bra och respektlöst så hade man svårt att få till avslut på mål medans hemmalaget var klart bättre på det. 0-1 kom i den tredje minuten när dem fick komma loss med ett kantskott. Sedan slog vi bort ett uppspel rakt på en Siriusspelare och det vart 0-2 i den åttonde minuten. Två kontringsmål gav 0-4 efter första perioden.

I andra perioden så spelade man upp sig, men motståndet var effektiva på sina kontringar, tre kontringsmål gav 0-7 innan vi reducerade två ggr. Men spelet i andra perioden var mycket bättre och lovade gott för fortsättningen.

Tung start, där man stundtals spelade riktigt bra, men motståndet var klart vassare, samt att man inte har råd att bjuda på kontringar mot ett lag som Sirius.
Skotten: 18-11 (12-2, 6-9) till Sirius.

P03L mot Ludvika - Gruppspel
Laget som bestod av nio spelare födda 04:a ställdes mot dalalaget Ludvika i sin första match.
Man spelade stabilt försvarsspel och var effektiva framåt. I den andra minuten fick laget ett frislag i mitten av deras planhalva. Pass och pang sa det bara och 1-0. I den tionde minuten kom sedan även 2-0 på en kontring och ett hårt och välplacerat kantskott.
I den tredje så fortsatte det fina försvarsspelet, medans man inte skapade lika mycket framåt, men man började perioden med att öka på till 3-0 efter ett fint dragskott från slottet i samband med ett frislag i sarghörnet. I den tionde minuten fick Ludvika en spelare utvisad, trots mycket fint PP-spel med flera chanser, så tyvärr missade man målet på dem avsluten, annars hade det stått 4-0.
Men 3-0 slutade matchen välförtjänt och laget hade fått en kanonstart.
Skotten: 8-7 (4-4, 4-3) till Ludvika

P03S mot Erikslund - Gruppspel
Ännu ett tufft motstånd väntade i match två. Stockholms bästa lag just nu - Erikslund.
I en väldigt tajt första period där båda lagen spelade stabilt försvarsspel så gjorde Erikslund perioden enda mål, när vi tappade markeringen helt framför egna målet. 

I början av andra perioden så var pressen hög mot Erikslunds målvakt som var rena pantern i målet, målchans efter målchans gav ingen utdelning mot ett nerpressat Stockholmslag. Men i takt med att tiden gick så vart vi tvungna att chans i slut minuterna och det utnyttjade dem direkt. Två kontringsmål med minuten mellan varandra gav 0-3. Med minuten kvar så fick vi chansen att reducera i spel fem mot fyra. Men skärpan var väldigt svag och man var inte ens nära att reducera.

Tung förlust då vi gör en riktigt bra match mot ett sådant bra motstånd, men vi stötte på en målvakt i högform som vi inte lyckades överlista. En poäng minst hade varit klart rättvist.
Skotten: 10-10 (2-3, 8-7)

P03L mot Vide - Gruppspel
En väldigt sen andra match mot ett storväxt Vide. Men återigen så spelar man ett bra försvarsspel och vågar stå upp mot det större motståndet. I andra minuten fick upplandslaget en utvisning, men även denna gång trots bra PP spel så vart det ingen utdelning. Däremot så tog Vide ledningen med 1-0 i den åttonde minuten när man snabbt spelvände med ett utkast som frispelade deras forward som gjorde mål.

I andra perioden så fick man återigen chans i spel fem mot fyra utan utdelning tyvärr. Men i den tredje minuten vann man boll högt, hittade in i slottet och skickade in 1-1. Därefter så låg Vide på för ett ledningsmål och skotten ven förbi målet med jämn mellanrum. Men laget slet för varandra och lyckades hålla 1-1 tiden ut.

En tuff match, men en stark defensiv gav en poäng. Bra moral i laget som kämpade för varandra i alla lägen.
Skotten: 12-7 (4-3, 8-4) till Vide
DM - Fy Sjutton va bra vi är!!
2017-12-11 17:26
Två helger av DM spel i Södertäljes hallar är över.

