Innebandy
Telge SIBK Herrar Div 2

Strängnäs vägde tyngre i div 1 Herrar
2015-02-01 18:03

Strängnäs ligger 2:a i division 1 Herrar. Skall vi ge dem en match så gällde det som coach Esa uttryckte det: ”Vara med från start”, och det var vi, men det räckta bara drygt halva matchen, noch då leder vi med 2-1. Sedan vägde Strängnäs tyngre och tog över mer och mer, fick fler chanser och satte dem till sist.

Första perioden var vi helt med i matchen. 3 minuter in fick vi power play och en bit in power playet kan Rasmus Andersson passa upp till upp till Rasmus Walfridsson i backposition och som laddar på ett skott som inte målvakten kan hålla, 1-0 till Södertälje. En bit in i första perioden vaknar Strängnäs till och skruvar upp tempot men vi svarar upp med att också hålla lika högt tempo. Vårt försvar fungerar alldeles utmärkt och bland annat pressar vi bollhållare hela tiden och ger Strängnäs få chanser till skott. De får bara till 2 skott på mål under perioden. I vårt anfall har vi flera forwards som är riktigt snabba i fötterna och tar sig runt Strängnäs lite tyngre backar och skapar oro för Strängnäs försvaret. Perioden slutar 1-0 till oss. Skott 8-2 till oss.

Andra perioden och de första 10 minuterna liknar första perioden, därefter börjar Strängnäs äga mer och mer boll, och får då fler chanser. Dock får vi och tar vi chansen 2 minuter in i perioden att utöka till 2-0. Vår Talvio fångar upp bollen när Strängnäs spelare anfaller vilket leder till ett lite förvirrat Strängnäs försvar där Mogge kan passa bollen till Kalle som står i slottet och som kan placera bollen i lagom höjd så att målvakten inte når fixar att fånga den.

Som sagt, efter 10 minuter så börjar Strängnäs att äta sig in i matchen och lite nervöst sitter vi i publiken och väntar på eventuella egna misstag. Och efter 11 minuter kan Strängnäs reducera, och i den 17:e minuten gör de ytterligare 2 mål med 15 sekunders mellanrum. Strängnäs har nu gått upp i ledning 3-2. Strängnäs fick till 2 skott på mål första perioden, och nu när de ätit sig in matchen matar de på med 11 skott, och 3 st in i mål.

I tredje perioden är det Omar Aldeeb som presenterar sig när det gäller att göra mål. Omar är 2:a i skytteligan i serien. 1 minut in i matchen så kontrar han själv in mål för Strängnäs. Efter ytterligare 3 minuter gör han ytterligare ett mål så att det står 5-2 till Strängnäs. Strängnäs dominerar nu matchen, vi räcker inte till helt ut i försvaret och chanserna framåt blir inte tillräckligt vassa. I Den 6:e minuten utökar Strängnäs till 6-2. Strax efter får vi till det när Mange fångar upp bollen på mittplan, driver framåt och passar till Rasmus Andersson som i full fart kommer springande och fångar upp bollen och sätter den in i mål. Mot slutet av matchen tar vi ut målvakten som till sist leder till att Strängnäs kan sätta sista målet i matchen i en tom målbur, till 7-3 till Strängnäs.

Så sammanfattningsvis gör vi det bra i 30 minuter, men vi orkar inte hålla ställningar sista halvan av matchen när Strängnäs väger tyngre än oss. Det var en match där vårt försvarsspel sattes på stora prov, och där vi i mer än halva matchen visade att vi kan. Tar vi det med oss till hela nästa match så blir det bra, hemmamatch och derby mot Nykvarn.

Matchens Kringlor går till

3 Kringlor till Rasmus Andersson, som gjorde en gedigen insats, bland annat ett mål och en assist

2 Kringlor till Alexander Lundström som är säker som back och som motståndarna får kämpa för att ta sig förbi

1 Kringla till Matias Karkulathi, också back som motståndarna ganska snabbt få respekt för