Telge SIBK
Innebandy
Pojkar 03
TELGE SIBK P03 : 2017/18
Träningstider 2017/18:

Augusti + September
Måndag: 17:00-19:00 Wasa Sporthall
Onsdag: 17:00-19:00 Västergård Arena

Övrigt:
26-27/8 Träningsläger Hölö
1-3/9 Capri Sun Cup, Tumba
9-10/9 Telge Cupen
15/9 Träningsmatch
- - - - - - -
 
Instagram:
https://www.instagram.com/telgesibkp03/
 

Övrig info:

Nya spelare som vill spela med ett lag som tränar och spelar i en utvecklande, glädjefull och positiv miljö är välkomna.
Intresserade kan höra av sig till oss ledare (se kontaktfliken)
Ny Säsong - Nya Utmaningar!
2017-08-08 19:24
Så var det då dags igen.
Innebandysäsongen har startat!

Denna vecka så springer vi igång kroppen efter sommarens fys träningar innan vi går in i hall nästa vecka.

Som vanligt så har vi många härliga utmaningar att se fram emot denna säsong i vår resa tillsammans.
Vi har genom åren fått uppleva Helsingfors, Skinnskatteberg, Mora, Örebro, Västerås, Falun, Uppsala, Jönköping, Arboga och Göteborg så här långt.
Vart vi hamnar denna säsong får vi se, oavsett destination så kommer vi ha enormt kul på vägen.

Vi strävar mot att fortsätta utvecklas i en miljö där vi trivs och känner positiv stämning.
Denna säsong så kommer vi utöka vårt samarbete med dem övriga lagen på röda nivå i klubben.

"Tillsammans är vi Telge"

Våra två första cuper att se fram emot är Capri Sun Cup i Tumba, första helgen i September och därefter Telge Cupen helgen efter.

Vi kommer även ha ett träningsläger helgen den 26-27 augusti denna säsong.

Så med andra ord, släpp ner bollen på planen och låt oss glädjas av den underbara sporten Innebandy!

Kvartsfinal i MälarEnergi Cup!
2017-05-01 16:57
För fjärde helgen i rad så var det cupspel för P03. Denna gång åkte ett gäng på 13 killar till Västerås för att delta i MälarEnergi Cup.

På fredagen stod Abrahamsbergs för motståndet, ett väntat tufft motstånd mot ett lag vi haft många jämna matcher mot.

P03 - Abrahamsberg
Till en början vart det en försiktigt start på matchen av båda lagen, med lite ströchanser åt båda håll. Men ju längre matchen gick desto mer började vi skapa framåt och läsa av motståndarnas anfall. 1-0 kom i den tionde minuten på en båglöpning in i slottet. Kvitteringen tog bara en minut senare i samband med ett frislag i vårt hörn. 1-1 stod sig sedan perioden ut, men vi kände att vi hade kontroll på matchen.

I andra perioden så fortsatte vi trumma på och målen började ramla in, 2-1 i den fjärde minuten vart 3-1 på frislag i den sjunde och även 4-1 i den åttonde minuten. ABA reducerade till 4-2 med fyra minuter kvar, men kom inte närmare, istället gjorde vi 5-2 på frislag med fyrtio sekunder kvar av matchen.
Skotten: 20-6 (9-4, 11-2) till Telge

En bra start på cupen, trots att vi fick byta om i ett förråd, då det inte fanns några lediga omklädningsrum så öppnade vi matchen med rätt fokus.
I andra matchen på lördags förmiddagen väntade Bromma som också hade vunnit sin första match i cupen.

P03 - Bromma
En riktigt bra start på matchen, 1-0 efter tjugosju sekunder vart 2-0 efter två minuters spel. Bromma reducerade till 2-1 i den fjärde minuten men vi tryckte in bollen på en retur till 3-1 minuten senare, vilket höll sig perioden ut i en väldigt svängig match med många chanser åt båda håll.
I andra perioden så är det Bromma som öppnar bäst och reducerar efter tjugosju sekunder, vi skapar chanser men gör inte mål vilket Bromma gör istället. 3-3 i den tredje minuten vart även 3-4 i den tionde minuten. Vi jagar kvittering men det slutade med ett mål i tom bur med halv minuten kvar och förlust med 3-5.
Skotten: 21-17 (10-9, 11-8) till Telge

Vi spelade 0-4 i andra perioden tyvärr, hade bra lägen att trycka in bollar på men gör man inte mål så kan det gå så här. Sen vart spelet lite för stressigt när vi tappade ledningen. Behöver träna på att behålla kylan.
Det gjorde att vi fick en helt avgörande match kvar, mot Linköping som hade vunnit med ABA med 4-1 precis om att få spela A eller B slutspel.

P03 - Linköping
Vi tryckte på att ha rätt fokus från början i denna match och man gjorde det jättebra. Spelade enkelt och tog många bra beslut. Rejält i försvarsspelet skapade stort bollinnehav för oss. Men det tog tills den elfte minuten innan 1-0 kom, sedan tryckte vi in 2-0 och även ett snyggt PP mål till 3-0 innan periodpausen. I andra perioden fortsatte det fina spelet och målen trillade in med jämn takt. 4-0, 5-0, 6-0 och även 7-0 efter fina spelmål.
Skotten: 29-7 (15-3, 14-4) till Telge

Grupptvåa efter Bromma som vann alla sina matcher gav en kvartsfinal mot Västerås som också vunnit alla sina matcher i gruppspelet och dessutom gjort det utan att släppa in något mål. En tuff match mot ett bra lag väntade.

P03 - Västerås
Även inför denna match så pratade vi om vikten att jobba tillsammans, visa vilja både offensivt som defensivt. Och killarna gör en grym insats. Vi håller Västerås bort från slottet bra och skapar mycket framåt, men lyckas inte överlista deras målvakt. Mitt i allt så får Västerås läge till ett skott från kanten i den elfte minuten som går in och dem leder med 1-0 i periodpausen.
I andra perioden så jagar vi kvittering, killarna sliter och kämpar för varandra och det blir spel mot ett mål, Västerås lyckas inte skapa nåt framåt. Men trots stort spelövertag, vi får även två chanser i spel fem mot fyra och kör utan målvakt sista minuten så får vi inte hål på deras målvakt. 0-1 slutar matchen.
Skotten: 18-4 (7-4, 11-0) till Telge

Tungt, speciellt när killarna gör en sådan bra match mot ett bra lag som Västerås. Vi vinner skotten 18-4 men förlorar med 0-1. Västerås gick sedan till final och vann den finalen med 9-0! Men innebandy handlar om att göra mål och det var dem bättre än oss på denna gång.