Första helgen deltog vi i P02 klassen och tog återigen ett Brons och i helgen som var så stod vi som arrangörer i P03 klassen i klassiska Wasa Sporthall och försvarade vår Silvermedalj från förra året.

Vi använde oss av 20 spelare under P03 helgen och fick med oss ett välförtjänt Silver!!

DM P02:

Gruppspelet börjades med match mot regerande mästarna Nykvarn P02 och killarna gjorde en grym match från start mot ett chockat motstånd. 8-1 speglade matchen mer än resultatet 6-3.
Skotten: 16-11 till Telge

I andra matchen stod svårspelade Flen/Malmköping P02 för motståndet. Trots att laget inte kom upp i nivå denna match så hittade man vägar till att vinna med 4-3.
Skotten: 19-17 till Telge

Sista gruppspelsmatchen var mot Strängnäs P02 som behövde vinna för att gå vidare, annars skulle Flen/Malmköping gå vidare. Det vart en jobbig match för oss, där Elliot i motståndarlaget spökade för oss gång på gång. Men återigen hittade vi en väg till att vända underläge 4-3 till seger med 5-4 i slutminuten. Vilken härlig moral vi har i laget!
Skotten: 16-11 till Telge

Semifinal därmed mot våra bröder i P01/02. Vi startade riktigt bra och gjorde en grym första period och ledde rättvist med 1-0. I andra perioden så började motståndet växa in i matchen och det var helt jämnt inför sista perioden. Vi tog ledningen med 2-1 och gjorde ett bra PP men fick inte in 3-1. Istället så kom 2-2 halv minuten efter PP och tio sekunder senare 2-3 och en minut senare 2-4 och matchen var avgjord. 
Skotten: 17-14 till P01/02

P01/02 pressade sedan Nykvarn i finalen där det stod 0-1 med sju minuter kvar av tredje perioden innan Nykvarn gjorde två mål i tom bur och vann Guldet.

Men ett starkt Brons tog vi med oss!


DM P03:

Match mot Onyx öppnade DM för oss och trots stort bollinnehav så ville det inte lossna framåt, och det vart alldeles för spännande i slutet, men vi höll ut till en 2-1 seger trots 15-4 övertag i skott.

I andra matchen så spelades den moraliska finalen mot regerande mästarna Nykvarn. Vi öppnade starkt och respektlöst och var väl värda ett mål i början. Men dem växte in i matchen eftersom vi inte fick utdelning och avslutade perioden starkt och gjorde 1-0 och 2-0 innan pausvilan. 0-3 trettio sekunder in på andra perioden och matchen var i princip död. Det märktes mentalt och även om killarna kämpade så saknades det där extra för att rubba ett starkt motstånd som Nykvarn. 2-5 förlust tillslut.
Skotten 16-12 till Nykvarn

Avgörande gruppspelsmatch om andra platsen således mot Torshälla. Men laget tog kommandot från början och gav inte Torshälla någon chans till att bygga upp nåt spel. 2-1 efter första perioden var nog dem mycket nöjda med. Men det rullade på med mål i andra och en helt rättvis 7-1 seger tillslut.
Skotten: 17-6 till Telge


På söndagen så spelades slutspelet och p.g.a. USM-kval m.m så saknades det nio spelare för oss.
Men killarna som var med hade ett mål, att ta sig till Final!

För motståndet stod Mariefred som hade vunnit sin grupp. Ett hårt kämpande lag.
En chansfattig första period slutade 0-0, men i andra så började vi få fram fler chanser av vårt spelövertag och kunde rättvist göra både 1-0 och 2-0.
Direkt i början av tredje kom 2-1 och Mariefred fick upp ett hopp, men laget visade upp rutin och såg till att chanserna vart få för motståndet och 2-1 stod sig perioden ut. Vi var i Final igen!!
Skotten: 15-9 till Telge

I finalen väntade således Nykvarn, ett av Sveriges bästa 03-lag.
Men killarna stod upp och slutade aldrig kämpa. Man hade känning med 2-4 ett tag och lyckades även göra fem mål framåt. Ett välförtjänt Silver av ett lag som använde sig av 20 spelare under helgen.

