Innebandy
Telge SIBK Herrar Div 2

Södertälje kämpade ner Värmdö i div 1 Herrrar
2015-01-11 10:04

Vid första seriematchen efter flera veckors uppehåll över julhelgerna, är det alltid viktigt att få till en bra match och kunna vinna. Motståndet är Värmdö, topp 3 i serien, så detta är ju en utmaning. Södertälje visade en vilja och uppoffring som var härlig att se. Matchen igenom kämpade alla till sig fördel i situation efter situation och vann välförtjänt.

Innan match utryckte coach Roland: ”Vi måste vara på tå från början och ligga nära nära och inte ge minsta utrymme”. Kapten Mange la till: ”Det blir en tuff match, och det tycker vi i laget om. Vi måste också täcka bort backskotten som de hade är duktiga på och som var en del i att Värmdö vann första mötet”.

Efter 2 perioder hade det gjorts 6 mål, i tredje perioden small det till med 9 mål. Men vi tar det från början och vad som hände period för period.

När lagen hade känt på varandra i 5 minuter i första perioden så small det till med 2 mål för Södertälje på 7 sekunder, och Värmdö undrade vad som hände. Först var det ett frislag i anfallszon. Snabbt lägger Mange upp bollen och passar bollen in i slottet till Kevin som på direktskott sätter bollen i mål. Vämdös målvakt märkte knappt vad som hände förrän bollen låg i mål. Vid tekningen på mittplan efter första målet, så vinner Rasmus bollen, passar den framåt till Ludde som snabbt tagit sig upp i anfallszon och som kan fånga upp bollen och sätta den i mål.

Lätt chokade sätter nu Värmdö upp högt tempo. Men vårt försvar är idag nästan hela tiden säkert som ett kassaskåp och Värmdö får inte till många skott på mål, bara 4 st på under första perioden. Södertälje jobbar stenhårt hela perioden, ja hela matchen igenom, kämpar till sig fördela i situation efter situation, och som ställer Värmdö. I den 9:e minuten är Rasmus uppe i högre hörnet i anfallszonen, får till det så att han kan lobba in bollen till Joel mitt i slottet och som kan placera in bollen i mål. 3-0 står sig perioden ut. 3 mål på 8 skott på mål – bra utdelning, skickligt och lite tur.

En minut in i andra perioden får vi en utvisning. Vi får vi ytterligare 2 utvisningar under denna andra period. Det är under dessa 6 minuter som Södertälje laget visar sitt allra bästa spel under matchen. Värmdö får inte till ett enda skott på mål under dessa 6 minuter. Alla spelare, och det är många i laget som är inne under boxplayspelet, alla spelar säkert och stör Värmdö, blockerar skottmöjligheter, och tvingar Värmdö att spela runt eller att ödsla bort möjligheterna på dåliga skott.

6 minuter in i matchen kämpar Alex till sig bollen bakom Värmdös mål och kan passa in den till Talvio som står mitt i slottet och han placerar in bollen i mål till 4-0. Minuten efter får Värmdö till ett av sina beryktade backskott och reducerar till 4-1. 13 minuter in i perioden får vi till en snabb kontring, Ludde gör bort en Värmdö back och passar in till Kerki som sätter bollen i mål till 5-1. Resultatet står sig perioden ut. Skott under perioden är 5-6 till Södertälje. Det är igen en bra utdelning för Södertälje som är vassa i alla avslut denna match.

Inför tredje perioden, så bland mycket som sas i periodvilan så var det ”Håll huvudet kallt” så vi undviker utvisningar. Och nu skall vi ”Kämpa hela vägen ut”. Laget har i ett antal matcher haft en bra ledning inför 3:e perioden, men sedan tappat och förlorat. Jag som skriver var med i omklädningsrummet och kände vipparna inför tredje perioden, och det var mycket energi och vilja som verkligen ville se till att laget idag skall vinna. Och det skulle bi många skott på mål och många mål sista perioden, 9 st mål, och 5 st av dessa kom de första 5 minuterna.

Det är Södertälje som inleder målskyttet 30 sekunder in i matchen när Mange passar in bollen till Kevin mitt i slottet och som lugnt kan sikta in bollen otagbart för målvakten. 30 sekunder senare får Ludde bollen på vänster sida och springer som blixten längs kanten och runt målet och langar in bollen köksvägen. 30 sekunder senare är det Värmdö som gör sin patentare, back som driver bollen längs mittlinjen och drar iväg en hård golvrullare som går i mål. 30 sekunder senare är det en ”Hernandez show”. Hernandez får loss bollen på vänsterkanten och fintar bort 2 Värmdöspelare och lurar målvakten och sätter bollen i mål. 1,5 minut senare lurar Värmdö hela vårt försvar och med några snabba pass ställer en spelare fri som gör mål. Det står nu 8-3 till Södertälje. Kan ju kännas som en betryggande ledning men med tanke på målexplosionen de första 5 minuterna med 5 mål så är det ändå oroligt, då alla vet hur snabbt det kan svänga i en innebandymatch. Värmdö, topplag som de är, känner också att de nu har fått luft under vingarna och har chans att gå i kapp.

Värmdö drar nu på allt vad de orkar, får totalt iväg 15 skott på mål under tredje perioden. Men vi får igen till ett nästan kassaskåpssäkert försvar, blockar så att Värmdös målchanser inte blir de vassaste. Dock 8 minuter in i perioden får de till sin pantentare igen: back som driver bollen längs mittlinjen och drar iväg en hård golvrullare som går i mål. Reducerar till 8-4. Fortsatt står vi emot Värmdös anfallsvågor och som även öppnar upp för kontringar. 13 minuter in i perioden får Mange en långboll långt upp i anfallszon, provar skott som målvakten lämnar retur på, Mange fångar upp returen och passar bollen till Mogge som kan driva in bollen i mål. Samtidigt får Värmdö en utvisning och vid kommande powerplay kan vi trixa och passa bollen fram och tillbaka så att Mange till sist kan passa till Oliver som sätter bollen i mål, och till ledning 10-5. Det är drygt 4 minuter som återstår av matchen och desperat tar Vämdö ut sin målvakt så att mesta av återstående 4 minuter blir det spel 6 mot 5. Igen står vi upp i boxen och ger inte Värmdö många vassa chanser till mål. Matchen slutar 10-5 till Södertälje. Skott på mål under sista perioden är 11 för Södertälje och 15 för Värmdö. Det blev en KÄPMARSEGER för Södertälje!

Kapten Mange direkt efter matchen: ”Grymt, jättekul”, och coach Roland: ”Välförtjänt”.

Matchens Kringlor måste handla om:

3 Kringlor till vårt boxplay. Bland annat att vi i de första 6 minuterna i boxplay får till det så att motståndarna inte hade ett enda skott på mål

2 Kringlor till laginsatsen. Alla och var och en gjorde en kämpainsats. Alla och var och en kämpade till sig fördelar i spelet, och kämpade till sig fördel i man mot man situationer, gång efter gång. Det är så man vinner matcher mot mycket bra motståndare

1 Kringla till att laget tog en 3 poängare mot en av seriens 3 i topp lag. Vi ser redan fram kommande matcher