Vi gör egentligen bara en dålig period på hela cupen, annars så visade killarna upp ett bra spel och bra fokus samt inställning. Det tar vi med oss för fortsättningen. Grymma Tigrar allihopa!!Brons i Dragons Cup!
2017-04-24 21:01
Haninge fick besök av P03 i helgen för andra året i rad. Förra året föll laget i finalen mot duktiga Erikslund.
Precis som förra året så deltog man i P02 Lätt klassen Dragons Cup som arrangeras av Vendelsö.

Sex lag deltog och det vart fyra gruppspelsmatcher på lördagen och en på söndagen innan slutspelet började.

I första matchen stod Ekerö P02 för motståndet. Ett duktig lag som spelar i högsta P02 serien i Stockholm.

P03 - Ekerö
Ekerö tog ledningen efter bara 25 sekunders spel, sedan följdes man åt, 1-1, 1-2, 2-2 i den första perioden. I andra så tog vi ledningen tre ggr, 3-2, 4-3 och 5-4 och gjorde även 6-4 med två minuter kvar. Men Ekerö gav inte upp och var farliga i sina avslut, pang, pang, två mål på 20 sekunder och det stod 6-6 med en och en halv minut kvar. Vilket också stod sig efter full tid i en fartfylld match där vi inte riktigt kom upp i nivå i passningsspelet.
Skotten: 14-10 (6-4, 8-6) till Ekerö

I andra matchen en timme senare väntade Huddinge P02, ett lag som slutade femma i samma serie som Ekerö spelade i.

P03 - Huddinge
1-0 ledning efter fyra minuters spel, men trots flera chanser framåt så kvitterade Huddinge till 1-1 i den trettonde minuten när vi tappade bollen djupt i egna zonen. I andra perioden så fortsatte spelet med några chanser åt båda håll, men inga större farligheter. Vi hade mycket boll, men fick inte till anfallsspelet. Tröttheten syntes i slutet av matchen, då vi spelade på nio utespelare efter att en spelare skadat sig och det vart mycket löpningar mot Huddinges försvarsspel.
Vi hade en jättechans i slutsekunderna dock som missades.
Skotten: 14-10 (7-5, 7-5) till Telge.

Därefter väntade hemmalaget, efter att en spelare lämnat för fotbollsmatch så var vi nere på åtta utespelare inför dem två sista matcherna på lördagen.

P03 - Vendelsö P02
Drömstart med ledning efter 40 sekunder. Sedan fick vi spela fyra mot fem två ggr, bl.a. så missade Vendelsö en straff i sjätte minuten. Men vi höll tätt och hade ledningen efter första perioden. Direkt i andra perioden kom 1-1, men minuten senare fick vi en straff som det vart mål på och vi ledde igen. Men vi visade lite trötthetstecken och två misstag ledde till underläge. En snygg kvittering i sjunde minuten höll sig i en minut innan Vendelsö tog ledningen igen. En utvisning i tionde minuten gav spel fyra mot fem, men vi utnyttjade det till att skjuta in 4-4. Vi höll sedan emot och fick med oss en poäng trots få spelare.
Skotten: 8-8 (3-2, 5-6)

Tre oavgjorda matcher på tre matcher inför fjärde matchen mot Hässelbys P02:or som vi vann förra året mot i Cupen. Frågan var om vi skulle orka, med åtta spelare, men bara en timmes vila efter Vendelsö matchen och fjärde matchen på en dag.

P03 - Hässelby
Trots spelövertag så hamnade man i underläge med 0-2 efter fem minuters spel. En viktig reducering i den sjunde minuten gav hopp inför andra perioden. En minut in på andra perioden kom 2-2, men Hässelby utnyttjade ett dåligt byte av oss och det stod 2-3 med åtta minuter kvar. Men då visade Tigrarna moral och styrka. Fyra mål på två minuter vände på matchen och man kunde ta en 6-3 seger. Starkt av killarna!
Skotten: 22-8 (9-4, 13-4) till Telge

Segern gjorde att man låg tvåa inför sista gruppspelsmatchen Mot Vendelsös P03 lag på söndagsmorgonen. Vinst och man skulle säkra en andra plats och en semifinalplats bakom Ekerö som hade vunnit alla sina andra matcher.
Nu hade man fått tillökning med fem spelare och kunde spela på två backpar och tre kedjor.

P03 - Vendelsö P03
Trots stort spelövertag så stod det bara 2-1 efter första perioden. Elva minuter in på andra perioden så stod det 4-1 och stabilt spel. Men ett dåligt byte och ett dåligt uppspel gjorde att det stod 4-3 med två minuter kvar. Dessutom fick vi en utvisning med tjugo sekunder kvar. Men vi lyckades hålla i segern efter en väldigt onödig spänning.
Skotten: 18-11 (11-3, 7-8) till Telge

Semifinal mot Vendelsö P02, det laget vi spelade 4-4 mot under lördagen. Dem vann sin kvartsfinal mot Hässelby med 4-0.

P03 - Vendelsö P02
Det var ett lojt Tigers lag som startade semifinalen. Man var inte beredd att kämpa för en seger utan var passiva på planen. Det gav Vendelsö alldeles för mycket tid och plats för sitt spel. 0-1 vart 0-2, och 0-3 och även 0-4 innan perioden var över. Katastrof start. Mer fart och vilja i andra perioden, 1-4 i den andra minuten vart 2-4 i den elfte och även 3-4 i den fjortonde minuten. Men man lyckades inte få in bollen i mål i slutet. En match som tappades i första perioden. När killarna gick in med rätt inställning så vart det spel mot ett mål.
Surt.... Men en lärdom även det.
Skotten: 16-9 (4-7, 12-2) Till Telge

Förlusten innebar bronsmatch mot Vendelsö P03 som vann sin kvartsfinal mot Huddinge med 2-1 och sedan förlorade semifinalen mot Ekerö med 7-2.