Stort Grattis till ett välförtjänt Guld till Nykvarn!

Silverlaget 2017:
William A, Dante, Theo, Olof, William J, Pierre, Joel, Adam, León, Gustav, Gustav B, Set, Andrew, Tobias, Alfred A, Ahmad, Olle, Christoffer, Noah och Elliot.Bilder: Telge - Strängnäs, 8/10
2017-10-09 08:25

Fler bilder (+15) >>

Brons i Onyx Cupen!
2017-09-25 21:24
Tredje Cupen för säsongen. Onyx Cupen i Nyköping väntade under helgen.

Sju lag anmälda, så gruppspelet bestod av sex matcher där alla lagen mötte varandra. Fyra första lagen gick sedan vidare till Semifinal och vinnarna där till en final.

På lördagen väntade fyra matcher i Rosvalla Arena.
Finalen i Telge Cupen 2017 - P03
2017-09-12 22:46
Hela finalen som spelades i Telge Cupen 2017 i P03 klassen i sin helhet mellan Nykvarn och Telge.
Silver i Telge Cupen 2017
2017-09-12 18:21
Silverlaget: Alfred A, Ludvig, Theo, William A, Olle, Ahmad, Elliot, Christoffer, William J, Joel, Adam, Noah, Set, Olof och Marcus
Säsongens andra cup för P03 slutade även den med finalmatch.
Bilder - Telge Cupen 2017
2017-09-12 18:12

Fler bilder (+43) >>

Bilder - Capri Sun Cup 2017!
2017-09-03 22:24

Fler bilder (+10) >>
Guld - Capri Sun Cup 2017!

Guld i Capri Sun Cup!
2017-09-03 17:24
Segerlaget 2017: Noah, Theo, Adam, Joel, León, Set, Elliot, William J, Marcus, Ludvig, Gustav, Pierre, Christoffer, Ahmad och William A
Säsongens första Cup - Capri Sun Cup för P03.
Slutade med Guld efter underhållande innebandy!

Säsongens matchspel startades med deltagande i Capri Sun Cup i Tumba.

I gruppspelet så spelade man mot Värmdö Blå under fredagen.
Efter ett stort spelövertag i första perioden men utan någon större utdelning mer än ett mål så lossande det i andra perioden efter att Värmdö börjat den perioden bäst och både kvitterat och hade lägen till att ta ledningen.
6-2 slutade matchen tillslut.
Skotten: 26-9 (14-2, 12-7) till Telge
Ny Säsong - Nya Utmaningar!
2017-08-08 19:24
Så var det då dags igen.
Innebandysäsongen har startat!

Denna vecka så springer vi igång kroppen efter sommarens fys träningar innan vi går in i hall nästa vecka.

Som vanligt så har vi många härliga utmaningar att se fram emot denna säsong i vår resa tillsammans.
Vi har genom åren fått uppleva Helsingfors, Skinnskatteberg, Mora, Örebro, Västerås, Falun, Uppsala, Jönköping, Arboga och Göteborg så här långt.
Vart vi hamnar denna säsong får vi se, oavsett destination så kommer vi ha enormt kul på vägen.

Vi strävar mot att fortsätta utvecklas i en miljö där vi trivs och känner positiv stämning.
Denna säsong så kommer vi utöka vårt samarbete med dem övriga lagen på röda nivå i klubben.

"Tillsammans är vi Telge"

Våra två första cuper att se fram emot är Capri Sun Cup i Tumba, första helgen i September och därefter Telge Cupen helgen efter.

Vi kommer även ha ett träningsläger helgen den 26-27 augusti denna säsong.

Så med andra ord, släpp ner bollen på planen och låt oss glädjas av den underbara sporten Innebandy!

Kvartsfinal i MälarEnergi Cup!
2017-05-01 16:57
För fjärde helgen i rad så var det cupspel för P03. Denna gång åkte ett gäng på 13 killar till Västerås för att delta i MälarEnergi Cup.

På fredagen stod Abrahamsbergs för motståndet, ett väntat tufft motstånd mot ett lag vi haft många jämna matcher mot.

P03 - Abrahamsberg
Till en början vart det en försiktigt start på matchen av båda lagen, med lite ströchanser åt båda håll. Men ju längre matchen gick desto mer började vi skapa framåt och läsa av motståndarnas anfall. 1-0 kom i den tionde minuten på en båglöpning in i slottet. Kvitteringen tog bara en minut senare i samband med ett frislag i vårt hörn. 1-1 stod sig sedan perioden ut, men vi kände att vi hade kontroll på matchen.

I andra perioden så fortsatte vi trumma på och målen började ramla in, 2-1 i den fjärde minuten vart 3-1 på frislag i den sjunde och även 4-1 i den åttonde minuten. ABA reducerade till 4-2 med fyra minuter kvar, men kom inte närmare, istället gjorde vi 5-2 på frislag med fyrtio sekunder kvar av matchen.
Skotten: 20-6 (9-4, 11-2) till Telge

En bra start på cupen, trots att vi fick byta om i ett förråd, då det inte fanns några lediga omklädningsrum så öppnade vi matchen med rätt fokus.
I andra matchen på lördags förmiddagen väntade Bromma som också hade vunnit sin första match i cupen.

P03 - Bromma
En riktigt bra start på matchen, 1-0 efter tjugosju sekunder vart 2-0 efter två minuters spel. Bromma reducerade till 2-1 i den fjärde minuten men vi tryckte in bollen på en retur till 3-1 minuten senare, vilket höll sig perioden ut i en väldigt svängig match med många chanser åt båda håll.
I andra perioden så är det Bromma som öppnar bäst och reducerar efter tjugosju sekunder, vi skapar chanser men gör inte mål vilket Bromma gör istället. 3-3 i den tredje minuten vart även 3-4 i den tionde minuten. Vi jagar kvittering men det slutade med ett mål i tom bur med halv minuten kvar och förlust med 3-5.
Skotten: 21-17 (10-9, 11-8) till Telge

Vi spelade 0-4 i andra perioden tyvärr, hade bra lägen att trycka in bollar på men gör man inte mål så kan det gå så här. Sen vart spelet lite för stressigt när vi tappade ledningen. Behöver träna på att behålla kylan.
Det gjorde att vi fick en helt avgörande match kvar, mot Linköping som hade vunnit med ABA med 4-1 precis om att få spela A eller B slutspel.

P03 - Linköping
Vi tryckte på att ha rätt fokus från början i denna match och man gjorde det jättebra. Spelade enkelt och tog många bra beslut. Rejält i försvarsspelet skapade stort bollinnehav för oss. Men det tog tills den elfte minuten innan 1-0 kom, sedan tryckte vi in 2-0 och även ett snyggt PP mål till 3-0 innan periodpausen. I andra perioden fortsatte det fina spelet och målen trillade in med jämn takt. 4-0, 5-0, 6-0 och även 7-0 efter fina spelmål.
Skotten: 29-7 (15-3, 14-4) till Telge

Grupptvåa efter Bromma som vann alla sina matcher gav en kvartsfinal mot Västerås som också vunnit alla sina matcher i gruppspelet och dessutom gjort det utan att släppa in något mål. En tuff match mot ett bra lag väntade.

P03 - Västerås
Även inför denna match så pratade vi om vikten att jobba tillsammans, visa vilja både offensivt som defensivt. Och killarna gör en grym insats. Vi håller Västerås bort från slottet bra och skapar mycket framåt, men lyckas inte överlista deras målvakt. Mitt i allt så får Västerås läge till ett skott från kanten i den elfte minuten som går in och dem leder med 1-0 i periodpausen.
I andra perioden så jagar vi kvittering, killarna sliter och kämpar för varandra och det blir spel mot ett mål, Västerås lyckas inte skapa nåt framåt. Men trots stort spelövertag, vi får även två chanser i spel fem mot fyra och kör utan målvakt sista minuten så får vi inte hål på deras målvakt. 0-1 slutar matchen.
Skotten: 18-4 (7-4, 11-0) till Telge

Tungt, speciellt när killarna gör en sådan bra match mot ett bra lag som Västerås. Vi vinner skotten 18-4 men förlorar med 0-1. Västerås gick sedan till final och vann den finalen med 9-0! Men innebandy handlar om att göra mål och det var dem bättre än oss på denna gång.