P03 - Vendelsö P03
Det var ett mer taggat Telge lag som klev in på planen, fullt besluten om att vinna bronset. Man mötte ett lag som hade en taktik. Skott, skott och skott, så fort man kom över halvplan så sökte spelaren med boll ett avslut. Något passningsspel fanns inte ens i tanken hos dem. Men vi hade en tät målvakt så det passade oss bra. 1-0 i den första minuten vart 2-0 i den andra. Sedan bjöd vi på ett mål i den sjunde minuten innan vi ökade på till 3-1 efter sexton spelade minuter. I andra perioden fortsatte spelövertaget och det bjöds på flera innebandygodis, 4-1, 5-1 var riktigt snygga. Vendelsö snyggade till siffrorna till 5-2 på ett frislag innan vi ökade på till 6-2. Det kunde blivit mycket mer, då vi bjöd på flera fina varianter i spelet och med mer skärpa så hade det lätt ramlat in några mål till. En perfekt avslutning på en innebandyhelg i Haninge.
Skotten: 22-20 (6-11, 16-9) till Telge

Brons vart det tillslut. Endast en förlust på sju matcher, tyvärr i semifinalen. Hade varit intressant och se om vi inte hade kunnat skakat om Ekerö i finalen.
En final som dem vann med 6-3 mot Vendelsö.
Men en lärdom att man måste vara beredd att slita och jobba för en vinst, speciellt i en semifinal. Kul och se kämpa insatsen på lördagen då vi spelade på åtta utespelarna och killarna visade att fysträning ger resultat.
Guld i Tullinge!!
2017-04-17 12:11
Guld i Tullinge Påskcup 2017!
Påskhelg och för andra året i rad så deltog P03 i Tullinges Påskcup.
Två gruppspelsmatcher på lördagen och sedan två till på söndagen innan eventuell semifinal och brons/final väntade.

I första matchen stod Värmdö för motståndet. Ett lag som vi snöpligt åkte ut mot förra året i kvartsfinalen.

P03 - Värmdö
Man satte full fart direkt och det vart verkligen spel mot ett mål denna match. Riktigt kul och se rörelserna, platsbytena och det snabbare passningsspelet som vi efterlyste i Jönköping. Det stod 3-0 efter fem minuter, sedan spikade deras målvakt igen buren resten av perioden med en massa bra räddningar. Även i andra perioden så handlade det om Telge mot deras målvakt. Att det inte slutade 12-0 eller liknande var helt hans förtjänst. 5-0 vart dock slutresultatet.
Skotten: 22-4 (14-1, 8-3) till Telge

I andra matchen väntade sedan ett taggat hemmalag, Tullinge som hade kört över Västerhaninge med 6-0 i matchen innan.

P03 - Tullinge
Återigen öppnade vi stabilt och hade ett massivt spelövertag, bra försvarsspel och många chanser framåt. Men återigen gjorde vi motståndarnas målvakt bra och det stod bara 1-0 efter en period. Direkt i andra perioden vann vi bollen högt och tryckte in 2-0 på ett snyggt give´n go mål. Två minuter in på perioden reducerade dock Tullinge på ett hårt skott från halvplan som smet upp i krysset och det vart spänning igen. Ett hårt kämpande Tullinge skapade fler chanser nu än i första perioden, men då vi hade mer bollinnehav så lyckades dem inte få in någon kvittering. Medans vi fortsatte att göra deras målvakt bra. Vinst med 2-1 iallafall.
Skotten 19-5 (8-0, 11-5) till Telge

Söndags morgon och match mot Vallentuna som hade imponerat i sina matcher med ett fint passningsspel och bra skyttar. Tyvärr tappade vi två killar för skador från lördagen, men fick in två andra som ersatte. Sedan hade vi två killar som missade två sista gruppspelsmatcherna p.g.a. fotbollsmatch. Så vi spelade på nio killar första perioden och på tio andra perioden.

P03 - Vallentuna
Vi startade bra med mycket boll, men det var Vallentuna som utnyttjade sin fart i fjärde minuten och gjorde 0-1, sedan föll vi ihop. Huvudena var tydligen kvar på kuddarna och Vallentuna sprang bokstavligen sönder oss och bombade in bollar i mål med hårda direktskott och det stod 0-5 efter första perioden. Vi ändrade spelsättet inför andra perioden men Vallentuna gjorde 0-6 och 0-7 innan vi reducerade två ggr till 2-7. En bättre andra period, där vi gick in och började vinna lite närkamper och fick en liten bild av vad vi behövde förändra inför kommande match mot dem.
Skotten 11-11 (4-7, 7-4)

Sista gruppsmatchen var mot Västerhaninge, ett lag med många 04:or. Små killar med med några killar med bra fart. Det vart tajt mellanmatcherna och vi fick byta hall och sedan spela igen. Vet inte hur arrangörerna hade tänkt det där.

P03 - Västerhaninge
0-1 efter 59 sekunder, men sen började vi rulla bort och då kom chanserna och det stod helt rättvist 4-1 i periodpausen. Men sen kom tröttheten, vi stod alldeles för stilla på planen, för lite rörelse för varandra, samtidigt som vi började förlora löpduellerna och Västerhaninge kom närmare och närmare det vart en lite väl jämn match som vi vann med 4-3.
Skotten: 23-12 (13-3, 10-9) till Telge

Det gjorde att vi kom tvåa i gruppen efter Vallentuna som vann alla sina matcher och fick då möta Tullinge i semifinalen. Precis innan matchstart så kom våra två fotbollskillar så då var vi iallafall 12 killar nu vilket skulle behövas för att orka med två st 2x20 min matcher.

P03 - Tullinge
Precis som i gruppspelsmötet så hade vi mycket boll och skapade många chanser, men gjorde deras målvakt alldeles för bra, för lite trafik framför mål helt enkelt. Men 1-0 i den tredje minuten på ett backskott iallafall. Sedan fick vi spela fem mot fyra som det inte vart något mål på. Kort därefter kvitterade Tullinge på en retur efter ett frislag. I fjortonde minuten fick vi sedan spela fem mot tre, det slutade med att Tullinge tog ledningen med 2-1 på ett friläge. När dem gjorde mål så hoppade båda killarna från utvisningsbåset ut och fick då nya två minuters straff. Så vi fick spela fem mot tre ytterligare två minuter. Vi hade massor av avslut på mål men ingen trafik och dem höll tätt.

29 sekunder in på andra perioden så tryckte vi in en retur till 2-2 och det var kvitterat. I femte minuten så tog vi ledningen och även ökade på den till 4-2 på ett frislag i den nionde minuten. Med sju minuter kvar så fick vi spela tre mot fem i en minut men höll tätt. Tullinge försökte men kunde inte komma närmare och vi var i final.
Skotten: 29-14 (16-5, 13-9) till Telge

Final således mot Vallentuna som vann med 11-1 mot Västerhaninge i sin semifinal. Taktiken var planerad efter det vi lärde oss från gruppspelsmatchen. Nu var det upptill bevis. Vara bäst när det väl gäller!

P03 - Vallentuna
Det syntes att det var fokuserat, vi vårdade bollen bättre i uppspelen, fick ner deras fart i sitt spel och höll dem ut från kontringar och spel igenom boxen. I nionde minuten så tog vi ledningen. Tre minuter senare så slog vi en indianare i egen zon och det var kvitterat. Men i bytet efter så fick vi ett klockrent uppspel där alla fem var delaktiga som ledde till att vi kunde trycka in bollen snyggt i mål i bortre stolpen. Med minuten kvar av första perioden så kvitterade Vallentuna igen på ett kantskott som letade sig in vid första stolpen. Men vi lyckades bryta ett anfall och spelvända snabbt och skjuta in 3-2 med sexton sekunder kvar av perioden.

En och en halv minut in på andra perioden så stressade vi högt på deras back, vann bollen i slottet och stänkte in 4-2. Vi klarade därefter av en utvisning i den tredje minuten. Reduceringen kom dock i halv minuten efter utvisningen då deras duktige skytt på backen drog till vid mittplan och fick in bollen. Men det var vi som gjorde dem psykologiska viktiga målen. Halv minuten efter så kom ett till snyggt uppspel som ledde till att vi kom i ett två mot ett läge och ökade på till 5-3. Vallentuna och deras back gav inte upp, han lyckades trampa in från kanten och skjuta in 5-4 i sjunde minuten. Sedan kom målet som sänkte Vallentuna, ett kantskott i den fjortonde minuten som letade sig upp i nättaket till 6-4. Därefter tog dem time out, men dem fick inget tryck framåt. Istället visade vi upp en mognad i spelet med boll och hade bollen mestadels av dem sista fem minuterna i vår ägo och guldet var Telges!!
Skotten: 23-17 (13-10, 10-7) till Telge

Guldlaget:
William A, Joel, William J, Ludvig, Theo, Olof, Adam, León, Gustav, Olle, Ahmad, Set, Alfred A, Emil och Christoffer

Otroligt kul att se hur man stod upp för varandra denna helg, att man trots underläge 0-5 ändå var beredda på att kämpa in i det sista mot Vallentuna i gruppfinalen och sedan ta lärdom av det inför den viktigaste matchen!!
Alla varv i trapporna i Västergård m.m som killarna kämpat sig igenom under säsongen för att orka vara bra oavsett hur många matcher man har en dag och då speciellt till den sista som brukar vara den viktigaste.

Kvartsfinalspöket slog till i Fair Play Cup!
2017-04-09 20:02
För första gången så deltog P03 i Smålands största innebandycup - Fair Play Cup - som spelas i Jönköping.

Avfärd mitt på dagen på fredagen mot Jönköping för en första match mot våra sörmlands bekantingar Mariefred.

P03 - Mariefred
Laget öppnade starkt och tog kommando om spelet direkt, men trots stort övertag så dröjde det tills den sjunde minuten innan första målet kom. I tionde minuten ökades ledningen på till 2-0 i spel fyra mot fem innan det vart ett PP mål i den trettonde minuten. I början av andra perioden fick vi en utvisning på det frislaget så stänkte Mariefred in 3-1. I fjärde minuten kom 4-1 och därefter rann det iväg till 7-1 tills slut.
Skotten: 16-5 (9-0, 7-5) till Telge.

En Ok start på cupen. Sex olika målskyttar bådade gott för fortsättningen.

På lördagsmorgonen väntade Huskvarna, ett lag som kom trea i Gothia Cup i januari. Så vi var förvarnade om en tuff match.

P03 - Huskvarna
Det vart en jämn match målmässigt, vi höll dem bra från farliga chanser med vårt försvarsspel, men skärpan framåt saknades. Trots många chanser så stod det 0-0 efter första perioden. I första minuten av andra perioden så skickar dem in en boll från bakom mål som på nåt sätt lyckas rulla in och underläge 0-1. Men killarna kände att det är vår match och kvitteringen kom i den fjärde minuten. I nionde minuten fick dem en utvisning som ledde till att vi tog ledningen i matchen. Vilket hölls matchen ut trots att vi hade två minuter till i spel fem mot fyra så vart det inga fler mål.
Skotten: 18-5 (9-3, 9-2) till Telge

Sista gruppspelsmatchen spelades mot Fliseryd och seger skulle innebära gruppspeger och att vi avancerade direkt till 1/8 delsfinal.

P03 - Fliseryd
Det tog 47 sekunder innan det small till bakom Fliseryds målvakt. Därefter så rasslade det till med jämna mellanrum efter det ena fina spelmålet efter det andra och vips så stod det 8-1 i periodpausen. i andra perioden vart det bara två mål, men många fina passningssekvenser.
Skotten: 34-2 (20-1, 14-1) till Telge

Gruppseger och då 1/8 delsfinal på söndagsmorgonen mot Fagerhult som vann sin 1/16 delsfinal med 5-0 mot Lagan.

P03 - Fagerhult
Det vart en fysisk match där motståndarna använde kroppen bra, det var tufft längs sargerna. Vi skapade flera bra chanser framåt men det är deras back som kommer igenom och får lyfta in 0-1 i den sjätte minuten. Tio sekunder senare var det 1-1 igen vilket stod sig perioden ut. Två minuter in på andra perioden så togs ledningen i matchen efter ett returmål. Men i fjärde minuten fick dem ett av sina få anfall och kunde skjuta in 2-2 från slottet. Tiden rullade på medans vi jagade mål, men bollen ville inte in. Förrän det vart en retur med nio sekunder kvar av matchen då bollen slogs in till 3-2. Därefter tryckte vi in 4-2 i tom bur med två sekunder kvar. Väldigt onödigt jämnt målmässigt. Men vi löste det med tillsammans.
Skotten: 21-9 (11-6, 10-3) till Telge

Så var det då dags för kvartsfinal mot Lessebo från Småland.

P03 - Lessebo
Vi får en mardrömsstart där vi tappade bollen i egna hörnet och 0-1 efter en och fjorton spelade. Men vi satte fullt fart och skapade chanser framåt, men istället för mål framåt så passade vi helt fel framför egna målet och vips stod det 0-2 efter sex minuter. Men laget består av en massa krigare och först kom 1-2 i tionde minuten på ett kantskott och med femton sekunder kvar av perioden så bjöds det på en delikatess till 2-2. Vi var tillbaka. Men vi började andra som vi började första, tappade bollen i egna hörnet och 2-3 efter bara 17 sekunder och minuten senare så tappade vi markeringen vid ett frislag i hörnet i samband med ett domaravbrott och det stod 2-4. I fjärde minuten så fick vi chansen att spela fem mot fyra i fyra minuter. Det tog dock tre och en halv minut innan vi reducerade till 3-4. Två minuter senare så tappade vi markeringen vid ett frislag igen och det utnyttjade dem till fullo och vi var två mål bakom igen. Jaga, jaga och med minuten kvar så tryckte vi in 4-5. Kylan saknades i sista minuten och för många skott i täck ledde tills slut till att dem lyfte in bollen i vårt tomma mål precis innan slutsignalen.
Skotten: 25-9 (9-4, 16-5) till Telge

Lessebo gick sedan till final efter att ha vunnit semifinalen mot Kinna med 7-2 för att sedan förlora mot Jönköping med 5-0.
Surt att åka ut efter en match där vi bokstavligen gav dem fem av sex mål. Att vi vann skotten överlägset i alla våra matcher visade att vi hade spelet i alla matcherna, men hade svårt med avsluten i några av matcherna. Sett till matchen så var vi definitivt ett finallag. Men det gäller att minimera misstagen i slutspelsmatcher och gör man så många som vi gjorde så går man inte vidare.

Bara att inse att kvartsfinalspöket i stora cuper finns kvar (Storvretacupen 2016, CityGrosscupen 2016, Örebrocupen 2016, Påskcupen 2016, Täby Open 2016, Gothia Cupen 2017).

Bara att bita i det sura äpplet och jobba vidare med att utvecklas och ta an nya utmaningar!


Vi vet att vi är Telge och dem är alltid bäst! :)Bilder: Torshälla - P03 (1-9)
2017-03-19 22:00

Fler bilder (+16) >>
Lite bilder av Roland Osbäck från dagens kvällsmatch i Ellfolk Arena!
Många matcher i CityGross Cup!
2017-02-27 19:13

Fler bilder (+9) >>
I helgen deltog P03 i CityGross Cup i Sollentuna med två lag i klassen Ljusröd lätt.

Motståndet i cupen var utmanande med tre st P02 lag, samt duktiga lag som Nykvarn, Sirius och Värmdö bl.a.

Vi deltog med två lag och hade med oss fem spelare från P04 samt tre tjejer från F01/02. Så med andra ord var målsättningen - Utveckling!

Grupp A:

P03 - Nykvarn Vit 0-4
Tufft motstånd men laget stod upp bra första elva minuterna av matchen innan det kom 0-1 i baken. Därefter tappade man fokus i två byten och vips så stod det 0-3. Bättre spel i andra perioden då man skapade bra chanser framåt. Men Nykvarn gör periodens enda mål.
Skotten: 12-8 (9-4, 3-4) till Nykvarn

P03 - Bele Barkarby 2-2
Trevande start, men bra kontroll på motståndet. 1-0 efter första perioden kunde varit mer. I andra perioden så tappade man fokus, och tänkte för mycket på domarna och gjorde då också en spelmässigt sämre period. Ledde ändå med 2-1 tills det var en och en halv minut kvar.
Skotten: 9-6 (6-4, 3-2) till Telge

P03 - Värmdö 0-2
Mardrömsstart med tappad boll vid mittplan och 0-1 efter 44 sekunders spel. Det speglar egentligen hela första perioden. 0-2 kom i den tionde minuten efter kontring, men det kunde varit mer i paus. I andra perioden så vart det bättre spel, men alldeles för svaga avslut. Jagade mål i slutminuterna rejält men fick inget reduceringsmål.
Skotten: 18-9 (9-4, 9-5) till Värmdö

P03 - Visby 10-3
Mycket slarv i början av matchen ledde till underläge med 2-1 efter fem minuters spel. Men med fart och starka individuella prestationer så vändes det till en 6-2 ledning i paus efter bl.a två mål i spel fyra mot fem. I andra perioden så försökte man spela boll mer och kunde lugnt spela sig till en seger.
Skotten: 19-7 (11-5, 8-2) till Telge.

P03 - Töjnan

Ett storväxt lag med massa 02:or stod för motståndet i sista matchen. Men nu spelade Telge riktigt bra och visade upp kombinationer och passningsspel. 3-1 i första perioden var i underkant. I andra så missades det flera öppna lägen och när då Töjnan stack upp med en kontring och reducerade till 2-3 med fem minuter kvar så vart det onödigt spännande. Men ett frislagsmål med två minuter kvar fastställde resultatet.
Skotten: 19-7 (12-4, 7-3) till Telge


Grupp B

P03 - Sundsvall 3-2
Mardrömsstart med utvisning i första minuten och direkt 0-1 på frislag. Sen kom 0-2 i den tionde minuten innan en viktig reducering trycktes in innan periodpausen. I andra perioden så kvitterade man i spel fem mot fyra i samband med ett frislag och i den åttonde minuten så var vändningen ett faktum. Sundsvall försökte komma tillbaks, men det var närmare 4-2 än 3-3 ändå tills slutsekunderna då dem fick ett läge trots att dem spelade tre mot fem. Tuff och jämn öppningsmatch.
Skotten: 13-12 (7-7, 6-5) till Telge

P03 - Sirius 1-2
Ett spelskickligt Sirius stod på andra sidan och hade mycket boll i början av första perioden men det var Telge som tog ledningen i den fjärde minuten och tryckte på för fler mål, men istället för 2-0 så kom kvitteringen i den tionde minuten. I andra perioden så tog Sirius över spelet med det var Telge som hade dem vassaste chanserna och flertalet ggr så trodde man att nu är det 2-1. Men istället så kontrade Sirius in 2-1 med tre minuter kvar, vilket dem höll trots stor press av oss i slutet.
Skotten: 12-10 (7-2, 5-8) till Telge

P03 - Vallentuna 1-1
Matchen mot Vallentunas P02 lag vart en sömnpiller i första perioden med få chanser åt båda lagen. Vi tappade boll i eget hörn och det stod 0-1 i den elfte minuten. Fem minuter in på andra perioden så kom kvitteringen. Bättre fart på båda lagen i andra perioden och fler chanser skapades. Med två minuter kvar så fick Vallentuna en spelare utvisad och vi var nära några ggr att trycka in ett segermål.
Skotten: 12-11 (4-2, 8-9) till Vallentuna

P03 - Nykvarn Svart 3-5
En tuff första period då Nykvarn var som bålgetingar runt vårt mål. Men vi hittade vägar till att hålla oss kvar i matchen till 2-2. Men bjuder man på lägen så smäller det. 2-4 i halvtid var något vi skulle vara glada över. Mycket bättre pondus i spelet i andra perioden och vi bjuder upp till dans åtminstone. 2-5 i den åttonde minuten vart 3-5 i sista spelminuten. Men stundtals fint anfallsspel med fina kombinationer som borde slutat bättre.
Skotten: 18-7 (13-2, 5-5) till Nykvarn

 P03 - Högdalen 6-1
En stark första perioden grundlade segern, 3-0 efter fyra minuters spel. 5-0 i periodpausen vart 6-1 tills slut efter att Högdalen lyft sig i andra perioden.


Kul att se under helgen hur 04:orna samt tjejerna växte med uppgiften som dem stod för. Bättre spel ju fler matcher vi fick spela ihop. Aldrig lätt att lyckas från början när man inte tränar tillsammans annars. Kul att se hur alla utvecklas och svarar på dem utmaningar vi slänger ut och får möta. Även dem som fick spela på ovana positioner gjorde det riktigt bra denna helg. Speciellt med tanke på vilka vi mötte.
Utveckling!


CityGross Cup i helgen!
2017-02-23 08:50

I helgen så åker P03 till Sollentuna för att spela i CityGross Cup (F.d. Rotebro Cupen) för fjärde året i rad.

På lördag smäller det med sex cupmatcher och minst fyra st på söndagen.

27 spelare deltar och då har vi fått hjälp med tre st från F01/02 och fem st från P04 så att vi kan ha två lag.

Lagen:

Grupp A:

Christoffer, Jennifer GH, Tim, Adam, Leon, Johannes, Alfred A, Ebba, Pierre, Theo, Noa, William J, Jennifer B och Dante

Grupp B: 

Robin, Set, William R, Alfred E, Marcus, Olle, Noah, Andrew, Gustav, Joel, Ludvig, William A och Isak

Starkt startfält i cupen med lag som Nykvarn, Sirius, Värmdö och Sundsvall som dem svåraste motståndarna. Dessutom brukar det bli jämna matcher mot Bele Barkarby och Vallentuna.

Matcherna:

Lördag
08:45 Grupp A Nykvarn Vit
10:15 Grupp B Sundsvall City
12:30 Grupp A Bele Barkarby
15:30 Grupp B Sirius
18:30 Grupp A Värmdö
20:00 Grupp B Vallentuna

Söndag
08:00 Grupp A Visby
10:15 Grupp B Nykvarn Svart
13:45 Grupp A Högdalen
14:00 Grupp B Töjnan P02/03Äventyret i Göteborg!
2017-01-09 20:57
Så var det dags för äventyret i Göteborg. Gothia Cup i innebandy!

23 killar som åkte ner och deltog i P02 och P03 klassen.

Man fick ett lyxigt boende med en gympasal istället för skolklassrum.
Så gott om yta för bollspel och tidsfördriv på rummet mellan matcherna.

P03-klassen

I P03 klassen så var gruppmotståndet: GIF Fighters (NOR), Sportlife Kungälv, Lund, Zenith och CL98IC.

Man öppnade lite svagt mot GIF där 0-1 efter första perioden vart 0-4 på två minuter i den andra perioden innan man reducerade till 4-1 som vart slutresultatet.

I match två så fick man ingen bra start med underläge 0-3 sju minuter in på första perioden som slutade 1-4. I andra så började man jobba sig i kapp och det blev en stor press mot Kungälv målet. Man lyckades i spel sex mot fem kvittera till 4-4 med tjugo sekunder kvar.

På fredagen så började man med en tidig morgon match mot Lund som man vann med stabila 8-0 med bud på mycket mer. 5-0 i halvtid vart dock bara 3 mål i andra när dem flesta skotten gick utanför målen.

I andra matchen mötte man Zenith och tog kommando om matchen direkt och hade 5-2 efter första perioden. I andra perioden så försökte dem komma tillbaks men laget höll emot och kunde ta en välförtjänt 7-4 seger.

I sista gruppspelsmatchen så skulle laget möta CL98IC som hade vunnit alla sina matcher i gruppen. 0-1 efter första perioden vart tills slut 1-1 efter ännu en sen kvittering. Starkt jobbat av killarna trots fyra matcher i benen.

Åtta poäng gav en fjärde plats i gruppen och B-slutspel.
Där så öppnade man upp lördagen med match mot Åsa som också kom fyra i sin grupp. Man öppnade starkt och hade 3-0 efter tio minuters spel som vart 4-1 i halvtid och 6-2 efter full tid.

I B-8/delsfinalen så stod Warberg för motståndet och trots stor press framåt i den första perioden så var det motståndarna som gjorde målen och hade 2-0 efter första perioden. I andra så kom två mål till innan en sen reducering fastställde resultatet till 4-1 för Warberg.

Man kämpade på bra och förlorade bara första och sista av dem sju matcherna man spelade. Väldigt kul med helt nya lag att möta. Lärorikt och med bra lagmoral i denna grupp.

Cupens Tigrar: Alfred E, Joel och Christoffer

- - - - - - - - - - - - - -

P02-klassen

I den äldre klassen så hade man namnkunniga motståndare i Helsingborg, Kalmarsund, Lindås och norska Ajer.

I första matchen så ställdes man mot Helsingborg, ett lag med många stora killar och dem tog också ledningen direkt med ett hårt skott i bortre krysset efter bara en minuts spel. Men minuten senare kom kvitteringen och laget spelade fokuserat vilket sedan också gav en 2-1 ledning inför pausvilan. I andra perioden så kontrollerade man matchen bra och höll motståndet borta från målchanser. Istället gick man ifrån till en stabil 5-1 seger.

Man spelade även mot norska Ajer på torsdagskvällen. Man öppnade bra igen och hade 2-0 innan norrmännen jobbade sig tillbaka in i matchen och hade både reducerat och kvitterat innan paus. I början av andra kom även 2-3, men tre mål framåt vände det hela till en 5-3 ledning. Ajer reducerade i slutet till 5-4 innan vi satte 6-4 i tom bur.

Fredagens första match var mot Kalmarsund och tyvärr var vi inte alls förberedda på underlaget. Vi gled runt som på is hela matchen och fick aldrig igång något spel. Trots 1-0 ledning i början så kunde vi inte stå emot tunga och snabba motståndet. Speciellt då våra anfall dog ut snabbt hela tiden. Det slutade med en tung 4-1 förlust mot ett bra lag.

Det gjorde att sista matchen mot Lindås spelade stor roll om vi skulle gå vidare. Vinst och det skulle bli A-slutspel. Oavgjort och vi var tvungna att ha hjälp, samma ska vid förlust. Lindås öppnade starkt och tog även ledningen med 1-0. Men vi jobbade oss in i matchen och kvitterade på straff innan paus. I andra perioden så vart det ett ställningstagande med chanser åt båda håll. I slutminuten tog Lindås ut målvakten då dem behövde en vinst för avancemang och med fjorton sekunder kvar så tryckte dem in ett segermål framför vårt mål.

Då Lindås även vann sin sista match mot Helsingborg så gick dem till A-slutspel. Oavgjort i vår match hade betytt A-slutspel för oss. :(

B-Slutspel med andra ord. Arboga var motståndet i 16-delsfinalen.
Efter att dem tog ledningen med 1-0 i början av matchen så vart det sedan en stor press mot deras mål. Det tog tio minuter innan nollan sprack, men sedan så rann det iväg till en enkelt 8-1 seger.

Täby var motståndet i nästa steg. I en match där vi hade spelet men stockholmarna gav aldrig upp. Vår 1-0 ledning tappades till 2-1 underläge i den första perioden. I andra så öppnade vi starkt och vände till 4-2 innan dem reducerade till 4-3 och vi sedan gjorde 5-3 och höll emot pressen i slutet.

Kvartsfinal mot norska Greåker väntade sent på lördagskvällen.
Vilken match det vart, ett enormt tempo och kamp matchen igenom. Kändes som en tuff P01 match. 0-1 direkt i dem första sekunderna vart 1-1, 1-2 vart 2-2 innan paus. I andra så tog vi ledningen med 3-2 men Greåker både kvitterade och tog ledningen igen med 4-3. Vi jagade och tog ut målvakten i slutet, men det gav istället 5-3 och vi var utslagna.

Tungt att åka ut en B-kvartsfinal, men vilka matcher vi fick spela dem här dagarna. Spelat mot ett annat snabbare och fysiskt bättre motstånd än vi fått möta i våra seriematcher i år och då har vi även mött 00:or och 01:or.

Cupens Tigrar: Gustav, Elliot och William A

Inför Gothia Cup 2017!
2016-12-29 12:12
Gothia Innebandy Cup 5-8/1.
Äventyret i söder är bara dagar ifrån!

Spelprogram hittas på:
http://results.gothiainnebandycup.se/2017,sv/start


Det finns dessutom en app som man kan ladda ner och följa matcherna live.

Samtliga matcher från följande planer sänds med livestream 2017.

Lundbystrand 1, Lisebergshallen, Valhalla A, Gothia Arena (Valhalla B), Frölunda kulturhus, Idrottshögskolan, Prioritet Serneke Arena A, Torpahallen, Sandeklevshallen, Salming arena, ÖHK-Hallen K


Vi spelar i B14 och B13.
http://results.gothiainnebandycup.se/2017,sv/division/10493507

http://results.gothiainnebandycup.se/2017,sv/division/10493099


Matcherna på torsdagen:
16:00 mot GIF Fighters P03 (NOR) : Lundbystrand 1
17:00 mot Helsingborg P02 : Valhalla Plan A
20:00 mot Kungälv P03 : Tuve Sporthall
22:00 mot Ajer IBK P02 (NOR) : Gothia Arena - Valhalla Plan B


Matcherna på fredagen:

08:00 mot Lund P03 : Lundbystrand 2

11:00 mot Kalmarsund P02 : Lundbystrand 3

12:20 mot Zenith P03 : Lundbystrand 2

17:00 mot CL98IC P03 : Lundbystrand 1

17:00 mot Lindås P02 : Tuve Sporthall


Truppen som åker till Göteborg!

William A, Isak, Ludde, Pierre, Theo, William J, Olof, Joel, Leon, Adam, Lukas, Gustav, Alfred E, Andrew, Ahmad, Christoffer, Set, Robin, Emil, Olle J, Noah, Rasmus, Elliot.DM Brons!
2016-12-11 21:17
I helgen så spelades det DM i Pojkar 02 klassen i Nyköping.

Telge ställde upp med två lag i den klassen.

I det ena laget som kom trea i sin grupp och som sedan vann B-slutspelet spelade William A och Olle J och gjorde det med bravur.

I det andra laget som kom tvåa i sin grupp efter Onyx och före Katrineholm och Nyfors så ställdes man mot storfavoriterna Nykvarn i semifinalen.
Man gick ut och gav allt. Hade 2-2 efter första perioden. Hade tyvärr ett tapp i andra perioden då man släpper in fyra mål på sex minuter. Time out och nya tag. Laget visade hjärta och spelade sedan 1-1 i dem sista 23 minuterna. Förlust med 3-7 men vilken fin insats av laget mot ett mycket duktigt motstånd.
Finalen vann sedan Nykvarn med 8-2 över Onyx.

Från P03 deltog: Joel, Alfred A, Adam, Gustav, Leon, Noah och Ahmad i bronslaget.

Stort grattis till grabbarna!!

Silver och Brons i DM!
2016-12-06 20:48
I helgen som var så deltog P03 i DM som spelades i Nyköping.

Vi ställde upp med två lag och sammanlagt 25 st spelare till helgens matcher.

Lag Röd hamnade i en grupp med Onyx, Torshälla, Mariefred och Mesta.
Där så vann man första matchen mot Onyx med 4-3 i en match som vart lite onödigt spännande när hemmalaget kom tillbaks från 1-3 till 3-3.

I match två mot Torshälla så startade laget starkt och tog rättvist ledningen med 1-0. Dock så vände Eskilstunalaget till ledning med 2-1 som sedan rann iväg till 8-1 då man framförallt vann duellerna framför vårt mål.

Nya tag i match tre mot Mariefred där man öppnade svagt men jobbade sig in i matchen, men fick jaga Mariefred som hade 1-0, 2-1 och 3-2 i en match som slutade 3-3.

I sista matchen krävdes det en vinst för att ha chans på avancemang och man startade starkt med 3 mål på tre minuter innan man slappnade av och slutade spela boll i samma fart som i början. 6-3 vart det dock och det gjorde att laget slutade tvåa bakom Torshälla som vann alla sina matcher.

I semifinalen mötte man ett starkt Nykvarnslag, men man visade upp en enorm lagmoral och höll emot hela första perioden och vann skotten med 3-2. Så pass starkt att motståndarföräldrar pratade om att det var dags att bänka spelare och toppa laget...
I andra perioden så släppte man dock lite på fokus och Nykvarn fick komma på mer avslut vilket också gav resultat då dem gjorde tre mål i andra perioden. I sista perioden så gjorde dem tre mål till trots bra insats av Tigrarna i lag röd och matchen slutade 0-6.

- - - - - - - -

Lag Vit hamnade i en grupp med Nykvarn, Strängnäs, Gnesta och Katrineholm.
Öppningsmatchen var mot Nykvarn och återigen så gör man en grym första period och får dem att bli frustrerade. Dock så kom ett felbeslut i elfte minuten och då small det. 0-1 efter en period. Sen kom två psykologiska mål för Nykvarn i början av andra perioden och det rann sedan iväg till 1-8 då man vek ner sig med fokusen.

I match två så väntade Strängnäs och man gick ut med en grym inställning, tog kommando direkt och det gav en stabil 9-2 seger.

Gnesta väntade i match tre och det vart spel mot ett mål i 30 minuter och vinst med 10-0.

Även match fyra svepte man iväg med en vinst på 10-0 mot Katrineholm.

I semifinalen väntade då obesegrade Torshälla. Men lag Vit tog kommando från start och visade en fruktansvärd pondus på planen. 13-4 slutade matchen och det var aldrig ens en match.

I finalen väntade då Nykvarn. Man tog ledningen med 1-0, men tappade bollen bakom egna målet som gav 1-1 efter en period. I andra perioden så öppnade man svagt och bjöd på två av tre mål och vips stod det 1-4. Men man klarade av ett box play och sedan gjorde man ett viktigt 2-4 mål i PP efter det. Det gav energi och helt rättvist även 3-4. Men sen kom ännu ett skitmål, där bollen rullade rätt för Nykvarn och det var 3-5 inför sista perioden. Men Tigrar ger sig inte och det tog sexton sekunder av tredje perioden innan det var reducerat till 4-5. Därefter kom chans på chans till 5-5 men det var bortalaget som gjorde 4-6. Psykologiskt tungt och därefter kom 4-7 och 4-8 innan reducering till 5-8 avslutade matchen.

- - - - - - - -

En intensiv helg med elva matcher.
Vi fick en hel del med oss att jobba med men också många bra insatser. Att dela upp laget i två och sedan lyckas komma tvåa och trea är Starkt!
Att båda lagen dessutom kunde stundtals ge Nykvarn en match är också starkt!

Helgens tre matcher.
2016-10-17 21:21
Tre matcher i helgen för P03.

Först bortamatch mot Onyx P04 i fina Rosvalla.

En tillknäppt första period där spelet inte riktigt ville lossna. Bättre fart i andra perioden som ändå slutade mållös innan det lossnade rejält i sista perioden och båda lagen bjöd på sju mål.
6-3 (1-1, 0-0, 5-2) - Skotten: 23-14 (6-7, 8-2, 9-5) till Tigrarna.

Målskyttar: Andrew 3 (Rasmus, Set, Gustav), Noah (Rasmus), Ludde (Gustav) och Gustav (William J).

Matchens Tiger: William J

- - - - - - - - -

På vägen hem så vart det match i Hammarvallen för match mot Mariefreds P02.

Bra fart i matchen igenom, och ett hårt kämpande hemmalag som aldrig gav upp. 3-1 efter första perioden vart 7-2 efter två perioder. Men tre mål på fem minuter i början av tredje perioden gav lite spänning innan Tigrarna sköt in tre mål.
10-5 (3-1, 4-1, 3-3) - Skotten: 23-13 (7-4, 7-5, 9-4) till Tigrarna

Målskyttar: Ahmad 5 (Adam 2, Pierre, Alfred A), Alfred A 2 (Adam 2), Alfred E 2 (Gustav 2), Emil.

Matchens Tiger: Adam

- - - - - - - - - -

Söndagen bjöd sedan på säsongens första El Classico.
Match mot Nykvarn hemma i Västergård Arena.


En tidig ledning i första perioden efter mål av Noah (pass Ahmad) höll sig igenom första och andra perioden och en bra bit in på tredje perioden innan Noah tryckte in returen från Ahmads skott i den fjortonde matchminuten.
En stark defensiv låg bakom segern, där alla kämpade för varandra från start till mål. Dessutom orkade man lägga hög press på Nykvarn backarna igenom hela matchen.
Två spelskickliga lag som möttes där bollen spelades mellan spelarna. Inga utvisningar även om båda lagen bjöd på varsin rumptryckare som borde lett till en utvisning.
2-0 (1-0, 0-0, 1-0) - Skotten: 14-10 (5-4, 4-4, 5-2) till Tigrarna.

Målskytt: Noah 2 (Ahmad 2)

Matchens Tiger: Noah


Spännande match mot Ekbackskyrkan!
2016-10-10 22:12
Seriepremiär hemma i Västergård Arena.

För motståndet stod Ekbackskyrkan från Vingåker.
Ett lag som vann Pojkar D Tullgarn förra säsongen, där man bl.a gjorde hela 155 mål framåt.

Laget:
I mål: William A
Backar: Alfred A - Pierre, Ludde - Theo, Elliot - Gustav
Kedjor: Emil - Ahmad - Noah, Set - Leon - Robin, Rasmus - Alfred E - Christoffer

Det var bortalaget som tog ledningen i denna match i den tredje minuten när markeringen i presspelet missades och dem kunde skjuta in ett skott från kanten. Men Tigrarna spelade upp sig och sex minuter senare så hittade Ahmad snyggt in till Emil i skottet som drog in kvitteringen. I elfte minuten så fick Ekbackskyrkan en utvisning, och under den så ordnade Leon 2-1 efter en fin passning av Ludde.

I början av andra perioden så fick bortalaget ännu en utvisning, även den ledde till mål när Set spelade upp till Ludde som drog till med ett dragskott och skickade in bollen i bortre sidan av målet. I femte minuten så ökade sedan Ahmad på till 4-1 efter pass av Christoffer när han drog till med ett dragskott som gick in vid stolpen. Bra spel av Tigrarna just då, men sen hände nåt. Alfred A fick en utvisning i sjätte minuten, men den klarades av. Men 2-4 kom iallafall i den tionde minuten när vi tappade bollen vid ett uppspel. Halv minuten senare så fick bortalaget en straff som dock William räddade. Men det tog tjugo sekunder in i utvisningen innan det var reducerat lite snöpligt till 3-4. Med två minuter kvar så fick bortalaget ännu en utvisning samt en efter periodsignalen.

Så fem mot tre i början av sista perioden i sju sekunder. Men inga mål på dem utvisningarna. Drygt två minuter spelade när Ahmad fick en utvisning och man gick helt fel i boxen och tappade slottet och helt plötsligt så stod det 4-4. Dock så gick man framåt bra i sista perioden och skapade mycket tryck mot deras målvakt. Det dröjde tills Ekbackskyrkans femte utvisning för dagen i den tionde minuten innan segermålet kom. Set och León samspelade på kanten innan León sköt in bollen i mål på ett slagskott i slottet.
Skotten: 25-12 (6-3, 7-7, 12-2) till Tigrarna

Det vart en väldigt spännande match tills slut. Bollen är rund som man säger och det gäller att behålla fokus hela matchen. Bra utdelning på PP denna dag då tre av målen kom i spel fem mot fyra. Kul också att alla femmorna hann spela fem mot fyra i matchen.

Matchens Tiger: León


 
Tack till våra huvudsponsorer:
Guldsponsorer
Vi stödjer Telge SIBK!
 
telge.sibk på Instagram