Vi gör egentligen bara en dålig period på hela cupen, annars så visade killarna upp ett bra spel och bra fokus samt inställning. Det tar vi med oss för fortsättningen. Grymma Tigrar allihopa!!Brons i Dragons Cup!
2017-04-24 21:01
Haninge fick besök av P03 i helgen för andra året i rad. Förra året föll laget i finalen mot duktiga Erikslund.
Precis som förra året så deltog man i P02 Lätt klassen Dragons Cup som arrangeras av Vendelsö.

Sex lag deltog och det vart fyra gruppspelsmatcher på lördagen och en på söndagen innan slutspelet började.

I första matchen stod Ekerö P02 för motståndet. Ett duktig lag som spelar i högsta P02 serien i Stockholm.

P03 - Ekerö
Ekerö tog ledningen efter bara 25 sekunders spel, sedan följdes man åt, 1-1, 1-2, 2-2 i den första perioden. I andra så tog vi ledningen tre ggr, 3-2, 4-3 och 5-4 och gjorde även 6-4 med två minuter kvar. Men Ekerö gav inte upp och var farliga i sina avslut, pang, pang, två mål på 20 sekunder och det stod 6-6 med en och en halv minut kvar. Vilket också stod sig efter full tid i en fartfylld match där vi inte riktigt kom upp i nivå i passningsspelet.
Skotten: 14-10 (6-4, 8-6) till Ekerö

I andra matchen en timme senare väntade Huddinge P02, ett lag som slutade femma i samma serie som Ekerö spelade i.

P03 - Huddinge
1-0 ledning efter fyra minuters spel, men trots flera chanser framåt så kvitterade Huddinge till 1-1 i den trettonde minuten när vi tappade bollen djupt i egna zonen. I andra perioden så fortsatte spelet med några chanser åt båda håll, men inga större farligheter. Vi hade mycket boll, men fick inte till anfallsspelet. Tröttheten syntes i slutet av matchen, då vi spelade på nio utespelare efter att en spelare skadat sig och det vart mycket löpningar mot Huddinges försvarsspel.
Vi hade en jättechans i slutsekunderna dock som missades.
Skotten: 14-10 (7-5, 7-5) till Telge.

Därefter väntade hemmalaget, efter att en spelare lämnat för fotbollsmatch så var vi nere på åtta utespelare inför dem två sista matcherna på lördagen.

P03 - Vendelsö P02
Drömstart med ledning efter 40 sekunder. Sedan fick vi spela fyra mot fem två ggr, bl.a. så missade Vendelsö en straff i sjätte minuten. Men vi höll tätt och hade ledningen efter första perioden. Direkt i andra perioden kom 1-1, men minuten senare fick vi en straff som det vart mål på och vi ledde igen. Men vi visade lite trötthetstecken och två misstag ledde till underläge. En snygg kvittering i sjunde minuten höll sig i en minut innan Vendelsö tog ledningen igen. En utvisning i tionde minuten gav spel fyra mot fem, men vi utnyttjade det till att skjuta in 4-4. Vi höll sedan emot och fick med oss en poäng trots få spelare.
Skotten: 8-8 (3-2, 5-6)

Tre oavgjorda matcher på tre matcher inför fjärde matchen mot Hässelbys P02:or som vi vann förra året mot i Cupen. Frågan var om vi skulle orka, med åtta spelare, men bara en timmes vila efter Vendelsö matchen och fjärde matchen på en dag.

P03 - Hässelby
Trots spelövertag så hamnade man i underläge med 0-2 efter fem minuters spel. En viktig reducering i den sjunde minuten gav hopp inför andra perioden. En minut in på andra perioden kom 2-2, men Hässelby utnyttjade ett dåligt byte av oss och det stod 2-3 med åtta minuter kvar. Men då visade Tigrarna moral och styrka. Fyra mål på två minuter vände på matchen och man kunde ta en 6-3 seger. Starkt av killarna!
Skotten: 22-8 (9-4, 13-4) till Telge

Segern gjorde att man låg tvåa inför sista gruppspelsmatchen Mot Vendelsös P03 lag på söndagsmorgonen. Vinst och man skulle säkra en andra plats och en semifinalplats bakom Ekerö som hade vunnit alla sina andra matcher.
Nu hade man fått tillökning med fem spelare och kunde spela på två backpar och tre kedjor.

P03 - Vendelsö P03
Trots stort spelövertag så stod det bara 2-1 efter första perioden. Elva minuter in på andra perioden så stod det 4-1 och stabilt spel. Men ett dåligt byte och ett dåligt uppspel gjorde att det stod 4-3 med två minuter kvar. Dessutom fick vi en utvisning med tjugo sekunder kvar. Men vi lyckades hålla i segern efter en väldigt onödig spänning.
Skotten: 18-11 (11-3, 7-8) till Telge

Semifinal mot Vendelsö P02, det laget vi spelade 4-4 mot under lördagen. Dem vann sin kvartsfinal mot Hässelby med 4-0.

P03 - Vendelsö P02
Det var ett lojt Tigers lag som startade semifinalen. Man var inte beredd att kämpa för en seger utan var passiva på planen. Det gav Vendelsö alldeles för mycket tid och plats för sitt spel. 0-1 vart 0-2, och 0-3 och även 0-4 innan perioden var över. Katastrof start. Mer fart och vilja i andra perioden, 1-4 i den andra minuten vart 2-4 i den elfte och även 3-4 i den fjortonde minuten. Men man lyckades inte få in bollen i mål i slutet. En match som tappades i första perioden. När killarna gick in med rätt inställning så vart det spel mot ett mål.
Surt.... Men en lärdom även det.
Skotten: 16-9 (4-7, 12-2) Till Telge

Förlusten innebar bronsmatch mot Vendelsö P03 som vann sin kvartsfinal mot Huddinge med 2-1 och sedan förlorade semifinalen mot Ekerö med 7-2.

P03 - Vendelsö P03
Det var ett mer taggat Telge lag som klev in på planen, fullt besluten om att vinna bronset. Man mötte ett lag som hade en taktik. Skott, skott och skott, så fort man kom över halvplan så sökte spelaren med boll ett avslut. Något passningsspel fanns inte ens i tanken hos dem. Men vi hade en tät målvakt så det passade oss bra. 1-0 i den första minuten vart 2-0 i den andra. Sedan bjöd vi på ett mål i den sjunde minuten innan vi ökade på till 3-1 efter sexton spelade minuter. I andra perioden fortsatte spelövertaget och det bjöds på flera innebandygodis, 4-1, 5-1 var riktigt snygga. Vendelsö snyggade till siffrorna till 5-2 på ett frislag innan vi ökade på till 6-2. Det kunde blivit mycket mer, då vi bjöd på flera fina varianter i spelet och med mer skärpa så hade det lätt ramlat in några mål till. En perfekt avslutning på en innebandyhelg i Haninge.
Skotten: 22-20 (6-11, 16-9) till Telge

Brons vart det tillslut. Endast en förlust på sju matcher, tyvärr i semifinalen. Hade varit intressant och se om vi inte hade kunnat skakat om Ekerö i finalen.
En final som dem vann med 6-3 mot Vendelsö.
Men en lärdom att man måste vara beredd att slita och jobba för en vinst, speciellt i en semifinal. Kul och se kämpa insatsen på lördagen då vi spelade på åtta utespelarna och killarna visade att fysträning ger resultat.
 
Tack till våra huvudsponsorer:
Våra Guldsponsorer
Vi stödjer Telge SIBK!
Svenska Spel, anslut dig!
 
telge.sibk på Instagram
 
Vi stödjer Svenska Innebandyförbundet:
Se matcherna live: